X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Lipcowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Bobitta Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za wsparcie !

Evanlyn lubi tę wiadomość

Bobitta
    ckai43r8kvzjnozx.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze będziesz miała wesołe święta, zobaczysz <3

Bobitta lubi tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • Bobitta Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn wrote:
    To rok starsza ode mnie jesteś... faktycznie dziwne i rzadkie w tym wieku.
    czytam od wczoraj mnóstwo materiałów na ten temat i wcale nie takie rzadkie... Jasne że większe prawdopodobieństwo jest od 35+ ale nawet szesnastolatkom i osiemnastolatkom też się zdarza urodzić takie dzieciątko ;(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2015, 13:35

Bobitta
    ckai43r8kvzjnozx.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobitta wrote:
    czytam od wczoraj mnóstwo materiałów na ten temat i wcale nie takie rzadkie... Jasne że większe prawdopodobieństwo jest od 35+ ale nawet szesnastolatkom i osiemnastolatkom też się zdarza urodzić takie dzieciątko ;(
    Co Ty mówisz? :O znam tylko po 30 kobiety... ciekawe od czego to zależy że ten jeden chromosom się zaplącze :/

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • Bobitta Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanie do doświadczonych !!!
    dostałam skierowanie na badania medycyny pracy.
    Badanie okulistyczne,mocz i morfologia
    Po jeden czy z takich zwykłych badań można wykryć ciążę ?
    Po dwa czy ktoś się informuję czy wyniki dostaję ja czy od razu idą do szefa ?

Bobitta
    ckai43r8kvzjnozx.png
  • Vesper Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana Bobittko,

pędzę i tutaj też wklejam, nie wierzę w tą wstępną diagnozę!

Wg mnie jest jeszcze za wcześnie na oceny, faktycznie jesteś pewnie dopiero gdzieś w 9-10 tygodniu, a najwcześniej można mówić o takich podejrzeniach w połowie 11 tygodnia i bliżej 3 miesiąca. Całuję i spokoju życzę, łącząc się w modlitwie! <3

http://dziendobry.tvn.pl/wideo,2064,n/usg-wykazalo-zespol-downa-dziecko-urodzilo-sie-zdrowe,104542.html

http://www.osesek.pl/ciaza-i-porod/zdrowie-i-badania-w-ciazy/761-usg-zbyt-czesto-stwierdza-zespol-downa.html

Bobitta, majeczka87 lubią tę wiadomość

staramy się od września 2015
    ,,Zwycięzcy nigdy nie rezygnują, rezygnujący nigdy nie zwyciężają"

• Bobitta Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vesper dziękuje :* !!!!!!

Bobitta
    ckai43r8kvzjnozx.png
  • alexxx Ekspertka

Wysłany: 9 grudnia 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobitta trzymam kciuki za was, napewno wszystko będzie ok ! :)

U mnie juz mdłości i wymioty trochę lzejsze uff :) od 6 tygodnia mam wstręt do mięsa :( nawet patrzeć na nie nie mogę, a zawsze tak lubiałam...teraz tylko owoce i słodkie :)
    cera sie zrobila sucha i codziennie praktycznie cos wyskakuje....
    oprócz tego czuje czasami rwanie w pachwinach..
    jutro wizyta, juz nie mogę się doczekać :)

2 lipca 2016r. Marcel
  • missy83 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,
    mam termin na sierpień 2016, ale Kat zapraszała,jakby co ;-). Z forum Staramy się i wspieramy :-) <3
    Ostatnio tamto forum staraniowe jest szczęśliwe :-) <3

Przede mną jeszcze wizyta na usg, za 2-3 tyg, teraz biorę luteinę, modlę się by zdrowie Nam dopisywało, zaciskam kciuki i ... cieszę się ogrrromnie :-).
    Trzymajcie kciuki <3 :-*
    Życzę Wam spokojnych ciąż i dużo radości z tego błogosławionego stanu.

katsuyoshi, Agaax lubią tę wiadomość

synek 6 lat <3 2010 r. [ 2011-[*],marzec 2015-[*].. ]
    synek ur. 18.08.2016 <3
    h84fwn15dqixvghy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    missy83 wrote:
    Witam,
    mam termin na sierpień 2016, ale Kat zapraszała,jakby co ;-). Z forum Staramy się i wspieramy :-) <3
    Ostatnio tamto forum staraniowe jest szczęśliwe :-) <3

Przede mną jeszcze wizyta na usg, za 2-3 tyg, teraz biorę luteinę, modlę się by zdrowie Nam dopisywało, zaciskam kciuki i ... cieszę się ogrrromnie :-).
    Trzymajcie kciuki <3 :-*
    Życzę Wam spokojnych ciąż i dużo radości z tego błogosławionego stanu.
    Miło że zawitałaś kochana <3
    Dodam cię za chwile na liste :)
    A który sierpien?:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2015, 21:22

• missy83 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kat - lekarz mi nic nie obwieszczał (dziś byłam na wizycie), żadnej daty.
    Następna wizyta z usg za 2-3 tyg. U mnie bardzo wcześniutka ciąża.
    A te suwaczki i inne kalkulatory różnie wyliczają. Ale wychodzi tak: środek sierpnia.

Kat - jak samopoczucie?
    A czytałam wczesniej o Bobbicie,to się zmartwiłam. Kurrrcze i po co lekarz tak szybko mówi takie rzeczy i stwierdza, przecież jak nie ma pewności, nie powinien o żadnych podejrzeniach mówić.
    Mimo wszystko, wspierać będę i modlić się, by te podejrzenia były jak NAJSZYBCIEJ ROZWIANE !!!
    Zdrówka dla Naszych dzieci życzę <3 <3 <3 :-)

katsuyoshi lubi tę wiadomość

synek 6 lat <3 2010 r. [ 2011-[*],marzec 2015-[*].. ]
    synek ur. 18.08.2016 <3
    h84fwn15dqixvghy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2015, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    missy83 wrote:
    Kat - lekarz mi nic nie obwieszczał (dziś byłam na wizycie), żadnej daty.
    Następna wizyta z usg za 2-3 tyg. U mnie bardzo wcześniutka ciąża.
    A te suwaczki i inne kalkulatory różnie wyliczają. Ale wychodzi tak: środek sierpnia.

Kat - jak samopoczucie?
    A czytałam wczesniej o Bobbicie,to się zmartwiłam. Kurrrcze i po co lekarz tak szybko mówi takie rzeczy i stwierdza, przecież jak nie ma pewności, nie powinien o żadnych podejrzeniach mówić.
    Mimo wszystko, wspierać będę i modlić się, by te podejrzenia były jak NAJSZYBCIEJ ROZWIANE !!!
    Zdrówka dla Naszych dzieci życzę <3 <3 <3 :-)
    No ale Belly na kiedy ci wyznaczył termin ? :D Tutaj wiekszosc ma wpisaną date z Belly póki co ja z resztą też póki nie bede po wizycie u położnej.
    Ja suwaczek i belly mam ustawione według ostatniej miesiączki i tak mi wyznaczył na 2 lipca.Zobaczyłabym u Ciebie sama ale masz nie udostepniony.
    Nie wiem w sumie ale ostatnie dni miałam takie że grubo myslałam nad tym aby usunąc konto z forum chociaz wiem ze potem bym załowała.. chyba miałam jakiegoś doła,takie jakieś dziwne dni.
    Troche mi sie dni dłużą nie wiem czy to na tą moją wizyte u lekarza czy na te świeta które spedzimy pierwszy raz we własnym domu. Do tego jestem zmeczona , czesto boli mnie krzyż i pod brzuchem bo za dużo chyba siedze bez oparcia a niestety nie da się przy moim synku inaczej bo jak tylko sie położe to on chce sie bawic i skakac przezemnie zachaczając nogami itp o brzuch a na to nie moge mu pozwalac. Tłumacze że nie wolno itp ale on tego jeszcze nie rozumie wiadomo i mysli wtedy że na niego krzycze albo coś i tak sie tluli że az mi smutno .Ogólnie czuje sie taka przybita i nie wiem co mi dolega, może to hormony sprawiają ze mam teraz takie dni. Śmiac mi sie w ogóle nie chce...
    Ale co u Ciebie? Bo ja tak smece o sobie tylko.

• madziarella88 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 00:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc!

Bobitta wspieram i wierze ze wszystko bedzie ok i kruszynka jest jest zdrowa! ;*

kat - kazdy ma czasem takie dni. ja tez. może to hormony a moze pogoda poporostu.. chumorek ci sie poprawi napewno 14.12 po wizycie;)

missy witaj !! forum staramy sie i wspieramy okazalo sie dla wielu szczesliwe ;) mowilam od poczatku ze do konca roku bedzie u ciebie ciaza ;) ;*

a co do mnie- bylam dzis na wizycie i jestem szczesliwa, kruszynka moja ma 1,57 cm i widzialam serduszko !!! przecudowne uczucie! :D wypompowali ze mnie z pol litra krwi do badan ;p ale co tam! najwazniejsze ze malenstwo ma sie dobrze bo juz sie martwilam.

dobranoc!

majeczka87 lubi tę wiadomość

5b09mg7y1fm9q2ki.png
  • Izka_K Koleżanka

Wysłany: 10 grudnia 2015, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey dziewczyny!

Bobitta trzymam kciuki i mocno wierzę, że z Twoim maleństwem wszystko w porządku!

Ja wczoraj miałam lekkie brązowe plamienie, teraz nic nie leci, tylko jak sobie aplikowałam wczoraj wieczorem i dzisiaj rano luteinę to na "patyczku" był jeszcze brązowy śluz. Mam nadzieję, że nic się poważnego nie dzieje. Jak powtórzy się sytuacja to chyba zadzwonię do mojego ginekologa...

Bobitta, Agaax lubią tę wiadomość

oar83e3kj72hlh2k.png

w5wqe6yd4fpd0w9m.png
  • Bobitta Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ? co myślicie o moim pomyśle.
    w noc dziś wymyśliłam, że jeśli lekarz przyjmie mnie na badania tego 21.12. To nie pisnę słowa o tym co powiedział mi tamten dziwny lekarz na wizycie, poczekam co powie ten, co będzie robił te badania genetyczne. I pod koniec wizyty ewentualnie krzyknę- -"olaboga, miałam przecież pokazać Panu te zdjęcia i powiedzieć, że doktor się niepokoi."

majeczka87 lubi tę wiadomość

Bobitta
    ckai43r8kvzjnozx.png
  • kas91 Przyjaciółka

Wysłany: 10 grudnia 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobitta ja bym na Twoim miejscu przed badaniem nie mowila... niech lekarz przeprowadza badanie nie wiedzac o jakis diagnozach Twojego lekarza... pozniej mu powiedz w razie w ;)

w ogóle... dziś zauważyłam wyciekająca siarę z piersi... czy to nie za szybko????

w57v9n73z5ivqbxe.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobitta wrote:
    w noc dziś wymyśliłam, że jeśli lekarz przyjmie mnie na badania tego 21.12. To nie pisnę słowa o tym co powiedział mi tamten dziwny lekarz na wizycie, poczekam co powie ten, co będzie robił te badania genetyczne. I pod koniec wizyty ewentualnie krzyknę- -"olaboga, miałam przecież pokazać Panu te zdjęcia i powiedzieć, że doktor się niepokoi."
    Ja mysle że dobrze zrobisz nie mówiąc nic lekarzowi przed badaniem.
    Też wołałabym aby mnie najpierw przebadał i czekałabym co by powiedział ze swojego punktu widzenia . Powiedziałabym po badaniu i byłabym ciekawa co by powiedział.

• Evanlyn Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobitta wrote:
    Bobitta ja tak zrobiłam tylko że ja nie powiedziałam jej wszystkiego tylko część i niektóre się zgadzały a o niektórych nie wspomniała w ogóle co wcześniej usłyszałam i ja bym tak zrobiła jak piszesz :)

Missy witam Cię kochana w naszym gronie i w ogóle na fioletowej :)

Jutro jadę do mojej gin po receptę bo wstyd się przyznać ale mam małego....grzybka :( dzwoniłam dzisiaj żeby pytać co mi jest i właśnie to usłyszałam ech lekki dyskomfort, na szczęście nie zagraża to mojej Fasolce ale wyleczyć trzeba...

Zimno i paskuda na zewnątrz brrrr

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i ja. Termin mam z OM na 24 lipca a z usg na 29

• Evanlyn Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patka 24 wrote:
    Witam i ja. Termin mam z OM na 24 lipca a z usg na 29
    Cześć Patka :) też mam 24 lata ;)

tak w ogóle Kat to zmień mi tam termin porodu na 16 lipca bo gin ostatnio mi tak wyliczyła to już niech tak będzie jak w karcie ciąży, chociaż 17 mi się bardziej podobało ;)

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
‹‹ 79 80 81 82 83 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ