X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Lipcowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • WrocławskaCiężaróweczka Przyjaciółka

Wysłany: 1 grudnia 2015, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolejną wizytę mam na 9.12 ale już nie u tego samego gina ..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2015, 18:01

Wysłany: 1 grudnia 2015, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ach troszkę mnie kobietki po cieszyłyście.
    Pewnie do następnej wizyty będę siedzieć jak na igłach.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2015, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam dziś, mam 6 tyg+1 i było serduszko i zarodek 4mm. Ale byłam tez w trybie pilnym w 5t4 i był pecherzyk płodowy z pęcherzykiem zoltkowy. Czyli widać, że wszystko zmienia się szybko - poczekaj spokojnie (wiem,łatwo mowic), ale nic więcej nie możesz zrobić. .

Wysłany: 1 grudnia 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gagaga wrote:
    Ja byłam dziś, mam 6 tyg+1 i było serduszko i zarodek 4mm. Ale byłam tez w trybie pilnym w 5t4 i był pecherzyk płodowy z pęcherzykiem zoltkowy. Czyli widać, że wszystko zmienia się szybko - poczekaj spokojnie (wiem,łatwo mowic), ale nic więcej nie możesz zrobić. .

Bardzo Ci dziękuję ;)

• kas91 Przyjaciółka

Wysłany: 1 grudnia 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) Bylam dzis u lekarza ;) serduszko widoczne , fasolka rozwija sie prawidlowo jak na swoj wiek piekny zaokraglony ksztalt jak to lekarz powiedzial :) mam umowic sie na to usg prenatalne czy tam przezierności karku miedzy 21 a 29 grudnia ale to do innego specjalisty, który ma specjalny certyfikat do wykonywania takiego badania i poczatkiem stycznia do lekarza z tym wynikiem ;)

majeczka87 lubi tę wiadomość

w57v9n73z5ivqbxe.png
  • alexxx Ekspertka

Wysłany: 1 grudnia 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc lipcowe mamusie ! :) mogę do was dołączyć? :) termin mam na 12 lipca :) wczoraj widzialam mojego dzidzusia, ma juz 2 cm :D i slyszalam serduszko :) góry można przenosić :)

majeczka87, Agaax lubią tę wiadomość

2 lipca 2016r. Marcel
  • Izka_K Koleżanka

Wysłany: 2 grudnia 2015, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WrocławskaCiężaróweczka wrote:
    Ach troszkę mnie kobietki po cieszyłyście.
    Pewnie do następnej wizyty będę siedzieć jak na igłach.

Każda tutaj z nas siedzi na igłach do następnej wizyty :). Potem jest chwilę spokoju i znowu zaczyna się nerwówka. Ja miałam wizytę 24 listopada, wszystko jest dobrze, następna wizytę mam dopiero 22 grudnia i to jest za długo :). Koleżanka mi mówiła ze przed każdą wizytą sie lekko denerwowała czy wszystko jest dobrze aż do momentu jak poczuła ruchy dziecka. Coś czuję że u mnie będzie tak samo :)

Monia85, madziarella88 lubią tę wiadomość

oar83e3kj72hlh2k.png

w5wqe6yd4fpd0w9m.png
  • ada89 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja podobnie mam czekac do 21 ;/

06.2015 - poronienie

7v8r9n73vlu7ctsh.png
  • Bobitta Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alexxx wrote:
    czesc lipcowe mamusie ! :) mogę do was dołączyć? :) termin mam na 12 lipca :) wczoraj widzialam mojego dzidzusia, ma juz 2 cm :D i slyszalam serduszko :) góry można przenosić :)
    Pewnie że można dołączyć :D
    duży dzidzior :D mnie ciekawi ile mój już ma :P ale wizyta się przekłada z tygodnia na tydzień, bo mój gin chory ;/

Bobitta
    ckai43r8kvzjnozx.png
  • Stysia85 Znajoma

Wysłany: 2 grudnia 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    widze ze kazda z nas zyje od wizyty do wizyty :) ja tez oczekuje swojej ale na szczescie juz jutro....

Jeśli chodzi o moje samopoczucie to u mnie sezon na wymioty został otwarty, cycki mniej mnie bolą, ale sutki nadal bardzo wrazliwe,
    noi delikatny ból podbrzusza sie pojawia czasami.

Jutro zaczynamy 9ty tydzień :))

majeczka87 lubi tę wiadomość

• madziarella88 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pewnie ze tak jest ze kazda zyje od wizyty do wizyty ;)
    i obawaiam sie ze Izka ma racje.. tak naprawde uspokoimy sie doliero kiedy poczujemy ruchy dziecka. Przynajmniej obawiam sie ze w moim przypadku tak bedzie... ;p

5b09mg7y1fm9q2ki.png
  • ada89 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja to chyba się uspokoje dopiero jak urodzę ;)

06.2015 - poronienie

7v8r9n73vlu7ctsh.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alexxx wrote:

mamy termin na ten sam dzien ;) z jakiego wojewodztwa jestes?

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izka_K wrote:
    Każda tutaj z nas siedzi na igłach do następnej wizyty :). Potem jest chwilę spokoju i znowu zaczyna się nerwówka. Ja miałam wizytę 24 listopada, wszystko jest dobrze, następna wizytę mam dopiero 22 grudnia i to jest za długo :). Koleżanka mi mówiła ze przed każdą wizytą sie lekko denerwowała czy wszystko jest dobrze aż do momentu jak poczuła ruchy dziecka. Coś czuję że u mnie będzie tak samo :)

ja tez 22 grudnia mam wizytke ;) a ostatnie usg mialam 20 tego listopada ale spokojnie bez sppiny czekam ;)

Izka_K lubi tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • Izka_K Koleżanka

Wysłany: 2 grudnia 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majeczka87 wrote:
    ja tez 22 grudnia mam wizytke ;) a ostatnie usg mialam 20 tego listopada ale spokojnie bez sppiny czekam ;)

Podziwiam :). Cieszę się bardzo, że chodzę do pracy, to mam mniej czasu na myślenie :)

oar83e3kj72hlh2k.png

w5wqe6yd4fpd0w9m.png
  • ada89 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak to jest z tymi usg prenatalnymi? One różnia się od tych normalnych? Wykonuje je ten sam lekarz czy z jakimis specjalnymi uprawnieniami? Na nfz każdemu się nalezy czy tylko w jakis przypadkach?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2015, 14:17

06.2015 - poronienie

7v8r9n73vlu7ctsh.png
  • alloffkowa Przyjaciółka

Wysłany: 2 grudnia 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WrocławskaCiężaróweczka wrote:
    Hej kobietki. Byłam w czoraj na pierwszej wizycie u ginekologa. Z USG wyszlo, że pęcherzyk ciążowy o średnicy 1cm. Lekarz powiedział, że jest za mały by stwierdzic czy rozwija się prawidłowo czy obumarla. Ach nic z tego nie rozumiem.
    Wykonalam dziś bete i wynosi 6891.00
    Ja wczoraj miałam wizytę i był 5t4d pęcherzyk miał 1 cm... A w środku było ciałko i 1,5 mm Maleństwo.... Ale może będzie dobrze... Nie stresuj się

W oczekiwaniu
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ada89 wrote:
    Dziewczyny a jak to jest z tymi usg prenatalnymi? One różnia się od tych normalnych? Wykonuje je ten sam lekarz czy z jakimis specjalnymi uprawnieniami? Na nfz każdemu się nalezy czy tylko w jakis przypadkach?
    To usg należy się każdej ciężarnej między 11 a 13 tc. Lekarz nie musi mieć specjalnych uprawnień. Ja bede robiła u tego samego chyba że on sam kogoś mi poleci.

• alloffkowa Przyjaciółka

Wysłany: 2 grudnia 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ada89 wrote:
    ja to chyba się uspokoje dopiero jak urodzę ;)
    Wtedy to dopiero zacznie się nerwówka :D

W oczekiwaniu
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alloffkowa wrote:
    Wtedy to dopiero zacznie się nerwówka :D
    Dokładnie. Wtedy dopiero zaczynają sie nerwy, stres i strach o dziecko. A im dziecko starsze tym gorzej ;)

‹‹ 73 74 75 76 77 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ