X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Lipcowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn wrote:
    Słodki kłopot :D widzę że ten Twój synek to żywe srebro albo dajesz mu za dużo luzu :D
    Wlasnie problem w tym ze nie daje mu luzu :D
    Poprostu za nim chwilami nie da sie nadążyc w szczególnosci kiedy jestem sama i robie obiad to on juz kombinuje co tu nabroic to taki maly chodzacy szatanek :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2015, 14:00

Evanlyn lubi tę wiadomość

• Evanlyn Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katsuyoshi wrote:
    Wlasnie problem w tym ze nie daje mu luzu :D
    Poprostu za nim chwilami nie da sie nadążyc w szczególnosci kiedy jestem sama i robie obiad to on juz kombinuje co tu nabroic to taki maly chodzacy szatanek :D
    hehe wczoraj byli u nas znajomi właśnie z dwuletnia córką :D takie dzieci są takie idealne :D

katsuyoshi lubi tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn wrote:
    hehe wczoraj byli u nas znajomi właśnie z dwuletnia córką :D takie dzieci są takie idealne :D
    haha no nie powiedzialabym :D
    mój to idealny nie jest nawet jak spi :D
    modle sie tylko by drugie było grzeczniejsze :D
    bo synek ewidentnie rozrabiaka po tacie :D

• Evanlyn Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katsuyoshi wrote:
    haha no nie powiedzialabym :D
    mój to idealny nie jest nawet jak spi :D
    modle sie tylko by drugie było grzeczniejsze :D
    bo synek ewidentnie rozrabiaka po tacie :D
    Moje będzie spokojne bo my z M spokojni jesteśmy :p chyba że pójdzie w prababcie to będzie skomplikowane :P

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn wrote:
    Moje będzie spokojne bo my z M spokojni jesteśmy :p chyba że pójdzie w prababcie to będzie skomplikowane :P
    wiesz moj teraz tez spokojny ale jak byl taki maly jak Oscar to byl tez rozrabiaka wiec wiem po kim to ma bo ja bylam grzeczna :)
    Moze twój M lub ty jak byliscie tacy mali wcale grzeczni nie byliscie :D

• Evanlyn Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katsuyoshi wrote:
    wiesz moj teraz tez spokojny ale jak byl taki maly jak Oscar to byl tez rozrabiaka wiec wiem po kim to ma bo ja bylam grzeczna :)
    Moze twój M lub ty jak byliscie tacy mali wcale grzeczni nie byliscie :D
    Matko, faktycznie teściowa opowiadała mi jaki M był niedobry do 5go roku życia :D ja byłam grzeczna! poważnie :D

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • ada89 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alloffkowa wrote:
    Mnie też kłuje i pobolewa podbrzusze. Jutro pierwsza wizyta i się okaże czy wszystko ok :)

Ja testowałam dzien po Tobie i wychodzi, że dziś jestem w 4tyg i 5 dniu, wiec blisko Ciebie :)
    Wizyte mam za równo tydz, wiec już raczej powinno byc coś widac :)
    Kłucia niestety też mam ;/

I też poroniłam na początku czerwca ;/

06.2015 - poronienie

7v8r9n73vlu7ctsh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn wrote:
    Matko, faktycznie teściowa opowiadała mi jaki M był niedobry do 5go roku życia :D ja byłam grzeczna! poważnie :D
    No to widzisz Twoje dziecko bedzie albo grzeczne albo bedzie takie jak tatus :D
    Wiec sie módl :D Mój niestety odziedziczył to po tatusiu i uwierz ze chwilami nie ma siły na niego :D
    Dlatego mam nadzieje że drugie dziecko odziedziczy spokój po mnie :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ada89 wrote:
    Ja testowałam dzien po Tobie i wychodzi, że dziś jestem w 4tyg i 5 dniu, wiec blisko Ciebie :)
    Wizyte mam za równo tydz, wiec już raczej powinno byc coś widac :)
    Kłucia niestety też mam ;/

I też poroniłam na początku czerwca ;/
    Witaj dawno cie nie bylo :)
    Jak tam samopoczucie?

• Evanlyn Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katsuyoshi wrote:
    No to widzisz Twoje dziecko bedzie albo grzeczne albo bedzie takie jak tatus :D
    Wiec sie módl :D Mój niestety odziedziczył to po tatusiu i uwierz ze chwilami nie ma siły na niego :D
    Dlatego mam nadzieje że drugie dziecko odziedziczy spokój po mnie :D
    Jak będzie wymarzona córcia to kto wie ;)

Witaj ada89 ;)

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn wrote:
    Jak będzie wymarzona córcia to kto wie ;)

Witaj ada89 ;)
    Liczę na córke chociaż nie ja bede wybierała imie :D
    Nie wiem jakieś wrażenie takie mam że bedzie córka bo jednak brak tych objawów daje mi do myslenia ze to słabsza płec mi sie szykuje :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2015, 14:24

• Evanlyn Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katsuyoshi wrote:
    Liczę na córke chociaż nie ja bede wybierała imie :D
    Nie wiem jakieś wrażenie takie mam że bedzie córka bo jednak brak tych objawów daje mi do myslenia ze to słabsza płec mi sie szykuje :D
    U mnie w rodzinie i u M chcą żebym miała chłopaka a my na dziewczynkę trafialiśmy :D już mi wróżą że będzie chłopak bo wyładniałam :D mój M wczoraj kilka piwek wypił i dalej śpiewka że może jednak będą bliźniaki :D szkoda mi go było jak mu uświadomiłam że to raczej niemożliwe bo pęcherzyk jest jeden więc dwujajowe odpadają a na jednojajowe to wg mnie ten pęcherzyk jest za mały :P napalił się jak się dowiedział że jego tato miał wśród rodzeństwa bliźniaki które niestety wcześnie zmarły... jednak w genach gdzieś to jednak jest :P

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn wrote:
    U mnie w rodzinie i u M chcą żebym miała chłopaka a my na dziewczynkę trafialiśmy :D już mi wróżą że będzie chłopak bo wyładniałam :D mój M wczoraj kilka piwek wypił i dalej śpiewka że może jednak będą bliźniaki :D szkoda mi go było jak mu uświadomiłam że to raczej niemożliwe bo pęcherzyk jest jeden więc dwujajowe odpadają a na jednojajowe to wg mnie ten pęcherzyk jest za mały :P napalił się jak się dowiedział że jego tato miał wśród rodzeństwa bliźniaki które niestety wcześnie zmarły... jednak w genach gdzieś to jednak jest :P
    Zawsze marzyłam o blizniakach ale nie żaluje ze jest jedno póki co bo nie wyobrażam sobie dwóch takich Oscarków :D
    Ogólnie u mnie tez tam ciocia ma blizniaki 2 jajowe wiec szanse tez są .. nie wiem jak bym sobie poradzila z blizniakami plus Oscar O.o

• ada89 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z niecierpliwością czekam na wizyte u lekarza, która równo za tydzien. Wychodziłby wtedy, że będzie to 5tydz 5 dzien, więc chyba już będzie coś widać?
    Cały czas się stersuję i boję, że będą jakieś plamienia ;/
    Do pracy chodzę, ale trochę się steruję, bo pracuję z malymi dziećmi, które ciągle przynoszą jakieś choróbska i zdarza się, że trzeba je nosić ;/

Evanlyn, katsuyoshi lubią tę wiadomość

06.2015 - poronienie

7v8r9n73vlu7ctsh.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ada89 wrote:
    Ja z niecierpliwością czekam na wizyte u lekarza, która równo za tydzien. Wychodziłby wtedy, że będzie to 5tydz 5 dzien, więc chyba już będzie coś widać?
    Do pracy chodzę, ale trochę się steruję, bo pracuję z malymi dziećmi, które ciągle przynoszą jakieś choróbska i zdarza się, że trzeba je nosić ;/
    Pęcherzyk na pewno będzie :) nie stresuj się tak...ja taką faze miałam jak mnie straszyli poronieniem ale na szczęście szybko przeszła :) Też chodziłam do wc ze strachem ale lepiej będzie dla Twojego maleństwa jak będziesz myśleć pozytywnie :)

katsuyoshi, ada89 lubią tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ada89 wrote:
    Przedewszystkim nie stresuj sie bo szkodzisz tym sobie i malenstwu.
    Im mniej stresu tym lepiej a napewno nie chcesz aby fasolce cos sie stało wiec musisz przestac sie stresować.
    Co do noszenia dzieci to ja bym nie robila tego na twoim miejscu moze wytlumacz im ze nie możesz dzwigać.
    Czy w pracy wiedzą o ciąży?
    Masz ciezka i przyjemna prace wiec ja na twoim miejscu zastanowiłabym sie nad L4 jednak nie chcialabym ryzykowac zdrowia dziecka i wlasnego w pracy gdzie dzieci musze dzwigać.

• Evanlyn Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katsuyoshi wrote:
    Przedewszystkim nie stresuj sie bo szkodzisz tym sobie i malenstwu.
    Im mniej stresu tym lepiej a napewno nie chcesz aby fasolce cos sie stało wiec musisz przestac sie stresować.
    Co do noszenia dzieci to ja bym nie robila tego na twoim miejscu moze wytlumacz im ze nie możesz dzwigać.
    Czy w pracy wiedzą o ciąży?
    Masz ciezka i przyjemna prace wiec ja na twoim miejscu zastanowiłabym sie nad L4 jednak nie chcialabym ryzykowac zdrowia dziecka i wlasnego w pracy gdzie dzieci musze dzwigać.
    Dokładnie. Bierz L4 i się nawet nie zastanawiaj :)

Ja się biorę za pomarańcze <3 tak w ogóle to czuje się dzisiaj jakbym miała gorączkę...

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • ada89 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie właśnie narazie nic nie wiedzą i nie chce nic mówić dopóki nie pojdę do lekarza, bo wcześniej chyba za bardzo pospieszyłam się z oznajmianiem światu o ciązy.
    Mam nadzieję, że jak pójdę do lekarza do da mi l4.

katsuyoshi, Evanlyn lubią tę wiadomość

06.2015 - poronienie

7v8r9n73vlu7ctsh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn wrote:
    Dokładnie. Bierz L4 i się nawet nie zastanawiaj :)

Ja się biorę za pomarańcze <3 tak w ogóle to czuje się dzisiaj jakbym miała gorączkę...
    Ty to jesteś papuga wiesz?
    Ja też sie tak czuje od samego rana i do tego jakbym chora była :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ada89 wrote:
    Nie właśnie narazie nic nie wiedzą i nie chce nic mówić dopóki nie pojdę do lekarza, bo wcześniej chyba za bardzo pospieszyłam się z oznajmianiem światu o ciązy.
    Mam nadzieję, że jak pójdę do lekarza do da mi l4.
    Kochana lekarzowi wystarczy ze powiesz o swojej pracy i o tym ze musisz dzwigać, że dzieci czesto chorują i ty możesz sie zarazić.
    Możesz mu powiedzieć że krzyż cie przez to noszenie dzieci boli i brzuch i tak ogolnie troche podkolorowac możesz .
    Wtedy sie zapytaj czy mozesz prosić o L4 skoro masz taką prace.
    Mysle że nie odmówi w takim wypadku ;)

‹‹ 58 59 60 61 62 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ