Lipcowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć Kochane, za Waszą poradą zrobiłam dziś badanie progesteronu, mam wynik...
19,56 ng/ml i grzebałam w internecie i wychodzi, że to trochę niski poziom
Koleżanka doradziła mi Luteinę i chyba jutro wezmę z apteki i zacznę brać, zaszkodzić nie zaszkodzi, nie chcę potem żałować, że nic nie zrobiłam... a wizyta dopiero za 2 tyg u gina.
Co o tym myślicie? Jaki Wy miałyście poziom?katsuyoshi lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAgaax wrote:Cześć Kochane, za Waszą poradą zrobiłam dziś badanie progesteronu, mam wynik...
19,56 ng/ml i grzebałam w internecie i wychodzi, że to trochę niski poziom
Koleżanka doradziła mi Luteinę i chyba jutro wezmę z apteki i zacznę brać, zaszkodzić nie zaszkodzi, nie chcę potem żałować, że nic nie zrobiłam... a wizyta dopiero za 2 tyg u gina.
Co o tym myślicie? Jaki Wy miałyście poziom?
Chociaz ja ospbiscie wolalaby nic nie brac bez konsultacji z gin.
Wiec moze chociaz zadzwon do gin i zapytaj czy masz brac .Edka lubi tę wiadomość
-
katsuyoshi wrote:Mysle ze mozesz brac nie zaszkodzi .
Chociaz ja ospbiscie wolalaby nic nie brac bez konsultacji z gin.
Wiec moze chociaz zadzwon do gin i zapytaj czy masz brac .
Właśnie problem w tym, że tam nie bardzo mogę zadzwonić i zapytać
Chyba zacznę brać od jutra, w tygodniu zrobie znów progesteron i jak będzie wyższy to poczekam te 2 tyg do wizyty, a jak będzie dalej mały to pójdę wcześniej. -
kama005 wrote:Ja mam progesteron 20,75 i juz mi mowi ze mam ciaze zagrozona. Dostala. Luteine dopochwowo. Moze lepiej wez. Przynajmniej ze 3x1?
Przemyślałam, wezmę na 100% jutro, nie wiem tylko czy dopochwową czy podjęzykową, i tak jak piszesz, przynajmniej 3x1, albo 2x2.
Kiedy robisz znów progesteron?
Plamisz?
Trzymam kciuki za Nas :* -
Agaax wrote:Przemyślałam, wezmę na 100% jutro, nie wiem tylko czy dopochwową czy podjęzykową, i tak jak piszesz, przynajmniej 3x1, albo 2x2.
Kiedy robisz znów progesteron?
Plamisz?
Trzymam kciuki za Nas :*
Nie powtarzam czekam do USG. Dopochwowo biorę 2x1 ale zastanawiam sie czy nie brac podjezykowo tez. Bardzo sie martwie.
Plamic nie plamie,ood ddzisiaj mam poranne mdlosci (alleluja tylko mdlosci), cycki to w ogole wara od nich bo tak bola... mam gleboka nadzieje ze wszystko jest ok agaaax wszystko bedzie dobrze. Podjezykowo mialam prztpisana 3x1.
Ja juz po pracy meliska stygnie. Moj M bardzo sie rym przehal chyba nawet bardziej niz ja bo ja zaczynam starac sie myslec pozytywnie..
Jak wasze podbrzusza? Moje boli z dnia na dzien coraz mniej to dobrze? -
Dzień dobry
doszłam trochę do siebie po wczorajszym szoku ale wieczorem padłam jak mucha powiedzcie mi bo macie niektóre trochę więcej doświadczenia czy to biologicznie możliwe żeby w 4 tygodniu i 2 dniu ciąży pęcherzyk ciążowy miał 5 mm?katsuyoshi lubi tę wiadomość
-
Dzien Dobry:)
Ja dzis ba wolnym,nie daje rady w pracy to sie zamieniłam. Slabo mi bylo tak okropnie jak bym kaca conajmniej miala.
W srode ide do giną,wiec mam nadzieje,ze jak pożalę nu sie na moja prace,to da ni l4..
Mam pytanie podpsialam umowe w tamtym tug na kolejne 2 lata.
Umowa wchodzi w zycie w poniedziałek, i jak dam w srode zas o ciazy i l4 to nic mi Nir zrobia?
Jestem chroniona juz tak?katsuyoshi, Evanlyn lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEvanlyn wrote:Dzień dobry
doszłam trochę do siebie po wczorajszym szoku ale wieczorem padłam jak mucha powiedzcie mi bo macie niektóre trochę więcej doświadczenia czy to biologicznie możliwe żeby w 4 tygodniu i 2 dniu ciąży pęcherzyk ciążowy miał 5 mm?
Czytałam na necie że :
W pierwszym okresie, po około 4 tygodniach ciąży prawidłowej, w jamie macicy pojawia się pęcherzyk ciążowy o średnicy 3-4 mm. Średnio wzrasta on o 1,1 mm dziennie. Gdy wymiar pęcherzyka ciążowego osiąga co najmniej 6 mm (zwykle pomiędzy 5. a 6. tygodniem ciąży), pojawia się pęcherzyk żółtkowy.
Wiec wychodzi na to że to jest normalne. -
nick nieaktualnyTalusia wrote:Dzien Dobry:)
Ja dzis ba wolnym,nie daje rady w pracy to sie zamieniłam. Slabo mi bylo tak okropnie jak bym kaca conajmniej miala.
W srode ide do giną,wiec mam nadzieje,ze jak pożalę nu sie na moja prace,to da ni l4..
Mam pytanie podpsialam umowe w tamtym tug na kolejne 2 lata.
Umowa wchodzi w zycie w poniedziałek, i jak dam w srode zas o ciazy i l4 to nic mi Nir zrobia?
Jestem chroniona juz tak?
Po 2. Nie mogą cie zwolnic jesli mieszkasz w polsce gdyż ustawowo jesteś w jakiś sposób chroniona tym bardziej ze umowe podpisałas
Po 3. Fakt pracodawca moze sie zdenerwować ale nic wiecej uczynic nie może gdyż masz prawo wrazie jakiś problemów isc i na niego do donieść i jeszcze sobie problemów narobi i odszkodowanie bedzie musial ci wypłacic gdyż zagraża swoim zachowanie twojemu zdrowiu
Ogólnie nie powinno byc problemów.
Jesteś w ciazy wiec on nie ma prawa nic z tym zrobic.Evanlyn, Talusia lubią tę wiadomość
-
katsuyoshi wrote:Czytałam na necie że :
W pierwszym okresie, po około 4 tygodniach ciąży prawidłowej, w jamie macicy pojawia się pęcherzyk ciążowy o średnicy 3-4 mm. Średnio wzrasta on o 1,1 mm dziennie. Gdy wymiar pęcherzyka ciążowego osiąga co najmniej 6 mm (zwykle pomiędzy 5. a 6. tygodniem ciąży), pojawia się pęcherzyk żółtkowy.
Wiec wychodzi na to że to jest normalne.
Powinnam nie myśleć o tym do poniedziałku do wizyty i gin... Ciekawe co mi powie...
U nas dzisiaj słonecznie ale mega wietrznie nie mam zamiaru ruszyć się z domu to mi to tam lata ale powietrze takie świeże aaachhhkatsuyoshi lubi tę wiadomość
-
katsuyoshi wrote:Po 1. Gdzie mieszkasz?
Po 2. Nie mogą cie zwolnic jesli mieszkasz w polsce gdyż ustawowo jesteś w jakiś sposób chroniona tym bardziej ze umowe podpisałas
Po 3. Fakt pracodawca moze sie zdenerwować ale nic wiecej uczynic nie może gdyż masz prawo wrazie jakiś problemów isc i na niego do donieść i jeszcze sobie problemów narobi i odszkodowanie bedzie musial ci wypłacic gdyż zagraża swoim zachowanie twojemu zdrowiu
Jesteś w ciazy wiec on nie ma prawa nic z tym zrobic.katsuyoshi lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEvanlyn wrote:Tylko mi się wydaje że musisz mieć papier że jesteś w ciąży bo jak nie zobaczy papieru to teoretycznie może nic nie wiedzieć a że mi powiedziałaś to inna sprawa... Zależy od pracodawcy, u nas na Podkarpaciu był taki przypadek że po łebkach się dowiedział że jest w ciąży i ją zwolnił zanim zdążyłą papier pokazać...
Evanlyn, Talusia lubią tę wiadomość
-
katsuyoshi wrote:Po 1. Gdzie mieszkasz?
Jesteś w ciazy wiec on nie ma prawa nic z tym zrobic.
W pl mieszkam w Wejherowie,a pracuejr w kurczakach..
Aa to dobrze. Bo zeby bie bylo,ze jak umowe podpisywalam to wiedziałam o ciąży a sie bie chwalilam:D
Ja dla swojego spokoju wole isc na l4. Obawiam się. A dzwigam tam, ciagle stoje, mega ruch jest plus stres..katsuyoshi, Evanlyn lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEvanlyn wrote:Kurde a jak mówiła prawdę? powiedziała mi że od poniedziałku do wczoraj rzekomo nie urósł: w pon niby miał 5 mm i wczoraj tez tylko że badało mnie dwóch różnych lekarzy... Możliwe że pęcherzyk nie rośnie a hormon HCG czterokrotnie urósł miedzy tymi badaniami?
Powinnam nie myśleć o tym do poniedziałku do wizyty i gin... Ciekawe co mi powie...
U nas dzisiaj słonecznie ale mega wietrznie nie mam zamiaru ruszyć się z domu to mi to tam lata ale powietrze takie świeże aaachhh
Po za tym zwróc uwage na to że kazda z nas jest inna i nie koniecznie nasza malenka fasolka musi rosnąc według ksiazkowych procedur !
Wiele znam przypadków i każdej inaczej sie wszystko rozwijało .
Powiedzmy ze np nie jest tak ze ci nie urosło jednego dnia a nastepnego moglo podwójnie urosnąc i co wtedy na to ?
Nie ma co nad tym gdybać bo zeswirujesz.
Poczekaj na spokojnie sobie do wizyty gin a tam wszystko sie dowiesz, na nowo cie przebada i ogolnie.
Teraz nie ma co sie streswac bo wiesz doskonale ce ci nie wolno.
A pogoda to u mnie standardowo szaroEvanlyn lubi tę wiadomość
-
katsuyoshi wrote:tak to prawqda zaswiadczenie od gin ze jetses w ciazy powinnas napewn odostarczyc razem ze zwolnieniem L4
Tak tak, taki mam zamiar, odrazu zaświadczenie z l4 dacEvanlyn lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTalusia wrote:W pl mieszkam w Wejherowie,a pracuejr w kurczakach..
Aa to dobrze. Bo zeby bie bylo,ze jak umowe podpisywalam to wiedziałam o ciąży a sie bie chwalilam:D
Ja dla swojego spokoju wole isc na l4. Obawiam się. A dzwigam tam, ciagle stoje, mega ruch jest plus stres..