X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Lipcowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaax na kiszona bedzie chłopak :D
    Mnie ciagle ciągnie do słodkiego :/ dzis musiałam kupic 2 paczki cukierków ale uwaga nie byle jakich tylko konkretnie te ktore meczą mnie od 3 dni czyli galaretka oblana czekoladą z wawelu.... a niby na slodkie to dziewczynka :D modle sie modle :D

Monia85 ja osobiscie nigdy nie zostawiłabym dziecka tak małego w innym pokoju na noc .Nie wyobrażam sobie aby miało spac w innym pokoju a ja miałabym latac z jednego do drugiego.Moim zdaniem matka powinna byc przy takim niemowlaku minimum do roczku. Różnie może być i różne rzeczy się stać. Nie bez powodu u mnie położna zwracała uwage na to czy lóżeczko jest u nas w sypialni czy w innym pokoju. Oczywiscie kategorycznie kazała aby spało w lóżeczku ( chociaz i tak nie miałam zamiaru uczyc spania z nami w łózku bo potem problemy są z odzwyczajeniem na kilka lat) Ale są rózne wypadki,śmierc bo dziecko nagle przestaje oddychać np a matka nie bedzie wstanie zareagować jesli cos by sie działo kiedy spałoby w innym pokoju.Dziecko powinno uczyć sie moim zdaniem spac w drugim pokoju kiedy bedzie mialo conajmniej roczek a nawet 2 . Mój ma Rok i 3 miesiace i nadal spi u nas w sypialni w lóżeczku...Nie nalezy tez do dzieci spokojnie spiących bo czesto mam nie przespane noce albo tez płacze przez sen a ja jestem zawsze blisko i moge od razu reagowac i uspokoic zeby poczul sie bezpieczny. To jest oczywiscie moje zdanie.Dopiero bedziemy go uczyc spac w jego pokoju jak kupimy mu łóżko wiec tak max za 2 miesiace.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2015, 19:44

Agaax lubi tę wiadomość

• Agaax Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytałam ostatnio coś o tych "ochraniaczach" na łóżeczko co się daje od środka, żeby niemowlę nie uderzyło się o szczebelki i.... były jakieś zgony bo niemowlęta były tak ułożone ustami do tego ochraniacza i się udusiły :/

katsuyoshi lubi tę wiadomość

201607055580.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaax wrote:
    Czytałam ostatnio coś o tych "ochraniaczach" na łóżeczko co się daje od środka, żeby niemowlę nie uderzyło się o szczebelki i.... były jakieś zgony bo niemowlęta były tak ułożone ustami do tego ochraniacza i się udusiły :/
    tego nie słyszałam ale u mnie nie bylo problemu bo ja kupilam łóżeczko turystyczne 2 piętrowe poniewaz nie mielismy wtedy jeszcze mieszkania stalego i bylismy na zastepczych wiec ciagle jakies nowe miejsce zamieszkania a z takim łóżeczkiem nie bylo problemu bo tylko złożyc i do wora a z takim drewianym niestety jest troche roboty no i tez troche waży a jak sie nie ma samochodu to cieżko bylo.

Agaax lubi tę wiadomość

• madziarella88 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia85 wrote:
    Dziewczyny gdzie planujecie urządzić kącik dla maleństwa? będzie z Wami w pokoju czy oddzielnie? Może doświadczone mamusie podzielą się doświadczeniem w tym temacie. Wiem, że jest bardzo duuużo czasu, ale za ok miesiąc wprowadzam się do nowego domu i jestem na etapie zamawiania mebli na wymiar więc to ostatni moment na podjęcie takich decyzji. Na dole mam jeden pokój, który miał być naszą sypialnia, ale teraz rozważam przeniesienie jej na piętro i urządzenie pokoju dla dziecka obok.

my planujemy urzadzic kacik dla malenstwa w sypialni u nas. Miejsca jest sporo wiec nie ma problemu. Moim zdaniem tak iest lepiej. Wiadomo ze bedzie trzeba wstawac w nocy itp. wiec lepiej miec kruszynke obok siebie przez pierwsze miesiace.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2015, 20:00

katsuyoshi, Agaax lubią tę wiadomość

5b09mg7y1fm9q2ki.png
  • Bobitta Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katsuyoshi wrote:
    a jak smarujesz amolem? mi pomaga jesli smaruje cały nos i miedzy oczami i tak mi zatoki puszczaja
    Ja smaruje czolo , nos pod oczami, gardło i między cyckami

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2015, 21:43

Bobitta
    ckai43r8kvzjnozx.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam zamiar trzymać maleństwo przy sobie dopóki będzie "kumate" i będzie wiedziało że mama i tata śpią w jednym pokoju a ono ma swój :)

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • Stysia85 Znajoma

Wysłany: 7 grudnia 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katsuyoshi wrote:
    Witajcie w mikołajki :)
    Mi fasolka fundneła prezent w postaci obejmowania wc :D
    W końcu jakieś konkretne objawy.

No to przybij piątkę :)

katsuyoshi lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stysia85 wrote:
    No to przybij piątkę :)
    Piona ! :D

Swoją drogą dziewczyny pochwale się że udało mi sie dzisiaj zarejestrować do lekarza na 14.12 :D na godz 10.30 :)

Bobitta to może spróbuj inhalacje robic z herbaty miętowej nie znam nic bezpieczniejszego od tych dwóch metod.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2015, 14:46

Bobitta lubi tę wiadomość

• majeczka87 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecie ze do 10 tyg ciazy trzeba byc pod opieka lekarza zeby potem wypisal zaswiadczenie do becikowego? tylko zastanawiam sie nad tym ze na wizycie bylam ale ksiazeczki ciazy nie dostaslam i ciekawe czy wezmie pod uwagw wpis w karcie do wystawienia becikowego.....

poszlam tez dzis robic cytomegalie na wlasna reke bo w maju mialam ogormne IgG i nie zlecono mi IgM.... jutro wyniki ale boje sie no....

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • WrocławskaCiężaróweczka Przyjaciółka

Wysłany: 7 grudnia 2015, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niestety z tym becikowym są cyrki. Trzeba dokładnie pilnować daty bo obiło mi się o uszy,że lekarze specjalnie to robią by nie dostać becikowego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2015, 18:37

• majeczka87 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze przedzwonic do niego czy wystarczy wpis w karcie czy mam na wczesniejsza wizyte prywatnie sie umawiać czy zostawić to i liczyć na to jak będzie tak będzie?

f2wlanlihx9vcryh.png

Wysłany: 7 grudnia 2015, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A kiedy masz wizytę ?
    Jak byłaś na ostatniej było już serduszko ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2015, 18:50

• majeczka87 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nastepna mam w 12 tygodniu... 22 grudnia... a na tej osatniej przynioslam zdjecie z serduszkiem które zrobilam 5 dni przed wizyta

f2wlanlihx9vcryh.png

Wysłany: 7 grudnia 2015, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to jeśli było serduszko to już powinnaś mieć kartę ciąży kochana

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2015, 19:06

• malika89 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już tydzień temu dostałam kartę ciąży. To było 5t+0d. Był tylko pęcherzyk.

<3 Synek - 3740g i 61cm szczęścia <3 urodzony 40+1 tc.
    dqpr3e5ekt0iowfy.png
    Start: 06/2015 -> 2 cykl zakończony 26.08.2015 [*] 6t+6dc.

Wysłany: 7 grudnia 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to jeszcze lepiej ^^

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja nic o tym nie wiem bo nie mieszkam w PL.
    A co z kobietami które o ciazy nie wiedzą? i mają @ az do 3 miesiaca potem okazuje sie ze są w ciaży? Takim becikowe też przepada? Dla mnie to smieszne ...
    W UK pierwsza wizyta u położnej jest 3 miech ciaży wiec zupełnie inaczej.

Wysłany: 7 grudnia 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja znajoma mieszkała na Cyprze. Poszła tam to gina potwierdzila ze jest w ciąży. Do Polski zjechała po 3 miesiącu. Poszła tu do lekarza założył jej kartę ciąży ale becikowego nie dostała właśnie z powodu poźnego założenia karty.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2015, 20:39

• Bobitta Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no co wy gadacie ? To co ja mam zrobić. Byłam u gina jak był pęcherzyk w 6 tc ale serduszka nie było, i powiedział ze poronie wiec juz się z tym pogodziłam. Tydzien później okazało się że ciąża jest i jest serduszko czli 7 tydzien ale to przez skierowanie ze szpitala kartę z wynikami dostałam. Teraz nie było doktora mojego przez 2 tygodnie bo jest na L4 . Dziś jestem zarjestrowana do innego. Co jak nie dostane karty ??? to mój 10 tydzień i 1 dzień

Bobitta
    ckai43r8kvzjnozx.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wlasnie niwiem tez bo mówią że na zaswiadczeniu lekarz ma wpisane do becikowego ze sie zajmuje od czasu przed 10 tygodniem ciazy do porodu. Moze pojdz wczesniej?

f2wlanlihx9vcryh.png
‹‹ 76 77 78 79 80 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ