Lipcowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
hej! nadrobilam ale po lebkach bo duzo dzis ;p wylapalam ze talusia slyszala dzis serduszko gratuluje kochana ! ja musz wytrzymac do srody. moze tez juz cos uslysze ..
rosolek prawi gotowy! wczoraj nie dalam rady zobic al dzis to juz musialam ! chodzi za mna juz pare dni
z lubym moim sie juz pogodzilam. klotnia byla w sumie i nic, stres plus nowa sytuacja do ktorej oboje musimy sie przyzwyczaic. ale jest juz suler cale szczescie
lece jesc a wam kochane i waszym fasolkom zycze spokojnej nocy;*Talusia, Agaax lubią tę wiadomość
-
Agaax wrote:Talusia, dostarczyłaś do pracy zaświadczenie, że jesteś w ciąży?
Pamiętaj, że teraz możesz pracować tylko po 8 h
Nie nie. Jutro mam zamiar i zawieść bo dzis bylo mi bie po drodze.
Tyle,ze ja pracuje w kfv stoje na serwisie badz na kasie,takze slabo.. bo temp od maszyn dosc wysoka,dziwgam,i zmiany mam przeważnie 'zetkowe' także sprzątanie.. plus srodki chemiczne, dźwigania k mega stres..
Agaax lubi tę wiadomość
-
Agaax wrote:Talusia, zmykaj jeszcze raz do ginekologa po L4, nie ma co się męczyć przy takiej pracy! Dlaczego dziś nie wziełaś?
Nie ma co się zastanawiać!
Jutro maszeruj po te L4i się niczym nie przejmuj! :*
Wlasnie prosiłam o te l4.. i tak. On powiedzial, ze narazie bie widzi przeciwskazań,ze w pracy cos musza wymyslex by zamienić mi warunki pracy,ze jak beda problemy to wtedy przyjść,ale moge wziosc l4 od rodzinnego.
Ja umowe podpisllm już w tamtym tygodniu,wsumie tylko ta umowa mnie trzymała bo chcialam sie zwolnic.. szukalam nowej pracy,gdy test mi pokazal ze jest pozytywny,stwierdziłam ze poczekam na nowa umowe.
I sie boje,ze coś beda gadac,ze wiedziałam o ciazy i wogule.. i boje sie ze przez to moge miec problemy,ze ciaza byla wiadoma,a ja podpislm umowe.. -
Talusia, a co im do tego!
Moja koleżanka była w 9 tyg ciąży na bezrobotnym, znalazła szybko prace, dostała umowe o prace na czas próbny (3 miesiące), popracowala miesiąc i dała L4 do dnia porodu wypłata, a potem ZUS
Niestety, trzeba się zabezpieczyć finansowo, a jak byś powiedziała o ciąży to by Ci jeszcze nie przedłużyli umowy jak są nie fair...
Niech sobie gadają, co miałaś zrobić. Mają wybór, albo zmienią Ci warunki pracy, albo idziesz na zwolnienie.
Myślę, że zwolnienie to najlepsze rozwiązanie bo po co im "nieproduktywny" pracownik, który nie może wykonywać większości obowiązków, a Ty po co masz się męczyć.
Najważniejsza jesteś Ty i Maleństwo, myśl TYLKO o Was!!Talusia lubi tę wiadomość
-
Agaax wrote:Talusia, a co im do tego!
Moja koleżanka była w 9 tyg ciąży na bezrobotnym, znalazła szybko prace, dostała umowe o prace na czas próbny (3 miesiące), popracowala miesiąc i dała L4 do dnia porodu wypłata, a potem ZUS
Niestety, trzeba się zabezpieczyć finansowo, a jak byś powiedziała o ciąży to by Ci jeszcze nie przedłużyli umowy jak są nie fair...
Niech sobie gadają, co miałaś zrobić. Mają wybór, albo zmienią Ci warunki pracy, albo idziesz na zwolnienie.
Myślę, że zwolnienie to najlepsze rozwiązanie bo po co im "nieproduktywny" pracownik, który nie może wykonywać większości obowiązków, a Ty po co masz się męczyć.
Najważniejsza jesteś Ty i Maleństwo, myśl TYLKO o Was!!
A lekarka taka zwykla da mi l4? I czy takie l4 moge dac razem wtedy z zaswiadczenjem?
Wlasnie mysle,ale boje sie o prace.. niby na dwa lata.. ale wiesz,ze nagle znajda powod i mnie zwolnia..
I tak jaja beda,bo beda dwie osoby do robienia tych zetek.. bo tak mamy taka starsza pani a co sobie same raneczki ustawiła,i dwie dziewczyny na umowę plus jedna ktora ma zlecenie ale jest weekndowoci tak wiecej osob na serwis nie m.. a mamy otwarte 7 dni w tyg od 10-22... więc oni beda udupieni bo brak pracownika. Atak na kasie sa księżniczki najładniejsze ktore zachęcają do kupna kurczaków,i kucharze ktorzy smarza to wszystko..
-
Talusia, zaświadczenie daj jutro tak czy siak, zwolnienie dasz jak je zdobędziesz. Idz do rodzinnego, moze Ci wypisze zwolnienie.
Jak masz umowe o prace, jestes w ciąży i dasz zaświadczenie do kadr to nie mają Cię prawa zwolnić
Noo koleżanka super to obmyśliła, tylko becikowego chyba nie dostała bo na pierwszą wizytę do gina poszła po 10 tyg ciązyTalusia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Agaax wrote:Jak lekarz powiedział, że to w niczym nie przeszkadza to nie masz co się martwić na zapas
Ja też jak to czytałam to się śmiałam!
ja w śląskim, chociaż to nas różni
Dobranoc
Ha, ja mam do śląskiego chyba z 15 kmAgaax lubi tę wiadomość
-
Cześć Wam masakra, cały dzień bym mogła przespać... spałam całą noc z małymi pobudkami a dalej bym mogła spać. Nawet ręką nie chce mi się ruszyć dziś wraca M i robię mu pyszny obiadek spaghetti z mięsem mielonym a później deserek bananowy na podwieczorek
-
Evanlyn wrote:Cześć Wam masakra, cały dzień bym mogła przespać... spałam całą noc z małymi pobudkami a dalej bym mogła spać. Nawet ręką nie chce mi się ruszyć dziś wraca M i robię mu pyszny obiadek spaghetti z mięsem mielonym a później deserek bananowy na podwieczorek
a ja dziś robię shorme;) o ile wieczorem mnie nie zmoży, bo juz ktorys wieczor z kolei nie dam rady gotowaćEvanlyn lubi tę wiadomość
Adaś skarbuś 56 cm szczęścia 3580 g miłości
Urodziłem się 12 lipca 2016