X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Lipcowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siedzę i czekam Na drugi zastrzyk o 10. W smaku to nie takie tragiczne ale w żołądku rewolucja, ruszyć się nie mogłam żeby nie zwrócić. Teraz jest w miarę :P

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • Bobitta Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kat po wypiciu glukozy się porzygałam ;( dlatego musiałam pójść jeszcze raz,
    co do odpłat za wizyty to jeszcze nie wiem... muszę się dowiedzieć wszystkiego...
    tak umowę mam w domu, zgłosiłam sprawę do ZUSu i do PIPu

Meg ja genetyczne miałam w 19 tygodniu ciąży

Madziarella a Ty odzyskałaś pieniądze ?

katsuyoshi, Meg0809 lubią tę wiadomość

Bobitta
    ckai43r8kvzjnozx.png
  • madziarella88 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niestety nie bo dwa razy nie moglam sie stawic na rozprawie ze wzgledu na to ze jestem za granica a wezwanie przysylali na pare dni przed wiec nie bylam w stanie wziac urlopu. szkoda bo bym gnoja dobila i dostala co mi sie nalezy. Walcz bobitta jesli mozesz. Poradz sie prawnika najlepiej jak postepowac w takiej sprawie i dzialaj. Moje zdanie

katsuyoshi, Vesper lubią tę wiadomość

5b09mg7y1fm9q2ki.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobitta wrote:
    Kat po wypiciu glukozy się porzygałam ;( dlatego musiałam pójść jeszcze raz,
    co do odpłat za wizyty to jeszcze nie wiem... muszę się dowiedzieć wszystkiego...
    tak umowę mam w domu, zgłosiłam sprawę do ZUSu i do PIPu

Meg ja genetyczne miałam w 19 tygodniu ciąży

Madziarella a Ty odzyskałaś pieniądze ?
    Ja tez się porzygałam od razu po wypiciu ale nie musiałam drugi raz robic i pic O.o
    Dziwne ...
    No to najważniejsze że umowe posiadasz w rekach to jest najważniejsze wiec szef bedzie ugotowany na bank. Ciekawe kiedy zostanie to wszystko rozpoczęte skoro już zglosiłas.

• Ola_85 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobitta wrote:
    Ja miałam genetyczne robione i wyszło ze bedzie laseczka :) ale jakby co i okazało się że zamiast Julci bedzie Benio to nie ma problemu się wymienie :D
    to daj znac jak cos :) ja jeszcze czekam na potwierdzenie :)

katsuyoshi lubi tę wiadomość

km5s8ribs34fnes6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olu czy miałaś robione już badania genetyczne? Bo ja dostałam skierowanie ze względu na to, że poroniłam wcześniejszą ciążę i nie wiem kiedy iść na nie.

• Bruśka Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny mam na sprzedaż foteik samochodowy dla noworodka do 13 kg marki Roan moze któras z Was będzie zainteresowana. http://olx.pl/oferta/fotelik-nosidelko-roan-millo-nowy-CID88-IDew8d1.html

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meg0809 wrote:
    Olu czy miałaś robione już badania genetyczne? Bo ja dostałam skierowanie ze względu na to, że poroniłam wcześniejszą ciążę i nie wiem kiedy iść na nie.
    Meg może nie musisz isc sie zapisywac itp moze wystarczy że pójdziesz z tym skierowaniem chociażby jutro i pokażesz tam skierowanie i cie przyjmą od razu może tak u Ciebie to działa no bo skoro nie masz wpisanego terminu żadnego to myśle że własnie to bedzie tak że idziesz z tym skierowaniem i tam robia ci od razu lub cie automatycznie zapiszą i wtedy poznasz termin na kiedy bedzie miała te badanie.

Meg0809 lubi tę wiadomość

• CiniMini Koleżanka

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziarella88 wrote:
    zagladam tu bardzo czesto tylko nie zawsze mam wene zeby pisac ;)
    dzidzia zdrowa i silna, boksuje juz dosc ostro :D w piatek sie potwierdzilo ze bedzie dziewczynka ;) Isabella :)
    dziewczyny czy wasze tesciowe tez oszalaly tak jak moja ? Nakupowala malej juz tyle ubranek ze glowa boli.. juz zaczynamy na nia wrzeszczec ze ma sie uspokoic bo przegina ..

e tam,ciesz się bo moja by mi kazała kupować po porodzie :D jak mówię że nie dam rady od dziecka odejść,to ona że kuzynki ci kupią :D :D

madziarella88 lubi tę wiadomość

mhsvx1hpaa04ebdy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katsuyoshi wrote:
    Meg może nie musisz isc sie zapisywac itp moze wystarczy że pójdziesz z tym skierowaniem chociażby jutro i pokażesz tam skierowanie i cie przyjmą od razu może tak u Ciebie to działa no bo skoro nie masz wpisanego terminu żadnego to myśle że własnie to bedzie tak że idziesz z tym skierowaniem i tam robia ci od razu lub cie automatycznie zapiszą i wtedy poznasz termin na kiedy bedzie miała te badanie.
    No muszę jutro zadzwonić do przychodni i się zapytać co i jak. Najpierw musiałam poszukać najlepszej poradni i moja gin mi poleciła, bo pamiętam jak moja siora była u jednego idioty co powiedział, że dziecko twarzy nie ma a przy pierwszej córce w szpitalu powiedzieli jej że powinna zastanowić się czy nie usunąć. Obie damy nasze są zdrowe jak ryby i nic im nie dolega.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2016, 21:37

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, mam pytanie do tych co zażywają luteinę dopochwowo. Macie po niej jakieś brązowawe ślady na wkładce? Bo ja u siebie zauważyłam je od kiedy zażywam luteinę i na początku myślałam, że to przez tabletki a teraz już sama nie wiem i się trochę martwię..
    Dzisiaj po przebudzeniu zaczęły mi się takie mdłości, że miałam bliskie spotkanie z toaletą, dodatkowo biegunka mnie dopadła, zaczęłam się martwić o fasolkę :(
    Miłego dnia wam życzę :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarlotka123 wrote:
    Kochane, mam pytanie do tych co zażywają luteinę dopochwowo. Macie po niej jakieś brązowawe ślady na wkładce? Bo ja u siebie zauważyłam je od kiedy zażywam luteinę i na początku myślałam, że to przez tabletki a teraz już sama nie wiem i się trochę martwię..
    Dzisiaj po przebudzeniu zaczęły mi się takie mdłości, że miałam bliskie spotkanie z toaletą, dodatkowo biegunka mnie dopadła, zaczęłam się martwić o fasolkę :(
    Miłego dnia wam życzę :*
    Ja nie stosuje ale zalezy jak ją aplikujesZ?
    Słyszałam że w ciazy trzeba aplikować ją palcem bo ten aplikator podrażnia ci i stad mogą być własnie plamienia,krwawienia.
    A mdłosci są dobrym znakiem :)

Agness27 lubi tę wiadomość

• Ola_85 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meg0809 wrote:
    tak robilam w piatek usg genetyczne wszystko ok.

Meg0809 lubi tę wiadomość

km5s8ribs34fnes6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katsuyoshi wrote:
    Ja nie stosuje ale zalezy jak ją aplikujesZ?
    Słyszałam że w ciazy trzeba aplikować ją palcem bo ten aplikator podrażnia ci i stad mogą być własnie plamienia,krwawienia.
    A mdłosci są dobrym znakiem :)

Kochana, robię to palcem. A i z tym mam problem bo jestem taka ciasna, że nawet palec do końca nie chce wejść więc zazwyczaj zostawiam ją gdzieś pośrodku. ;)
    A jak wygląda badanie na glukozę? Jutro mam ją zrobić i aż się boje..
    Ola, tak się cieszę, że wszystko ok, chociaż nie mogło być inaczej ;)
    Kat, przykro mi z powodu teciowej.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarlotka123 wrote:
    Kochana, robię to palcem. A i z tym mam problem bo jestem taka ciasna, że nawet palec do końca nie chce wejść więc zazwyczaj zostawiam ją gdzieś pośrodku. ;)
    A jak wygląda badanie na glukozę? Jutro mam ją zrobić i aż się boje..
    Ola, tak się cieszę, że wszystko ok, chociaż nie mogło być inaczej ;)
    Kat, przykro mi z powodu teciowej.
    Obeserwuj czy bedziesz plamic coraz mocniej czy to minie warto by było skonsultować z lekarzem może wziałby cie na dodatkowe badanie i sprawdziłby czy wszystko ok. Ale mysle że to chwilowe czesto tak kobiety mają.
    Z glukozą jest tak tzn ja opisze jak ja miałam:
    Wiec kiedy miałam wizyte u położnej to pobrała mi krew .
    Potem dostałam list do domu że z przebadanej krwi wynikło iż mam lekko podwyższony cukier .
    Razem z listem otrzymałam paczuszke glukozy do rozrobienia i załącznik jak to zrobic itp.
    Nie musiałam sie zapisywac na konkretny dzien aby isc na badanie.
    Miałam dzien wczesniej czyli od godziny 21:00 już nic nie jesc ani nic nie pić.
    Rano miałam wypić glukoze i zapisać na kartce o której godzinie wypiłam ponieważ równe 2 h po wypicu musza pobrać krew. Tak wiec zrobiłam , rano wypiłam i pojechałam do szpitala i tam czekałam na swoja kolej. Pobrali mi krew i tyle... fakt okropnie się czułam po glukozie cały dzien...no i po wypicu jej od razu zwymiotowałam.

Szarlotka123 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najgorsze jest to, ze nie wiem czy to jest od luteiny czy nie. Bo na wkładce są brązowe ale np. na papierze jak wycieram to śluz jest przeźroczysty i to takie dziwne.
    Dziękuję Ci bardzo Kochana :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2016, 21:28

• Evanlyn Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie z glukozą nie było tragedii ;) jak wypiłam to myślałam że odlecę, czułam się ogólnie jakbym była pijana :P jak po takich mega słodkim winie - rewolucja w żołądku i kręciło mi się w głowie. Godzinę tak siedziałam jak naćpana przy uchylonym oknie. Druga godzina była już spoko bo wyżebrałam żeby wypuściła mnie na korytarz :) rewolucje w głowie i żołądku przeszły i czekałam na podbranie krwi :)
    Ogólnie u nas to wygląda tak że jedziesz do lab, pobiera Ci krew, pijesz glukozę, czekasz dwie godziny i pobierają Ci dugi raz krew :) czasami pobierają jeszcze o godzinie i większość z moich znajomych tak miała ale ja byłam kłuta po dwóch godzinach i nie wiem o czego to zależy :P lekarz na skierowaniu pisze ile razy - u mnie tak było.

Pytanie dziewczyny bo na necie nic nie pisze konkretnego. Czy schylanie na naszym etapie ciąży szkodzi dzidziusiowi czy to chodzi tylko o kręgosłup??

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do luteiny: ja pierwszy raz jak aplikowałam tym aplikatorem to widziałam jasnoczerwoną krew, później aplikowałam palcem i też raz czy dwa zobaczyłam krew bo mam ten sam problem co Ty - strasznie ciasno że ciężko się przedostać. Później już było spoko i nie widziałam krwi :) chyba się przyzwyczaiły moje ciasności :P

Szarlotka123, katsuyoshi lubią tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś

Witajcie dziewczyny:)
    Ja wczoraj miałam wizyte i Synek waży 900 g i wszystkie parametry wporządku.

Kamenka duza ta Twoja Córcia będzie:)

Kat może i faktycznie dużo wody zatrzymujesz dlatego Ci ciężko,ja po porodzie od razu poczułam się lżejsza a byłam wielka jak balon:)

Evanlyn troche sporo gościu chciał za brudny wózek..Na olx zobacz sobie też fajne maja.
    My za nasz dalismy 1000zł 3 w 1 czerwono-czarny

Vesper trzymamy mocno kciuki za pozytywne testowanie-juz coraz bliżej:))

katsuyoshi, Evanlyn, Vesper lubią tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś

U nas 2 dni była super pogoda a dziś się już ochłodzilo i deszcz padał...
    Oby ciepła pogoda wróciła..no i pierwsze pranie przedwczoraj suszyłam na balkonie :)

Evanlyn nie łam na pewno jeszcze będziesz mieć szanse na dokonczenie studiów-głowa do góry:)
    Ja mam z mężem tez średnie techniczne wykształcenie i nie łamiemy się z tego powodu.Ważne jakim jesteś człowiekiem i trzeba wierzyc w siebie a wszystko dalej jakoś się ułoży:)
    a co do ubiorow zawsze tesciowej mozesz zasugerowac co Ci się przyda dla dziecka i w jakim kolorze.Moja jak chciała cos kupywac to pytała o rozmiar a o ciuszki się nie martwiłam bo zawsze fajne wybierała i tak jest do tej pory:) Wnusie jedyna rozpieszcza jak to Babcia bo coż jej zostało i trzeba troche dac tesciowej radości bo po co klotnie na samym poczatku:)

Madziarella88 gratulacje córeczki:)
    Co do teściowej owszem Malej zawsze przywoziła ciuszki jak się widzielismy bo ma tylko jedna wnusie a teraz będzie miała pierwszego wnuczka:).No i wiadomo Dziadki rozpieszczaja wnuki i trzeba się cieszyc bo moje kolezanki z kolei maja dzieci ale dziadki w ogóle się nimi nie interesuja i to jest bardzo przykre..:(
    Widocznie sprawia jej to radosc ze może cos wnusi podarowac -spróbuj ja zrozumiec przeciesz to nic złego i nie jedna by Ci pozazdrosciła takiej nadgorliwej tesciowej:))
    Co do szpitala to zrozumiałe że się wkurzasz bo ja bym tezz postawiła na swoje i sama wybrała bo to Ty będziesz rodzic i wazny jest Wasz komfort !

Kat mi również przykro z powodu tesciowej..

Meg ja miałam w 12 tyg usg prenatalne ,potem test podwójny pappa bo usg nie prawidlowe wyszło .w 15 tyg amniopunkcje (bo od 15 robia)

Szarlotka pierwsze badanie glukozy bynajmniej u mnie wygladało tak ze pobrali krew.
    Potem w 22-23 tyg trzeba zrobic obciązenie 75 g glukozy ,czyli wypic z woda i najlepiej z cytrynka i przed wypiciem i 2 godz po wypiciu pobieraja krew

katsuyoshi, Evanlyn, Vesper, Meg0809 lubią tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
‹‹ 138 139 140 141 142 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ