X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Lipcowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • alloffkowa Przyjaciółka

Wysłany: 2 grudnia 2015, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mona_M wrote:
    Dokładnie. Wtedy dopiero zaczynają sie nerwy, stres i strach o dziecko. A im dziecko starsze tym gorzej ;)
    Taki już los mam, całe życie zatroskane...

W oczekiwaniu
  • ada89 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alloffkowa wrote:
    Wtedy to dopiero zacznie się nerwówka :D

:D w sumie racja :D

06.2015 - poronienie

7v8r9n73vlu7ctsh.png
  • Bobitta Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kat gdzie jesteś?

Bobitta
    ckai43r8kvzjnozx.png
  • kas91 Przyjaciółka

Wysłany: 2 grudnia 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ada89 wrote:
    Dziewczyny a jak to jest z tymi usg prenatalnymi? One różnia się od tych normalnych? Wykonuje je ten sam lekarz czy z jakimis specjalnymi uprawnieniami? Na nfz każdemu się nalezy czy tylko w jakis przypadkach?
    Ja mam troszke inne informacje niz kolezanka ktora wypowiadala sie wczesniej. Jesli chodzi Ci o badania prenatalne (inaczej te USG przezierności karku) to wykonuje sie je miedzy 11 a 14 tygodniem ciazy.. badanie powinien wykonywac lekarz ze specjalnymi uprawnieniami a nie taki pierwszy lepszy ginekolog poloznik.... u mnie w wojewodztwie przykladowo w 3 miejscach mozna zrobic u kogos kto sie na tym zna... moze i robia to tez osoby bez odpowiedniego doswiadczenia no ale jak kto woli... i badanie jest platne nie jest refundowane na nfz .. no chyba ze jestes w grupie ryzyka ( wczesniejsze poronienie itp) albo ukonczylas 35 rok zycia... normalnie badanie kosztuje ok 200 zl...a czym sie rozni od normalnego usg?? hmm nie wiem dokladnie ale z tego co slyszalam lekarz dokladnie mierzy fasolkę... i moze zdiagnozowac czy np plód nie jest obciążony jakas wada genetyczna badz np moze wykluczyc wystapienie zespolu downa itp...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2015, 20:10

w57v9n73z5ivqbxe.png
  • alexxx Ekspertka

Wysłany: 2 grudnia 2015, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majeczka87 wrote:
    mamy termin na ten sam dzien ;) z jakiego wojewodztwa jestes?

o widzisz ;) z podkarpacia, a Ty? :)

dziewczyny mam pytanie :) ze względu na poronienie zagrażające w 4/5 tygodniu, jestem pod opieką dwoch lekarzy i mam usg robione średnio co 2-3 tygodnie (krotkie usg aby stwierdzić bijące serduszko i rozwoj ciazy). Czy może miec to negatywny wpływ na dzidziusia?

2 lipca 2016r. Marcel
  • Bobitta Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia85 wrote:
    Dziewczyny, gdzie Wy jesteście? Czyżby poranne mdłości? :)
    Ja takowych nie mam :) ale dalej fioletowy kolor z tej strony mnie doprowadza do furii

Bobitta
    ckai43r8kvzjnozx.png
  • WrocławskaCiężaróweczka Przyjaciółka

Wysłany: 3 grudnia 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobitki. Miałam dziś tragiczny dzień -_-
    Miałam mieć wizytę u gina 9 ale musiałam przyśpieszyć wizytę bo baaaardzo bolał mnie brzuch i podbrzusze. Troszkę się przestraszylam.
    Na szczęście lekarz był cudowny. Pierwszy raz na takiego trafilam.
    Niestety powiadomił mnie, że przy moich problemach hormonalnych jest bardzo wysokie ryzyko poronienia. Na szczęście na chwilę obecną nic się nie dzieje. Przepisał mi mase leków pierwsze skierowanie na badania i l4 powiedział że w takim stanie mogę zapomnieć o powrocie do pracy. Więc całą ciążę się oszczędzam i siedzę w domku. O dziwo pierwszy raz mi się zdarzyło że lekarz sam poprosił mojego męża do gabinetu. Siedział grzecznie i słuchał zalecen. Kiedy zobaczył fasolke zadawał pytania :)
    Po wyjeździe od lekarza jechalismy do apteki aż nagle jakaś baba wymusiła na nas pierwszeństwo ale się biedny wystraszył od razu pytał czy nic mi nie jest i tak dalej. Na szczęście siedzialam z tyłu i trzymalam pas tak by nie dotykał brzucha dzięki temu fasolka nie ucierpiała. Ach policja na szczęście szybko przyjechała i po godzinie byłam już w domku. I jak tu ma się człowiek oszczędzać i nie martwić jak dookoła tyle niebezpieczeństw :(

Wysłany: 3 grudnia 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia85 wrote:
    To może warto zostac przy tem lekarzu? postaraj się jakoś zrelaksować, bo pewnie nie muszę pisać, że martwienie się nie pomaga. Wiem, wiem, łatwo mówić... Trzymaj się kochana :) Musi nam się udać :) Czyli dzisiaj dzidziuś już był widoczny?

Na szczęście mój stara się mnie uspokoić jak tylko może na szczęście udaje mu się to :)
    Taak zostaję przy nim jest na NFZ więc nie strace majątku :)
    Och było widać :D Jedno zmartwienie z głowy ^^

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2015, 20:12

• majeczka87 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wrocławskaciężaróweczka ło matko współczuję takiego zdarzenia... teraz ja coraz bardziej boje się też jeżdzić... jednak jak nie musze to wole siedzięc choć wiadomo ze czasem jest mus.. nie lubię jazdy zimą....

alexxx ja podlaskie, śledzik;)

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016

Wysłany: 3 grudnia 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majeczka87 wrote:
    wrocławskaciężaróweczka ło matko współczuję takiego zdarzenia... teraz ja coraz bardziej boje się też jeżdzić... jednak jak nie musze to wole siedzięc choć wiadomo ze czasem jest mus.. nie lubię jazdy zimą....

Rozważam kupno adaptera do pasów dla ciężarnych. Chyba najbezpieczniejsza opcja.

• majeczka87 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WrocławskaCiężaróweczka wrote:
    Rozważam kupno adaptera do pasów dla ciężarnych. Chyba najbezpieczniejsza opcja.

wiesz co jak patrzylam na te pasy to one i tak i tak w razie kraksy uciskaja dół brzucha... srednie to rozwiazanie.. najlepsze pasy by byly takie sportowe co sie zapina jak szelki od plecaka

f2wlanlihx9vcryh.png
  • alloffkowa Przyjaciółka

Wysłany: 4 grudnia 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się, ja i mdłosci.. . :(

W oczekiwaniu
  • madziarella88 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alloffkowa wrote:
    Witam się, ja i mdłosci.. . :(

biedna.. no ale tak to juz jest. uroki ciazy. Mnie tez to nie ominelo. Da sie przezyc. Wszystko dla kruszynki. Glowa do gory.

Ja nadal wykonczona.. brak sil na cokolwiek.. ciesze sie ze dzis juz piatek i bede mogla odpoczac w koncu.. snu mi trzeba...
    buziaki dziewczyny. Milego dnia!

5b09mg7y1fm9q2ki.png
  • Agaax Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ! :)
    Byłam dziś na badaniu krwi, panikowałam, że mi tego nabierze do największej strzykawy, a tu tylko 20 ml, do 3 probówek rozlała :D
    W poniedziałek do ginekologa :) Ufff, naszczęście nie mam z mężem żadnego konfliktu serologicznego ani grup głównych.
    Miłego dnia <3

201607055580.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też dzis robilam morfologie i mocz;) nie mam z tym najmniejszego problemu. poprostu sie przyzwyczailam ;)

Agaax lubi tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) miałam wczoraj wizytę u gin - nowa i polecona przez bratową :) Dzidziuś jak go ładnie nazywała ma już 1,29 cm i słyszeliśmy z M jego bijące serduszko :) wszystko jest tak jak sobie wymarzyłam :) czuje się po prostu wspaniale!

kas91, majeczka87, madziarella88 lubią tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • Izka_K Koleżanka

Wysłany: 5 grudnia 2015, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey dziewczyny, życzę Wam przyjemnego weekendu i odpoczynku ;)

majeczka87 lubi tę wiadomość

oar83e3kj72hlh2k.png

w5wqe6yd4fpd0w9m.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn wrote:
    Cześć dziewczyny :) miałam wczoraj wizytę u gin - nowa i polecona przez bratową :) Dzidziuś jak go ładnie nazywała ma już 1,29 cm i słyszeliśmy z M jego bijące serduszko :) wszystko jest tak jak sobie wymarzyłam :) czuje się po prostu wspaniale!

super! niech nadal pięknie rośnie ;)

f2wlanlihx9vcryh.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chciałam tak dbać o dziecko i nie pić czarnej herbaty i zastąpić ją zieloną, a teraz czytam że to samo zło i co ja narobiłam... co pić?

f2wlanlihx9vcryh.png
  • ada89 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj znowu zobaczyłam brazowy śluz. Wcześniej lekarz powiedział, że może tak być gdyby krwiak się oczyszczał. Ale jak tu myśleć, ze z dzidzią w porządku a to tylko krwiak kiedy w poprzedniej ciąży taki sluz to był początek poronienia :(
    Bede obserwować mam nadzieje, że nie będzie tego więcej :(

06.2015 - poronienie

7v8r9n73vlu7ctsh.png
‹‹ 74 75 76 77 78 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ