X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Lipcowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • madziarella88 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej! nadrobilam ale po lebkach bo duzo dzis ;p wylapalam ze talusia slyszala dzis serduszko :D gratuluje kochana ! ja musz wytrzymac do srody. moze tez juz cos uslysze .. :)

rosolek prawi gotowy! wczoraj nie dalam rady zobic al dzis to juz musialam ! chodzi za mna juz pare dni ;)

z lubym moim sie juz pogodzilam. klotnia byla w sumie i nic, stres plus nowa sytuacja do ktorej oboje musimy sie przyzwyczaic. ale jest juz suler cale szczescie ;)

lece jesc a wam kochane i waszym fasolkom zycze spokojnej nocy;*

Talusia, Agaax lubią tę wiadomość

5b09mg7y1fm9q2ki.png
  • Talusia Ekspertka

Wysłany: 18 listopada 2015, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaax wrote:
    Talusia, dostarczyłaś do pracy zaświadczenie, że jesteś w ciąży?
    Pamiętaj, że teraz możesz pracować tylko po 8 h :)

Nie nie. Jutro mam zamiar i zawieść bo dzis bylo mi bie po drodze.
    Tyle,ze ja pracuje w kfv stoje na serwisie badz na kasie,takze slabo.. bo temp od maszyn dosc wysoka,dziwgam,i zmiany mam przeważnie 'zetkowe' także sprzątanie.. plus srodki chemiczne, dźwigania k mega stres..

Agaax lubi tę wiadomość

f1ae37f895.png

Dar z Miłości na ktory czekaliśmy <3
    10 Lipiec 2016 <3
  • Agaax Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Talusia, zmykaj jeszcze raz do ginekologa po L4, nie ma co się męczyć przy takiej pracy! Dlaczego dziś nie wziełaś?
    Nie ma co się zastanawiać!
    Jutro maszeruj po te L4i się niczym nie przejmuj! :*

Talusia lubi tę wiadomość

201607055580.png
  • Agaax Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obie mamy 6t3d ciąży :D <3

201607055580.png
  • Talusia Ekspertka

Wysłany: 18 listopada 2015, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaax wrote:
    Talusia, zmykaj jeszcze raz do ginekologa po L4, nie ma co się męczyć przy takiej pracy! Dlaczego dziś nie wziełaś?
    Nie ma co się zastanawiać!
    Jutro maszeruj po te L4i się niczym nie przejmuj! :*

Wlasnie prosiłam o te l4.. i tak. On powiedzial, ze narazie bie widzi przeciwskazań,ze w pracy cos musza wymyslex by zamienić mi warunki pracy,ze jak beda problemy to wtedy przyjść,ale moge wziosc l4 od rodzinnego.
    Ja umowe podpisllm już w tamtym tygodniu,wsumie tylko ta umowa mnie trzymała bo chcialam sie zwolnic.. szukalam nowej pracy,gdy test mi pokazal ze jest pozytywny,stwierdziłam ze poczekam na nowa umowe.
    I sie boje,ze coś beda gadac,ze wiedziałam o ciazy i wogule.. i boje sie ze przez to moge miec problemy,ze ciaza byla wiadoma,a ja podpislm umowe..

f1ae37f895.png

10 Lipiec 2016 <3
  • Talusia Ekspertka

Wysłany: 18 listopada 2015, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaax wrote:
    Obie mamy 6t3d ciąży :D <3

Wlasnie Tez zauważyłam!! 10lipiec 2016!:D

Moj bratanek urodził sie tez 10.07 :D

Agaax lubi tę wiadomość

f1ae37f895.png

10 Lipiec 2016 <3
  • Agaax Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Talusia, a co im do tego! :D
    Moja koleżanka była w 9 tyg ciąży na bezrobotnym, znalazła szybko prace, dostała umowe o prace na czas próbny (3 miesiące), popracowala miesiąc i dała L4 :) do dnia porodu wypłata, a potem ZUS :)
    Niestety, trzeba się zabezpieczyć finansowo, a jak byś powiedziała o ciąży to by Ci jeszcze nie przedłużyli umowy jak są nie fair...
    Niech sobie gadają, co miałaś zrobić. Mają wybór, albo zmienią Ci warunki pracy, albo idziesz na zwolnienie.
    Myślę, że zwolnienie to najlepsze rozwiązanie bo po co im "nieproduktywny" pracownik, który nie może wykonywać większości obowiązków, a Ty po co masz się męczyć.
    Najważniejsza jesteś Ty i Maleństwo, myśl TYLKO o Was!! <3

201607055580.png
  • Talusia Ekspertka

Wysłany: 18 listopada 2015, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaax wrote:
    Talusia, a co im do tego! :D
    Moja koleżanka była w 9 tyg ciąży na bezrobotnym, znalazła szybko prace, dostała umowe o prace na czas próbny (3 miesiące), popracowala miesiąc i dała L4 :) do dnia porodu wypłata, a potem ZUS :)
    Niestety, trzeba się zabezpieczyć finansowo, a jak byś powiedziała o ciąży to by Ci jeszcze nie przedłużyli umowy jak są nie fair...
    Niech sobie gadają, co miałaś zrobić. Mają wybór, albo zmienią Ci warunki pracy, albo idziesz na zwolnienie.
    Myślę, że zwolnienie to najlepsze rozwiązanie bo po co im "nieproduktywny" pracownik, który nie może wykonywać większości obowiązków, a Ty po co masz się męczyć.
    Najważniejsza jesteś Ty i Maleństwo, myśl TYLKO o Was!! <3

A lekarka taka zwykla da mi l4? I czy takie l4 moge dac razem wtedy z zaswiadczenjem?

Wlasnie mysle,ale boje sie o prace.. niby na dwa lata.. ale wiesz,ze nagle znajda powod i mnie zwolnia..

I tak jaja beda,bo beda dwie osoby do robienia tych zetek.. bo tak mamy taka starsza pani a co sobie same raneczki ustawiła,i dwie dziewczyny na umowę plus jedna ktora ma zlecenie ale jest weekndowoci tak wiecej osob na serwis nie m.. a mamy otwarte 7 dni w tyg od 10-22... więc oni beda udupieni bo brak pracownika. Atak na kasie sa księżniczki najładniejsze ktore zachęcają do kupna kurczaków,i kucharze ktorzy smarza to wszystko..

f1ae37f895.png

10 Lipiec 2016 <3
  • Talusia Ekspertka

Wysłany: 18 listopada 2015, 23:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eej,to dobr kolezanka:D na to ja bym nie wpadla:D

f1ae37f895.png

10 Lipiec 2016 <3
  • Talusia Ekspertka

Wysłany: 19 listopada 2015, 00:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To takie dziwne teraz.. przez ta prace,bo sie boje...

f1ae37f895.png

10 Lipiec 2016 <3
  • Agaax Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 00:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Talusia, zaświadczenie daj jutro tak czy siak, zwolnienie dasz jak je zdobędziesz. Idz do rodzinnego, moze Ci wypisze zwolnienie.
    Jak masz umowe o prace, jestes w ciąży i dasz zaświadczenie do kadr to nie mają Cię prawa zwolnić :)
    Noo koleżanka super to obmyśliła, tylko becikowego chyba nie dostała bo na pierwszą wizytę do gina poszła po 10 tyg ciązy :D

201607055580.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 01:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ada89 wrote:
    A bierzesz teraz duphaston lub luteine?

Niore lutke dopochwowo 2x1
    Duphaston 3x1

Ja wreszcie w domciu. Meluska i chipsy bo były jakies otwarte ;D

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • Izka_K Koleżanka

Wysłany: 19 listopada 2015, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey dziewczyny, dzisiaj w nocy budziłam się parę razy z bólem brzucha, jak na @. Mam nadzieję że nic się złego nie dzieje...
    Miłego, bezobjawowego dnia Wam życzę ;)

katsuyoshi, Evanlyn lubią tę wiadomość

oar83e3kj72hlh2k.png

w5wqe6yd4fpd0w9m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2015, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    43a5640778_witajcie.jpg

Izka_K, Talusia, Evanlyn, Agaax, Agnieś lubią tę wiadomość

• Izka_K Koleżanka

Wysłany: 19 listopada 2015, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaax wrote:
    Jak lekarz powiedział, że to w niczym nie przeszkadza to nie masz co się martwić na zapas :)
    Ja też jak to czytałam to się śmiałam! :D
    ja w śląskim, chociaż to nas różni :D
    Dobranoc :)

Ha, ja mam do śląskiego chyba z 15 km :P

Agaax lubi tę wiadomość

oar83e3kj72hlh2k.png

w5wqe6yd4fpd0w9m.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie obudzilam raz czyli w normie :)

Poranne mdlosci zaliczone. Zaraz ide na badania krwi.

Evanlyn lubi tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Wam :) masakra, cały dzień bym mogła przespać... spałam całą noc z małymi pobudkami a dalej bym mogła spać. Nawet ręką nie chce mi się ruszyć :P dziś wraca M i robię mu pyszny obiadek spaghetti z mięsem mielonym a później deserek bananowy na podwieczorek ;)

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś cicho tu dzisiaj :P

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn wrote:
    Cześć Wam :) masakra, cały dzień bym mogła przespać... spałam całą noc z małymi pobudkami a dalej bym mogła spać. Nawet ręką nie chce mi się ruszyć :P dziś wraca M i robię mu pyszny obiadek spaghetti z mięsem mielonym a później deserek bananowy na podwieczorek ;)

a ja dziś robię shorme;) o ile wieczorem mnie nie zmoży, bo juz ktorys wieczor z kolei nie dam rady gotować ;)

Evanlyn lubi tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majeczka87 wrote:
    a ja dziś robię shorme;) o ile wieczorem mnie nie zmoży, bo juz ktorys wieczor z kolei nie dam rady gotować ;)
    Też padasz jak mucha?

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
‹‹ 45 46 47 48 49 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ