Lipcowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAgaax na kiszona bedzie chłopak
Mnie ciagle ciągnie do słodkiego dzis musiałam kupic 2 paczki cukierków ale uwaga nie byle jakich tylko konkretnie te ktore meczą mnie od 3 dni czyli galaretka oblana czekoladą z wawelu.... a niby na slodkie to dziewczynka modle sie modle
Monia85 ja osobiscie nigdy nie zostawiłabym dziecka tak małego w innym pokoju na noc .Nie wyobrażam sobie aby miało spac w innym pokoju a ja miałabym latac z jednego do drugiego.Moim zdaniem matka powinna byc przy takim niemowlaku minimum do roczku. Różnie może być i różne rzeczy się stać. Nie bez powodu u mnie położna zwracała uwage na to czy lóżeczko jest u nas w sypialni czy w innym pokoju. Oczywiscie kategorycznie kazała aby spało w lóżeczku ( chociaz i tak nie miałam zamiaru uczyc spania z nami w łózku bo potem problemy są z odzwyczajeniem na kilka lat) Ale są rózne wypadki,śmierc bo dziecko nagle przestaje oddychać np a matka nie bedzie wstanie zareagować jesli cos by sie działo kiedy spałoby w innym pokoju.Dziecko powinno uczyć sie moim zdaniem spac w drugim pokoju kiedy bedzie mialo conajmniej roczek a nawet 2 . Mój ma Rok i 3 miesiace i nadal spi u nas w sypialni w lóżeczku...Nie nalezy tez do dzieci spokojnie spiących bo czesto mam nie przespane noce albo tez płacze przez sen a ja jestem zawsze blisko i moge od razu reagowac i uspokoic zeby poczul sie bezpieczny. To jest oczywiscie moje zdanie.Dopiero bedziemy go uczyc spac w jego pokoju jak kupimy mu łóżko wiec tak max za 2 miesiace.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2015, 19:44
Agaax lubi tę wiadomość
-
Czytałam ostatnio coś o tych "ochraniaczach" na łóżeczko co się daje od środka, żeby niemowlę nie uderzyło się o szczebelki i.... były jakieś zgony bo niemowlęta były tak ułożone ustami do tego ochraniacza i się udusiły
katsuyoshi lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAgaax wrote:Czytałam ostatnio coś o tych "ochraniaczach" na łóżeczko co się daje od środka, żeby niemowlę nie uderzyło się o szczebelki i.... były jakieś zgony bo niemowlęta były tak ułożone ustami do tego ochraniacza i się udusiły
Agaax lubi tę wiadomość
-
Monia85 wrote:Dziewczyny gdzie planujecie urządzić kącik dla maleństwa? będzie z Wami w pokoju czy oddzielnie? Może doświadczone mamusie podzielą się doświadczeniem w tym temacie. Wiem, że jest bardzo duuużo czasu, ale za ok miesiąc wprowadzam się do nowego domu i jestem na etapie zamawiania mebli na wymiar więc to ostatni moment na podjęcie takich decyzji. Na dole mam jeden pokój, który miał być naszą sypialnia, ale teraz rozważam przeniesienie jej na piętro i urządzenie pokoju dla dziecka obok.
my planujemy urzadzic kacik dla malenstwa w sypialni u nas. Miejsca jest sporo wiec nie ma problemu. Moim zdaniem tak iest lepiej. Wiadomo ze bedzie trzeba wstawac w nocy itp. wiec lepiej miec kruszynke obok siebie przez pierwsze miesiace.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2015, 20:00
katsuyoshi, Agaax lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyStysia85 wrote:No to przybij piątkę
Swoją drogą dziewczyny pochwale się że udało mi sie dzisiaj zarejestrować do lekarza na 14.12 na godz 10.30
Bobitta to może spróbuj inhalacje robic z herbaty miętowej nie znam nic bezpieczniejszego od tych dwóch metod.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2015, 14:46
Bobitta lubi tę wiadomość
-
wiecie ze do 10 tyg ciazy trzeba byc pod opieka lekarza zeby potem wypisal zaswiadczenie do becikowego? tylko zastanawiam sie nad tym ze na wizycie bylam ale ksiazeczki ciazy nie dostaslam i ciekawe czy wezmie pod uwagw wpis w karcie do wystawienia becikowego.....
poszlam tez dzis robic cytomegalie na wlasna reke bo w maju mialam ogormne IgG i nie zlecono mi IgM.... jutro wyniki ale boje sie no....
Adaś skarbuś 56 cm szczęścia 3580 g miłości
Urodziłem się 12 lipca 2016
-
nick nieaktualnyNo ja nic o tym nie wiem bo nie mieszkam w PL.
A co z kobietami które o ciazy nie wiedzą? i mają @ az do 3 miesiaca potem okazuje sie ze są w ciaży? Takim becikowe też przepada? Dla mnie to smieszne ...
W UK pierwsza wizyta u położnej jest 3 miech ciaży wiec zupełnie inaczej. -
Moja znajoma mieszkała na Cyprze. Poszła tam to gina potwierdzila ze jest w ciąży. Do Polski zjechała po 3 miesiącu. Poszła tu do lekarza założył jej kartę ciąży ale becikowego nie dostała właśnie z powodu poźnego założenia karty.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2015, 20:39
-
no co wy gadacie ? To co ja mam zrobić. Byłam u gina jak był pęcherzyk w 6 tc ale serduszka nie było, i powiedział ze poronie wiec juz się z tym pogodziłam. Tydzien później okazało się że ciąża jest i jest serduszko czli 7 tydzien ale to przez skierowanie ze szpitala kartę z wynikami dostałam. Teraz nie było doktora mojego przez 2 tygodnie bo jest na L4 . Dziś jestem zarjestrowana do innego. Co jak nie dostane karty ??? to mój 10 tydzień i 1 dzień
Bobitta