X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Lipcowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • kaunokainen Koleżanka

Wysłany: 9 listopada 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieś wrote:
    Pieknie napisane :) Szczególnie końcówka az sie popłakałam :) ;D
    Są w nas takie emocje,że ze szczęścia to płaczemy a zaraz sie smiejemy.
    Ja tez jak robiłam dwa dni temu test to ręce drżały,płakałam jak bóbr i mówiłam do siebie że znowu sie nie udało-a za chwile widze cień kreseczki jaśniutkiej,to ja jeszcze bardziej w ten płacz. Niesamowite uczucie być szczęśliwą przyszła mamą :)

3jgx43r867ibmmqb.png

Ja zrobiłam test 10 DPO... mimo,że nie miałam żadnych objawów ani nic, ale... przyśnił mi się pozytywny test i obudziłam się czując pewność, że się udało. Miałam akurat jeden o czułości 10 i kreseczka widoczna gołym okiem :) A że był to mój przedostatni dzień na urlopie w Polsce to pognałam do labu zrobić betę - 25. Niestety nie miałam możliwości powtórzyć, więc teraz tylko sprawdzam czy kreseczka ciemnieje.
    A uczucie? Ogromna radość i taki spokój :) I musiałam czekać aż wrócę do UK i powiem mężowi :)

Evanlyn, Agnieś lubią tę wiadomość

p19ucsqv565zd4a8.png
    f2wlanlihz2pm45n.png
  • kaunokainen Koleżanka

Wysłany: 9 listopada 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn wrote:
    U mnie to było: pomyślałam sobie, serduszkowałam w płodne i mam :P nie moge uwierzyć że tak łątwo mi poszło dlatego boję się straty...tego bym nie przeżyła :(

Ja dla mojej Kruszynki zrobię wszystko :D teraz latam do wc wyrzucam śniadanie i śmieje się myśląc: a Ty niedobry dokuczniku mamy :D

Kat z synkiem to chyba było przeznaczenie tak jak teraz u mnie kiedy M wrócił w dniu kiedy zaczynały mi się płodne :)

To prawda, że dla tej Kruszynki możemy wszystko :)

Trochę Wam zazdroszczę tego pozytywnego zaskoczenia, bo u nas z tymi testami owu i lekami to trochę tak było na akord, ale i tak przyjemnie ;)

Evanlyn lubi tę wiadomość

p19ucsqv565zd4a8.png
    f2wlanlihz2pm45n.png
  • Agnieś Ekspertka

Wysłany: 9 listopada 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn wrote:
    U mnie to było: pomyślałam sobie, serduszkowałam w płodne i mam :P nie moge uwierzyć że tak łątwo mi poszło dlatego boję się straty...tego bym nie przeżyła :(

Ja dla mojej Kruszynki zrobię wszystko :D teraz latam do wc wyrzucam śniadanie i śmieje się myśląc: a Ty niedobry dokuczniku mamy :D

Kat z synkiem to chyba było przeznaczenie tak jak teraz u mnie kiedy M wrócił w dniu kiedy zaczynały mi się płodne :)

\Ja tez sie strasznie boje straty. :( Nie chce nawet mysleć co by było gdyby. Ale nie możemy w ten sposób myśleć nasze kruszynki są i będa z Nami cały czas :) A juć w Lipcu będa przy nas <3 :)

3jgx43r867ibmmqb.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2015, 13:02

3jgx43r867ibmmqb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieś wrote:
    Pieknie napisane :) Szczególnie końcówka az sie popłakałam :) ;D
    Są w nas takie emocje,że ze szczęścia to płaczemy a zaraz sie smiejemy.
    Ja tez jak robiłam dwa dni temu test to ręce drżały,płakałam jak bóbr i mówiłam do siebie że znowu sie nie udało-a za chwile widze cień kreseczki jaśniutkiej,to ja jeszcze bardziej w ten płacz. Niesamowite uczucie być szczęśliwą przyszła mamą :)

3jgx43r867ibmmqb.png
    Twój test widziałam bo Dominika wyslala mi linka prosząc o to abym zobaczyla czy to pozytyw ;) Od razu kazałam jej Tobie pogratulowac :) miałam podobny cien w dniu 12 jak robiłam tylko mój byl slabszy i tez czekalam z min jakąs nim sie pokazał :) Ppołudniu kupiłam test elektroniczny ktory wykrywa ciąze 4 dni przes spodziewaną @ już :) n i wykryl z popoludniowego rozcienczonego moczu ze jestem w ciazy:D Nastepnego dnia zrobilam znowu test z funciaka taki slabej jakosci ale kreseszka pokazala sie od razu slaba byla ale bardziej juz widoczna niz z dnia wczesniejszego no i ostatni test robilam dnia trzeciego w dniu spodziewanej @ tez elektroniczny poniewaz byly pakowane 2 szt no i tez wykazal ciaże :)

kaunokainen, Evanlyn, Agnieś lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaunokainen wrote:
    To prawda, uważam się za szczęściarę :)
    Tym bardziej, że cały czas mieszkam poza granicami Polski i za każdym razem miałam kuracje prowadzone "zdalnie" ;) Teraz w UK to nawet nie było szans żeby załatwić wspomaganie na NHS, więc znowu posiłkowałam się lekami i lekarzem z Polski.

A co do płci powiem tak, w rodzinie mojego męża rodzą się sami chłopcy i on twardo twierdzi, że nie ma szans, żeby była córka :P Więc ja na przekór chcę córeczkę ;) Choć tak po prawdzie to z drugiego synka bardzo bym się cieszyła, no ale muszę obstawiać przy swoim ;)
    Masz racje :) Bedzie córa i koniec a mąż sie myli hihi :D

kaunokainen, Evanlyn lubią tę wiadomość

• Evanlyn Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też miałam lekki zawał serca robiąc test w sobotę: zrobiłam test a tu nic, czysto czysto, szok i niedowierzanie, pobiegłam po drugi który pokazał mi dwie piękne tłuste kreseczki :) ten pierwszy był droższy i byłam załamana... Chyba jednak miał mniejszą czułość bo tą drugą kreskę widać ale tylko do światła i trzeba wiedzieć że tam jest :) na szczęście drugi test mnie nie zawiódł i mogłam powiadomić mojego kochanego :)

kaunokainen, katsuyoshi, Agnieś lubią tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2015, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn wrote:

Tak rozmawiaj z fasolką to wspaniale uczucie i wrazenia :)
    Też nie przeżyłabym straty dlatego podziwiam kobiety które to przeszły i mimo to walcza dalej... ja bym nie potrafiła :(
    Ale wierze że bedzie wszystko dobrze i nie dopuszczam mysli że cos bedzie nie tak.
    Moja fasolunia jest zdrowa i jeszcze mi to pokaze na USG ! <3

Evanlyn, kaunokainen, Agnieś lubią tę wiadomość

• kaunokainen Koleżanka

Wysłany: 9 listopada 2015, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katsuyoshi wrote:
    Masz racje :) Bedzie córa i koniec a mąż sie myli hihi :D

Ale będzie miał minę jak faktycznie się okaże, że córka :)
    I już słyszę to przerażenie: "no nie, jakby był chłopiec to musiałbym pilnować tylko jego, a jak córka to już całego osiedla!" - standardowy tekst mojego męża jak mu mówię, że przecież może być dziewczynka ;)

Evanlyn, katsuyoshi lubią tę wiadomość

p19ucsqv565zd4a8.png
    f2wlanlihz2pm45n.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katsuyoshi wrote:
    Tak rozmawiaj z fasolką to wspaniale uczucie i wrazenia :)
    Też nie przeżyłabym straty dlatego podziwiam kobiety które to przeszły i mimo to walcza dalej... ja bym nie potrafiła :(
    Ale wierze że bedzie wszystko dobrze i nie dopuszczam mysli że cos bedzie nie tak.
    Moja fasolunia jest zdrowa i jeszcze mi to pokaze na USG ! <3
    Dokładnie :) chwile miałam takie obawy ale dzisiaj jak cały dzień leże to brzuch sie tylko rano odzywał...tak to Kruszynka jest spokojna i urządza sobie pokoik po cichutku na te 9 miesięcy :) tylko nie smakują jej moje ukochane jabłka :D

kaunokainen, katsuyoshi, Agnieś lubią tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • kaunokainen Koleżanka

Wysłany: 9 listopada 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie jedynie trochę martwi, że na USG muszę tak długo czekać :(
    Akurat to w UK mi się nie podoba, bo chciałbym chociaż potwierdzenia, że Kropek jest tam gdzie ma być.

katsuyoshi lubi tę wiadomość

p19ucsqv565zd4a8.png
    f2wlanlihz2pm45n.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn wrote:
    Ja też miałam lekki zawał serca robiąc test w sobotę: zrobiłam test a tu nic, czysto czysto, szok i niedowierzanie, pobiegłam po drugi który pokazał mi dwie piękne tłuste kreseczki :) ten pierwszy był droższy i byłam załamana... Chyba jednak miał mniejszą czułość bo tą drugą kreskę widać ale tylko do światła i trzeba wiedzieć że tam jest :) na szczęście drugi test mnie nie zawiódł i mogłam powiadomić mojego kochanego :)
    Och tak pamietam ten dzien hihi :D
    Były emocje chociaż my dwie i tak wiedziałyśmy ze ma fasolke.. W sumie na forum chyba nikt nie mial tej pewnosci co my :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2015, 14:13

• Evanlyn Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaunokainen wrote:
    I już słyszę to przerażenie: "no nie, jakby był chłopiec to musiałbym pilnować tylko jego, a jak córka to już całego osiedla!" - standardowy tekst mojego męża jak mu mówię, że przecież może być dziewczynka ;)
    Haha mój brat tak mówi :D ma dwie córki, do tego mówi że będą łamaczkami męskich serc bo są naprawdę śliczne :D

kaunokainen, katsuyoshi lubią tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • Agnieś Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaunokainen wrote:
    Ja zrobiłam test 10 DPO... mimo,że nie miałam żadnych objawów ani nic, ale... przyśnił mi się pozytywny test i obudziłam się czując pewność, że się udało. Miałam akurat jeden o czułości 10 i kreseczka widoczna gołym okiem :) A że był to mój przedostatni dzień na urlopie w Polsce to pognałam do labu zrobić betę - 25. Niestety nie miałam możliwości powtórzyć, więc teraz tylko sprawdzam czy kreseczka ciemnieje.
    A uczucie? Ogromna radość i taki spokój :) I musiałam czekać aż wrócę do UK i powiem mężowi :)

Ja robiłam test ciązowy w 11 DPO. NAWET nie byłam pewna czy wyjdzie tak sie bałąm płakałam a tu prosze śliczna jaśniutka kreseczka, o to 1 zdejcie z 11 DPO A ZARAZ POD nim z dzisiaj czyli 13 DPO
    zdjęcie 1.
    http://zapodaj.net/75fd2dc64d107.jpg.html
    zdjęcie 2.
    http://zapodaj.net/adcf6d40becfc.jpg.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2015, 14:25

kaunokainen, katsuyoshi lubią tę wiadomość

3jgx43r867ibmmqb.png
  • Agnieś Ekspertka

Wysłany: 9 listopada 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katsuyoshi wrote:
    Twój test widziałam bo Dominika wyslala mi linka prosząc o to abym zobaczyla czy to pozytyw ;) Od razu kazałam jej Tobie pogratulowac :) miałam podobny cien w dniu 12 jak robiłam tylko mój byl slabszy i tez czekalam z min jakąs nim sie pokazał :) Ppołudniu kupiłam test elektroniczny ktory wykrywa ciąze 4 dni przes spodziewaną @ już :) n i wykryl z popoludniowego rozcienczonego moczu ze jestem w ciazy:D Nastepnego dnia zrobilam znowu test z funciaka taki slabej jakosci ale kreseszka pokazala sie od razu slaba byla ale bardziej juz widoczna niz z dnia wczesniejszego no i ostatni test robilam dnia trzeciego w dniu spodziewanej @ tez elektroniczny poniewaz byly pakowane 2 szt no i tez wykazal ciaże :)

Tak wiem to Dominika mnie namówiła na ten test :P Oby dołączyła do nas tego jej bardzo życzę :) Ciesze się ze dzięki ovufiernd poznaje takie wspaniały kobiety jakimi Wy wszystkie jesteście :) Nie spodziewałąm sie takiej miłej i ciepłej atmosfery tutaj :)

Evanlyn, kaunokainen, katsuyoshi lubią tę wiadomość

3jgx43r867ibmmqb.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaunokainen wrote:
    a moge zapytac kiedy serduszkowaliscie? no wiesz u mnie jest duza szansa na córke bo serduszkowalam 2 dni przed owulacja i w dniu owulacji wiec jesli jakis silny plemnik z serduszkowania ktore mialo miejsce 2 dni przed owu przedostal sie do jajeczka to bedzie córa :D Bo niby jak przed owulacją sie serduszkuje i z tego serduszkowania dochodzi do zaplodnienia to wieksza szansa na córke a jak w dniu owulacji tylko to chlopak :D

• Evanlyn Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katsuyoshi wrote:
    Och tak pamietam ten dzien hihi :D
    Były emocje chociaż my dwie i tak wiedziałyśmy ze ma fasolke.. W sumie na forum chyba nikt nie mial tej pewnosci co my :D
    Masz racje :) wiedziałam od samego początku :D te objawy były inne niż zawsze bo już nie siedziały w mojej głowie :D nie chciałam zapeszać i wolałam dmuchać na zimne, w końcu nie robiłam jeszcze testu :P

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • kaunokainen Koleżanka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieś wrote:
    Ja robiłam test ciązowy w 11 DPO. NAWET nie byłam pewna czy wyjdzie tak sie bałąm płakałam a tu prosze śliczna jaśniutka kreseczka, o to 1 zdejcie z 11 DPO A ZARAZ POD nim z dzisiaj czyli 13 DPO
    zdjęcie 1.
    http://zapodaj.net/75fd2dc64d107.jpg.html
    zdjęcie 2.
    http://zapodaj.net/adcf6d40becfc.jpg.html

Oj u Ciebie 11dpo to już piękny pozytywny na 100& :)
    A ten z dzisiaj to już w ogóle bajka - Kropek rośnie :)

Evanlyn, Agnieś lubią tę wiadomość

p19ucsqv565zd4a8.png
    f2wlanlihz2pm45n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn wrote:
    Dokładnie :) chwile miałam takie obawy ale dzisiaj jak cały dzień leże to brzuch sie tylko rano odzywał...tak to Kruszynka jest spokojna i urządza sobie pokoik po cichutku na te 9 miesięcy :) tylko nie smakują jej moje ukochane jabłka :D
    Kiedys tez pożerałam wrecz jabłka ale mi to przeszło jak weszłam w wiek 20stki :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaunokainen wrote:
    Mnie jedynie trochę martwi, że na USG muszę tak długo czekać :(
    Akurat to w UK mi się nie podoba, bo chciałbym chociaż potwierdzenia, że Kropek jest tam gdzie ma być.
    Znam ten ból przeciez tez w tym uk mieszkam :( az do 3 miech ciazy trzeba czekac :(

Evanlyn, kaunokainen lubią tę wiadomość

• Evanlyn Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    współczuje Wam :( dla mnie te 2 tygodnie to wieczność :(

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
1 2 3 4 5 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ