Lipcowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnySię rozpisałyście
Tak wiec mysle że Szarlotko zwyczajnie masz podrażnione stad te plamki no bo skoro po wytarciu na papierze jest tylko sluz swiadczy to o tym że nie plamisz sama z siebie tylko masz podrażnione lub przez rozciąganie ci się wszystkiego w środku mogło dojsc do pekniecia jakiegos malutkiego naczynka ktore daje te plamki ale to nic groznego bo zniknie. Oczywiscie kontroluj sytuacje bo my możemy z tego co piszesz tylko oceniac. Jednak jakby działo się coś poważniejszego to chyba wiesz dokąd trzeba się udać.
No własnie dziewczyny ja bym chciała mieć tesciową co by mi tak kupowała Fakt wybieranie szpitala nie jest na miejscu ale nie przeszkadzałoby mi jakby kupowała te ubranka jakby nie patrzeć zawsze to mniej wydatku z naszej strony a jesli jest tych ubranek naprawde duzo nie mówione że dzidzia wszystkie wynosi wiec zawsze możesz nie ubrać tego które się nie podoba ;p
Ja niestety musiałam wszystko sama kupować bo nie miał kto tego robic za mnie gdyż moi rodzice....wiekszosc z was z na sytuacje moją no ale ci co nie znają to mój ojciec w pl sam ma ciezko bo z nową partnerką mają córke 6 letnia a ona do szkoły itp wiec wydatków sporo , no a moja matka nas dawno temu zostawiła i jedyne co za nia się ciągnie to zadłuzenie alimentacyjne na 5 dzieci z minimum 13 lat....
Jedyne pocieszenie to takie że mam wspaniałą szwagierkie która jest naprawde kochana i nie powiedziałabym nigdy na nią nic złego. Nie jedna mogłaby zazdroscic mi takiej szwagierki
Co do pogody no u mnie od 2-3 dni nie za ciekawie w sumie troche słonca i deszczu... Człowiek widzi za oknem ze słoneczko pieknie swieci i szykuje sie na spacer a tu zaczyna robic sie ciemno i padac albo w trakcie spaceru ostatnio tez taka akcje mielismy bo bylismy na spacerku i na zakupach, była piękna słoneczna pogoda i bez chmurne niebo w trakcie powrotu zrobiło sie ciemno jak nie powiem gdzie do tego zerwał się wiatr i zaczeło za chwile tak mocno padać że ja w swoim szybkim tempie chodzenia zmokłam totalnie za to mój małego szybko chwycił i szybciej poszedł do domu bo było dla nas ważne aby on tak nie był mokry tym bardziej ze na tym spacerku bylismy bez wózka tylko z rowerkiem wiec nie było foli przeciwdeszczowej...
Mówi się ze glukoze lepiej pic z cytryną bo przełamuje jako tako tą słodycz ale ja piłam bez cytryny bo mi tak pare osób podpowiedziało że cytryna nie jest wskazana i niby może zaburzyc wynik ale ile w tym prawdy to nie wiem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2016, 04:40
Agness27 lubi tę wiadomość
-
katsuyoshi wrote:No własnie ja to już wyglądam jakby była w 9 miesiacu
Jest to uciążliwe dzwigać taki brzuch niestety a gdzie tu do porodu...wcale sie nie dziwie że tak kregosłup mi siada co chwile
Ja pół godz siedzenia i musze sie połozyć bo z bolu juz nie wyrabiam...
Nie wiem czy mam tyle wody czy dzidzius taki duzy bedzie.
pomyśl o tym pasie na kregosłup dla cięzarnych, znajoma uzywa i działa cuda;)
to prawda cytryna obniza cukier
U mnie szalony czas;) codzien mam pomumawiane cos i zaplanowane dzis jade na zakupy dzieciowe na rynek do kolezanki, potem ucze kolezanke obserwacji sluzu, potem mam warsztaty Mamo to ja;) Latam jak glupia ale dobrze mi z tym;) ze daje rade;) nie wybrazam sobie polozyc sie do loza i lezec;)
mialam ostatnio tez zajecia z chustowania;) jakie macie o tym zdanie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2016, 07:39
Adaś skarbuś 56 cm szczęścia 3580 g miłości
Urodziłem się 12 lipca 2016
-
Stokrotko ja bym nie gdybała na Twoim miejscu tylko poszła do lekarza lub zadzwonila. Powiedz mu tez o sluzie. Bo nie powinnas miec przezrocxzystego plodnego sluzu teraz.
katsuyoshi lubi tę wiadomość
Adaś skarbuś 56 cm szczęścia 3580 g miłości
Urodziłem się 12 lipca 2016
-
Mnie plecy bolą po sprzątaniu czyli schylanie, przesuwanie, latanie z góry na dół - po takim czymś popołudniu i wieczorami umieram a w nocy nie mogę sobie pozycji znaleźć powoli trzeba się zacząć oszczędzać, kończy się zachowywanie jak przed ciąża niestety o dziwo pomagają mi bardzo spacery wczoraj się złaziłam po mieście że mnie stopy bolały a kręgosłup nic a nic spałam jak dziecko a na stopy - mój mężulek spisał się na medal
U mnie dzisiaj studniówka, czyli 100 dni do porodu Bojziu jak to minęło szybko dopiero zaczynałam 6 miesiąc a tu już 7 za tydzień i trzeci trymestrmajeczka87 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnymajeczka87 wrote:Stokrotko ja bym nie gdybała na Twoim miejscu tylko poszła do lekarza lub zadzwonila. Powiedz mu tez o sluzie. Bo nie powinnas miec przezrocxzystego plodnego sluzu teraz.
Z synkiem też miałam ...
Ogólnie rózne rodzaje sluzów w ciązy miałam . -
nick nieaktualny
-
Kurde, a ja ciągle 72
Agnes, dzięki wielkie za wsparcie w testowaniu
Bobitta, hehehe, jak to fajnie brzmi u mnie na razie na odwrót, bo cyce napompowane luteinę
Kat, ech, my też nie mamy wsparcia ze strony najstarszego pokolenia, ale młodsze nam pomaga cieszę się, że masz super szwagierkę i wiem, że mimo sytuacji, którą opisałaś, zrobisz wszystko, żeby w Twojej rodzinie układało się jak najlepiej
W ciąży śluz faktycznie nie powinien być w typie płodnym, ale jeśli poziom progesteronu jest ok, to może to skutek stosowania luteiny dopochwowo? (nie wiem, gdybam). Pewnie warto sprawdzić, ale nie ma co się straszyć.
A o plecy warto zadbać, bo potem maluch będzie noszony na rękach i obciążenie będzie rosłoAgness27, Bobitta lubią tę wiadomość
staramy się od września 2015
,,Zwycięzcy nigdy nie rezygnują, rezygnujący nigdy nie zwyciężają"
-
nick nieaktualnyJa w obu ciażach mam taki sam sluz i jakos nie ma problemu...
Mysle ze sluz w ciazy to sprawa inwidualna no bo skoro ja mam taki przezroczysty jak sluz plodny i wszystko jesto ok to widocznie nie jest powiedziane ze taki sluz byc nie może.
Ps. Dziewczyny jak wy mierzycie ten brzuszek?
*Na leżąco?
*Na stojąco?
No i w jaki sposób? wiecie no czy w koło brzuszka czy tylko od od góry w dół?Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2016, 21:04
-
ja dopiero w tej ciązy zauważylam śluz plodny i bardziej zwracam uwage na zmiany niz w pierwszej ciąży:)
Drugą ciąże sie inaczej przechodzi bo bardziej zauważa sie typowe zmiany przynajmniej ja tak widzę
Wrzuce Wam liste co poleca Srokao dla dzieci bo na drugich lipcowkach jedna z dziewczyn ja stworzyła:)
SROKAO POLECA:
· KREM NA CIEMIENIUCHĘ
– SKARB MATKI – OLEJUSZKA LUB BABYCAP CIEMIENIUCHA, SPRAY
· CHUSTECZKI NAWILŻANE
– BABYDREAM CALENDULA (bawełna, bionagietek) ewentualnie BABYDREAM EXTRA SENSITIVE lub DELIKATO BABYWIPIES (gdzie kupić?), HIPP BABYSANFT ULTRA SENSITIVE / ALBO GENTLE CARING – drogie
· FILTRY Z APTEKI
– MINERALNE! NP. BIODERMA PHOTODERM MINERAL MLECZKO SPF 50+ lub SPRAY; DERMEDIC SUNBRELLA, MLECZOK SPF 50; PHARMACERIS B BEZPIECZNY KREM DO TWARZY DZIECKA 50+;
· BALSAMY DLA DZIECI
– SCHLECKER AS BABY CREAMY BABY OIL; BUBUCHEN CALENDULA NAGIETKOWY; PHARMACERIS BABY BALSAM NAWILŻAJĄCY DO CIAŁA OD CHWILI NARODZIN, LUB PHARMACERIS AT ATOPIC DERMO BALM
· PROSZEK DO PRANIA
– DZIDZIUŚ PŁATKI MYDLANE; JELP COROR ŻEL MIOCARE; BIAŁY JELEŃ DO BIAŁEGO, DZIDZIUŚ PŁYN DO PRANIA;
· OLIWKI DLA DZIECI
– REAL QUALITY OLWIKA PIELĘGNACYJNA (ŻÓŁTA BUTELKA); HIPP BABYSANFT Z EKO OLEKJKIEM MIGDAŁOWYM; OLIWKA PIELĘGNACYJNA HIPP BABYSANFT; BABYDREAM PFLEGEOL OLEJEK Z WIT E;
· KĄPIEL EMOLIENTY
– ATOPERAL BABY PIANKA DO MYCIA; CETAPHIL RESTORADERM EMULSJA DO MYCIA; FLOSLEK FOR BABY EMULSJA DO KĄPIELI;
· KREMY EMOLIENTY
– BALNEUM INTENSIV CREME; ATOPERAL BABY, ATOPRA MED KREM HIPOALERGICZNY;
KREMY ZWYKŁE
– HIPP BABYSANF KREM PIELĘGNACYJNY DO TWARZY I CIAŁA; NIVEA BABY NUTRI SENSITIVE KREM S.O.S.; BABYDREAM EXTRASENSITIVE PFLEGECREME; ZIOŁOLEK LINOMAG BOBO A+E KREM DLA DZIECI I NIEMOWLĄT; LINOMAG; PHARMACERIS BABY KREM OCHRONNO KOJĄCY DO TWARZY DZIECKA;
· KREM NA ODPARZENIA Z CYNKIEM
– HIPP BABYSANFT WUNDSCHUTZ CREME KREM OCHRONNY PRZECIW PODRAŻNIENIOM; ROSSMAN BABYDREAM NATURAL CALENDULACREME;
· KOSMETYKI DO KĄPIELI
– BABYDREAM PIELĘGNACYJNY PŁYN DO KĄPIELI; BABYDREAM EXTRASENSITIVE OLBAD PŁYN DO KĄPIELI Z OLEJKIEM MIDGAŁOWYM DO SKÓRY WRAŻLIWEJ; HIPP BABYSANFT PIELĘGNACYJNY PŁYN DO KĄPIELI; FLOSLEK FOR BABY EMULSJA DO KĄPIELI DLA NIEMOWLĄT I DZIECI; BABYDREAM CALENDULA; BABYDREAM NIEBIESKI POMPKĄ;Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2016, 21:05
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnySzarlotka123 wrote:Kochane, mam pytanie do tych co zażywają luteinę dopochwowo. Macie po niej jakieś brązowawe ślady na wkładce? Bo ja u siebie zauważyłam je od kiedy zażywam luteinę i na początku myślałam, że to przez tabletki a teraz już sama nie wiem i się trochę martwię..
Dzisiaj po przebudzeniu zaczęły mi się takie mdłości, że miałam bliskie spotkanie z toaletą, dodatkowo biegunka mnie dopadła, zaczęłam się martwić o fasolkę
Miłego dnia wam życzę :* -
Kat normalnie mierze obwód na wysokości pępka.
Byliśmy dziś z mężem na porodówce i chce już urodzić przemiłe położne a jak zobaczyłam dzidziorka takiego maluteniekiego to juz chce zobaczyc swoją Julciekatsuyoshi, Agness27 lubią tę wiadomość
Bobitta
-
nick nieaktualnyBobitta wrote:Kat normalnie mierze obwód na wysokości pępka.
Byliśmy dziś z mężem na porodówce i chce już urodzić przemiłe położne a jak zobaczyłam dzidziorka takiego maluteniekiego to juz chce zobaczyc swoją Julcie
Ja własnie zmierzyłam i mam 115 -
nick nieaktualny