X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Lipcowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Agaax Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Kochane, za Waszą poradą zrobiłam dziś badanie progesteronu, mam wynik...
    19,56 ng/ml i grzebałam w internecie i wychodzi, że to trochę niski poziom :/

Koleżanka doradziła mi Luteinę i chyba jutro wezmę z apteki i zacznę brać, zaszkodzić nie zaszkodzi, nie chcę potem żałować, że nic nie zrobiłam... a wizyta dopiero za 2 tyg u gina.

Co o tym myślicie? Jaki Wy miałyście poziom?

katsuyoshi lubi tę wiadomość

201607055580.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaax wrote:
    Cześć Kochane, za Waszą poradą zrobiłam dziś badanie progesteronu, mam wynik...
    19,56 ng/ml i grzebałam w internecie i wychodzi, że to trochę niski poziom :/

Koleżanka doradziła mi Luteinę i chyba jutro wezmę z apteki i zacznę brać, zaszkodzić nie zaszkodzi, nie chcę potem żałować, że nic nie zrobiłam... a wizyta dopiero za 2 tyg u gina.

Co o tym myślicie? Jaki Wy miałyście poziom?
    Mysle ze mozesz brac nie zaszkodzi .
    Chociaz ja ospbiscie wolalaby nic nie brac bez konsultacji z gin.
    Wiec moze chociaz zadzwon do gin i zapytaj czy masz brac .

Edka lubi tę wiadomość

• Agaax Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katsuyoshi wrote:
    Mysle ze mozesz brac nie zaszkodzi .
    Chociaz ja ospbiscie wolalaby nic nie brac bez konsultacji z gin.
    Wiec moze chociaz zadzwon do gin i zapytaj czy masz brac .

Właśnie problem w tym, że tam nie bardzo mogę zadzwonić i zapytać :/
    Chyba zacznę brać od jutra, w tygodniu zrobie znów progesteron i jak będzie wyższy to poczekam te 2 tyg do wizyty, a jak będzie dalej mały to pójdę wcześniej.

201607055580.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam progesteron 20,75 i juz mi mowi ze mam ciaze zagrozona. Dostala. Luteine dopochwowo. Moze lepiej wez. Przynajmniej ze 3x1?

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • Agaax Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kama005 wrote:
    Ja mam progesteron 20,75 i juz mi mowi ze mam ciaze zagrozona. Dostala. Luteine dopochwowo. Moze lepiej wez. Przynajmniej ze 3x1?

Przemyślałam, wezmę na 100% jutro, nie wiem tylko czy dopochwową czy podjęzykową, i tak jak piszesz, przynajmniej 3x1, albo 2x2.
    Kiedy robisz znów progesteron?
    Plamisz?
    Trzymam kciuki za Nas :*

201607055580.png
  • kamenkaa Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc Wam dziewcyzny Co Tam u Was

zycze Wam nudnych Ciąż :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2015, 21:02

katsuyoshi, Ollaala lubią tę wiadomość

• Edka Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn masakra co to za baba
    ???

ijpbi09kncb0qlr5.png
  • Edka Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja powoli szykuję się do spania, w kinie było cudnie, film boski, uwyłam się :) Dobranoc.

ijpbi09kncb0qlr5.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 00:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaax wrote:
    Przemyślałam, wezmę na 100% jutro, nie wiem tylko czy dopochwową czy podjęzykową, i tak jak piszesz, przynajmniej 3x1, albo 2x2.
    Kiedy robisz znów progesteron?
    Plamisz?
    Trzymam kciuki za Nas :*

Nie powtarzam czekam do USG. Dopochwowo biorę 2x1 ale zastanawiam sie czy nie brac podjezykowo tez. Bardzo sie martwie.
    Plamic nie plamie,ood ddzisiaj mam poranne mdlosci (alleluja tylko mdlosci), cycki to w ogole wara od nich bo tak bola... mam gleboka nadzieje ze wszystko jest ok :) agaaax wszystko bedzie dobrze. Podjezykowo mialam prztpisana 3x1.

Ja juz po pracy :) meliska stygnie. Moj M bardzo sie rym przehal chyba nawet bardziej niz ja bo ja zaczynam starac sie myslec pozytywnie..

Jak wasze podbrzusza? Moje boli z dnia na dzien coraz mniej :) to dobrze?

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

doszłam trochę do siebie po wczorajszym szoku ale wieczorem padłam jak mucha ;) powiedzcie mi bo macie niektóre trochę więcej doświadczenia czy to biologicznie możliwe żeby w 4 tygodniu i 2 dniu ciąży pęcherzyk ciążowy miał 5 mm?

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • Talusia Ekspertka

Wysłany: 14 listopada 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien Dobry:)
    Ja dzis ba wolnym,nie daje rady w pracy to sie zamieniłam. Slabo mi bylo tak okropnie jak bym kaca conajmniej miala.
    W srode ide do giną,wiec mam nadzieje,ze jak pożalę nu sie na moja prace,to da ni l4..

Mam pytanie podpsialam umowe w tamtym tug na kolejne 2 lata.
    Umowa wchodzi w zycie w poniedziałek, i jak dam w srode zas o ciazy i l4 to nic mi Nir zrobia?
    Jestem chroniona juz tak?

katsuyoshi, Evanlyn lubią tę wiadomość

f1ae37f895.png

Dar z Miłości na ktory czekaliśmy <3
    10 Lipiec 2016 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn wrote:
    Dzień dobry :)

doszłam trochę do siebie po wczorajszym szoku ale wieczorem padłam jak mucha ;) powiedzcie mi bo macie niektóre trochę więcej doświadczenia czy to biologicznie możliwe żeby w 4 tygodniu i 2 dniu ciąży pęcherzyk ciążowy miał 5 mm?

Czytałam na necie że :
    W pierwszym okresie, po około 4 tygodniach ciąży prawidłowej, w jamie macicy pojawia się pęcherzyk ciążowy o średnicy 3-4 mm. Średnio wzrasta on o 1,1 mm dziennie. Gdy wymiar pęcherzyka ciążowego osiąga co najmniej 6 mm (zwykle pomiędzy 5. a 6. tygodniem ciąży), pojawia się pęcherzyk żółtkowy.

Wiec wychodzi na to że to jest normalne.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Talusia wrote:
    Dzien Dobry:)
    Ja dzis ba wolnym,nie daje rady w pracy to sie zamieniłam. Slabo mi bylo tak okropnie jak bym kaca conajmniej miala.
    W srode ide do giną,wiec mam nadzieje,ze jak pożalę nu sie na moja prace,to da ni l4..

Mam pytanie podpsialam umowe w tamtym tug na kolejne 2 lata.
    Umowa wchodzi w zycie w poniedziałek, i jak dam w srode zas o ciazy i l4 to nic mi Nir zrobia?
    Jestem chroniona juz tak?
    Po 1. Gdzie mieszkasz?
    Po 2. Nie mogą cie zwolnic jesli mieszkasz w polsce gdyż ustawowo jesteś w jakiś sposób chroniona tym bardziej ze umowe podpisałas ;)
    Po 3. Fakt pracodawca moze sie zdenerwować ale nic wiecej uczynic nie może gdyż masz prawo wrazie jakiś problemów isc i na niego do donieść i jeszcze sobie problemów narobi i odszkodowanie bedzie musial ci wypłacic gdyż zagraża swoim zachowanie twojemu zdrowiu :D
    Ogólnie nie powinno byc problemów.
    Jesteś w ciazy wiec on nie ma prawa nic z tym zrobic.

Evanlyn, Talusia lubią tę wiadomość

• Evanlyn Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katsuyoshi wrote:
    Czytałam na necie że :
    W pierwszym okresie, po około 4 tygodniach ciąży prawidłowej, w jamie macicy pojawia się pęcherzyk ciążowy o średnicy 3-4 mm. Średnio wzrasta on o 1,1 mm dziennie. Gdy wymiar pęcherzyka ciążowego osiąga co najmniej 6 mm (zwykle pomiędzy 5. a 6. tygodniem ciąży), pojawia się pęcherzyk żółtkowy.

Wiec wychodzi na to że to jest normalne.
    Kurde a jak mówiła prawdę? powiedziała mi że od poniedziałku do wczoraj rzekomo nie urósł: w pon niby miał 5 mm i wczoraj tez tylko że badało mnie dwóch różnych lekarzy... Możliwe że pęcherzyk nie rośnie a hormon HCG czterokrotnie urósł miedzy tymi badaniami?

Powinnam nie myśleć o tym do poniedziałku do wizyty i gin... Ciekawe co mi powie...

U nas dzisiaj słonecznie ale mega wietrznie :) nie mam zamiaru ruszyć się z domu to mi to tam lata :P ale powietrze takie świeże aaachhh :)

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katsuyoshi wrote:
    Po 1. Gdzie mieszkasz?
    Po 2. Nie mogą cie zwolnic jesli mieszkasz w polsce gdyż ustawowo jesteś w jakiś sposób chroniona tym bardziej ze umowe podpisałas ;)
    Po 3. Fakt pracodawca moze sie zdenerwować ale nic wiecej uczynic nie może gdyż masz prawo wrazie jakiś problemów isc i na niego do donieść i jeszcze sobie problemów narobi i odszkodowanie bedzie musial ci wypłacic gdyż zagraża swoim zachowanie twojemu zdrowiu :D
    Tylko mi się wydaje że musisz mieć papier że jesteś w ciąży bo jak nie zobaczy papieru to teoretycznie może nic nie wiedzieć a że mi powiedziałaś to inna sprawa... Zależy od pracodawcy, u nas na Podkarpaciu był taki przypadek że po łebkach się dowiedział że jest w ciąży i ją zwolnił zanim zdążyłą papier pokazać...

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn wrote:
    Tylko mi się wydaje że musisz mieć papier że jesteś w ciąży bo jak nie zobaczy papieru to teoretycznie może nic nie wiedzieć a że mi powiedziałaś to inna sprawa... Zależy od pracodawcy, u nas na Podkarpaciu był taki przypadek że po łebkach się dowiedział że jest w ciąży i ją zwolnił zanim zdążyłą papier pokazać...
    tak to prawqda zaswiadczenie od gin ze jetses w ciazy powinnas napewn odostarczyc razem ze zwolnieniem L4

Evanlyn, Talusia lubią tę wiadomość

• Talusia Ekspertka

Wysłany: 14 listopada 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katsuyoshi wrote:
    Po 1. Gdzie mieszkasz?

W pl mieszkam w Wejherowie,a pracuejr w kurczakach..:)
    Aa to dobrze. Bo zeby bie bylo,ze jak umowe podpisywalam to wiedziałam o ciąży a sie bie chwalilam:D
    Ja dla swojego spokoju wole isc na l4. Obawiam się. A dzwigam tam, ciagle stoje, mega ruch jest plus stres..

katsuyoshi, Evanlyn lubią tę wiadomość

f1ae37f895.png

10 Lipiec 2016 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn wrote:
    Kurde a jak mówiła prawdę? powiedziała mi że od poniedziałku do wczoraj rzekomo nie urósł: w pon niby miał 5 mm i wczoraj tez tylko że badało mnie dwóch różnych lekarzy... Możliwe że pęcherzyk nie rośnie a hormon HCG czterokrotnie urósł miedzy tymi badaniami?

Powinnam nie myśleć o tym do poniedziałku do wizyty i gin... Ciekawe co mi powie...

U nas dzisiaj słonecznie ale mega wietrznie :) nie mam zamiaru ruszyć się z domu to mi to tam lata :P ale powietrze takie świeże aaachhh :)
    Nie sądze ze to co mówiła to prawda.
    Po za tym zwróc uwage na to że kazda z nas jest inna i nie koniecznie nasza malenka fasolka musi rosnąc według ksiazkowych procedur !
    Wiele znam przypadków i każdej inaczej sie wszystko rozwijało .
    Powiedzmy ze np nie jest tak ze ci nie urosło jednego dnia a nastepnego moglo podwójnie urosnąc i co wtedy na to ?
    Nie ma co nad tym gdybać bo zeswirujesz.
    Poczekaj na spokojnie sobie do wizyty gin a tam wszystko sie dowiesz, na nowo cie przebada i ogolnie.
    Teraz nie ma co sie streswac bo wiesz doskonale ce ci nie wolno.

A pogoda to u mnie standardowo szaro :/

Evanlyn lubi tę wiadomość

• Talusia Ekspertka

Wysłany: 14 listopada 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katsuyoshi wrote:
    tak to prawqda zaswiadczenie od gin ze jetses w ciazy powinnas napewn odostarczyc razem ze zwolnieniem L4

Tak tak, taki mam zamiar, odrazu zaświadczenie z l4 dac

Evanlyn lubi tę wiadomość

f1ae37f895.png

10 Lipiec 2016 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Talusia wrote:
    W pl mieszkam w Wejherowie,a pracuejr w kurczakach..:)
    Aa to dobrze. Bo zeby bie bylo,ze jak umowe podpisywalam to wiedziałam o ciąży a sie bie chwalilam:D
    Ja dla swojego spokoju wole isc na l4. Obawiam się. A dzwigam tam, ciagle stoje, mega ruch jest plus stres..
    No to bierz zaswiadczenie ze jestes w ciazy plus L4 i nie ma prawa cie ruszyc ;)

‹‹ 16 17 18 19 20 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ