X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Lipcowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • madziarella88 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc!
    co nowego u was dziewczyny ? u mnie ok poza tym ze moglabym cale dnie spac.
    Powiedzialam rodzicom ze jestem w ciazy ;) ucieszyli sie bardzo ;)
    Tata cieszy sie na mysl ze bedzie mogl spacerowac z wozkiem hehe ;)
    jestem mile zaskoczona ich reakcja :)
    w pracy tez juz powiedzialam. Zareagowali tez calkiem w porzadku takze jestem juz wewnetrznie spokojna :)

Evanlyn, Ev lubią tę wiadomość

5b09mg7y1fm9q2ki.png
  • Bobitta Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za radą Vesper ostatnio nie wchodziłam na żadne strony informacyjne o NT. Dziś mam wizytę u swojego doktora. Wreszcie wrócił ! dam Wam znać co on mi powie

Evanlyn, Vesper lubią tę wiadomość

Bobitta
    ckai43r8kvzjnozx.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobitta wrote:
    Ja za radą Vesper ostatnio nie wchodziłam na żadne strony informacyjne o NT. Dziś mam wizytę u swojego doktora. Wreszcie wrócił ! dam Wam znać co on mi powie
    Daj koniecznie!

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • alexxx Ekspertka

Wysłany: 14 grudnia 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka mamusie ! :)
    Dzis zapisałam się na usg genetyczne na 22 grudnia. Pani się mnie pytała czy chce samo usg (nt itp, obliczanie wszystkiego) czy pakiet usg + test z krwi. Wybrałam samo usg i co o tym sądzicie??
    Jesli cos wyjdzie na usg nie tak to zawsze chyba test z krwi zdąze jeszcze zrobic...
    boje sie, ze ta statystyka wyjdzie negatywna, ponieważ od 4 tygodnia biorę duphaston, wczesniej palilam papierosy...a ostatnio widzę ze dość często się zdarza, że te czynniki mogą mieć wpływ na ten test z krwi...już sama nie wiem co myślec... :(

2 lipca 2016r. Marcel
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie.
    Ja dzis tez po wizycie u lekarza.
    Wyliczyła mi 11 tyg i 4 dni ciazy.
    I tyle w sumie... dzwina babka ale nie chce mi sie pisac dlaczego :/
    Głowa mi peka od rana...
    Jestem zapisana do poloznej na 23 grudnia + badania genetyczne + krew

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2015, 15:35

Evanlyn, Ev lubią tę wiadomość

• Bobitta Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heja laski. Daje znać tak jak obiecałam
    Mój Pan doktor mnie uspokoił. Powiedział, że na badanie było za wcześnie. Dziecko ma jeszcze tydzień na rozwój i te parametry się zmienią. Wiadomo, że wytłumaczył mi na spokojnie zagrożenie, ale powiedział że w ogóle nie będziemy o tym teraz rozmawiać tylko jak wrócę z wynikami.
    Alexxx wydaje mi się, że dobrze zadecydowałaś, z tego co widzę teraz jesteś w 10 tyg, to 22.12 będziesz w 11 i 2dni albo jeden :D będziesz miała sporo czasu na dodatkowe badania- czego Ci oczywiście nie życzę!
    Kat to normalne. Mnie doktor powiedział, że są dwa terminy porodu. Jedno z wyliczeń ostatniej miesiączki, drugie z usg rozwoju dziecka. To oznacza, że Twój maluch rozwiną się o 2 dni bardziej niż statystyczne dzieci. Ja mam tak samo. Byłam na USG w 11 tygodniu i 0 dni wg Belly a USG wykazało 11 tygodni i 4 dni.

katsuyoshi, Evanlyn, Ev, Vesper lubią tę wiadomość

Bobitta
    ckai43r8kvzjnozx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobitta wrote:
    Mój Pan doktor mnie uspokoił. Powiedział, że na badanie było za wcześnie. Dziecko ma jeszcze tydzień na rozwój i te parametry się zmienią. Wiadomo, że wytłumaczył mi na spokojnie zagrożenie, ale powiedział że w ogóle nie będziemy o tym teraz rozmawiać tylko jak wrócę z wynikami.
    Alexxx wydaje mi się, że dobrze zadecydowałaś, z tego co widzę teraz jesteś w 10 tyg, to 22.12 będziesz w 11 i 2dni albo jeden :D będziesz miała sporo czasu na dodatkowe badania- czego Ci oczywiście nie życzę!
    Kat to normalne. Mnie doktor powiedział, że są dwa terminy porodu. Jedno z wyliczeń ostatniej miesiączki, drugie z usg rozwoju dziecka. To oznacza, że Twój maluch rozwiną się o 2 dni bardziej niż statystyczne dzieci. Ja mam tak samo. Byłam na USG w 11 tygodniu i 0 dni wg Belly a USG wykazało 11 tygodni i 4 dni.
    Ciesze sie ze tak ładnie lekarz do Ciebie podszedł.
    Wiem kochana i wcale mnie te 2 dni roznicy nie dziwi bo jednak z synem mialam te same dlugie cykle i tez 26 powinnam dostac wtedy @ ale nie przyszla i wcale mnie to nie dziwi ze moj termin to 4 a nie 2 póki co :) z synem tez mialam 4 :D

• Evanlyn Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobitta wrote:
    Bobitta całe szczęście :) juz się denerwowalam :) cieszę się że Cię uspokoił <3

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    super wiesci bobitta ;)

lekarz nowy kazal mi przestac brac lutke, stary mowil zeby brac i pod koniec grudnia zrobic progesteron i dac mu znac i on powie czy odstawiac czy nie sam. i niewiem co robic ale jak tak jak mówicie wplywa na test preanaltalny Pappa to chyba powinnam jutro zrobic ten progesteron i jutro zapytac lekarza starego czy juz moge odstawiac zeby mi bledy nie powychodzily

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • Bobitta Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzien doby :) ja własnie lece na badanie moczu i krwi
    a Tobie Majeczka niestety nie doradze, bo ja nie wiem co bym zrobiła

katsuyoshi lubi tę wiadomość

Bobitta
    ckai43r8kvzjnozx.png
  • Bobitta Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawet nie zdajecie sobie sprawy z tego jakie okropne to uczcie, kiedy idziesz na czczo do punktu pobrań, chce Ci sie od rana siku a wiesz, że nie możesz zbić bo potem nic z Ciebie nie wyleci. Dochodzisz już do gabinetu a baba przez pół godziny szuka pojemnika sterylnego... myślałam że ją powieszę !

katsuyoshi, Ev, Vesper lubią tę wiadomość

Bobitta
    ckai43r8kvzjnozx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobitta wrote:
    Nawet nie zdajecie sobie sprawy z tego jakie okropne to uczcie, kiedy idziesz na czczo do punktu pobrań, chce Ci sie od rana siku a wiesz, że nie możesz zbić bo potem nic z Ciebie nie wyleci. Dochodzisz już do gabinetu a baba przez pół godziny szuka pojemnika sterylnego... myślałam że ją powieszę !
    Wiem co musialas czuc... eh taki bałagan maja ze znalesc nic nie mogą....

• Ev Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobitta, bardzo sie ciesze ze jest wszystko ok i bedzie na pewno zobaczysz ! :)

Ja prawdopodobnie jutro jadena badania krwi .

Ale i tak 5 stycznia dopiero pojde z nimi do lekarza wiec sie wczesniej nie dowiem ^^.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2015, 11:26

8599yx8d9t871y8x.png
    eoc93ew1yklyxdn4.png
  • Ev Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ogolę dziewczyny to ja mam w sobie taki dziwny lęk ze coś będzie nie tak z maleństwem ze szok ... meczy mnie to strasznie ... wy tez tak macie ??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2015, 11:37

8599yx8d9t871y8x.png
    eoc93ew1yklyxdn4.png
  • Bobitta Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ev wrote:
    A w ogolę dziewczyny to ja mam w sobie taki dziwny lęk ze coś będzie nie tak z maleństwem ze szok ... meczy mnie to strasznie ... wy tez tak macie ??
    niestety tak, zwłaszcza po słowach lekarza, cały czas sie martwię ;( a Tu jeszcze tydzień do wizyty

Ev lubi tę wiadomość

Bobitta
    ckai43r8kvzjnozx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam takie lęki :/
    Nie wiem w pierwszej ciazy ich nie mialam , czulam ze bedzie dobrze i w ogole...
    Chyba teraz za duzo tego wszytskiego czytam co na forach sie pisze i na mnie dziala to tak a nie inaczej;/

Ev lubi tę wiadomość

• Ev Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobitta , wiem kochana i nie dziwie ci sie ale myślę ze będzie dobrze - mam takie przeczucie :)

Kat , dokładnie ! Wszędzie sie czyta , słyszy tyle o tych rożnych chorobach itp ... .

Jedyne co mi pomaga nie zamartwiać sie tak to modlitwa i wsparcie męża <3

8599yx8d9t871y8x.png
    eoc93ew1yklyxdn4.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)

U mnie na badanie moczu siusiu się robi rano w domu i się wiezie na badanie. ja mam badania krwi zrobić miedzy świętami przed wizytą. Oby nie było problemu w tym czasie z tym...

Moja inżynierka się piszę i piszę i końca nie widać. Ciężko mi jest jak głowa mi leci ze zmęczenia albo teściowa smaży cebulkę i wali nią w całym domu :( ech jedyny zapach na jaki jestem wrażliwa i umieram w męczeniach jak go czuję :(

Co do lęków - ja właśnie dlatego rzadko tu zaglądam. Na początku jak byłam tu często to miałam niezłe paranoje, teraz jak jestem rzadziej to nic mi głupiego samo do głowy nie przychodzi i cieszę się ciążą i moim maluszkiem :)

Ev, Vesper lubią tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ev wrote:
    Bobitta , wiem kochana i nie dziwie ci sie ale myślę ze będzie dobrze - mam takie przeczucie :)

Kat , dokładnie ! Wszędzie sie czyta , słyszy tyle o tych rożnych chorobach itp ... .

Jedyne co mi pomaga nie zamartwiać sie tak to modlitwa i wsparcie męża <3
    Ev mi też modlitwa pomaga :) już chyba sobie wymodliłam spokój bo teraz w przeciwieństwie do początków ciąży ogarnia mnie wręcz stoicki spokój o dziecko :)

majeczka87, Ev lubią tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja spokoju nauczylam sie a raczej wymodliłam go starając sie o dzidziusia i mając na niego marne szanse. Szczegolnie modlitwa Nowenną Pompejańską dała mi dużo spokoju bo przezywalam strasznie każdą miesiaczke ;) wszystko powierzałam Bogu, Jego woli i dobremu również dla mnie planowi ;) i tak samo jak zaszlam w ciąże ;) od razu wszystko powierzylam i powierzam Jemu ;) on dał zycie dziecku i on jest Jego Panem;) reasumując jesteśmy w najlepszych Rękach;)

alexxx, Ev lubią tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
‹‹ 81 82 83 84 85 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ