X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Lipcowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi sie nawet z domu nie chce wychodzić. Tak mnie mdli... dobrze ze sie jeszcze nie zaprzyjaźniam z kiblem :D

Powiem wam ze nic ale to totalnie nic mi sie dzisiaj nie chce...

Chyba wezme apap na bol glowy...

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kama a może lepiej spacer a nie leki?

Edka lubi tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bylam u gin. Beta rosnie progesteron spada... podobno grozi mi poronienie... nie wiem boje sie... w poniedzialej mam to USG. Jestem ciekawa co wyjdzie. We wtorek mam sie zglosic do mojej gin z USG.
    Prawdopodbnie dostane zwolnienie do ktorego sie zastosuje...
    Boje sie ze vos jest nie tak. Dostalam luteine dopochwowo. Wszystko jest nie tak... :/ biore dupka tez.

1usapiqvhk164civ.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W koncu nie wzielam apapu :D

majeczka87 lubi tę wiadomość

1usapiqvhk164civ.png
  • Agnieś Ekspertka

Wysłany: 13 listopada 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izka_K wrote:
    Hey mamuśki, jak tam samopoczucie przy piątku 13-stego? :D
    Ja jestem w pracy, ale odkąd przyszłam to marzę o moim wygodnym łóżku :),
    chociaż i tak wiem, że nic z tego dzisiaj nie będzie bo muszę przygotować wszystko na moje i mojego H urodziny w niedzielę :)

Faktycznie dziś piątek 13-nastego jakbyś nie napisała to nawet bym nie zwróciła na to uwagi :P A jeszcze dzis trzy pająki widziałam chyba oznacza to nowa wiadomosć :P

3jgx43r867ibmmqb.png
  • Ola_85 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Demeter wrote:
    Wiem, wiem kochana o kogo chodzi...
    Namawiałam wczoraj Ev żeby do nas wpadała od czasu do czasu ale...rozumiem już tą cała sytuację i nie zdziwię się jak już nikt tam ze starej ekipy się nie pojawi.
    Trzymaj się kochana:)
    hmmm dziewczyny chyba wiem o kogo chodzi :Pmam bynajmniej nadzieje ze nie o mnie,

katsuyoshi lubi tę wiadomość

km5s8ribs34fnes6.png
  • Agnieś Ekspertka

Wysłany: 13 listopada 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kama005 wrote:
    Bylam u gin. Beta rosnie progesteron spada... podobno grozi mi poronienie... nie wiem boje sie... w poniedzialej mam to USG. Jestem ciekawa co wyjdzie. We wtorek mam sie zglosic do mojej gin z USG.
    Boje sie ze vos jest nie tak. Dostalam luteine dopochwowo. Wszystko jest nie tak... :/ biore dupka tez.

Jak to napisałaś to strasznie mi sie smutno zrobiło :(
    Nie martw się na pewno wszystko będzie dobrze. Nie poronisz nie myśl tak.
    My tu wszystko trzymamy mocno kciuki za Ciebie będzie dobrze :) <3

3jgx43r867ibmmqb.png
  • Agnieś Ekspertka

Wysłany: 13 listopada 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Kochane :) Jak sie dziś czujecie ?
    Dzisiaj się bardzo dobrze czuje,bardzo dużo energii więcej niż przed ciążą :)
    Dziś mnie jakiś diabeł podkusił żeby zbadać sobie temp i wyszło 36.7 Głupi termometr :)
    Zepsuty jak nic hihihi :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2015, 14:49

3jgx43r867ibmmqb.png
  • Edka Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja dziś zalatany dzień. Maż w domu to i mniej mnie przy kompie

ijpbi09kncb0qlr5.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kochane! wróciłam do żywych!

informuję oficjalnie że jestem w domu bo wypisałam się na własne żądanie po tym jak nagle zaczęli szukać mi chorób. Mój szpital ma opinie jaką ma więc... Gin która pracuje w szpitalu twierdziła że od poniedziałku od 11 w nocy do dzisiaj rana mój pęcherzyk w ogóle nie urósł i że mam jakieś torbieliki na jajniku... Przestraszyłam się bo wiadomo co to znaczy jak pęcherzyk nie rośnie, nie nie, nie przestraszyłam się - ja spanikowałam i nie mogłam dojść do siebie :/ mój kochany M międzyczasie korzystając ze znajomości powybierał moje wyniki z dzisiejszego HCG i morfologii oraz z tej co miałam robione we wtorek i wyobraźcie sobie że w pon HCG wynosił 900 a dzisiaj....ponad 4000!!!!! czyli faktycznie coś jest nie tak ale z tą gin co mi robiła USG. Korzystając z kolejnych znajomości z Warszawy wysłał moje wyniki także z CRP dowiedział się, że antybiotyk który biorę od kilku dni to totalna głupota a HCG wyraźnie wykazuje że moje dzieciątko rośnie i ma się bardzo dobrze u mamusi :) tylkot yle dobrze że maleństwo dostawało sól fizjologiczną i glukozę :D

A z torbielikami idę w pon prywatnie do mojej gin :)

mam nadzieję że napisałam "po polsku" bo jestem taka zła że masakra!!!!

Agnieś, Ola_85, katsuyoshi, Agaax, Edka lubią tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • Agnieś Ekspertka

Wysłany: 13 listopada 2015, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn wrote:
    Witajcie kochane! wróciłam do żywych!

informuję oficjalnie że jestem w domu bo wypisałam się na własne żądanie po tym jak nagle zaczęli szukać mi chorób. Mój szpital ma opinie jaką ma więc... Gin która pracuje w szpitalu twierdziła że od poniedziałku od 11 w nocy do dzisiaj rana mój pęcherzyk w ogóle nie urósł i że mam jakieś torbieliki na jajniku... Przestraszyłam się bo wiadomo co to znaczy jak pęcherzyk nie rośnie, nie nie, nie przestraszyłam się - ja spanikowałam i nie mogłam dojść do siebie :/ mój kochany M międzyczasie korzystając ze znajomości powybierał moje wyniki z dzisiejszego HCG i morfologii oraz z tej co miałam robione we wtorek i wyobraźcie sobie że w pon HCG wynosił 900 a dzisiaj....ponad 4000!!!!! czyli faktycznie coś jest nie tak ale z tą gin co mi robiła USG. Korzystając z kolejnych znajomości z Warszawy wysłał moje wyniki także z CRP dowiedział się, że antybiotyk który biorę od kilku dni to totalna głupota a HCG wyraźnie wykazuje że moje dzieciątko rośnie i ma się bardzo dobrze u mamusi :) tylkot yle dobrze że maleństwo dostawało sól fizjologiczną i glukozę :D

A z torbielikami idę w pon prywatnie do mojej gin :)

mam nadzieję że napisałam "po polsku" bo jestem taka zła że masakra!!!!

Uffff :) To sie bardzo ciesze że u Ciebie bardzo dobrze :)
    Teraz najważniejsze jest to że mamusia i Twoja kuruszynka sa zdrowe i Rośnijcie Nam zdrowo :)
    Teraz najlepiej szybko zapomnieć i się cieszyć i delektować ciążą :) Nawet gdy nas Mdli :) <3

Evanlyn lubi tę wiadomość

3jgx43r867ibmmqb.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kama005 wrote:

Kama jak masz luteine to progesteron pójdzie w góre, juz niedlugo masz usg i wizyte. wszystko bedzie dobrze:* a teraz przez wekend leż plackiem i ani myśl mi się gdzieś ruszać albo cos robic :*

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • kas91 Przyjaciółka

Wysłany: 13 listopada 2015, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieś wrote:
    Cześć Kochane :) Jak sie dziś czujecie ?
    Dzisiaj się bardzo dobrze czuje,bardzo dużo energii więcej niż przed ciążą :)
    Dziś mnie jakiś diabeł podkusił żeby zbadać sobie temp i wyszło 36.7 Głupi termometr :)
    Zepsuty jak nic hihihi :P
    A ja w przeciwieństwie do Ciebie dziś nie czuje się najlepiej ... nawet raz przytuliłam się dziś z muszlą... mam nadzieję że jutro będzie lepiej. Oglądałam z mężem film i na filmie akcji popłakałam się jak głupia... ah te hormony ;D

Agnieś lubi tę wiadomość

w57v9n73z5ivqbxe.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najgorsze jest to że znalazłam o niej taką opinie:

"Po prostu porazka Przestrzegam wszystkie kobiety przed ta pania doktor Trafilam do szpitala z ciaza zagrozona! Przez tydzien mialam badania a jak zapytalam CO JEST? Ona ze ciaza jest martwa wiec PYTAM czy jest jakas szansa a ona ,,A CO UMARLEGO SIE NIE WSKRZESI,, Tydzien placzu 3 razy mowila mie ze jutro bede miec ciaze usuwana! Wyszlam nagle ze szpitala (bo wrocil ordynator i kazal mi przyjsc za tydzien)i poszlam prywatnie a tam uslyszalam bicie serduszka mojego dzidziusia i okazalo sie ze ciaza od poczatku byla ok tylko zle okreslono WIEK ciazy!!! Porazka Aha a slowa przy Usg ,,akcja serca niewidoczna,, mowila z wielkim wrecz przeogromnym usmiechem na twarzy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!"

Co to tego uśmiechu to prawda, dzisiaj to że pęcherzyk się nie rozwija powiedziała z bardzo szerokim uśmiechem :( Ordynator wczoraj stwierdził że nic mi nie jest i ide do domu a ona cyrki odwala :(

kama005 lubi tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • Agnieś Ekspertka

Wysłany: 13 listopada 2015, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kas91 wrote:
    A ja w przeciwieństwie do Ciebie dziś nie czuje się najlepiej ... nawet raz przytuliłam się dziś z muszlą... mam nadzieję że jutro będzie lepiej. Oglądałam z mężem film i na filmie akcji popłakałam się jak głupia... ah te hormony ;D

Hihi :) Ojj ty Nasza Płaczko :)
    Uroki ciąży :)
    Odpoczywaj sobie :) Przytul się do męża, tylko już nie płakusiaj :)

3jgx43r867ibmmqb.png
  • Agnieś Ekspertka

Wysłany: 13 listopada 2015, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn wrote:
    Najgorsze jest to że znalazłam o niej taką opinie:

"Po prostu porazka Przestrzegam wszystkie kobiety przed ta pania doktor Trafilam do szpitala z ciaza zagrozona! Przez tydzien mialam badania a jak zapytalam CO JEST? Ona ze ciaza jest martwa wiec PYTAM czy jest jakas szansa a ona ,,A CO UMARLEGO SIE NIE WSKRZESI,, Tydzien placzu 3 razy mowila mie ze jutro bede miec ciaze usuwana! Wyszlam nagle ze szpitala (bo wrocil ordynator i kazal mi przyjsc za tydzien)i poszlam prywatnie a tam uslyszalam bicie serduszka mojego dzidziusia i okazalo sie ze ciaza od poczatku byla ok tylko zle okreslono WIEK ciazy!!! Porazka Aha a slowa przy Usg ,,akcja serca niewidoczna,, mowila z wielkim wrecz przeogromnym usmiechem na twarzy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!"

Co to tego uśmiechu to prawda, dzisiaj to że pęcherzyk się nie rozwija powiedziała z bardzo szerokim uśmiechem :( Ordynator wczoraj stwierdził że nic mi nie jest i ide do domu a ona cyrki odwala :(

O ---> M A S A K R A
    Jak to przeczytałam to az ciary dostałam.
    Co za wredne babsko,pewnie zero wiedzy i kompletnie nic w głowie.
    Nieżle wyrachowana... :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2015, 17:52

3jgx43r867ibmmqb.png
  • kas91 Przyjaciółka

Wysłany: 13 listopada 2015, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba taki mam zamiar ;d milego wieczorku zycze wszystkim ;)

w57v9n73z5ivqbxe.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2015, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_85 wrote:
    hmmm dziewczyny chyba wiem o kogo chodzi :Pmam bynajmniej nadzieje ze nie o mnie,
    Nie o Ciebie spokojnie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2015, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie ja tez juz wróciłam , zaraz nadrobie o czym pisałyscie :)

Witaj Evanlyn <3

• kama005 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn masakra... ponizej krytyki. Mnie juz za to nastraszyla tym poronieniem tak ze az boje sie isc w poniedzialek na USG.

Jutro jade z psiajiem po szeleczki i ubranko dla niego a potem dopiero wieczorem widze sie z przyjaciolkami. Nie tak zle i nie tak meczaco :)

1usapiqvhk164civ.png
‹‹ 15 16 17 18 19 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ