X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Lipcowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Agaax Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izka_K wrote:
    Ja też idę we wtorek z nadzieją na usłyszeniu serduszka ;).
    Co do brzuszka to mam również taki wzdęty, że wszyscy się mnie pytają czy jestem w ciąży ;) (jeszcze nikomu nie powiedzieliśmy, czekamy do wtorku).
    Albo po prostu za dużo wcinam ;)

Oo to super, we dwie będziemy odliczały do wtorku! To Twoja druga wizyta ? Moj druga :) A przed ciążą miałaś płaski brzuszek ? :> Ja mam masakre, aż się boje bo będzie za jakiś czas... twardy jak kamień, wzdęty, wielki, blady :D

201607055580.png
  • Izka_K Koleżanka

Wysłany: 18 listopada 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaax wrote:
    Oo to super, we dwie będziemy odliczały do wtorku! To Twoja druga wizyta ? Moj druga :) A przed ciążą miałaś płaski brzuszek ? :> Ja mam masakre, aż się boje bo będzie za jakiś czas... twardy jak kamień, wzdęty, wielki, blady :D

No to jeszcze 6 dni :)
    Tak, to będzie moja druga wizyta. Podczas pierwszej byłam w 4t i widziałam pęcherzyk :).
    Przed ciążą nie miałam aż tak płaskiego brzucha, bo za chuda nie jestem. Ale teraz widać znaczącą różnicę i też się zastanawiam co będzie potem...
    A jak u Ciebie było?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2015, 21:02

Agaax lubi tę wiadomość

oar83e3kj72hlh2k.png

w5wqe6yd4fpd0w9m.png
  • kas91 Przyjaciółka

Wysłany: 18 listopada 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja juz tez mam lekko odstajacy brzuszek a przed ciążą mozna powiedziec , że bylam az wklęsła... wygladam teraz jak na 4-5 msc :)

Izka_K, Agaax lubią tę wiadomość

w57v9n73z5ivqbxe.png
  • Agaax Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izka_K -
    Ja byłam w 5t2d ciąży był pęcherzyk i ciałko żółte, wg USG ciąża młodsza o 2 dni :D Kazał przyjść za 2 tyg i to właśnie będzie wtorek :)
    To Twoja pierwsza ciąża?
    I jak się czujesz ogólnie ?
    Miałaś już jakieś badania/zalecenia?
    Mi dopiero we wtorek założy karte ciąży i zleci wszystko :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2015, 21:07

Izka_K, Talusia lubią tę wiadomość

201607055580.png
  • Izka_K Koleżanka

Wysłany: 18 listopada 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kas91 wrote:
    Dziewczyny ja juz tez mam lekko odstajacy brzuszek a przed ciążą mozna powiedziec , że bylam az wklęsła... wygladam teraz jak na 4-5 msc :)

A już się bałam że za dużo sobie pozwalam ;). Niestety jestem z tych osób, które jak się nie pilnują to od razu można to zauważyć na wadze :)

Agaax lubi tę wiadomość

oar83e3kj72hlh2k.png

w5wqe6yd4fpd0w9m.png
  • ada89 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    28.07

katsuyoshi lubi tę wiadomość

06.2015 - poronienie

7v8r9n73vlu7ctsh.png
  • Izka_K Koleżanka

Wysłany: 18 listopada 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaax wrote:
    Izka_K -
    Ja byłam w 5t2d ciąży był pęcherzyk i ciałko żółte, wg USG ciąża młodsza o 2 dni :D Kazał przyjść za 2 tyg i to właśnie będzie wtorek :)
    To Twoja pierwsza ciąża?
    I jak się czujesz ogólnie ?
    Miałaś już jakieś badania/zalecenia?
    Mi dopiero we wtorek założy karte ciąży i zleci wszystko :)

Ja też byłam 10 u ginekologa :D. To jest moja pierwsza ciąża :). Czuje się bardzo dobrze, oprócz biorących piersi i zmęczenia nic innego mi nie dolega.
    A jak Ty się czujesz? Też pierwszy raz w ciąży? :)
    Ja muszę brać luteinę dopochwowo, właśnie na wizycie u gin dowiedziałam się, że mam mięśniaka na macicy 3 cm. Bardzo rzadko zdarza się, że ma on wpływ na przebieg ciąży, co nie sprawia że się nie denerwuje nim.
    Jak wszystko będzie dobrze we wtorek również mi załoga kartę ciąży i zleca badania ;)

oar83e3kj72hlh2k.png

w5wqe6yd4fpd0w9m.png
  • Izka_K Koleżanka

Wysłany: 18 listopada 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bolących* (ach ten słownik :P)
    Założą*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2015, 21:20

oar83e3kj72hlh2k.png

w5wqe6yd4fpd0w9m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ada89 wrote:
    28.07
    Dziękuje i milo mi powitać cię na naszym wątku oraz gratuluje fasolki ;)

• kas91 Przyjaciółka

Wysłany: 18 listopada 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izka_K wrote:
    A już się bałam że za dużo sobie pozwalam ;). Niestety jestem z tych osób, które jak się nie pilnują to od razu można to zauważyć na wadze :)
    Mi się wydaje, że jem jak wcześniej a brzuszek mam ( albo tylko mi sie wydaje ;d hehe) więc spokojnie ;) zresztą skoro czasem tak ciezko sobie odmowic... :D

Izka_K lubi tę wiadomość

w57v9n73z5ivqbxe.png
  • Agaax Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izka_K wrote:
    Ja też byłam 10 u ginekologa :D. To jest moja pierwsza ciąża :). Czuje się bardzo dobrze, oprócz biorących piersi i zmęczenia nic innego mi nie dolega.
    A jak Ty się czujesz? Też pierwszy raz w ciąży? :)
    Ja muszę brać luteinę dopochwowo, właśnie na wizycie u gin dowiedziałam się, że mam mięśniaka na macicy 3 cm. Bardzo rzadko zdarza się, że ma on wpływ na przebieg ciąży, co nie sprawia że się nie denerwuje nim.
    Jak wszystko będzie dobrze we wtorek również mi załoga kartę ciąży i zleca badania ;)
    To mamy takie same objawy! <3
    Ja też 1 ciąża, wyczytałam, że miałaś ślub niedawno! Gratulacje! Ja też miałam ślub 26 września, po nim od razu starania i się udało! :D Tak samo jak Tobie :)
    A po luteinie mięśniak się wchłonie ?
    Ja też biorę luteinę, ze względu na średni poziom progesteronu.
    Boże. Jesteśmy takie podobne :D i też mam 24 lata!
    Skąd jesteś :>

201607055580.png
  • Izka_K Koleżanka

Wysłany: 18 listopada 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale zbieg okoliczności, cieszę się bardzo :D. Ślub miałam 17 października, po nim od razu owulację i jest nasza fasolka :D.
    Mięśniak się nie wchłonie po luteinie, będzie się rozciągał razem z macicą. Po porodzie powinien wrócić do pierwotnego rozmiaru. Biorę ją żeby nie doszło do żadnych komplikacji.
    Jak to wszystko czytam to nie mogę powstrzymać uśmiechu, naprawdę jesteśmy podobne ;).
    Mieszkam w woj. opolskim a Ty?

Agaax lubi tę wiadomość

oar83e3kj72hlh2k.png

w5wqe6yd4fpd0w9m.png
  • Izka_K Koleżanka

Wysłany: 18 listopada 2015, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę spać bo mój M jest zmierzły. Dobranoc mamuśki ;)

Agaax lubi tę wiadomość

oar83e3kj72hlh2k.png

w5wqe6yd4fpd0w9m.png
  • Talusia Ekspertka

Wysłany: 18 listopada 2015, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, tak sie zastanawiam czy dla wlasnego dobra jutro isc do rodzinnej,i wziosc od niej l4?
    Bo nie watpie,ze mi stanowsko pracy zmienia bo gdzie...? Chyba ze bym musiala ciagle w biurze siedzieć, a nie jestem.menago..

Tyle,ze sie boje ze mnie zwolnia ciagle.. ( a umowa juz jest przedłużona od 16.11.2015)

Co robić?: (

f1ae37f895.png

Dar z Miłości na ktory czekaliśmy <3
    10 Lipiec 2016 <3
  • Agaax Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Talusia wrote:
    Dziewczyny, tak sie zastanawiam czy dla wlasnego dobra jutro isc do rodzinnej,i wziosc od niej l4?
    Bo nie watpie,ze mi stanowsko pracy zmienia bo gdzie...? Chyba ze bym musiala ciagle w biurze siedzieć, a nie jestem.menago..

Tyle,ze sie boje ze mnie zwolnia ciagle.. ( a umowa juz jest przedłużona od 16.11.2015)

Co robić?: (
    a masz umowe o pracę ?

Talusia lubi tę wiadomość

201607055580.png
  • Agaax Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izka_K wrote:
    Ale zbieg okoliczności, cieszę się bardzo :D. Ślub miałam 17 października, po nim od razu owulację i jest nasza fasolka :D.
    Mięśniak się nie wchłonie po luteinie, będzie się rozciągał razem z macicą. Po porodzie powinien wrócić do pierwotnego rozmiaru. Biorę ją żeby nie doszło do żadnych komplikacji.
    Jak to wszystko czytam to nie mogę powstrzymać uśmiechu, naprawdę jesteśmy podobne ;).
    Mieszkam w woj. opolskim a Ty?
    Jak lekarz powiedział, że to w niczym nie przeszkadza to nie masz co się martwić na zapas :)
    Ja też jak to czytałam to się śmiałam! :D
    ja w śląskim, chociaż to nas różni :D
    Dobranoc :)

201607055580.png
  • Talusia Ekspertka

Wysłany: 18 listopada 2015, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaax wrote:
    a masz umowe o pracę ?

Tak,o prace. I zostala ona przedłużona w tam tym tyg weszła w życie 16.11 na dwa lata

f1ae37f895.png

Dar z Miłości na ktory czekaliśmy <3
    10 Lipiec 2016 <3
  • Edka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Padam na pysk, już nawet nie widzę na oczy, nadrobiłam :) Dobranoc

ijpbi09kncb0qlr5.png
  • Agaax Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Talusia wrote:
    Tak,o prace. I zostala ona przedłużona w tam tym tyg weszła w życie 16.11 na dwa lata
    No to nie masz się co przejmowac, nie mogą Cię zwolnić.
    Ja mam umowe do końca czerwca, także finansowo jestem zabezpieczona do porodu, a potem ZUS płaci przez rok bodajże 80%.
    Chociaż przechodzę do innej apteki i mają mi wysłać nową umowę, może uda się na 2 lata :P

201607055580.png
  • Agaax Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Talusia, dostarczyłaś do pracy zaświadczenie, że jesteś w ciąży?
    Pamiętaj, że teraz możesz pracować tylko po 8 h :)

201607055580.png
‹‹ 44 45 46 47 48 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ