X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Lipcowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WrocławskaCiężaróweczka wrote:
    Hej mamuśki :)
    Czy wy również macie problem z bezsennością?
    Drugą noc z rzędu praktycznie nie przespana a jak uda mi się zamknąć oczy to po godzinie budzi mnie pełen pęcherz. Brrrrrr a w dzień zasypiam na stojąco.
    Ja tam mam ;) chodzę praktycznie codziennie jak zombie. W nocy leżę sobie wypoczęta a nad ranem mogłabym spać do południa. Spałam w dzień też i myślałam że jak przestanę to w nocy będę spać no ale niestety :/

Madziarella cieszę się że wszystko w porządku :) a serduszka jeszcze się doczekasz nie martw się :D myślę że każda z nas na to czeka :) ja jeszcze 8 dni do wizyty :D

WrocławskaCiężaróweczka, Izka_K lubią tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia85 wrote:
    Ja nie dawałam rady, bo jak przestałam pić kawę to głowa mnie bolała. Nawet jak wieczorem staram się posiedzeć dłużej to i tak rano za wcześnie się budzę, albo co gorsze budzę się np o 2 i zasypiam jak trzeba wstawć.
    Ja wiedziałam że będę tak miała :) jak rzucałam kawę to czułam się identyczne jak Ty... Na szczęście udało mi się nałóg rzucić tak że piję sobie jedna na tydzień jak mam smaka :) Ale wiesz że jedna kawa dziennie nie zaszkodzi Fasolce? ;)

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia85 wrote:
    wiem, ale jej zapach mi przeszkadza. I zapach piwa też.
    Chyba że to Fasolka nie lubi :D ja się kiedyś objadałam kilogramami jabłkami a teraz nawet zapachu nie mogę znieść :D

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • alloffkowa Przyjaciółka

Wysłany: 25 listopada 2015, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katsuyoshi wrote:
    hahaha bez przesady z tą depresja. Nic takiego nie moze sie stac kiedy chce sie tego dziecka :)
    A ile dzieci planujesz ogolnie miec do tej 30stki? :D
    No to gratuluje odwagi bo ja osobiscie nie chcialabym miec od razu tak szybko jednak dwójka tak malych dzieci dla mnie byloby za dużo. Dlatego wolalam jednak poczekac az maly skonczy roczek.
    Nie wyobrazam sobie miec 2 takich malych dlatego z jednej strony ciesze sie ze tych wymarzonych blizniaków jednak nie mialam :) Wiem ile to jest pracy przy jednym a gdzie tu dwójka takich maluchów :D
    Mam nadzieje że wiesz na co się piszesz hihi :D
    Niestety mylisz się... Mam wieele znajomych którzy chcieli dziecka i wyczekiwali a po porodzie dopadła mamy depresja... A to dlatego że nie wiedziały dlaczego dziecko płacze, a to nie miały pokarmu a to były kolki, nie wiedziały jak chwycić maluszka, umyć... Baby blues to nie mit

W oczekiwaniu
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alloffkowa wrote:
    Niestety mylisz się... Mam wieele znajomych którzy chcieli dziecka i wyczekiwali a po porodzie dopadła mamy depresja... A to dlatego że nie wiedziały dlaczego dziecko płacze, a to nie miały pokarmu a to były kolki, nie wiedziały jak chwycić maluszka, umyć... Baby blues to nie mit
    Chyba troszkę mało cierpliwe były... do dzieciątka to chyba trzeba na spokojnie...

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • alloffkowa Przyjaciółka

Wysłany: 25 listopada 2015, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn wrote:
    Chyba troszkę mało cierpliwe były... do dzieciątka to chyba trzeba na spokojnie...
    Przecież ja nie mówię że to odbiło się na dziecku, als zwyczajny strach powoduje depresję poporodową i to o wiele częściej niż się nam wydaje.

W oczekiwaniu
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie mówię że to odbiło się na dziecku.

Nigdy nie widziałam typowej depresji. Każda jest tylko zniechęcona do drugiego dziecka i odkładają następne na kilka lat do przodu.

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • WrocławskaCiężaróweczka Przyjaciółka

Wysłany: 25 listopada 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, że może zadaje za dużo dziwnych pytań ale czy macie może podwyższoną temperature? Moja wynosi właśnie 37,6 stopnia C

• Evanlyn Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WrocławskaCiężaróweczka wrote:
    Wiem, że może zadaje za dużo dziwnych pytań ale czy macie może podwyższoną temperature? Moja wynosi właśnie 37,6 stopnia C
    To normalne :) ja też mam wyższa ;)

EDIT: oj dopiero zobaczyłam że to 37.6... zaraz sprawdzę moja i Ci napisze :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2015, 19:36

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to normalne jest w ciaży, rosnie od momentu owulacji i utrzymuje sie caly czas, wynika ona z wyzszego poziomu progesteronu

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kupilam dzis spodnie ciążowe ;D i koszulki do karmienia bede w nich spała;)

f2wlanlihx9vcryh.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majeczka87 wrote:
    kupilam dzis spodnie ciążowe ;D i koszulki do karmienia bede w nich spała;)
    Ja planuję ten zakup na styczeń/luty ;)

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja juz i mam z głowy ;) jak bedzie ze nie zapne spodni to bez paniki wyjme moje nowe funkiel nie śmigane ;)

Stysia85 lubi tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a koszulki ladnie cyce podtrzymują w nocy ;) bo to takie ala sportyowe z wszytym usztywniaczem na biust

f2wlanlihx9vcryh.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajne :) ja i tak zawsze chodziłam w leginsach i tunikach, jeansów nienawidzę to raczej nie będę za szybko potrzebowała. A na boobsy coś by się przydało bo leżałam sobie w nocy na plecach przez dłuższy czas i jak się przekręciłam na bok i one tak "poleciały" to tak strasznie bolało że masakra :(

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • kijanka_88 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello dziewczyny
    Ja mam maraton w pracy dzisiaj 13 wczoraj 12 zrobilam 300 km i ide spac bo mna zarzuca ze zmeczenia, wszytskim po Usg gratuluje fasolki:):)
    Co do ubran ja sie matwie warga bo przybieram szybko :( cale zycie walcze z waga :( i teraz to dla mnie ciezkie psychicznie plus brak mozliwosc uprawiania intensywnie sportu zle na mnie dziala ale co sie nie robi dla fasolki

Dobranoc

Izka_K, WrocławskaCiężaróweczka lubią tę wiadomość

Kijanka
  • Edka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobiłam. Jestem jeszcze w pracy. Jak tylko dotrę do domu idę spać

ijpbi09kncb0qlr5.png
  • madziarella88 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to dobranoc kochane ;) dzis klade sie spac w dobrym humorze ;)

5b09mg7y1fm9q2ki.png
  • Izka_K Koleżanka

Wysłany: 26 listopada 2015, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kijanka_88 wrote:
    Hello dziewczyny
    Ja mam maraton w pracy dzisiaj 13 wczoraj 12 zrobilam 300 km i ide spac bo mna zarzuca ze zmeczenia, wszytskim po Usg gratuluje fasolki:):)
    Co do ubran ja sie matwie warga bo przybieram szybko :( cale zycie walcze z waga :( i teraz to dla mnie ciezkie psychicznie plus brak mozliwosc uprawiania intensywnie sportu zle na mnie dziala ale co sie nie robi dla fasolki

Dobranoc

Mi też już się trochę przybrało, również całe życie walczę o nadprogramowymi kilogramami :/. Staram się teraz jeść zdrowo i chcę zacząć chodzić na długie spacery (chociaż pogoda nie sprzyja temu :)), by choć trochę mieć ruchu jak nie można uprawiać intensywnie sportu :)

Miłego dnia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2015, 07:57

WrocławskaCiężaróweczka lubi tę wiadomość

oar83e3kj72hlh2k.png

w5wqe6yd4fpd0w9m.png
  • Stysia85 Znajoma

Wysłany: 26 listopada 2015, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kijanka_88 wrote:
    Hello dziewczyny

Dobranoc

gdzieś czytałam , ze póki co nie potrzebujemy wiekszej ilości jedzenia....

‹‹ 68 69 70 71 72 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ