X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Lipcowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ada Ty sie ciesz ze nie masz objawów. Ja Ci mogę oddać nachodzące mnie mdłości ;) Wiele moich znajomych nie miało mdłosci ani wymiorów przez cała ciążę

katsuyoshi lubi tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • ada89 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chętnie przyjmę :) Czułabym się pewniej :)

06.2015 - poronienie

7v8r9n73vlu7ctsh.png
  • ada89 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katsuyoshi wrote:
    Kochana ja mam 9 tydzien + 1 dzien i tez mam brak objawów.
    Też sie tym martwie . Bo w pierwszej ciaży na tym etapie lądowałam czestwo w wc :/
    Wiadomo objawy nie są miłe ... ale ich brak tez mnie zastanawia. Niby każda ciąża jest inna. Moja mama mnie uspakaja bo mówi że to że objawów nie ma nie znaczy ze cos złego sie dzieje. Ze mam się cieszyć ze ich nie mam bo jak się pojawią bede miała ich dosyć.

I wszytsko rozwija się prawidłowo? Serduszko już widziałas?

06.2015 - poronienie

7v8r9n73vlu7ctsh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ada89 wrote:
    I wszytsko rozwija się prawidłowo? Serduszko już widziałas?
    mieszkam w uk i tutaj dopiero w 3 miech ma sie pierwsza wizyte :/

Ale objawy wykrakalam se O.o
    Od jakiejs godz dostałam mdlosci i prawie pawia pusciłam :/
    Tak fatalnie sie czuje ze masakra , glowa mnie zaczela bolec do tego... z łóżka wstac nie moge bo mi sie kreci...

uwierz nie chcialabys miec objawow ,to ze ktos je ma nie znaczy ze wszytko z dzidzia jest ok bo to nie ma nic do rzeczy.

eh czeka mnie ciezki dzien :/

• alloffkowa Przyjaciółka

Wysłany: 29 listopada 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesć mamuśki, witam się po ciężkim weekendzie :)
    Od wczoraj mam mocniejsze dolegliwości, pojawiły się lekkie mdłości, piersi mocniej bolą, "spuchły" a senność i zmęczenie poziom 1000

W oczekiwaniu
  • kijanka_88 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj nie spałam4 h w trakcie dnia tak to caały czas na chwile wyszłam do sklepu ale wracałam w tęppie max szybkim bo mi tak nie dobrze było, spie leze spie....
    tyle do zrobienia na jutro do pracy w domu sajgon a ja głowy z poduszki nie umiem podniesc ;/

Kijanka
  • Bobitta Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przepraszam, że się nie udzielam, ale nie mogę znieść tego fioletowego koloru strony od jakiegoś czasu, na fb też nie moge wchodzić bo mi niedobrze ;(

Evanlyn lubi tę wiadomość

Bobitta
    ckai43r8kvzjnozx.png
  • Izka_K Koleżanka

Wysłany: 29 listopada 2015, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey dziewczyny, cały weekend przeleżałam w łóżku, wstałam by trochę posprzątać i zjeść coś. Jutro mam plan zrobić sobie wszystkie badania i właśnie związku z tym mam pytanie, ile płaciłyście za prywatne badania?

oar83e3kj72hlh2k.png

w5wqe6yd4fpd0w9m.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobitta wrote:
    przepraszam, że się nie udzielam, ale nie mogę znieść tego fioletowego koloru strony od jakiegoś czasu, na fb też nie moge wchodzić bo mi niedobrze ;(
    Bobitta hahaha :D rozbrajasz mnie :D

Cześć dziewczyny :) ja dzisiaj objechałam cała rodzinę. Mimo mdłości czuję się wyśmienicie i odliczam godziny a nawet minuty do czwartku :D czuje że wszystko z moją Kruszynką w porządku :) brzuch mało co boli...dzisiaj tylko jak podniosłam moją bratanicę na ręce ale później już nie powtarzałam tego błędu i było ok :)

Trzymajcie się!! :*

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • kas91 Przyjaciółka

Wysłany: 29 listopada 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki :) przepraszam, ze sie nie udzielalam ale jakas taka jestem blee.. nic mi sie nie chce. Co do objawow tez zadnych nie mam oprocz braku sily i sennosci...:) milej nocki :)

w57v9n73z5ivqbxe.png

Wysłany: 29 listopada 2015, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja odliczam godziny do wtorku jestem ciekawa czy w brzuchu mam jednego czy dwóch lokatorów :)

kas91 lubi tę wiadomość

W oczekiwaniu
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alloffkowa wrote:
    Ja odliczam godziny do wtorku jestem ciekawa czy w brzuchu mam jednego czy dwóch lokatorów :)
    a jak byś chciala?;)

mi kolory nie przeszkadzaja ale na fb musialam zablokować wszystkie kulinarne strony bo mi sie robilo niedobrze jak wszedzie żarcie;p fuuu

f2wlanlihx9vcryh.png

Wysłany: 30 listopada 2015, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majeczka87 wrote:
    a jak byś chciala?;)

mi kolory nie przeszkadzaja ale na fb musialam zablokować wszystkie kulinarne strony bo mi sie robilo niedobrze jak wszedzie żarcie;p fuuu
    Mi w zasadzie obojętnie, wystarczy mi jedno a zdrowe ale jak będzie dwoje to się baaaardzo ucieszę <3

W oczekiwaniu
  • kas91 Przyjaciółka

Wysłany: 30 listopada 2015, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alloffkowa wrote:
    ja również ide jutro do lekarza :D hehe

w57v9n73z5ivqbxe.png
  • ada89 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam u lekarza, ale okazało się, że nie przyjmował ten, do którego byłam umówiona. W naszej poradni k to ponoć często się zdarza, że lekarze się zamieniają. Trafiłam na strasznego wymądrzałego lekarza, który stwierdził, że powinnam przyjść po 2 miesiącach, nic mi w sumie nie powiedział o krawiaku, nie wiem czy się zmiejsza czy zwiększa, nie porównał do poprzedniego usg, nie podał wymiarów, nie dostałam usg. No po prostu masakra. Jak zaczelam wypytawywac o krwiaka to mi odpowiedział, ze w każdej chwili przez całą ciąże mozna poronić i stracić dziecko i takie rzeczy. Dostałam tylko opis, że widoczny pecherzyk ciazowy z zywym plodem i obszar sugerujacy krwiaka i tyle sie dowiedzialam. Dostalam skierowanie na badania i opierdziel, że nie znam swojej grupy krwi jeszcze.
    Ostatni raz u niego byłam. Pozostanie mi chyba chodzić prywatnie niestety. Następną wizyte mam na 21.12 jak będzie blizej to zadzwonie i dowiem się, który przyjmuje, jak ten który dziś to zrezygnuje i pójde prywatnie do wcześniejszego. Mam nadzieje, że wytrzymam te 3 tygodnie i że nic mi się nie będzie działo, bo wtedy bede musiala isc wcześniej.

06.2015 - poronienie

7v8r9n73vlu7ctsh.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny załamka....:( lekarz podejrzewa krztusiec i jak czytam objawy to rzeczywiscie pasują :( jutro mam badania krwi które to potwierdza lub zaprzeczą. Boże mój tylko nie krztusieć....

f2wlanlihx9vcryh.png
  • Agaax Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ada89 - niektórzy lekarze naprawdę nie mają powołania :/ beznadzieja... tak jak piszesz, następnym razem idz do innego :) ważne, że było widać pęcherzyk :) a którym tygodniu jesteś ?

201607055580.png
  • Agaax Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majeczka87 wrote:
    dziewczyny załamka....:( lekarz podejrzewa krztusiec i jak czytam objawy to rzeczywiscie pasują :( jutro mam badania krwi które to potwierdza lub zaprzeczą. Boże mój tylko nie krztusieć....
    Kochana, tak jak na lipcu 2016 dziewczyny pisały, głowa do góry, ja też teraz poczytałam o krztuścu w ciąży i nie wpływają te bakterię na płód, bądz dobrej myśli, przepisze Ci lekarz odpowiednie antybiotyki i po chorobie :) a w ogóle może się okazać, że to jednak nie krztusiec! 3mam kciuki <3

majeczka87 lubi tę wiadomość

201607055580.png
  • ada89 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5 tydz 5 dzien :)

Agaax lubi tę wiadomość

06.2015 - poronienie

7v8r9n73vlu7ctsh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2015, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majeczka87 wrote:
    Krztusiec jest chorobą bakteryjną wywołaną przez zakażenie dróg oddechowych pałeczką krztuśca. Choroba nie przenosi się na płód ani nie wywołuje wad wrodzonych

majeczka87 lubi tę wiadomość

‹‹ 71 72 73 74 75 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ