Lipcowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Agness27 wrote:A i spróbuj ograniczyć nabial albo przez kilka dni nie jeść i zobacz reakcje malucha.
Nasz bardzo plakal jak pilam mleko i bolal brzuszek.
Teraz pije bez laktozy ale troszkę do kawy.Ser np jem 1-2 plasterki dziennie i odpukać problem ustapil.
Podawaliśmy tez małemu Delicol -enzym laktozy i byl spokój na pare dni potem znowu mega placz.
Dzis mija 3dzien bez leków i odpukać inne dziecko
Pomagam mu tez doginajac nóżki do brzuszka by puszczal baczki badz zeby szybciej kupi wyszla a jaki szczęśliwy jak coś pójdzie
dzięki Agnes wlasnie odstawiam mleko,ale czy np jogurty mozna czy nic mlecznego? gimnastyke brzuszka robie,troche pomaga
dzisiaj znacznie lepiej po samym mleku w proszku,kupki jeszcze nie ma,to znowu boję sie żeby zatwardzeń nie dostał
kurde człowiek ma ciagle jakieś zagwozdki
pocieszyłaś mnie z tym języczkiem,jest nadzieja że zdoła sam ssać, o jakaz byłaby to ulga
bardzo chcę go karmić swoim mlekiem choc parę miesiecy
w szpitalu kilka dziewczyn nawet nie przystawiało do cyca tylko od razu butla,ale to Angielki
jeszcze mam pytanie,jak wcześnie zaczełyscie spacerować z maluchami po dworze
my to od pierwszego dnia po wyjściu na paręnascie minut i teraz chodzimy na ok 1.5 godziny
bo tu w Anglii troche powiewa i boje się na dlużejkatsuyoshi lubi tę wiadomość
-
katsuyoshi wrote:A dzisiaj moja mała zrobiła mi miłą smierdzącą niespodzianke z samego rana
Piła mleko i w trakcie robiła kupke sama bez pomagania
Po za tym na 14.20 mam dzisiaj lekatrza z małą bo dostałam list ale nie wiem jeszcze czy to na szczepienie jakies czy tylko kontrolna wizyta.
Też jestesmy z moim w trakcie remontu łazienki.
Twoja córeczka to już panna duża niec nie jestem w temacie bo nie ma czasu zaglądać na forum
kiedy dziecko reaguje na twarz matki, to znaczy kiedy łapie kontakt wzrokowy taki świadomy? że usmiecha się itd?
katsuyoshi lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMoja mała jak skonczyła miesiąc i tydzien to już zauważyłam jak patrzy na nas,daje rózne dzwieki jakieś mialczenia lekkie piski i różne takie uśmiecha się jak do niej mówimy i patrzy tak słodko prosto w oczy taka zaciekawiona co ta mama i tata do niej mówią
Każde dziecko jest inne nie które bardzo szybko reagują inne ciut pozniej ale mysle ze to tak od miesiaca do 2 miesiecy powinno nastąpic
Co do zatwardzen podawaj przed mlekiem 1-2 łyżeczki przegotowanej wody ja osobiscie dawałam wiecej.
Niestety przy MM zatwardzenia to normalnosc i trzeba z tym walczyc nieustannie az jelitka bedą w pełni rozwiniete co zazwyczaj staje się po 3 miesiącu zycia.
Piszesz ze angelki od razu butla.. ja polka i tez od razu butla
Tylko nie rozumiem jak mozna dziecku dawac zimne mleko
Anglicy nie gotują dzieciom mleka tylko dają zimne takie mi w szpitalu dawali masakra !!!
Jak tylko wróciłam do domu od razu malej cieple mleczko zrobiłam i zupelnie inaczej je pila a przy tym zimnym wiercila sie i w ogóle i wcale jej sie nie dziwie .Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2016, 09:41
-
Cyni mini odstaw sobie caly nabial tak jak ja i odczekaj pare dni i po kolei po troszku jedz ser jednego dnia,za 2 czy 3 dni inny składnik.
Mi np położna mowila ze mleko przy kp powinno sie calkiem odstawić.
Ja pije tylko bez laktozy do kawy.
Co do spacerów my pierwszy zrobiliśmy 5dnia i taki na godz bo musieliśmy papiery pozałatwiać.
Teraz tak spędzamy ok 2-3 godz na spacerze a czasami robimy 2 spacery po 2 godz zalezy od pogody
Mój np teraz coraz więcej zaczyna sie rozglądać i troszkę po swojemu dzwieki wydawać
A uśmiecha sie po jedzeniu lub zrobieniu kupki
-
nick nieaktualnyNormalnie jestem załamana !
Miałam dzisiaj policjantów w domu....
Wyobraźcie sobie ze jedna z sąsiadek która najpierw była do mnie zapukać zadzwoniła potem po policje !
Tylko dlatego że mój syn ma swoje kaprysy...
A zaczeło się od tego że bawił sie samochodami i ma taki tez jeden duzy z naczepkami , czesto na te naczepki stawia inne małe samochodziki. No i spadł z tej naczepy mu samochód i zaczął płakac ,krzyczec itp jak to dziecko które ma swoje odpały.Ja akurat usypialam małą no a moj synek położył sie na podłoge i zaczął bardziej płakac i krzyczec a potem do tego tupac nogami i sie rzucac - nerwy, nerwy i nerwy a jeszcze wieksze dostaje jak placze a mamusia nie przyleci do synusia go wziac na rece... no i zaczął swoj placz i te nerwy razem...tlumacze mu ze małą usypiam i ma przyjsc do mnie sam bo już duzy chłopiec i umei chodzić tym bardziej ze kanapa była tóż obok !
Za chwile slysze pukanie do drzwi... otwieram a tam sąsiadka ktora mieszka klatke obok .. z córka przyszła i cos tam pitoli po angelsku. Poszła w piz..du i za kilka min przyszli dwaj policjanci nosz kur!!! Zadzwoniła po policje ...
Policjanci mili itp zadzwonili po tlumacza i wyjasnili mi dlaczego przyszli itp.
Dostali powiadomnienie że od pol godziny slychac krzyki dziecka itp.. wiec tlumacze ze nie pol godz tylko 10 min i wyjasnilam dlaczego plakał i krzyczal.Potem obejrzeli małego i małą ....wzieli spisali dane z paszportów i certyfikaty dzieci , podziekowali za wspólprace i poszli....
Załamałam się totalnie tą sytuacja az sie popłakałam po ich wyjsciu -
katsuyoshi wrote:Normalnie jestem załamana !
Miałam dzisiaj policjantów w domu....
Wyobraźcie sobie ze jedna z sąsiadek która najpierw była do mnie zapukać zadzwoniła potem po policje !
Tylko dlatego że mój syn ma swoje kaprysy...
A zaczeło się od tego że bawił sie samochodami i ma taki tez jeden duzy z naczepkami , czesto na te naczepki stawia inne małe samochodziki. No i spadł z tej naczepy mu samochód i zaczął płakac ,krzyczec itp jak to dziecko które ma swoje odpały.Ja akurat usypialam małą no a moj synek położył sie na podłoge i zaczął bardziej płakac i krzyczec a potem do tego tupac nogami i sie rzucac - nerwy, nerwy i nerwy a jeszcze wieksze dostaje jak placze a mamusia nie przyleci do synusia go wziac na rece... no i zaczął swoj placz i te nerwy razem...tlumacze mu ze małą usypiam i ma przyjsc do mnie sam bo już duzy chłopiec i umei chodzić tym bardziej ze kanapa była tóż obok !
Za chwile slysze pukanie do drzwi... otwieram a tam sąsiadka ktora mieszka klatke obok .. z córka przyszła i cos tam pitoli po angelsku. Poszła w piz..du i za kilka min przyszli dwaj policjanci nosz kur!!! Zadzwoniła po policje ...
Policjanci mili itp zadzwonili po tlumacza i wyjasnili mi dlaczego przyszli itp.
Dostali powiadomnienie że od pol godziny slychac krzyki dziecka itp.. wiec tlumacze ze nie pol godz tylko 10 min i wyjasnilam dlaczego plakał i krzyczal.Potem obejrzeli małego i małą ....wzieli spisali dane z paszportów i certyfikaty dzieci , podziekowali za wspólprace i poszli....
Załamałam się totalnie tą sytuacja az sie popłakałam po ich wyjsciu
katsuyoshi bardzo mi Ciebie szkoda. Wiem ile kosztuje wychowanie dzieci i jak bardzo my mamy się poświęcamy. Ogólnie "etatowe stanowisko mamy" jest bardzo niedoceniane,oddajemy swój czas, energię, ciało itd. Mi jest może trochę łatwiej bo mieszkam w domu jednorodzinnym, ale jestem pełna podziwu dla mam które mieszkają ze swoimi pociechami w mieszkaniach bo jest to nie lada wyzwanie jeśli ma się "utrudniających życie sąsiadów. Mimo wszystko głowa do góry!Myślę, że dasz radę - trzymam kciki!!! Niedługo Twoje maleństwa będą większe i teraźniejsze przeżycia będą tylko wspomnieniemkatsuyoshi lubi tę wiadomość
Diddi -
kat tak to juz jest w mieszkaniach gdzie ma sie mase "zyczliwych" sasiadow.. u mnie jest to samo. W zeszlym roku tez mialam wizyte policji.. tylko dlatego ze poklocilismy sie z moim i bylo chwil troche glosniej. Sasiadka zadzwonila po policjie, a my zaskoczeni otworzylismy drzwi. Wytlumaczylismy ze sie tylko poklocikismy i bylo moze glosniej i przeprosilismy za klopot. A sasiadka zadzwonila bo myslala ze moj nazeczony mnie bije!!! durna! wypytywali mnie i rozgladali sie po mieszkaniu jak po miejscu zbrodni a z sasiadka sie romowilam i powiedzialam zeby sie nie zdziwila jak do niej zapuka policja jak bedzie sie darla na swojego syna. A robi to bez przerwy co drugi dzien wydzierajac sie przy tym tak ze caly blok sie trzesie! od tej pory spokoj.
I dlatego zastanawiamy sie z moim zeby kupic dom albo wynajac bo mam serdecznie dosc takich sasiadow.
Kat nie przejmoj sie. Zadych konsekwencji z tego nie bedzie napewno. Z dwojka dzieci nie jest latwo i to normalne ze jedno czasem glosno placze.
wspolczuje sasiadow i lacze sie w bolu. Moi nie sa lepsi..katsuyoshi lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPrzykre to jest bo czlowiek sie stara jak tylko moze a taka ci po policje zadzwoni jakby dzieci plakac nie mogły gdzie to jest normalne ze maja swoje nerwy...
Zapomnialam dodac ze policjanci wzieli tez adres przychodni w ktorej dzieci sa zapisane a naszczescie dzis mialam wizyte z Victoria kontrolna .
Vici wazy juz 4550
Badala jej znowu wzrok czy na swiatlo reaguje...
potem mierzyla jaka jest juz dluga
Ogólnie powiedziala lekarka ze duza zdrowa silna dziewczynka z niej
Wiec chociaz ten fakt mnie pocieszy dzis.
Do tego dostalam recepte na anty ktora mialam wybrac oczywiscie bezplatne ;p -
Hej
katsuyoshi wrote:A dzisiaj moja mała zrobiła mi miłą smierdzącą niespodzianke z samego rana .
Też czekamy na taką niespodziankę ale zmieniliśmy mleko, zobaczymy...
Kat, nie przejmuj się tą babą, rozumiem, że było Ci przykro tak jak dziewczyny napisały wkładasz mnóstwo energii w wychowanie dzieci i na pewno jesteś dla nich najwspanialszą mamą! Szkoda nerwów na takich 'życzliwych' sąsiadów.
Ja też byłam na wizycie kontrolnej u gin, proponował mi tabletki anty dla kobiet kp ale na razie podziękowałam, metody zmieniać nie będziemy a póki co trzeba się na razie zdecydować na ten 'pierwszy raz' haha Macie go już za sobą?
katsuyoshi lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKarolla zeby tylko raz za soba haha ;p mój byl tak spragniony ze 3 dni z rzedu byla upojna noc a teraz znowu mamy przerwe bo mam @ i to jak z fontanny leci masakra jakas
Ja nie wiem czy anty bede brac czy tez mie bo my z moim uważamy i sie sprawdzala ta metoda no ale z drugiej strony boje sie ze moze nam kiedys sie tak przydazyc ze zawiedzie ...a nie chciałabym kolejnej ciąży.
a co do tej baby wiem ze macie racje ale boje sie ze przez takie babsko mi dzieci beda chcieli odebrac ..bo kto to wie ile razy bede miala taka policje jeszcze w domu bo dziecko bedzie mialo zly dzien...Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2016, 21:33
Agness27 lubi tę wiadomość
-
No coś Ty! Może porozmawiajcie z nią, spróbujcie po ugodzie, może coś pomoże i się odczepi od Was?
Ja jeszcze nie mam okresu ale jeszcze trochę kp, więc pewnie dlatego, chociaż słyszałam, że to też nie jest reguła Mój też spragniony ja jeszcze trochę odwlekam ale trzeba w końcu się odważyćWiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2016, 21:43
-
nick nieaktualnydogadac sie z nia nie dogadam wiesz bariera jezykowa ;p a po za tym jak zobaczyłaby ze probujemy z nia pogadac na ten temat mogłaby pomyslec ze chcemy jakas prawde ukryc i dlatego ..
tak wiec wole babke olac tylko jestem ciekawa czy policjanci po wyjsciu od nas poszli do niej powiedziec jej ze u nas wszystko wporządku czy tez nie...
Karolla odważyc? hehe brzmi jakbyś miala zostać rozdziewiczona dopiero co heheAgness27 lubi tę wiadomość
-
Byłam dziś u ekspertki od karmienia,powiedziała że mleko krowie można pić bo to w proszku ktore podaję dziecku, dokarmiając ( Aptamil)też jest na bazie mleka krowiego.
Bóle brzuszka są ze złego picia, zbyt łapczywie pije,to fakt,sprobowałam jej zaleceń i o dziwo mały nie płakał po moim mleku.
Co lepsze zaczyna ssać cyca, za pomocą takiej silikonowej nakladki.
Agness27 lubi tę wiadomość
-
Cyni mini to super ze się udaje
U nas wczoraj od 13 maly znowu miał zly dzien i duuzo plakal a momentami wrzeszczal .Naszwlasnie jest bardzo lapczywy na cyca i wczoraj nie mogl sie najeść bo za dużo lykal powietrza no a potem brzuch go bolal i baki sie zatrzymywaly
Kat to jak bym mieszkała tam gdzie Ty to bym chyba codziennie miała policje bo maly mój znowu ma placzliwe dni
Swoja droga to bardzo przykre ze masz takich sąsiadów którzy nie rozumieją ze dziecko tez może miec gorsze dni i placze
Moja starsza jak nieraz zwrócę jej uwagę to trzaska nieraz drzwiami u siebie i krzyczy a nieraz rzuca zabawkami -taka zlosnica..
-
hej dziewczyny. Mam pytanie. Czy to mozliwe zebym juz teraz dostala okres? Myslalam ze moje krwawienie po podzie juz sie skonczylo.. pare dni temu wydzielina z pochwy byla juz taka zoltawa czyli tak jak powinno byc a wczoraj znow zaczelam krwaic. Leci dosc mocno. Do tego bole podbrzusza.. Troche sie martwie czy to normalne..
-
Byc może i okres bo na drugim wątku tez jedna już dostala bynajmniej objawy wskazują na okres..
U mnie rez myślałam ze sie konczy bo juz bylo bardzo Male brązowe plamienie a od 3 dni widzę przy podcieraniu jasno czerwona krew badz rozowa..tylko bez żadnych bóli.
-
nick nieaktualnymadziarella oczywiscie ze mozesz miec juz okres ja jestem w trakcie tzn mam juz w sumie drugi raz
Organizm teraz musi sie ustabilizowac..
Praktycznie dzis widze juz tylko plamie wiec chyba koniec sie zbliza ale no 2 dni temu to jak z fontanny lecialo.
Po za tymi tematami ja jestem mega zdolowana...
Wczoraj ostro pozarłam się z moim w sumie juz nie wiem czy z moim... bo zerwałam zareczyny tak mnie wkurzył totalnie.
Ale ja juz sił nie ma na niego ... i teraz nie wiem jak dalej bedzie...to dobry facet ale chwilami ma myslenie jak taki gowniarz. Ale nie bede was zanudzac. -
nick nieaktualny