Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Lipcowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • madziarella88 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam nadzieje ze to okres bo czuje sie podle i leci ze mnie jak z kranu ;/

kat moj luby tez jest czasami jak dziecko i zdarza sie ze sie klocimy z tego powodu. Tez juz raz oddalam mu pierscionek ale pogodzilismy sie na cale szczescie bo to serio kochany facet.
    Mam nadzieje ze sie ze swoim dogadasz. glowa do gory!:*

5b09mg7y1fm9q2ki.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będzie dobrze Dziewczyny ,klotnie tez są czasem potrzebne w związkach:)
    Teraz dodatkowo jestesmy przemeczone obowiązkami i do kłótni dużo nie trzeba..

Mi dzis Wojtuś dal odpocząć w dzień i w miare regularnie jadłam posiłki ;)
    Słodkie bylo jak po cycu tak się glosno śmiał i od razu się rozplywal tak Mu bylo dobrze :)

Co do bólów to od południa jakos boli mnie podbrzusze jakby na okres :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2016, 21:16

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja od 2 dni sie nie odzywam nawet spimy osobno..dzis juz nie wytrzymal i przyszedl z kwiatami ale ja i tak nadal sie nie odzywam...niech sobie nie mysli ze kwiatami ot tak sobie wszystko zalatwi...;)

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jest ogolnien super.. wczoraj woeczorem krwawilam juz masakrycznie tak ze mi po nogach lecialo i na podloge kapalo.. Wstalam dzis rano bylo jeszcze gorzej. Podpaski musialam zmieniac co pol godz.. poszlam do ginekologa opowiedzialam co i jak i sie babka przerazila jak wstalam z krzesla bo przecieklam po pol godziny twk ze cale spodnie mialam we krwi :/ stwierdzila ze takie krwawienie nie jest normalne i byc moze zostala mi czesc lozyska w macicy i dostalam skierowanie do szpitala na lyzeczkowanie pod narkoza ;(
    pojechalam tam. zbadali mnie i chcieli mnie najpierw zostawic na 3 dni na obserwacji albo ew. do domu z tabletkami przeciwkrwotocznymi odczekac i ew. wrocic jak sie nie polepszy i wtedy mnie wylyzeczkuja.. jestem w domu i czekam na poprawe... ;(

5b09mg7y1fm9q2ki.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 03:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Msdziarella o matko to mnie teraz wystraszyłaś :(
    Ale jezeli to prawda z tym lozyskiem to kurczę co to za lekarz jak przy porodzie nie wyczyscil!!
    Przeciesz takie cos zagraża nawet zyciu i w konsekwencji potem można nie miec dzieci ! :(
    Trzymam kciuki by się poprawilo ale pilnuj tego bo to juz nie są żarty..

No mnie rez pobolewa podbrzusze juz 2 dzień i znowu leci ale tak delikatnie..
    Najgorszy jest bol reumatyczny prawej nogi który dokucza 3dzien :(
    Pogoda caly czas skacze i dlatego :(

Kat widzę ze twarda sztuka z Ciebie ale czasem takie sytuacje pomagają i do człowieka docierają pewne kwestie :)
    Ale chłopak dobrze się stara bo widać ze Mu zalezy na Tobie :)

madziarella88 lubi tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnes przy porodzie lekarz i polozna ogladali lozysko i niby wsio bylo ok.. tez sie martwie.. ale jak narazie tabletki pomagaja, krwawienie sie zmniejszylo, ale nadal spore. W przyszlym tyg kontrola u ginekologa i zobaczymy jaka podejmie decyzje.. mam nadzieje ze bedzie ok..

5b09mg7y1fm9q2ki.png
  • Karolla. Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziarela, oby wszystko sie unormowalo jak najszybciej.
    Ja miałam w ciągu tych 6 tygodni połogu dwa razy nawracajace krwawienia, ale to byly odchody poporodowe nie okres.

madziarella88 lubi tę wiadomość

• Bobitta Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja z takim intymnym pytaniem . Kiedy po porodzie mozna wspołzyc

katsuyoshi, Agness27 lubią tę wiadomość

Bobitta
    ckai43r8kvzjnozx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobitta jak tylko skonczy ci się oczyszczać organizm tzn kiedy przestaniesz krwawic to już można :) No chyba ze ktoś lubi maczać się w krwi ;p

Ja jednak postanowilam zażywać te anty co mi zapisała lekarka - wole jednak dmuchać na zimne nie chciałabym wpadki chociaż bardzo uważaliśmy nim zdecydowaliśmy się na drugie dziecko no ale to róznie bywa z tym uważaniem - los lubi platac figle...
    Mojemu wybaczyłam naganne zachowanie w końcu i już ze sobą rozmawiamy a pierscionek wrócił na swoje miejsce - mam nadzieje że dało mu to porządnego kopa ;D
    Zaś wieczór był bardzo namiętny kiedy dzieci już spały :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2016, 19:53

Karolla., Agness27, Didi18 lubią tę wiadomość

• Karolla. Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja tam ufam prezerwatywom, może kiedyś zdecyduję się na tabletki anty. Kat, bo to taki właśnie drugi 'pierwszy raz' :P Poza tym po porodzie okolice krocza są obolałe i nawet po 6 tygodniach jak już ból i krwawienie minęło gdzieś w pamięci się jeszcze to przewija ;) w sumie to dopiero 1,5 miesiąca od porodu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2016, 22:59

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie nic nie bolało :P
    Po synku bylo inaczej i bolalo a po córce wrecz przeciwnie :)
    No u mnie prezerwatywy odpadaja bo mi nie odpowiadaja i zawsze po nich dostaje grzybka :/

• Agness27 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się.
    Wojtuś właśnie zasnal a ja zaraz idę robic kawę bo juz odechcialo mi sie spać..
    Wczoraj miałam kupon do wykorzystania w restauracji z pracy i poszliśmy na rodzinny obiad.Ceny spore ,porcje troche Male ale za to bardzo dobre :)
    Nasza Roksanka tak krzyczała ze chce iść a tam zaczęli troszkę odwalać i sie wyglupiala i taka bluzke miała brudna ;)
    A knajpa fajna bo to byla barka na wodzie z widokiem na Nasz zamek :)
    A i przy okazji jak wracaliśmy to przy zamku byl akurat zlot garbusow- fajne bryki zjezdzaly :)
    Troche porobilismy zdjęć i do domu i tylko weszliśmy a maly w placz bo glodny :)

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was :)

czytam na bieżąco ale nie mam kiedy pisać w dzień bo Karol może z dwie godziny przez dzień śpi a wieczorami najnormalniej na świecie nie mam sił i chęci laptopa włączać. Na szczęście jest grzeczny tylko trzeba z nim być bo chce się bawić, no chyba że na spacerku to 3 godziny potrafi przespać.

U nas tylko prezerwatywy bo sumienie mi nie pozwala stosować czegoś innego a wydaje mi się że to może jako jedyne przejść w niebie :P gdyby nie cesarka to byśmy stosowali jak kiedyś NPR ale boje się ciąży szybkiej a nie chce zrobić krzywdy sobie ani dziecku.

Agness pijesz kawę przy KP?? Zwykłą czy rozpuszczalną?? Ja piję czasem rozpuszczalną i nie zauważyłam żeby Karol był nadpobudliwy :D ale wydaje mi się że to sama chemia i zastanawiam się nam przejściem na zwykłą...

Bojziu jaki Karol mi się wydaje już ogromny :D tzn strasznie długi. Jak oglądam zdjęcia ze szpitala to całkiem inne dziecko :D Kiedy minęło te 5 tygodni??!! mam wrażenie że dopiero wróciliśmy ze szpitala!!

Dziewczyny jesteście już po kontrolnych wizytach u gina?? Ja mam dopiero na 13 września bo takie terminy u mojej a przegapiłam i nie zadzwoniłam wcześniej. Zastanawiam się czy to nie za późno bo to będzie prawie 2 mies po porodzie a mam wrażenie że czasem mnie jajnik boli. Myślę czy nie pójść międzyczasie do kogoś innego...

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • missy83 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Melduję,że 18.08 urodziłam Kacperka :)
    Poród indukowany, na porodówkę trafiłam z 4cm rozwarciem, podłączenie do kroplówki 12:55, Kacper urodzony siłami natury 16:35.
    3490 g,55 długi; już jesteśmy w domu, wczoraj wyszliśmy. Karmię głównie piersią,w szpitalu kilka razy dokarmiałam na dobę, wczoraj raz.
    Czujemy się dobrze.

Karolla., Evanlyn, katsuyoshi, Agness27, Bobitta lubią tę wiadomość

synek 6 lat <3 2010 r. [ 2011-[*],marzec 2015-[*].. ]
    synek ur. 18.08.2016 <3
    h84fwn15dqixvghy.png
  • Karolla. Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje missy! :) Super wiadomość :)

Evanlyn, ja byłam równo po 6 tygodniach od porodu na kontroli u gin. Myślę, że jak nic sie nie dzieje a gin wyznaczył Ci taki termin to spokojnie :)

missy83 lubi tę wiadomość

• Evanlyn Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Missy w końcu się doczekałyśmy :D gratulacje!!! <3

Karolla tylko że umawiałam się przez tel i gin nie wiedziała że ja to ja i kiedy poród był. Trochę szkoda mi kasy na dwie wizyty a chciałabym żeby i moja gin mnie pooglądała bo wie jak to ze mną było w końcu... no nic muszę jeszcze z moim no przedyskutować bo to on najbardziej mnie ściga żeby iść wcześniej do innej ale on to chyba tylko o jednym myśli :D

Karolla., Agness27, missy83 lubią tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • Karolla. Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozumiem :D i ma rację, najpierw lepiej wszystko skontrolować :)

Evanlyn, Agness27 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Missy gratuluje synusia ! W końcu oficjalnie zostałaś mamą :)
    Piękna waga synka :)
    Liczę ze tez się pochwalisz zdjęciem ;)

Ciekawe kiedy Ev się pojawi u nas hmmm o ile w ogóle po porodzie jeszcze zamierza tu zaglądac...

missy83, Agness27 lubią tę wiadomość

• Agness27 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn ja bez kawy bym nie funkcjonowała ;)
    A pije sypana z mlekiem :)
    Czasem druga pije ale kawę zbozowa :)
    Ja tez nie wiem kiedy u nas zleciako 6 tygodni :)

Missy gratulacje :)

My dzis po pierwszym szczepieniu.
    Maly miał w sumie 4 wklocia po 2 na nóżkę w miare zniosl ale bylo mi tak go szkoda jak plakal ale od szczepienia caly czas prawie śpi .
    Musiałam mu dac lyzeczke paracetamolu bo taki później cieply sie zrobil jakby gorączka go brala.

Wczoraj mala zostawiliśmy u Babci ale oczywiście pojechala z chomikiem ;)

Co do wizyty kontrolnej u gina to ja jeszcze nie miałam bo teraz jakby mi sie okres pojawił wiec poczekam aż minie krwawienie i wtedy sie zapisze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2016, 20:53

missy83 lubi tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze u nas pól dnia padalo i pogada do d..y :(

A dzis synek pospal a ja miałam czas ogarnac łazienkę ,kibelek i pokój córki :)

Przejrzałam jeszcze szafę by odłożyć i wystawić na sprzedaż rzeczy no i zrobic miejsce na nowe ;)

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
‹‹ 183 184 185 186 187 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ