X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Lipcowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi sie nawet z domu nie chce wychodzić. Tak mnie mdli... dobrze ze sie jeszcze nie zaprzyjaźniam z kiblem :D

Powiem wam ze nic ale to totalnie nic mi sie dzisiaj nie chce...

Chyba wezme apap na bol glowy...

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kama a może lepiej spacer a nie leki?

Edka lubi tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bylam u gin. Beta rosnie progesteron spada... podobno grozi mi poronienie... nie wiem boje sie... w poniedzialej mam to USG. Jestem ciekawa co wyjdzie. We wtorek mam sie zglosic do mojej gin z USG.
    Prawdopodbnie dostane zwolnienie do ktorego sie zastosuje...
    Boje sie ze vos jest nie tak. Dostalam luteine dopochwowo. Wszystko jest nie tak... :/ biore dupka tez.

1usapiqvhk164civ.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W koncu nie wzielam apapu :D

majeczka87 lubi tę wiadomość

1usapiqvhk164civ.png
  • Agnieś Ekspertka

Wysłany: 13 listopada 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izka_K wrote:
    Hey mamuśki, jak tam samopoczucie przy piątku 13-stego? :D
    Ja jestem w pracy, ale odkąd przyszłam to marzę o moim wygodnym łóżku :),
    chociaż i tak wiem, że nic z tego dzisiaj nie będzie bo muszę przygotować wszystko na moje i mojego H urodziny w niedzielę :)

Faktycznie dziś piątek 13-nastego jakbyś nie napisała to nawet bym nie zwróciła na to uwagi :P A jeszcze dzis trzy pająki widziałam chyba oznacza to nowa wiadomosć :P

3jgx43r867ibmmqb.png
  • Ola_85 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Demeter wrote:
    Wiem, wiem kochana o kogo chodzi...
    Namawiałam wczoraj Ev żeby do nas wpadała od czasu do czasu ale...rozumiem już tą cała sytuację i nie zdziwię się jak już nikt tam ze starej ekipy się nie pojawi.
    Trzymaj się kochana:)
    hmmm dziewczyny chyba wiem o kogo chodzi :Pmam bynajmniej nadzieje ze nie o mnie,

katsuyoshi lubi tę wiadomość

km5s8ribs34fnes6.png
  • Agnieś Ekspertka

Wysłany: 13 listopada 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kama005 wrote:
    Bylam u gin. Beta rosnie progesteron spada... podobno grozi mi poronienie... nie wiem boje sie... w poniedzialej mam to USG. Jestem ciekawa co wyjdzie. We wtorek mam sie zglosic do mojej gin z USG.
    Boje sie ze vos jest nie tak. Dostalam luteine dopochwowo. Wszystko jest nie tak... :/ biore dupka tez.

Jak to napisałaś to strasznie mi sie smutno zrobiło :(
    Nie martw się na pewno wszystko będzie dobrze. Nie poronisz nie myśl tak.
    My tu wszystko trzymamy mocno kciuki za Ciebie będzie dobrze :) <3

3jgx43r867ibmmqb.png
  • Agnieś Ekspertka

Wysłany: 13 listopada 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Kochane :) Jak sie dziś czujecie ?
    Dzisiaj się bardzo dobrze czuje,bardzo dużo energii więcej niż przed ciążą :)
    Dziś mnie jakiś diabeł podkusił żeby zbadać sobie temp i wyszło 36.7 Głupi termometr :)
    Zepsuty jak nic hihihi :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2015, 14:49

3jgx43r867ibmmqb.png
  • Edka Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja dziś zalatany dzień. Maż w domu to i mniej mnie przy kompie

ijpbi09kncb0qlr5.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kochane! wróciłam do żywych!

informuję oficjalnie że jestem w domu bo wypisałam się na własne żądanie po tym jak nagle zaczęli szukać mi chorób. Mój szpital ma opinie jaką ma więc... Gin która pracuje w szpitalu twierdziła że od poniedziałku od 11 w nocy do dzisiaj rana mój pęcherzyk w ogóle nie urósł i że mam jakieś torbieliki na jajniku... Przestraszyłam się bo wiadomo co to znaczy jak pęcherzyk nie rośnie, nie nie, nie przestraszyłam się - ja spanikowałam i nie mogłam dojść do siebie :/ mój kochany M międzyczasie korzystając ze znajomości powybierał moje wyniki z dzisiejszego HCG i morfologii oraz z tej co miałam robione we wtorek i wyobraźcie sobie że w pon HCG wynosił 900 a dzisiaj....ponad 4000!!!!! czyli faktycznie coś jest nie tak ale z tą gin co mi robiła USG. Korzystając z kolejnych znajomości z Warszawy wysłał moje wyniki także z CRP dowiedział się, że antybiotyk który biorę od kilku dni to totalna głupota a HCG wyraźnie wykazuje że moje dzieciątko rośnie i ma się bardzo dobrze u mamusi :) tylkot yle dobrze że maleństwo dostawało sól fizjologiczną i glukozę :D

A z torbielikami idę w pon prywatnie do mojej gin :)

mam nadzieję że napisałam "po polsku" bo jestem taka zła że masakra!!!!

Agnieś, Ola_85, katsuyoshi, Agaax, Edka lubią tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • Agnieś Ekspertka

Wysłany: 13 listopada 2015, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn wrote:
    Witajcie kochane! wróciłam do żywych!

informuję oficjalnie że jestem w domu bo wypisałam się na własne żądanie po tym jak nagle zaczęli szukać mi chorób. Mój szpital ma opinie jaką ma więc... Gin która pracuje w szpitalu twierdziła że od poniedziałku od 11 w nocy do dzisiaj rana mój pęcherzyk w ogóle nie urósł i że mam jakieś torbieliki na jajniku... Przestraszyłam się bo wiadomo co to znaczy jak pęcherzyk nie rośnie, nie nie, nie przestraszyłam się - ja spanikowałam i nie mogłam dojść do siebie :/ mój kochany M międzyczasie korzystając ze znajomości powybierał moje wyniki z dzisiejszego HCG i morfologii oraz z tej co miałam robione we wtorek i wyobraźcie sobie że w pon HCG wynosił 900 a dzisiaj....ponad 4000!!!!! czyli faktycznie coś jest nie tak ale z tą gin co mi robiła USG. Korzystając z kolejnych znajomości z Warszawy wysłał moje wyniki także z CRP dowiedział się, że antybiotyk który biorę od kilku dni to totalna głupota a HCG wyraźnie wykazuje że moje dzieciątko rośnie i ma się bardzo dobrze u mamusi :) tylkot yle dobrze że maleństwo dostawało sól fizjologiczną i glukozę :D

A z torbielikami idę w pon prywatnie do mojej gin :)

mam nadzieję że napisałam "po polsku" bo jestem taka zła że masakra!!!!

Uffff :) To sie bardzo ciesze że u Ciebie bardzo dobrze :)
    Teraz najważniejsze jest to że mamusia i Twoja kuruszynka sa zdrowe i Rośnijcie Nam zdrowo :)
    Teraz najlepiej szybko zapomnieć i się cieszyć i delektować ciążą :) Nawet gdy nas Mdli :) <3

Evanlyn lubi tę wiadomość

3jgx43r867ibmmqb.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kama005 wrote:

Kama jak masz luteine to progesteron pójdzie w góre, juz niedlugo masz usg i wizyte. wszystko bedzie dobrze:* a teraz przez wekend leż plackiem i ani myśl mi się gdzieś ruszać albo cos robic :*

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • kas91 Przyjaciółka

Wysłany: 13 listopada 2015, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieś wrote:
    Cześć Kochane :) Jak sie dziś czujecie ?
    Dzisiaj się bardzo dobrze czuje,bardzo dużo energii więcej niż przed ciążą :)
    Dziś mnie jakiś diabeł podkusił żeby zbadać sobie temp i wyszło 36.7 Głupi termometr :)
    Zepsuty jak nic hihihi :P
    A ja w przeciwieństwie do Ciebie dziś nie czuje się najlepiej ... nawet raz przytuliłam się dziś z muszlą... mam nadzieję że jutro będzie lepiej. Oglądałam z mężem film i na filmie akcji popłakałam się jak głupia... ah te hormony ;D

Agnieś lubi tę wiadomość

w57v9n73z5ivqbxe.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najgorsze jest to że znalazłam o niej taką opinie:

"Po prostu porazka Przestrzegam wszystkie kobiety przed ta pania doktor Trafilam do szpitala z ciaza zagrozona! Przez tydzien mialam badania a jak zapytalam CO JEST? Ona ze ciaza jest martwa wiec PYTAM czy jest jakas szansa a ona ,,A CO UMARLEGO SIE NIE WSKRZESI,, Tydzien placzu 3 razy mowila mie ze jutro bede miec ciaze usuwana! Wyszlam nagle ze szpitala (bo wrocil ordynator i kazal mi przyjsc za tydzien)i poszlam prywatnie a tam uslyszalam bicie serduszka mojego dzidziusia i okazalo sie ze ciaza od poczatku byla ok tylko zle okreslono WIEK ciazy!!! Porazka Aha a slowa przy Usg ,,akcja serca niewidoczna,, mowila z wielkim wrecz przeogromnym usmiechem na twarzy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!"

Co to tego uśmiechu to prawda, dzisiaj to że pęcherzyk się nie rozwija powiedziała z bardzo szerokim uśmiechem :( Ordynator wczoraj stwierdził że nic mi nie jest i ide do domu a ona cyrki odwala :(

kama005 lubi tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • Agnieś Ekspertka

Wysłany: 13 listopada 2015, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kas91 wrote:
    A ja w przeciwieństwie do Ciebie dziś nie czuje się najlepiej ... nawet raz przytuliłam się dziś z muszlą... mam nadzieję że jutro będzie lepiej. Oglądałam z mężem film i na filmie akcji popłakałam się jak głupia... ah te hormony ;D

Hihi :) Ojj ty Nasza Płaczko :)
    Uroki ciąży :)
    Odpoczywaj sobie :) Przytul się do męża, tylko już nie płakusiaj :)

3jgx43r867ibmmqb.png
  • Agnieś Ekspertka

Wysłany: 13 listopada 2015, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn wrote:
    Najgorsze jest to że znalazłam o niej taką opinie:

"Po prostu porazka Przestrzegam wszystkie kobiety przed ta pania doktor Trafilam do szpitala z ciaza zagrozona! Przez tydzien mialam badania a jak zapytalam CO JEST? Ona ze ciaza jest martwa wiec PYTAM czy jest jakas szansa a ona ,,A CO UMARLEGO SIE NIE WSKRZESI,, Tydzien placzu 3 razy mowila mie ze jutro bede miec ciaze usuwana! Wyszlam nagle ze szpitala (bo wrocil ordynator i kazal mi przyjsc za tydzien)i poszlam prywatnie a tam uslyszalam bicie serduszka mojego dzidziusia i okazalo sie ze ciaza od poczatku byla ok tylko zle okreslono WIEK ciazy!!! Porazka Aha a slowa przy Usg ,,akcja serca niewidoczna,, mowila z wielkim wrecz przeogromnym usmiechem na twarzy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!"

Co to tego uśmiechu to prawda, dzisiaj to że pęcherzyk się nie rozwija powiedziała z bardzo szerokim uśmiechem :( Ordynator wczoraj stwierdził że nic mi nie jest i ide do domu a ona cyrki odwala :(

O ---> M A S A K R A
    Jak to przeczytałam to az ciary dostałam.
    Co za wredne babsko,pewnie zero wiedzy i kompletnie nic w głowie.
    Nieżle wyrachowana... :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2015, 17:52

3jgx43r867ibmmqb.png
  • kas91 Przyjaciółka

Wysłany: 13 listopada 2015, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba taki mam zamiar ;d milego wieczorku zycze wszystkim ;)

w57v9n73z5ivqbxe.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2015, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_85 wrote:
    hmmm dziewczyny chyba wiem o kogo chodzi :Pmam bynajmniej nadzieje ze nie o mnie,
    Nie o Ciebie spokojnie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2015, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie ja tez juz wróciłam , zaraz nadrobie o czym pisałyscie :)

Witaj Evanlyn <3

• kama005 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn masakra... ponizej krytyki. Mnie juz za to nastraszyla tym poronieniem tak ze az boje sie isc w poniedzialek na USG.

Jutro jade z psiajiem po szeleczki i ubranko dla niego a potem dopiero wieczorem widze sie z przyjaciolkami. Nie tak zle i nie tak meczaco :)

1usapiqvhk164civ.png
‹‹ 15 16 17 18 19 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ