SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Lipcowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katsuyoshi wrote:
    I mama ma racje :) Mi niestety nikt nie mowil tego bo no ja nie mam w sumie rodziny ... no ale porodu sie nie balam a wiem ze z reguluły kobiety sie boją. Ale cos czuje ze teraz bede sie bala :D bo jednak juz wiem jak to jest. Ale i tak wytrwam bo wiem ze minie bol jak ujrze malenstwo :)
    Mały wlasnie zasnął a ja pieke sobie zapiekanke bo glodna jestem. :D
    No a ja nie wiem jak to jest nie mieć... Mam dużą rodzinę i dlatego chce stworzyć taką moim dzieciom :) cieżko jest objeździć tak sprawiedliwie wszystkich żeby każdego odwiedzić - to jest jedyny problem :P

Właściwie to mam drugi - szwagierka mieszka w UK i będzie planować niedługo urlop w PL. Chcemy żeby ona była chrzestną naszej Kruszynki a głupio tak wcześnie o tym mówić bo nie wiadomo co będzie z tym moim maleństwem.. I taki dylemat, czy mówić żeby bookowała termin w sierpniu czy dmuchać na zimne :/

katsuyoshi lubi tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn wrote:
    No a ja nie wiem jak to jest nie mieć... Mam dużą rodzinę i dlatego chce stworzyć taką moim dzieciom :) cieżko jest objeździć tak sprawiedliwie wszystkich żeby każdego odwiedzić - to jest jedyny problem :P

Właściwie to mam drugi - szwagierka mieszka w UK i będzie planować niedługo urlop w PL. Chcemy żeby ona była chrzestną naszej Kruszynki a głupio tak wcześnie o tym mówić bo nie wiadomo co będzie z tym moim maleństwem.. I taki dylemat, czy mówić żeby bookowała termin w sierpniu czy dmuchać na zimne :/
    Ja bym jej powiedziała ze ma bugowac :)
    I przestan myslec ze moze byc cos nie tak !
    Wszystko bedzie dobrze koniec kropka. :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2015, 11:14

Evanlyn lubi tę wiadomość

• Bobitta Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kat ja Cie zamorduje!!! zrobiłas mi taka ochote na pierogi że chyba sobie szpinak ugotuje :D

katsuyoshi, Evanlyn lubią tę wiadomość

Bobitta
    ckai43r8kvzjnozx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobitta wrote:
    Kat ja Cie zamorduje!!! zrobiłas mi taka ochote na pierogi że chyba sobie szpinak ugotuje :D
    hahahaha kochana ale co ma szpinak do pierogów ? :D przeciez to zupelnie inaczej smakuje kurka :D

Oj tam nie moja wina :D
    To chcica twojej fasolki :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2015, 11:30

• Evanlyn Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja bym zjadła coś pysznego i coś bardzo kalorycznego :D wczoraj M mi kupił śledzie w śmietanie :P mmm niebo w gębie <3

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn wrote:
    A ja bym zjadła coś pysznego i coś bardzo kalorycznego :D wczoraj M mi kupił śledzie w śmietanie :P mmm niebo w gębie <3
    Mi mój kupił zapiekanki mialam ochote zjesc sobie z sosem czosnkowym domowej roboty :D i jedną na dzis zostawiłam co juz zjadlam też.
    Czeka mnie jeszcze pójscie do miasta po te grzyby a pogoda jako taka ale pewnie zimno jest.

• Evanlyn Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katsuyoshi wrote:
    Mi mój kupił zapiekanki mialam ochote zjesc sobie z sosem czosnkowym domowej roboty :D i jedną na dzis zostawiłam co juz zjadlam też.
    Czeka mnie jeszcze pójscie do miasta po te grzyby a pogoda jako taka ale pewnie zimno jest.
    U nas mróz się trzyma. Kałuże do tej pory zamarznięte... nie Ruszam się z domu dalej dzisiaj ;0 jutro ma być gorzej 0 stopni a -10 odczuwalna. Ale cieszę się bo zarazków nie będzie to może nie zachoruje ;)

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn wrote:
    U nas mróz się trzyma. Kałuże do tej pory zamarznięte... nie Ruszam się z domu dalej dzisiaj ;0 jutro ma być gorzej 0 stopni a -10 odczuwalna. Ale cieszę się bo zarazków nie będzie to może nie zachoruje ;)
    mnie tam jakby gardo cos szwankowalo ale ciagle pije herbate z miodem i cytryna wiec licze ze przejdzie to bokiem. Musze kupic sobie jakąs czapke bo kurde ostatnio troche mnie zawiało taki wiatr byl a ja bez czapki.

• Evanlyn Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katsuyoshi wrote:
    mnie tam jakby gardo cos szwankowalo ale ciagle pije herbate z miodem i cytryna wiec licze ze przejdzie to bokiem. Musze kupic sobie jakąs czapke bo kurde ostatnio troche mnie zawiało taki wiatr byl a ja bez czapki.
    U mnie już opaska w pogotowiu ;) nie mam zamiaru ryzykować :D

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn wrote:
    U mnie już opaska w pogotowiu ;) nie mam zamiaru ryzykować :D
    No widzisz a ja chce czapke i tak sobie ubzdurałam ze musi byc taka z pomponkiem na górze i koniecznie biała :D nie wiem co mnie tak na to naszło kurde :D

• Evanlyn Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katsuyoshi wrote:
    No widzisz a ja chce czapke i tak sobie ubzdurałam ze musi byc taka z pomponkiem na górze i koniecznie biała :D nie wiem co mnie tak na to naszło kurde :D
    Pewnie to Fasolka Tobą dyryguje :D

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn wrote:
    Pewnie to Fasolka Tobą dyryguje :D
    hahaha no nie wiem co ma fasolka do czapki ale no powiedzmy ze jest tak jak mówisz :D

• Evanlyn Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katsuyoshi wrote:
    hahaha no nie wiem co ma fasolka do czapki ale no powiedzmy ze jest tak jak mówisz :D
    Ma zachcianki w jedzeniu to może i upodobała sobie białą czapkę no co :D hahah

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn wrote:
    Ma zachcianki w jedzeniu to może i upodobała sobie białą czapkę no co :D hahah
    hahahaha no wez mnie nie rozbrajaj bo jak tak pojdzie dalej to sobie bielizne upatrzy co? :D hahaha byłby jaja

• Evanlyn Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katsuyoshi wrote:
    hahahaha no wez mnie nie rozbrajaj bo jak tak pojdzie dalej to sobie bielizne upatrzy co? :D hahaha byłby jaja
    Bieliznę to prędzej mąż :D hehehe :D

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn wrote:
    Bieliznę to prędzej mąż :D hehehe :D
    no nie wiem skoro tak od czapki zaczyna :D to kto to wie na czym skonczy haha :D

• Evanlyn Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe mam coś fajnego :D
    122400901_sxheawp.jpg

katsuyoshi, kas91, WrocławskaCiężaróweczka, Agaax, Stysia85 lubią tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • WrocławskaCiężaróweczka Przyjaciółka

Wysłany: 25 listopada 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamuśki :)
    Czy wy również macie problem z bezsennością?
    Drugą noc z rzędu praktycznie nie przespana a jak uda mi się zamknąć oczy to po godzinie budzi mnie pełen pęcherz. Brrrrrr a w dzień zasypiam na stojąco.

• madziarella88 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to po wizycie ;)
    ciaza potwierdzona. widac pecherzyk i maly embrion ale jest jeszcze troszku za wczesnie na serduszko.. szkoda bo mialam nadzieje ze moze jednak cos dzis uslysze ..
    kolejna wizyta 9 grudnia.
    Mimo wszystko szczeliwa! mam foto mojej fasoleczki! ;)
    ide pracowac buziaki ;*

WrocławskaCiężaróweczka, Evanlyn, malika89, Edka, Stysia85 lubią tę wiadomość

5b09mg7y1fm9q2ki.png
  • WrocławskaCiężaróweczka Przyjaciółka

Wysłany: 25 listopada 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia85 wrote:
    też tak mam, zaczeło się 3 dni przed tym jak się dowiedziałam o ciąży. Nadrabam w dzień i chodzę spać wcześnie wieczorem, a jak wstanę o 4 rano to np prasuję :)

No ja się właśnie staram nie kłaść w dzień by się nie przyzwyczaić i rozleniuchować.
    A może powinnam....

‹‹ 67 68 69 70 71 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowy rok - Nowy plan na świadomą ciążę. Kluczowe 90 dni przed poczęciem czyli jak świadomie przygotować organizm.

Nowy Rok sprzyja planom, nowym początkom i drobnym decyzjom, które z czasem mają realne znaczenie. To także dobry moment, by świadomie przygotować organizm do ciąży - spokojnie, bez presji i krok po kroku. Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników zaleca suplementację folianów co najmniej 12 tygodni przed planowaną koncepcją1, aby umożliwić osiągnięcie ich optymalnego poziomu w organizmie. Dlatego wspólnie z Partnerem Akcji Femibion zachęcamy do rozpoczęcia 90-dniowego planu przygotowania organizmu przed poczęciem. Twoje codzienne wybory dziś mogą mieć znaczenie dla prawidłowego rozwoju dziecka w przyszłości.2 Sprawdź naszą noworoczną checklistę i zobacz, jak świadomie przygotować się do ciąży jeszcze przed pojawieniem się dwóch kresek.

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ