X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Lipcowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siedzę i czekam Na drugi zastrzyk o 10. W smaku to nie takie tragiczne ale w żołądku rewolucja, ruszyć się nie mogłam żeby nie zwrócić. Teraz jest w miarę :P

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • Bobitta Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kat po wypiciu glukozy się porzygałam ;( dlatego musiałam pójść jeszcze raz,
    co do odpłat za wizyty to jeszcze nie wiem... muszę się dowiedzieć wszystkiego...
    tak umowę mam w domu, zgłosiłam sprawę do ZUSu i do PIPu

Meg ja genetyczne miałam w 19 tygodniu ciąży

Madziarella a Ty odzyskałaś pieniądze ?

katsuyoshi, Meg0809 lubią tę wiadomość

Bobitta
    ckai43r8kvzjnozx.png
  • madziarella88 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niestety nie bo dwa razy nie moglam sie stawic na rozprawie ze wzgledu na to ze jestem za granica a wezwanie przysylali na pare dni przed wiec nie bylam w stanie wziac urlopu. szkoda bo bym gnoja dobila i dostala co mi sie nalezy. Walcz bobitta jesli mozesz. Poradz sie prawnika najlepiej jak postepowac w takiej sprawie i dzialaj. Moje zdanie

katsuyoshi, Vesper lubią tę wiadomość

5b09mg7y1fm9q2ki.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobitta wrote:
    Kat po wypiciu glukozy się porzygałam ;( dlatego musiałam pójść jeszcze raz,
    co do odpłat za wizyty to jeszcze nie wiem... muszę się dowiedzieć wszystkiego...
    tak umowę mam w domu, zgłosiłam sprawę do ZUSu i do PIPu

Meg ja genetyczne miałam w 19 tygodniu ciąży

Madziarella a Ty odzyskałaś pieniądze ?
    Ja tez się porzygałam od razu po wypiciu ale nie musiałam drugi raz robic i pic O.o
    Dziwne ...
    No to najważniejsze że umowe posiadasz w rekach to jest najważniejsze wiec szef bedzie ugotowany na bank. Ciekawe kiedy zostanie to wszystko rozpoczęte skoro już zglosiłas.

• Ola_85 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobitta wrote:
    Ja miałam genetyczne robione i wyszło ze bedzie laseczka :) ale jakby co i okazało się że zamiast Julci bedzie Benio to nie ma problemu się wymienie :D
    to daj znac jak cos :) ja jeszcze czekam na potwierdzenie :)

katsuyoshi lubi tę wiadomość

km5s8ribs34fnes6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olu czy miałaś robione już badania genetyczne? Bo ja dostałam skierowanie ze względu na to, że poroniłam wcześniejszą ciążę i nie wiem kiedy iść na nie.

• Bruśka Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny mam na sprzedaż foteik samochodowy dla noworodka do 13 kg marki Roan moze któras z Was będzie zainteresowana. http://olx.pl/oferta/fotelik-nosidelko-roan-millo-nowy-CID88-IDew8d1.html

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meg0809 wrote:
    Olu czy miałaś robione już badania genetyczne? Bo ja dostałam skierowanie ze względu na to, że poroniłam wcześniejszą ciążę i nie wiem kiedy iść na nie.
    Meg może nie musisz isc sie zapisywac itp moze wystarczy że pójdziesz z tym skierowaniem chociażby jutro i pokażesz tam skierowanie i cie przyjmą od razu może tak u Ciebie to działa no bo skoro nie masz wpisanego terminu żadnego to myśle że własnie to bedzie tak że idziesz z tym skierowaniem i tam robia ci od razu lub cie automatycznie zapiszą i wtedy poznasz termin na kiedy bedzie miała te badanie.

Meg0809 lubi tę wiadomość

• CiniMini Koleżanka

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziarella88 wrote:
    zagladam tu bardzo czesto tylko nie zawsze mam wene zeby pisac ;)
    dzidzia zdrowa i silna, boksuje juz dosc ostro :D w piatek sie potwierdzilo ze bedzie dziewczynka ;) Isabella :)
    dziewczyny czy wasze tesciowe tez oszalaly tak jak moja ? Nakupowala malej juz tyle ubranek ze glowa boli.. juz zaczynamy na nia wrzeszczec ze ma sie uspokoic bo przegina ..

e tam,ciesz się bo moja by mi kazała kupować po porodzie :D jak mówię że nie dam rady od dziecka odejść,to ona że kuzynki ci kupią :D :D

madziarella88 lubi tę wiadomość

mhsvx1hpaa04ebdy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katsuyoshi wrote:
    Meg może nie musisz isc sie zapisywac itp moze wystarczy że pójdziesz z tym skierowaniem chociażby jutro i pokażesz tam skierowanie i cie przyjmą od razu może tak u Ciebie to działa no bo skoro nie masz wpisanego terminu żadnego to myśle że własnie to bedzie tak że idziesz z tym skierowaniem i tam robia ci od razu lub cie automatycznie zapiszą i wtedy poznasz termin na kiedy bedzie miała te badanie.
    No muszę jutro zadzwonić do przychodni i się zapytać co i jak. Najpierw musiałam poszukać najlepszej poradni i moja gin mi poleciła, bo pamiętam jak moja siora była u jednego idioty co powiedział, że dziecko twarzy nie ma a przy pierwszej córce w szpitalu powiedzieli jej że powinna zastanowić się czy nie usunąć. Obie damy nasze są zdrowe jak ryby i nic im nie dolega.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2016, 21:37

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, mam pytanie do tych co zażywają luteinę dopochwowo. Macie po niej jakieś brązowawe ślady na wkładce? Bo ja u siebie zauważyłam je od kiedy zażywam luteinę i na początku myślałam, że to przez tabletki a teraz już sama nie wiem i się trochę martwię..
    Dzisiaj po przebudzeniu zaczęły mi się takie mdłości, że miałam bliskie spotkanie z toaletą, dodatkowo biegunka mnie dopadła, zaczęłam się martwić o fasolkę :(
    Miłego dnia wam życzę :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarlotka123 wrote:
    Kochane, mam pytanie do tych co zażywają luteinę dopochwowo. Macie po niej jakieś brązowawe ślady na wkładce? Bo ja u siebie zauważyłam je od kiedy zażywam luteinę i na początku myślałam, że to przez tabletki a teraz już sama nie wiem i się trochę martwię..
    Dzisiaj po przebudzeniu zaczęły mi się takie mdłości, że miałam bliskie spotkanie z toaletą, dodatkowo biegunka mnie dopadła, zaczęłam się martwić o fasolkę :(
    Miłego dnia wam życzę :*
    Ja nie stosuje ale zalezy jak ją aplikujesZ?
    Słyszałam że w ciazy trzeba aplikować ją palcem bo ten aplikator podrażnia ci i stad mogą być własnie plamienia,krwawienia.
    A mdłosci są dobrym znakiem :)

Agness27 lubi tę wiadomość

• Ola_85 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meg0809 wrote:
    tak robilam w piatek usg genetyczne wszystko ok.

Meg0809 lubi tę wiadomość

km5s8ribs34fnes6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katsuyoshi wrote:
    Ja nie stosuje ale zalezy jak ją aplikujesZ?
    Słyszałam że w ciazy trzeba aplikować ją palcem bo ten aplikator podrażnia ci i stad mogą być własnie plamienia,krwawienia.
    A mdłosci są dobrym znakiem :)

Kochana, robię to palcem. A i z tym mam problem bo jestem taka ciasna, że nawet palec do końca nie chce wejść więc zazwyczaj zostawiam ją gdzieś pośrodku. ;)
    A jak wygląda badanie na glukozę? Jutro mam ją zrobić i aż się boje..
    Ola, tak się cieszę, że wszystko ok, chociaż nie mogło być inaczej ;)
    Kat, przykro mi z powodu teciowej.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarlotka123 wrote:
    Kochana, robię to palcem. A i z tym mam problem bo jestem taka ciasna, że nawet palec do końca nie chce wejść więc zazwyczaj zostawiam ją gdzieś pośrodku. ;)
    A jak wygląda badanie na glukozę? Jutro mam ją zrobić i aż się boje..
    Ola, tak się cieszę, że wszystko ok, chociaż nie mogło być inaczej ;)
    Kat, przykro mi z powodu teciowej.
    Obeserwuj czy bedziesz plamic coraz mocniej czy to minie warto by było skonsultować z lekarzem może wziałby cie na dodatkowe badanie i sprawdziłby czy wszystko ok. Ale mysle że to chwilowe czesto tak kobiety mają.
    Z glukozą jest tak tzn ja opisze jak ja miałam:
    Wiec kiedy miałam wizyte u położnej to pobrała mi krew .
    Potem dostałam list do domu że z przebadanej krwi wynikło iż mam lekko podwyższony cukier .
    Razem z listem otrzymałam paczuszke glukozy do rozrobienia i załącznik jak to zrobic itp.
    Nie musiałam sie zapisywac na konkretny dzien aby isc na badanie.
    Miałam dzien wczesniej czyli od godziny 21:00 już nic nie jesc ani nic nie pić.
    Rano miałam wypić glukoze i zapisać na kartce o której godzinie wypiłam ponieważ równe 2 h po wypicu musza pobrać krew. Tak wiec zrobiłam , rano wypiłam i pojechałam do szpitala i tam czekałam na swoja kolej. Pobrali mi krew i tyle... fakt okropnie się czułam po glukozie cały dzien...no i po wypicu jej od razu zwymiotowałam.

Szarlotka123 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najgorsze jest to, ze nie wiem czy to jest od luteiny czy nie. Bo na wkładce są brązowe ale np. na papierze jak wycieram to śluz jest przeźroczysty i to takie dziwne.
    Dziękuję Ci bardzo Kochana :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2016, 21:28

• Evanlyn Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie z glukozą nie było tragedii ;) jak wypiłam to myślałam że odlecę, czułam się ogólnie jakbym była pijana :P jak po takich mega słodkim winie - rewolucja w żołądku i kręciło mi się w głowie. Godzinę tak siedziałam jak naćpana przy uchylonym oknie. Druga godzina była już spoko bo wyżebrałam żeby wypuściła mnie na korytarz :) rewolucje w głowie i żołądku przeszły i czekałam na podbranie krwi :)
    Ogólnie u nas to wygląda tak że jedziesz do lab, pobiera Ci krew, pijesz glukozę, czekasz dwie godziny i pobierają Ci dugi raz krew :) czasami pobierają jeszcze o godzinie i większość z moich znajomych tak miała ale ja byłam kłuta po dwóch godzinach i nie wiem o czego to zależy :P lekarz na skierowaniu pisze ile razy - u mnie tak było.

Pytanie dziewczyny bo na necie nic nie pisze konkretnego. Czy schylanie na naszym etapie ciąży szkodzi dzidziusiowi czy to chodzi tylko o kręgosłup??

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do luteiny: ja pierwszy raz jak aplikowałam tym aplikatorem to widziałam jasnoczerwoną krew, później aplikowałam palcem i też raz czy dwa zobaczyłam krew bo mam ten sam problem co Ty - strasznie ciasno że ciężko się przedostać. Później już było spoko i nie widziałam krwi :) chyba się przyzwyczaiły moje ciasności :P

Szarlotka123, katsuyoshi lubią tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś

Witajcie dziewczyny:)
    Ja wczoraj miałam wizyte i Synek waży 900 g i wszystkie parametry wporządku.

Kamenka duza ta Twoja Córcia będzie:)

Kat może i faktycznie dużo wody zatrzymujesz dlatego Ci ciężko,ja po porodzie od razu poczułam się lżejsza a byłam wielka jak balon:)

Evanlyn troche sporo gościu chciał za brudny wózek..Na olx zobacz sobie też fajne maja.
    My za nasz dalismy 1000zł 3 w 1 czerwono-czarny

Vesper trzymamy mocno kciuki za pozytywne testowanie-juz coraz bliżej:))

katsuyoshi, Evanlyn, Vesper lubią tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś

U nas 2 dni była super pogoda a dziś się już ochłodzilo i deszcz padał...
    Oby ciepła pogoda wróciła..no i pierwsze pranie przedwczoraj suszyłam na balkonie :)

Evanlyn nie łam na pewno jeszcze będziesz mieć szanse na dokonczenie studiów-głowa do góry:)
    Ja mam z mężem tez średnie techniczne wykształcenie i nie łamiemy się z tego powodu.Ważne jakim jesteś człowiekiem i trzeba wierzyc w siebie a wszystko dalej jakoś się ułoży:)
    a co do ubiorow zawsze tesciowej mozesz zasugerowac co Ci się przyda dla dziecka i w jakim kolorze.Moja jak chciała cos kupywac to pytała o rozmiar a o ciuszki się nie martwiłam bo zawsze fajne wybierała i tak jest do tej pory:) Wnusie jedyna rozpieszcza jak to Babcia bo coż jej zostało i trzeba troche dac tesciowej radości bo po co klotnie na samym poczatku:)

Madziarella88 gratulacje córeczki:)
    Co do teściowej owszem Malej zawsze przywoziła ciuszki jak się widzielismy bo ma tylko jedna wnusie a teraz będzie miała pierwszego wnuczka:).No i wiadomo Dziadki rozpieszczaja wnuki i trzeba się cieszyc bo moje kolezanki z kolei maja dzieci ale dziadki w ogóle się nimi nie interesuja i to jest bardzo przykre..:(
    Widocznie sprawia jej to radosc ze może cos wnusi podarowac -spróbuj ja zrozumiec przeciesz to nic złego i nie jedna by Ci pozazdrosciła takiej nadgorliwej tesciowej:))
    Co do szpitala to zrozumiałe że się wkurzasz bo ja bym tezz postawiła na swoje i sama wybrała bo to Ty będziesz rodzic i wazny jest Wasz komfort !

Kat mi również przykro z powodu tesciowej..

Meg ja miałam w 12 tyg usg prenatalne ,potem test podwójny pappa bo usg nie prawidlowe wyszło .w 15 tyg amniopunkcje (bo od 15 robia)

Szarlotka pierwsze badanie glukozy bynajmniej u mnie wygladało tak ze pobrali krew.
    Potem w 22-23 tyg trzeba zrobic obciązenie 75 g glukozy ,czyli wypic z woda i najlepiej z cytrynka i przed wypiciem i 2 godz po wypiciu pobieraja krew

katsuyoshi, Evanlyn, Vesper, Meg0809 lubią tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
‹‹ 138 139 140 141 142 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ