X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Lipcowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • madziarella88 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc!
    co nowego u was dziewczyny ? u mnie ok poza tym ze moglabym cale dnie spac.
    Powiedzialam rodzicom ze jestem w ciazy ;) ucieszyli sie bardzo ;)
    Tata cieszy sie na mysl ze bedzie mogl spacerowac z wozkiem hehe ;)
    jestem mile zaskoczona ich reakcja :)
    w pracy tez juz powiedzialam. Zareagowali tez calkiem w porzadku takze jestem juz wewnetrznie spokojna :)

Evanlyn, Ev lubią tę wiadomość

5b09mg7y1fm9q2ki.png
  • Bobitta Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za radą Vesper ostatnio nie wchodziłam na żadne strony informacyjne o NT. Dziś mam wizytę u swojego doktora. Wreszcie wrócił ! dam Wam znać co on mi powie

Evanlyn, Vesper lubią tę wiadomość

Bobitta
    ckai43r8kvzjnozx.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobitta wrote:
    Ja za radą Vesper ostatnio nie wchodziłam na żadne strony informacyjne o NT. Dziś mam wizytę u swojego doktora. Wreszcie wrócił ! dam Wam znać co on mi powie
    Daj koniecznie!

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • alexxx Ekspertka

Wysłany: 14 grudnia 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka mamusie ! :)
    Dzis zapisałam się na usg genetyczne na 22 grudnia. Pani się mnie pytała czy chce samo usg (nt itp, obliczanie wszystkiego) czy pakiet usg + test z krwi. Wybrałam samo usg i co o tym sądzicie??
    Jesli cos wyjdzie na usg nie tak to zawsze chyba test z krwi zdąze jeszcze zrobic...
    boje sie, ze ta statystyka wyjdzie negatywna, ponieważ od 4 tygodnia biorę duphaston, wczesniej palilam papierosy...a ostatnio widzę ze dość często się zdarza, że te czynniki mogą mieć wpływ na ten test z krwi...już sama nie wiem co myślec... :(

2 lipca 2016r. Marcel
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie.
    Ja dzis tez po wizycie u lekarza.
    Wyliczyła mi 11 tyg i 4 dni ciazy.
    I tyle w sumie... dzwina babka ale nie chce mi sie pisac dlaczego :/
    Głowa mi peka od rana...
    Jestem zapisana do poloznej na 23 grudnia + badania genetyczne + krew

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2015, 15:35

Evanlyn, Ev lubią tę wiadomość

• Bobitta Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heja laski. Daje znać tak jak obiecałam
    Mój Pan doktor mnie uspokoił. Powiedział, że na badanie było za wcześnie. Dziecko ma jeszcze tydzień na rozwój i te parametry się zmienią. Wiadomo, że wytłumaczył mi na spokojnie zagrożenie, ale powiedział że w ogóle nie będziemy o tym teraz rozmawiać tylko jak wrócę z wynikami.
    Alexxx wydaje mi się, że dobrze zadecydowałaś, z tego co widzę teraz jesteś w 10 tyg, to 22.12 będziesz w 11 i 2dni albo jeden :D będziesz miała sporo czasu na dodatkowe badania- czego Ci oczywiście nie życzę!
    Kat to normalne. Mnie doktor powiedział, że są dwa terminy porodu. Jedno z wyliczeń ostatniej miesiączki, drugie z usg rozwoju dziecka. To oznacza, że Twój maluch rozwiną się o 2 dni bardziej niż statystyczne dzieci. Ja mam tak samo. Byłam na USG w 11 tygodniu i 0 dni wg Belly a USG wykazało 11 tygodni i 4 dni.

katsuyoshi, Evanlyn, Ev, Vesper lubią tę wiadomość

Bobitta
    ckai43r8kvzjnozx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobitta wrote:
    Mój Pan doktor mnie uspokoił. Powiedział, że na badanie było za wcześnie. Dziecko ma jeszcze tydzień na rozwój i te parametry się zmienią. Wiadomo, że wytłumaczył mi na spokojnie zagrożenie, ale powiedział że w ogóle nie będziemy o tym teraz rozmawiać tylko jak wrócę z wynikami.
    Alexxx wydaje mi się, że dobrze zadecydowałaś, z tego co widzę teraz jesteś w 10 tyg, to 22.12 będziesz w 11 i 2dni albo jeden :D będziesz miała sporo czasu na dodatkowe badania- czego Ci oczywiście nie życzę!
    Kat to normalne. Mnie doktor powiedział, że są dwa terminy porodu. Jedno z wyliczeń ostatniej miesiączki, drugie z usg rozwoju dziecka. To oznacza, że Twój maluch rozwiną się o 2 dni bardziej niż statystyczne dzieci. Ja mam tak samo. Byłam na USG w 11 tygodniu i 0 dni wg Belly a USG wykazało 11 tygodni i 4 dni.
    Ciesze sie ze tak ładnie lekarz do Ciebie podszedł.
    Wiem kochana i wcale mnie te 2 dni roznicy nie dziwi bo jednak z synem mialam te same dlugie cykle i tez 26 powinnam dostac wtedy @ ale nie przyszla i wcale mnie to nie dziwi ze moj termin to 4 a nie 2 póki co :) z synem tez mialam 4 :D

• Evanlyn Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobitta wrote:
    Bobitta całe szczęście :) juz się denerwowalam :) cieszę się że Cię uspokoił <3

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    super wiesci bobitta ;)

lekarz nowy kazal mi przestac brac lutke, stary mowil zeby brac i pod koniec grudnia zrobic progesteron i dac mu znac i on powie czy odstawiac czy nie sam. i niewiem co robic ale jak tak jak mówicie wplywa na test preanaltalny Pappa to chyba powinnam jutro zrobic ten progesteron i jutro zapytac lekarza starego czy juz moge odstawiac zeby mi bledy nie powychodzily

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • Bobitta Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzien doby :) ja własnie lece na badanie moczu i krwi
    a Tobie Majeczka niestety nie doradze, bo ja nie wiem co bym zrobiła

katsuyoshi lubi tę wiadomość

Bobitta
    ckai43r8kvzjnozx.png
  • Bobitta Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawet nie zdajecie sobie sprawy z tego jakie okropne to uczcie, kiedy idziesz na czczo do punktu pobrań, chce Ci sie od rana siku a wiesz, że nie możesz zbić bo potem nic z Ciebie nie wyleci. Dochodzisz już do gabinetu a baba przez pół godziny szuka pojemnika sterylnego... myślałam że ją powieszę !

katsuyoshi, Ev, Vesper lubią tę wiadomość

Bobitta
    ckai43r8kvzjnozx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobitta wrote:
    Nawet nie zdajecie sobie sprawy z tego jakie okropne to uczcie, kiedy idziesz na czczo do punktu pobrań, chce Ci sie od rana siku a wiesz, że nie możesz zbić bo potem nic z Ciebie nie wyleci. Dochodzisz już do gabinetu a baba przez pół godziny szuka pojemnika sterylnego... myślałam że ją powieszę !
    Wiem co musialas czuc... eh taki bałagan maja ze znalesc nic nie mogą....

• Ev Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobitta, bardzo sie ciesze ze jest wszystko ok i bedzie na pewno zobaczysz ! :)

Ja prawdopodobnie jutro jadena badania krwi .

Ale i tak 5 stycznia dopiero pojde z nimi do lekarza wiec sie wczesniej nie dowiem ^^.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2015, 11:26

8599yx8d9t871y8x.png
    eoc93ew1yklyxdn4.png
  • Ev Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ogolę dziewczyny to ja mam w sobie taki dziwny lęk ze coś będzie nie tak z maleństwem ze szok ... meczy mnie to strasznie ... wy tez tak macie ??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2015, 11:37

8599yx8d9t871y8x.png
    eoc93ew1yklyxdn4.png
  • Bobitta Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ev wrote:
    A w ogolę dziewczyny to ja mam w sobie taki dziwny lęk ze coś będzie nie tak z maleństwem ze szok ... meczy mnie to strasznie ... wy tez tak macie ??
    niestety tak, zwłaszcza po słowach lekarza, cały czas sie martwię ;( a Tu jeszcze tydzień do wizyty

Ev lubi tę wiadomość

Bobitta
    ckai43r8kvzjnozx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam takie lęki :/
    Nie wiem w pierwszej ciazy ich nie mialam , czulam ze bedzie dobrze i w ogole...
    Chyba teraz za duzo tego wszytskiego czytam co na forach sie pisze i na mnie dziala to tak a nie inaczej;/

Ev lubi tę wiadomość

• Ev Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobitta , wiem kochana i nie dziwie ci sie ale myślę ze będzie dobrze - mam takie przeczucie :)

Kat , dokładnie ! Wszędzie sie czyta , słyszy tyle o tych rożnych chorobach itp ... .

Jedyne co mi pomaga nie zamartwiać sie tak to modlitwa i wsparcie męża <3

8599yx8d9t871y8x.png
    eoc93ew1yklyxdn4.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)

U mnie na badanie moczu siusiu się robi rano w domu i się wiezie na badanie. ja mam badania krwi zrobić miedzy świętami przed wizytą. Oby nie było problemu w tym czasie z tym...

Moja inżynierka się piszę i piszę i końca nie widać. Ciężko mi jest jak głowa mi leci ze zmęczenia albo teściowa smaży cebulkę i wali nią w całym domu :( ech jedyny zapach na jaki jestem wrażliwa i umieram w męczeniach jak go czuję :(

Co do lęków - ja właśnie dlatego rzadko tu zaglądam. Na początku jak byłam tu często to miałam niezłe paranoje, teraz jak jestem rzadziej to nic mi głupiego samo do głowy nie przychodzi i cieszę się ciążą i moim maluszkiem :)

Ev, Vesper lubią tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ev wrote:
    Bobitta , wiem kochana i nie dziwie ci sie ale myślę ze będzie dobrze - mam takie przeczucie :)

Kat , dokładnie ! Wszędzie sie czyta , słyszy tyle o tych rożnych chorobach itp ... .

Jedyne co mi pomaga nie zamartwiać sie tak to modlitwa i wsparcie męża <3
    Ev mi też modlitwa pomaga :) już chyba sobie wymodliłam spokój bo teraz w przeciwieństwie do początków ciąży ogarnia mnie wręcz stoicki spokój o dziecko :)

majeczka87, Ev lubią tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja spokoju nauczylam sie a raczej wymodliłam go starając sie o dzidziusia i mając na niego marne szanse. Szczegolnie modlitwa Nowenną Pompejańską dała mi dużo spokoju bo przezywalam strasznie każdą miesiaczke ;) wszystko powierzałam Bogu, Jego woli i dobremu również dla mnie planowi ;) i tak samo jak zaszlam w ciąże ;) od razu wszystko powierzylam i powierzam Jemu ;) on dał zycie dziecku i on jest Jego Panem;) reasumując jesteśmy w najlepszych Rękach;)

alexxx, Ev lubią tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
‹‹ 81 82 83 84 85 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ