X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Lipcowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • kijanka_88 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majeczka87 wrote:
    baby na mdłości sprobójcie magnez z wit b6, wit b6 pomaga na mdłosci. Wzięłam wczoraj wieczorem to dziś lepiej już jest ;) oby sie tak trzymało cały dzien bo dziś mam mase rzeczy do zrobienia ;)

Mnie pomógł imbir z woda mineralną...

Kijanka
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,
    dalej bezsenna noc za mną i chodzę jak zombie... Nic mi się nie chce. Może się rozruszam popołudniu bo mam w planach wielkie porządki ;)

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia85 wrote:
    A u mnie już trochę lepiej ze spaniem, wczoraj rozmawiałam o tym z lekarzem i powiedział żebym na siłę siedziała chociaż do 21 i nie oglądała telewizji przed snem. Za to dzisiaj miałam koszmary, bo no niby spoko, rozumiem, że serduszka jeszcze nie było, że najprawdopodobniej w sobotę będzie, tak nawet wynika z kalendarza internetowego, ale jakoś się zmartwiłam...
    Mi właśnie mąż mówi żebym mimo wszystko rano długo nie spała bo śpię do 8 albo wpół do 9 a kładę się spać o 10 (przed ciążą chodziłam koło 12 w nocy i wstawałam o 7).
    Ja tam bym nie pośpieszała i poczekała spokojnie :) też czekałam 3 tygodnie na kolejną wizytę która już w czwartek :) no ale ja taka jestem że lubię takie momenty :) spodziewam się usłyszeć serduszko, to będzie chyba 7 tydzień i 5 dzień i chce żeby ta chwila była wyjątkowa i wyczekana :D

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • Agaax Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć!
    Ja dziś też beznadziejna noc, co chwilę się budziłam, a to zły sen, a to siku, a to drapanie w gardle :P odbiję sobie popołudniu może małą drzemką :D

201607055580.png
  • madziarella88 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka. ja tez od dwoch trzech dnoa zle spie.. budze sie co chwile, sny jakies durnowate.. masakra..

Monia85 jestesmy na tym samym etapie ciazy, tez bylam w srode na usg i serduszka jeszcze nie uslyszalam. Jest po porostu jeszcze troche za wczesnie. Badz cierpliwa i poczekaj do nastepnego terminu. Bedzie wieksza radosc ;) tez mnie kusilo zeby isc do innego lekarza ale nieee. Wytrzymam do 9.12 do tego czasu kruszynka bedzie juz wieksza ;)
    buziaki

Agaax lubi tę wiadomość

5b09mg7y1fm9q2ki.png
  • Agnieś Ekspertka

Wysłany: 27 listopada 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Misie Kolorowe:)
    Wybaczcie mi tą dłygo nie obecność ale fatalnie się czuje :/ o_O
    Wczoraj byłam na Usg i serduszko było widać :) HHHUUURRRAAA :)
    pięknie rośnie kruszynka,jest zdrowa, tylko gorzej ze mną dopadają powoli mnie objawy.
    Mam mdłości, cały czas zmęczona jestem tragedia zero energii :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2015, 14:58

majeczka87 lubi tę wiadomość

3jgx43r867ibmmqb.png
  • Edka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś tez po wizycie na nfz. Założoną mam kartę ciąży, dostałam skierowanie na badania, juz wszystkie zrobiłam, bo byłam akurat ma czczo. Na usg widziałam malucha 8 mm i serducho

ijpbi09kncb0qlr5.png
  • Bobitta Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja też się pochwalę:D
    Zasypiam o 19:00/20:00 a budzę się o 5:00 i nie ma bata inaczej.
    Moimi dwoma okropnymi objawami są:
    1 detektor węchu. Jak sąsiadka z naprzeciwka wczoraj robiła obiad i wyszła potem z psem na spacer to jej zaptałam -"nadziewana papryka?" a jej oczy wyszły z orbit i mówi że zaprasza, jak mam ochotę.
    2 siedzę i jem i chodzę do kibla i tak w kółko. Najpierw szpinak potem kromki z miodem, barszcz, naleśniki z dżemem... MASAKRA !!!

Monia85 lubi tę wiadomość

Bobitta
    ckai43r8kvzjnozx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kochane :)
    Ja dopiero wstałam nie mogłam już spać O.o kiedy mój mały łobuz nadal śpi :D az w szoku jestem normalnie. A położyliśmy sie o 22 śpać :)
    Mnie juz kregosłup zaczął bolec i nie mogłam dluzej zasnąć.
    Wiec siedze i pije herbatke :)
    A Wczoraj smarowanie szyji amolem pomogło :) Jak reką odjął gardło juz nie boli :) Ale bede jeszcze zapobiegawczo dzisiaj smarować.
    Mój własnie poszedł spac bo dopiero wrócił do domu.
    A za oknem słoneczko :)

Jak tam u was?

Agnieś a juz zaczełam sie o Ciebie martwic i myślałam że może w szpitalu jesteś ze tak nagle nam tutaj ucichłaś. Ale ciesze sie ze wszystko wporządku :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2015, 09:47

• kijanka_88 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello :)
    Ja dzisiaj w pracy , ale krotko .) a czuje sie dziwnie jak by mi cos po podbrzuszu chodzilo takie male skurzcze troche sie zaczelam niepokoic bo i brzuch przy tym boli wiec skoncze prace i do lozka leze :(

katsuyoshi lubi tę wiadomość

Kijanka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kijanka_88 wrote:
    Hello :)
    Ja dzisiaj w pracy , ale krotko .) a czuje sie dziwnie jak by mi cos po podbrzuszu chodzilo takie male skurzcze troche sie zaczelam niepokoic bo i brzuch przy tym boli wiec skoncze prace i do lozka leze :(
    hey. Oj to lepiej zebys od razu po powrocie sie położyła. Może to nie byc nic groznego ale lepiej nie nie olweac tym bardziej jesli odczuwasz ten ból. Możliwe że przesiliłas sie za bardzo i to dlatego.

• Evanlyn Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    Spałam dwie godziny dzisiaj bo mojemu się przedłużyło w pracy uwaga: do 4 rano o.O

Będę się udzielać w miarę moich psychicznych możliwości :)

Kat cieszę się że w końcu z Tobą dobrze :)

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn wrote:
    Cześć dziewczyny :)
    Spałam dwie godziny dzisiaj bo mojemu się przedłużyło w pracy uwaga: do 4 rano o.O

Będę się udzielać w miarę moich psychicznych możliwości :)

Kat cieszę się że w końcu z Tobą dobrze :)
    Mówiłam ze amol czyni cuda :D zaden lek tak szybko nie leczy gardła jak amol :D

Evanlyn lubi tę wiadomość

• Evanlyn Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katsuyoshi wrote:
    Mówiłam ze amol czyni cuda :D zaden lek tak szybko nie leczy gardła jak amol :D
    Ja używam go na ból głowy - smaruje skronie, boski :) nie przepadam za tabletkami ;)

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn wrote:
    Ja używam go na ból głowy - smaruje skronie, boski :) nie przepadam za tabletkami ;)
    no i sama widzisz.
    A on bezpieczny jest w ciazy wlasnie bo wystarczy ze smarujesz bolące miejsce :) i nie trzeba lykac tabletek a wiadomo w ciazy nie wolno wiec trzeba sobie radzic. Chociaz jakby mozna bylo i tak nie bralabym tabletek na gardlo bo z nimi i bolem gardła siedzialabym z tydzien jak nie lepiej bo tak pomagaja jak wcale.. :D wiec amola nie zamieniłabym napewno :D

Evanlyn lubi tę wiadomość

• Evanlyn Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katsuyoshi wrote:
    no i sama widzisz.
    A on bezpieczny jest w ciazy wlasnie bo wystarczy ze smarujesz bolące miejsce :) i nie trzeba lykac tabletek a wiadomo w ciazy nie wolno wiec trzeba sobie radzic. Chociaz jakby mozna bylo i tak nie bralabym tabletek na gardlo bo z nimi i bolem gardła siedzialabym z tydzien jak nie lepiej bo tak pomagaja jak wcale.. :D wiec amola nie zamieniłabym napewno :D
    No ja też :) jedyne co mi jeszcze pomagało to Uniben ale teraz unikam jakichkolwiek leków czy można czy nie można :) mam bardzo słabą wątrobę także ten... :/

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • madziarella88 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczyny. w koncu weekend!
    odespalam troche te ostatnie ciezkie noce..
    piersi mnie bola, staniki lekko przyciasne - masakra ;p
    ide zjesc jakies sniadanie bo dopiero oczka otrzylam ;)

5b09mg7y1fm9q2ki.png
  • WrocławskaCiężaróweczka Przyjaciółka

Wysłany: 28 listopada 2015, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane a u mnie już lepiej ze snem. Kładę się o 20 wstaje po 8. Ach cudownie jest się wyspać. Ale mimo że pośpie tyle godzin to po 11 i tak chce mi się spać. A apetyt mam dość dziwny bo pierw zjadła bym konia z kopytami a po chwili nie przełkne ani kęsa.

• ada89 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kiedy pojawiły się u was pierwsze mdłości/wymioty? Ja jestem w 5tyg i 4 dniu i niepokoi mnie trochę brak objawów;/ Poprzednią ciąże wcześnie poroniłam i tez objawów nie miałam ;/

06.2015 - poronienie

7v8r9n73vlu7ctsh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ada89 wrote:
    Dziewczyny kiedy pojawiły się u was pierwsze mdłości/wymioty? Ja jestem w 5tyg i 4 dniu i niepokoi mnie trochę brak objawów;/ Poprzednią ciąże wcześnie poroniłam i tez objawów nie miałam ;/
    Kochana ja mam 9 tydzien + 1 dzien i tez mam brak objawów.
    Też sie tym martwie . Bo w pierwszej ciaży na tym etapie lądowałam czestwo w wc :/
    Wiadomo objawy nie są miłe ... ale ich brak tez mnie zastanawia. Niby każda ciąża jest inna. Moja mama mnie uspakaja bo mówi że to że objawów nie ma nie znaczy ze cos złego sie dzieje. Ze mam się cieszyć ze ich nie mam bo jak się pojawią bede miała ich dosyć.

‹‹ 70 71 72 73 74 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ