X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Lipcowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Bobitta Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie wiem ale nie wierze troche w to wszystko
    Czytam właśnie że "W przypadku zespołu Downa ryzyko wynosi 1 do 1250 w wieku 25 lat," to ja jestem tą jedną kobietą na 1250 ???
    Już raz mi gość mówił, że w pęcherzyku nie ma zarodka i mam czekać aż poronię... oczm się okazało że jest dzidzia i serduszko bije...
    teraz to ... znów liczę na cud
    Boję się tylko, że za dużo tych cudów też sie mi nie zdarzy...

Bobitta
    ckai43r8kvzjnozx.png
  • Bobitta Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jakoś dziwnie spokojna jestem ;(

Bobitta
    ckai43r8kvzjnozx.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobitta wrote:
    Czytam właśnie że "W przypadku zespołu Downa ryzyko wynosi 1 do 1250 w wieku 25 lat," to ja jestem tą jedną kobietą na 1250 ???
    Już raz mi gość mówił, że w pęcherzyku nie ma zarodka i mam czekać aż poronię... oczm się okazało że jest dzidzia i serduszko bije...
    Kochana mi tez powiedzieli że poronię!!! W tamtym tyg wybrałam wypis że szpitala i tylko si,e śmiałam jak czytałam o tym że mam ciążę zgrożoną i grozi mi poronienie.

Ja też w to nie wierzę. Będzie dobrze :) Bozia nie pozwoli na takie coś jak Go poproszę :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2015, 19:35

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobitta wrote:
    jakoś dziwnie spokojna jestem ;(
    No i dobrze. Ja też jak wyszłam ze szpitala to poczułam błogi spokój :) Twoje maleństwo to czuje i będzie szczęśliwe :)

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobitta wrote:
    Ja nie wierzyłabym temu lekarzowi ...
    A jak sie wytłumaczył po ostatniej zlej diagnozie?
    Nie zdziwił sieze jednak dzidzia jest?

Wybaczcie ale ja sie na tym wszystkim nie znam.
    Więc może lepiej jak nie bede się udzielać.

• Bobitta Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katsuyoshi wrote:
    Ja nie wierzyłabym temu lekarzowi ...
    A jak sie wytłumaczył po ostatniej zlej diagnozie?
    Nie zdziwił sieze jednak dzidzia jest?

Wybaczcie ale ja sie na tym wszystkim nie znam.
    Więc może lepiej jak nie bede się udzielać.
    Ja byłam teraz u innego ... całkiem innego doktora

Bobitta
    ckai43r8kvzjnozx.png
  • kas91 Przyjaciółka

Wysłany: 8 grudnia 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobitta z tego co wiem to tylko na tym usg prenatalnym można sprawdzic ta przeziernosc karkowa czyli czy wystepują jakies wady genetyczne. Wg Twojego suwaczka widze, że dopiero zaczynasz 11 tydzien... to jest troszke za szybko :* nie masz co sie martwic na zapas:* 21 dowiesz sie wszystkiego :8 a zobaczysz ze bedzie wszystko dobrze :) glowka do gory

w57v9n73z5ivqbxe.png
  • Bobitta Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kas91 wrote:
    Bobitta z tego co wiem to tylko na tym usg prenatalnym można sprawdzic ta przeziernosc karkowa czyli czy wystepują jakies wady genetyczne. Wg Twojego suwaczka widze, że dopiero zaczynasz 11 tydzien... to jest troszke za szybko :* nie masz co sie martwic na zapas:* 21 dowiesz sie wszystkiego :8 a zobaczysz ze bedzie wszystko dobrze :) glowka do gory
    wiem właśnie że tylko to badanie to potwierdza i zastanawia mnie dlaczego tak dokładnie wczoraj sprawdzał doktor ta główkę i powiedział, ze on sie z czyms takim z 10 tygodinu nie spotkał ;(

Bobitta
    ckai43r8kvzjnozx.png
  • Stysia85 Znajoma

Wysłany: 9 grudnia 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobitta wrote:
    Ja osiwieje podczas tej ciąży ;(
    lekarz narobił zdjęć i zdjęć i mówi że jest podejrzenie zespołu downa ;(
    dostałam skierowanie na badania ...
    jetem załamana

Wiesz...uważam ze Twój lekarz to jakiś baran jest!!!!!
    Jak można mówić takie rzeczy jak się nie jest pewnym na 100%, najważniejszym teraz bedzie badanie genetyczne i ono potwierdzi badz nie.
    A ten baran Cie juz nastraszył i teraz bedziesz siedzieć jak na szpilach do kolejnej wizyty. Zmień kobieto lekarza. No co za pajac no........!!!!!

• Bobitta Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stysia85 wrote:
    Wiesz...uważam ze Twój lekarz to jakiś baran jest!!!!!
    Jak można mówić takie rzeczy jak się nie jest pewnym na 100%, najważniejszym teraz bedzie badanie genetyczne i ono potwierdzi badz nie.
    A ten baran Cie juz nastraszył i teraz bedziesz siedzieć jak na szpilach do kolejnej wizyty. Zmień kobieto lekarza. No co za pajac no........!!!!!
    Po jeden to nie mój lekarz !!! Mój jest na L4 .
    Po dwa nie byłam już od szpitala na USG więc wolałam się zapisać do kogokolwiek zwłaszcza, że nie miałam założonej karty ciąży a tu były dyskusję na ten temat, że potem może być ciężko z becikowym.
    Po trzy nie powiedział nic na 100% tylko, że w 10 tygodniu jeszcze takiego USG nie widział i jest ryzyko, że to zespół downa a ryzyko jest u każdej kobiety bez względu na wiek i że mam się zgłosić dopiero jak będę miała wyniki genetycznych badaoń...
    Nie uważam żeby mnie nastraszył.
    Jasne, nie fajnie się poczułam, bo żadna kobieta nie chciałaby żeby jej kruszynka była chora. Zresztą down to nie choroba.
    Ja czuje się na razie o dziwo spokojna, nie ma co się martwić na zapas, zobaczymy po badaniach.

Bobitta
    ckai43r8kvzjnozx.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę Bobitta że dobrze się trzymasz :) fajno, ja też bym nie dała się paranoi i nie wierzyła w takie coś tak od razu :) w to że pęcherzyk nie rośnie też nie wierzyłam i na dobre mi to wyszło. mogę zapytać w jakim wieku jesteś? mnie czekają takie badania 04 stycznia ale powiem Ci że mimo wszystko się ich obawiam, wiadomo że nikt nie chce usłyszeć takich wieści...

Od rana piszę inżynierkę i objadam się ptasim mleczkiem - chyba jednak będzie córka. Ale się wszyscy zdziwią :P każdy już mówi że na bank syn będzie bo ostatnio strasznie dużo dziewczynek się uradziło :)

katsuyoshi lubi tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn wrote:
    Widzę Bobitta że dobrze się trzymasz :) fajno, ja też bym nie dała się paranoi i nie wierzyła w takie coś tak od razu :) w to że pęcherzyk nie rośnie też nie wierzyłam i na dobre mi to wyszło. mogę zapytać w jakim wieku jesteś? mnie czekają takie badania 04 stycznia ale powiem Ci że mimo wszystko się ich obawiam, wiadomo że nikt nie chce usłyszeć takich wieści...

Od rana piszę inżynierkę i objadam się ptasim mleczkiem - chyba jednak będzie córka. Ale się wszyscy zdziwią :P każdy już mówi że na bank syn będzie bo ostatnio strasznie dużo dziewczynek się uradziło :)
    A jaką masz cere na twarzy? masz wypryski itp? Bo ja słyszałam i niby to sprawdza sie w praktyce ze na córke strasznie robi się brzydka cera itp...
    Mi niestety wychodzi co chwile jakiś pryszcz :/ mam pełno taki jakby trądzik ale to nie trądzik... tylko pryszczyki i mam suchą skóre od czasu jak jestem w ciaży... co mi jeden czy dwa znikną pojawia sie kilka kolejnych czego wczesniej nie miałam. Niby na synka mamusia wygląda kwitnąco i ma piękną cere.. a córka urode...

A ja z synem faktycznie mialam piękną cere a teraz wrecz odwrotnie... wiec chyba na córke sie pisze cos tak czuje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2015, 10:45

• Evanlyn Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katsuyoshi wrote:
    A jaką masz cere na twarzy? masz wypryski itp? Bo ja słyszałam i niby to sprawdza sie w praktyce ze na córke strasznie robi się brzydka cera itp...
    Mi niestety wychodzi co chwile jakiś pryszcz :/ mam pełno taki jakby trądzik ale to nie trądzik... tylko pryszczyki i mam suchą skóre od czasu jak jestem w ciaży... co mi jeden czy dwa znikną pojawia sie kilka kolejnych czego wczesniej nie miałam. Niby na synka mamusia wygląda kwitnąco i ma piękną cere.. a córka urode...

A ja z synem faktycznie mialam piękną cere a teraz wrecz odwrotnie... wiec chyba na córke sie pisze cos tak czuje.
    Cerę mam idealną :P wszyscy mi mówią że ciąża mi służy bo wyładniałam :D tylko że do tej pory miałam obrzydzenie do słodkiego, dzisiaj mam w sumie drugi dzień w trakcie trwania ciąży takiego napadu na słodkie - zwykle jak jadłam słodkie jak się odchudzałam to wychodziły mi syfy więc zobaczę jutro jak będę wyglądać :P

Powiem Ci że to nie zawsze się sprawdza bo moja teściowa z dziewczynkami bardzo dobrze się czuła i miała piękną cerę a z chłopakami puchła i brzydła :P jej córki - jedna ma syna i jak sama mówi wyglądała paskudnie a druga urodziła córkę i wyglądała pięknie jak mama z katalogu :) moja mama mówi że i z synami i z córkami wyglądała ładnie więc ciężko stwierdzić :D

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to widzisz.... tez z tym roznie widac... ja z synem mialam piekna cere a teraz zas nie... no i osoby ktore znam jak mialy wlasnie brzydka cere to urodzily córki.

• Evanlyn Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szkoda że nie wiem dokładnie w którym dniu miałam owulkę to bym byłą bardziej pewna a tak to wiem że było 2/3 dni przed a czy było w dniu owulki to nie mam pojęcia :P

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babitta znam osobiście 3 dziewczyny które miały mieć dzieci z zespołem Downa, bez uszka, żołądków itd. Przyszedl drugi lekarz zrobił badania i co? nie ma żadnych chorób. Dzieci urodziły się całkiem zdrowe, Moze do 21 pójdz zrobic badania prywatnie gdzies jeszcze? niech ktoś zerknie... Moim zdaniem będzie wszystko dobrze.. Współczuje Ci tych stresów bo są one Tobie kompletnie nie potrzebne choć uzasadnione

Bobitta, Evanlyn lubią tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • Bobitta Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn wrote:

mam 25lat co dopiero skonczone

Bobitta
    ckai43r8kvzjnozx.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobitta wrote:
    mam 25lat co dopiero skonczone
    To rok starsza ode mnie jesteś... faktycznie dziwne i rzadkie w tym wieku.

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • Bobitta Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majeczka87 wrote:
    Babitta znam osobiście 3 dziewczyny które miały mieć dzieci z zespołem Downa, bez uszka, żołądków itd. Przyszedl drugi lekarz zrobił badania i co? nie ma żadnych chorób. Dzieci urodziły się całkiem zdrowe, Moze do 21 pójdz zrobic badania prywatnie gdzies jeszcze? niech ktoś zerknie... Moim zdaniem będzie wszystko dobrze.. Współczuje Ci tych stresów bo są one Tobie kompletnie nie potrzebne choć uzasadnione
    Dzięki !!! Rozmawialiśmy wczoraj długo z mężem. Skierowanie 21.12 mam do bardzo dobrego lekarza w Krakowie. Wszcy go polecają i mówią, że jest dobry i jak czegoś nie wie albo nie jest pewien to najpierw sprawdzi a potem mówi! Dr Kałamacki może którąś z Was o nim słyszała...
    Stwierdziliśmy z mężem, że nie będziemy teraz panikować. Do 21.12 wytrwamy i poczemy na wyniki a gdyby z nimi było naprawdę coś nie tak to wtedy jeszcze skonsultujemy z innym lekarzem.
    A ja tak głęboko w sobie mślę, że może mojej kruszynce sie nie spieszy z tym żeby rosnąc i wyznacza sobie swój czas na to i za 2 tygodnie juz tej fałdy czy co on tam widział nie bedzie ...

Evanlyn lubi tę wiadomość

Bobitta
    ckai43r8kvzjnozx.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie ze tak, będzie wszystko dobrze:*

Bobitta lubi tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
‹‹ 78 79 80 81 82 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ