Lipcowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
ada89 wrote:Nie właśnie narazie nic nie wiedzą i nie chce nic mówić dopóki nie pojdę do lekarza, bo wcześniej chyba za bardzo pospieszyłam się z oznajmianiem światu o ciązy.
Mam nadzieję, że jak pójdę do lekarza do da mi l4.
Kat dokładnie mam tak samo...
katsuyoshi lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEvanlyn wrote:NO kurcze faktycznie trochę wcześnie...
Kat dokładnie mam tak samo...
Ogólnie odnosze wrazenie lekkich zawrotów glowy jak wstaje i ide np do kuchniEvanlyn lubi tę wiadomość
-
katsuyoshi wrote:Ja pije herbate z cytryna i miodem od wczoraj ale nie czuje sie lepiej wiec pewnie to zadna grypa mnie nie lapie tylko to przez ciąże bedzie.
Ogólnie odnosze wrazenie lekkich zawrotów glowy jak wstaje i ide np do kuchnikatsuyoshi lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Edka wrote:alloffkowa, raczej niewiele gin zobaczy, stanowczo za wcześnie.W oczekiwaniu
-
Ja w pracy powiem po serduchu widocznym na usg, bo od wtedy też planuję L4, ze względu na miejsce pracy dostanę je na bank. Ostatnim razem w pracy wiedzieli od początku, bo od samego testu pozytywnego poszłam na l4. Generalnie było C*****o, bo zamiast dzielić się radosną nowiną w święta z rodziną, dzieliłam się smutną. 2.01 miałam zgłosić się na zabieg do szpitala....
-
ada89 wrote:Nie właśnie narazie nic nie wiedzą i nie chce nic mówić dopóki nie pojdę do lekarza, bo wcześniej chyba za bardzo pospieszyłam się z oznajmianiem światu o ciązy.
Mam nadzieję, że jak pójdę do lekarza do da mi l4.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2015, 15:47
Evanlyn, ada89 lubią tę wiadomość
-
katsuyoshi wrote:Kochana lekarzowi wystarczy ze powiesz o swojej pracy i o tym ze musisz dzwigać, że dzieci czesto chorują i ty możesz sie zarazić.
Możesz mu powiedzieć że krzyż cie przez to noszenie dzieci boli i brzuch i tak ogolnie troche podkolorowac możesz .
Wtedy sie zapytaj czy mozesz prosić o L4 skoro masz taką prace.
Mysle że nie odmówi w takim wypadku
No mam nadzieje,że nie odmówi. A jak odmówi to chyba zmienię lekarza...Evanlyn lubi tę wiadomość
06.2015 - poronienie
-
kas91 wrote:Kochana ja pracuje z dziecmi w przedszkolu, lekarz jak się dowiedział to od razu wypisał mi L4 tak więc pewnie Tobie tez wypisze
No ja własnie też z dziećmi w takim wieku, tyle, że nie jesteśmy przedszkolem tylko świetlicą bo nie mamy statutu przedszkola... Ale tak naprawdę na tym samym to polega wiec mam nadzieje, że gin bedzie wyrozumiały06.2015 - poronienie
-
ada89 wrote:No ja własnie też z dziećmi w takim wieku, tyle, że nie jesteśmy przedszkolem tylko świetlicą bo nie mamy statutu przedszkola... Ale tak naprawdę na tym samym to polega wiec mam nadzieje, że gin bedzie wyrozumiały
Evanlyn lubi tę wiadomość
-
kas91 wrote:Mi się wydaje, że bez problemu Ci da... ja szczerze mówiąc dostałam L4 ale nie skusiłam się na niego bo dobrze sie czuję, dzieci u mnie wszystkie zdrowe a że robie awans zawodowy to nie bardzo chciałam od razu uciekać z pracy. Ale z dnia na dzień bardziej tego żałuję. Teraz jak pójde do niego 1 grudnia to chyba sama się skuszę. Bo idą święta i wszystkie nauczycielki wybierają zaległe urlopy i jako młode nauczycielki mamy teraz całymi dniami siedzieć w pracy a jakoś coraz mniej mam siły.. zresztą teraz najważniejsza jest moja fasolka a nie praca.
kas91 lubi tę wiadomość
-
kas91 wrote:Mi się wydaje, że bez problemu Ci da... ja szczerze mówiąc dostałam L4 ale nie skusiłam się na niego bo dobrze sie czuję, dzieci u mnie wszystkie zdrowe a że robie awans zawodowy to nie bardzo chciałam od razu uciekać z pracy. Ale z dnia na dzień bardziej tego żałuję. Teraz jak pójde do niego 1 grudnia to chyba sama się skuszę. Bo idą święta i wszystkie nauczycielki wybierają zaległe urlopy i jako młode nauczycielki mamy teraz całymi dniami siedzieć w pracy a jakoś coraz mniej mam siły.. zresztą teraz najważniejsza jest moja fasolka a nie praca.
kas91 lubi tę wiadomość
W oczekiwaniu -
Hello, ja po USG dzidzia nadrobiła, pani dr odetchnęła jak sama powiedziała baaardzo
Ja szczęśliwa, serduszko było widać, ciąza na 7/8 tyg
Termin porodu na 03.07.2016 wg miesiączki ale wg USG na 10.07.2016 ale maleństwo mocno nadrabia
Sooooo happy, ja l4 nie chciałam, mam bardzo skąplikowaną sytuacje w pracy, ale wziełam zaświadczenie do BHP i nikt ale to nikt nie bedzie mi kazał pracować w nocy :D:D:D:D:DD:D:D:D
ada89, Evanlyn, kas91, Edka, malika89, Bobitta lubią tę wiadomość
Kijanka
-
Kas 91
Pewnie gdybym robiła awans to też bym się zastanawiała... Ale u nas sie niestety nie da, wiec tu nie mam problemu i nic mnie nie trzyma, gdyby mi dał l4 Z reszta awans robisz do czerwca, więc szczerze mówiąc ciężko, żebyś wytrzymała choćbyś nie wiem jak dobrze się czuła...Evanlyn, kas91 lubią tę wiadomość
06.2015 - poronienie
-
Dziewczyny niestety nie udało się dziś wyjść do domu. Rano zrobili betę która urosła ale niby nie o tyle co trzeba, ale lekarz mowi że może być i tak dobrze, poza tym między pobraniami nie było 48 godzin bo w sobpt pobrali ok 14 a dzis o 5 rano...i wzrost z 1105 na 1500. Zrobili usg i pecherzyk też urósł..z 5mm do 8..czyli też dobrze.. nawet lekarki bo były dwie dyskutowaly czy nie zaczyna być widać zarodek. Czyli wychodzi że chyba źle nie jest. Czekam do środy, wtedy zobaczymy przyrost, jeszcze raz usg i mam nadzieję że do domu. Co sądzicie? Dodam jeszcze że mam długie cykle i wg mnie owu była ok 1 listopada...czyli ciąża może być młodziutka w porównaniu do daty OM.
Evanlyn, kas91 lubią tę wiadomość
-
mala.mi wrote:Dziewczyny niestety nie udało się dziś wyjść do domu. Rano zrobili betę która urosła ale niby nie o tyle co trzeba, ale lekarz mowi że może być i tak dobrze, poza tym między pobraniami nie było 48 godzin bo w sobpt pobrali ok 14 a dzis o 5 rano...i wzrost z 1105 na 1500. Zrobili usg i pecherzyk też urósł..z 5mm do 8..czyli też dobrze.. nawet lekarki bo były dwie dyskutowaly czy nie zaczyna być widać zarodek. Czyli wychodzi że chyba źle nie jest. Czekam do środy, wtedy zobaczymy przyrost, jeszcze raz usg i mam nadzieję że do domu. Co sądzicie? Dodam jeszcze że mam długie cykle i wg mnie owu była ok 1 listopada...czyli ciąża może być młodziutka w porównaniu do daty OM.
-
kijanka_88 wrote:Hello, ja po USG dzidzia nadrobiła, pani dr odetchnęła jak sama powiedziała baaardzo
Ja szczęśliwa, serduszko było widać, ciąza na 7/8 tyg
Termin porodu na 03.07.2016 wg miesiączki ale wg USG na 10.07.2016 ale maleństwo mocno nadrabia
Sooooo happy, ja l4 nie chciałam, mam bardzo skąplikowaną sytuacje w pracy, ale wziełam zaświadczenie do BHP i nikt ale to nikt nie bedzie mi kazał pracować w nocy :D:D:D:D:DD:D:D:Dkas91 lubi tę wiadomość
-
ada89 wrote:Kas 91
Pewnie gdybym robiła awans to też bym się zastanawiała... Ale u nas sie niestety nie da, wiec tu nie mam problemu i nic mnie nie trzyma, gdyby mi dał l4 Z reszta awans robisz do czerwca, więc szczerze mówiąc ciężko, żebyś wytrzymała choćbyś nie wiem jak dobrze się czuła...