X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Lipcowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ada89 wrote:
    Nie właśnie narazie nic nie wiedzą i nie chce nic mówić dopóki nie pojdę do lekarza, bo wcześniej chyba za bardzo pospieszyłam się z oznajmianiem światu o ciązy.
    Mam nadzieję, że jak pójdę do lekarza do da mi l4.
    NO kurcze faktycznie trochę wcześnie... :(

Kat dokładnie mam tak samo...

katsuyoshi lubi tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn wrote:
    NO kurcze faktycznie trochę wcześnie... :(

Kat dokładnie mam tak samo...
    Ja pije herbate z cytryna i miodem od wczoraj ale nie czuje sie lepiej wiec pewnie to zadna grypa mnie nie lapie tylko to przez ciąże bedzie.
    Ogólnie odnosze wrazenie lekkich zawrotów glowy jak wstaje i ide np do kuchni

Evanlyn lubi tę wiadomość

• Evanlyn Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katsuyoshi wrote:
    Ja pije herbate z cytryna i miodem od wczoraj ale nie czuje sie lepiej wiec pewnie to zadna grypa mnie nie lapie tylko to przez ciąże bedzie.
    Ogólnie odnosze wrazenie lekkich zawrotów glowy jak wstaje i ide np do kuchni
    Zawroty głowy też mam ale pewnie dlatego że leże całe popołudnie

katsuyoshi lubi tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn wrote:
    Zawroty głowy też mam ale pewnie dlatego że leże całe popołudnie
    ja tez duzo leze ale nie bez przerwy bo przy malym sie nie da wiec napewno to nie od lezenia.

• alloffkowa Przyjaciółka

Wysłany: 23 listopada 2015, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edka wrote:
    alloffkowa, raczej niewiele gin zobaczy, stanowczo za wcześnie.
    Wcaaaaale nieprawda. W poprzedniej ciaży byłam dokładnie w tym samym dniu i było pięknie widać 3,21 mm pęcherzyk dobrze usadowiony, a dla mnie to jest baaaaardzo wiele :)

W oczekiwaniu
  • Edka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pracy powiem po serduchu widocznym na usg, bo od wtedy też planuję L4, ze względu na miejsce pracy dostanę je na bank. Ostatnim razem w pracy wiedzieli od początku, bo od samego testu pozytywnego poszłam na l4. Generalnie było C*****o, bo zamiast dzielić się radosną nowiną w święta z rodziną, dzieliłam się smutną. 2.01 miałam zgłosić się na zabieg do szpitala....

ijpbi09kncb0qlr5.png
  • kas91 Przyjaciółka

Wysłany: 23 listopada 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn wrote:
    Kupię więcej biletów to może dostaniemy rabat :D kto jeszcze chętny? :D zapisy do wieczora :D
    ja baaardzo chetnie :D

w57v9n73z5ivqbxe.png
  • kas91 Przyjaciółka

Wysłany: 23 listopada 2015, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ada89 wrote:
    Nie właśnie narazie nic nie wiedzą i nie chce nic mówić dopóki nie pojdę do lekarza, bo wcześniej chyba za bardzo pospieszyłam się z oznajmianiem światu o ciązy.
    Mam nadzieję, że jak pójdę do lekarza do da mi l4.
    Kochana ja pracuje z dziecmi w przedszkolu, lekarz jak się dowiedział to od razu wypisał mi L4 tak więc pewnie Tobie tez wypisze :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2015, 15:47

Evanlyn, ada89 lubią tę wiadomość

w57v9n73z5ivqbxe.png
  • ada89 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katsuyoshi wrote:
    Kochana lekarzowi wystarczy ze powiesz o swojej pracy i o tym ze musisz dzwigać, że dzieci czesto chorują i ty możesz sie zarazić.
    Możesz mu powiedzieć że krzyż cie przez to noszenie dzieci boli i brzuch i tak ogolnie troche podkolorowac możesz .
    Wtedy sie zapytaj czy mozesz prosić o L4 skoro masz taką prace.
    Mysle że nie odmówi w takim wypadku ;)

No mam nadzieje,że nie odmówi. A jak odmówi to chyba zmienię lekarza...

06.2015 - poronienie

7v8r9n73vlu7ctsh.png
  • ada89 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kas91 wrote:
    Kochana ja pracuje z dziecmi w przedszkolu, lekarz jak się dowiedział to od razu wypisał mi L4 tak więc pewnie Tobie tez wypisze :)

No ja własnie też z dziećmi w takim wieku, tyle, że nie jesteśmy przedszkolem tylko świetlicą bo nie mamy statutu przedszkola... Ale tak naprawdę na tym samym to polega :) wiec mam nadzieje, że gin bedzie wyrozumiały

06.2015 - poronienie

7v8r9n73vlu7ctsh.png

Wysłany: 23 listopada 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój ginekolog jest cudowny i na szczęście uwqża że gdy kobieta jestbw ciąży to wręcz należy się jej L4 i każdą ciężarną na to namawia.

W oczekiwaniu
  • kas91 Przyjaciółka

Wysłany: 23 listopada 2015, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ada89 wrote:
    No ja własnie też z dziećmi w takim wieku, tyle, że nie jesteśmy przedszkolem tylko świetlicą bo nie mamy statutu przedszkola... Ale tak naprawdę na tym samym to polega :) wiec mam nadzieje, że gin bedzie wyrozumiały
    Mi się wydaje, że bez problemu Ci da... ja szczerze mówiąc dostałam L4 ale nie skusiłam się na niego bo dobrze sie czuję, dzieci u mnie wszystkie zdrowe a że robie awans zawodowy to nie bardzo chciałam od razu uciekać z pracy. Ale z dnia na dzień bardziej tego żałuję. Teraz jak pójde do niego 1 grudnia to chyba sama się skuszę. Bo idą święta i wszystkie nauczycielki wybierają zaległe urlopy i jako młode nauczycielki mamy teraz całymi dniami siedzieć w pracy a jakoś coraz mniej mam siły.. zresztą teraz najważniejsza jest moja fasolka a nie praca.

w57v9n73z5ivqbxe.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kas91 wrote:
    Mi się wydaje, że bez problemu Ci da... ja szczerze mówiąc dostałam L4 ale nie skusiłam się na niego bo dobrze sie czuję, dzieci u mnie wszystkie zdrowe a że robie awans zawodowy to nie bardzo chciałam od razu uciekać z pracy. Ale z dnia na dzień bardziej tego żałuję. Teraz jak pójde do niego 1 grudnia to chyba sama się skuszę. Bo idą święta i wszystkie nauczycielki wybierają zaległe urlopy i jako młode nauczycielki mamy teraz całymi dniami siedzieć w pracy a jakoś coraz mniej mam siły.. zresztą teraz najważniejsza jest moja fasolka a nie praca.
    No właśnie :) są rzeczy ważne i ważniejsze :)

kas91 lubi tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png

Wysłany: 23 listopada 2015, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kas91 wrote:
    Jak masz okazję to korzystaj, jeśli nie dla siebie to dls Fasolki :)

kas91 lubi tę wiadomość

W oczekiwaniu
  • kijanka_88 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello, ja po USG dzidzia nadrobiła, pani dr odetchnęła jak sama powiedziała baaardzo ;):)
    Ja szczęśliwa, serduszko było widać, ciąza na 7/8 tyg
    Termin porodu na 03.07.2016 wg miesiączki ale wg USG na 10.07.2016 ale maleństwo mocno nadrabia

Sooooo happy, ja l4 nie chciałam, mam bardzo skąplikowaną sytuacje w pracy, ale wziełam zaświadczenie do BHP i nikt ale to nikt nie bedzie mi kazał pracować w nocy :D:D:D:D:D:DD:D:D:D

ada89, Evanlyn, kas91, Edka, malika89, Bobitta lubią tę wiadomość

Kijanka
  • ada89 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas 91
    Pewnie gdybym robiła awans to też bym się zastanawiała... Ale u nas sie niestety nie da, wiec tu nie mam problemu i nic mnie nie trzyma, gdyby mi dał l4 :) Z reszta awans robisz do czerwca, więc szczerze mówiąc ciężko, żebyś wytrzymała choćbyś nie wiem jak dobrze się czuła...

Evanlyn, kas91 lubią tę wiadomość

06.2015 - poronienie

7v8r9n73vlu7ctsh.png
  • mala.mi Debiutantka

Wysłany: 23 listopada 2015, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny niestety nie udało się dziś wyjść do domu. Rano zrobili betę która urosła ale niby nie o tyle co trzeba, ale lekarz mowi że może być i tak dobrze, poza tym między pobraniami nie było 48 godzin bo w sobpt pobrali ok 14 a dzis o 5 rano...i wzrost z 1105 na 1500. Zrobili usg i pecherzyk też urósł..z 5mm do 8..czyli też dobrze.. nawet lekarki bo były dwie dyskutowaly czy nie zaczyna być widać zarodek. Czyli wychodzi że chyba źle nie jest. Czekam do środy, wtedy zobaczymy przyrost, jeszcze raz usg i mam nadzieję że do domu. Co sądzicie? Dodam jeszcze że mam długie cykle i wg mnie owu była ok 1 listopada...czyli ciąża może być młodziutka w porównaniu do daty OM.

Evanlyn, kas91 lubią tę wiadomość

• Evanlyn Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mala.mi wrote:
    Dziewczyny niestety nie udało się dziś wyjść do domu. Rano zrobili betę która urosła ale niby nie o tyle co trzeba, ale lekarz mowi że może być i tak dobrze, poza tym między pobraniami nie było 48 godzin bo w sobpt pobrali ok 14 a dzis o 5 rano...i wzrost z 1105 na 1500. Zrobili usg i pecherzyk też urósł..z 5mm do 8..czyli też dobrze.. nawet lekarki bo były dwie dyskutowaly czy nie zaczyna być widać zarodek. Czyli wychodzi że chyba źle nie jest. Czekam do środy, wtedy zobaczymy przyrost, jeszcze raz usg i mam nadzieję że do domu. Co sądzicie? Dodam jeszcze że mam długie cykle i wg mnie owu była ok 1 listopada...czyli ciąża może być młodziutka w porównaniu do daty OM.
    Możesz mi przypomnieć który masz tydzień?

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kijanka_88 wrote:
    Hello, ja po USG dzidzia nadrobiła, pani dr odetchnęła jak sama powiedziała baaardzo ;):)
    Ja szczęśliwa, serduszko było widać, ciąza na 7/8 tyg
    Termin porodu na 03.07.2016 wg miesiączki ale wg USG na 10.07.2016 ale maleństwo mocno nadrabia

Sooooo happy, ja l4 nie chciałam, mam bardzo skąplikowaną sytuacje w pracy, ale wziełam zaświadczenie do BHP i nikt ale to nikt nie bedzie mi kazał pracować w nocy :D:D:D:D:D:DD:D:D:D
    Super ciesze się bardzo że maleństwo rośnie i ma się dobrze :D

kas91 lubi tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • kas91 Przyjaciółka

Wysłany: 23 listopada 2015, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ada89 wrote:
    Kas 91
    Pewnie gdybym robiła awans to też bym się zastanawiała... Ale u nas sie niestety nie da, wiec tu nie mam problemu i nic mnie nie trzyma, gdyby mi dał l4 :) Z reszta awans robisz do czerwca, więc szczerze mówiąc ciężko, żebyś wytrzymała choćbyś nie wiem jak dobrze się czuła...
    No właśnie wiem... chyba że będę przykładowo 2 tygodnie w pracy 2 tygodnie na L4 wtedy wywiążę się z warunków awansu ;d ale nie ma co planować zobaczymy z czasem jak to będzie i jak będę się czuła... trudno najwyżej będę musiała zacząć od nowa... nie to jest dla mnie teraz najważniejsze.

w57v9n73z5ivqbxe.png
‹‹ 59 60 61 62 63 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ