Lipcowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
czesc!
co nowego u was dziewczyny ? u mnie ok poza tym ze moglabym cale dnie spac.
Powiedzialam rodzicom ze jestem w ciazy ucieszyli sie bardzo
Tata cieszy sie na mysl ze bedzie mogl spacerowac z wozkiem hehe
jestem mile zaskoczona ich reakcja
w pracy tez juz powiedzialam. Zareagowali tez calkiem w porzadku takze jestem juz wewnetrznie spokojnaEvanlyn, Ev lubią tę wiadomość
-
Hejka mamusie !
Dzis zapisałam się na usg genetyczne na 22 grudnia. Pani się mnie pytała czy chce samo usg (nt itp, obliczanie wszystkiego) czy pakiet usg + test z krwi. Wybrałam samo usg i co o tym sądzicie??
Jesli cos wyjdzie na usg nie tak to zawsze chyba test z krwi zdąze jeszcze zrobic...
boje sie, ze ta statystyka wyjdzie negatywna, ponieważ od 4 tygodnia biorę duphaston, wczesniej palilam papierosy...a ostatnio widzę ze dość często się zdarza, że te czynniki mogą mieć wpływ na ten test z krwi...już sama nie wiem co myślec...2 lipca 2016r. Marcel -
nick nieaktualnyWitajcie.
Ja dzis tez po wizycie u lekarza.
Wyliczyła mi 11 tyg i 4 dni ciazy.
I tyle w sumie... dzwina babka ale nie chce mi sie pisac dlaczego
Głowa mi peka od rana...
Jestem zapisana do poloznej na 23 grudnia + badania genetyczne + krewWiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2015, 15:35
Evanlyn, Ev lubią tę wiadomość
-
Heja laski. Daje znać tak jak obiecałam
Mój Pan doktor mnie uspokoił. Powiedział, że na badanie było za wcześnie. Dziecko ma jeszcze tydzień na rozwój i te parametry się zmienią. Wiadomo, że wytłumaczył mi na spokojnie zagrożenie, ale powiedział że w ogóle nie będziemy o tym teraz rozmawiać tylko jak wrócę z wynikami.
Alexxx wydaje mi się, że dobrze zadecydowałaś, z tego co widzę teraz jesteś w 10 tyg, to 22.12 będziesz w 11 i 2dni albo jeden będziesz miała sporo czasu na dodatkowe badania- czego Ci oczywiście nie życzę!
Kat to normalne. Mnie doktor powiedział, że są dwa terminy porodu. Jedno z wyliczeń ostatniej miesiączki, drugie z usg rozwoju dziecka. To oznacza, że Twój maluch rozwiną się o 2 dni bardziej niż statystyczne dzieci. Ja mam tak samo. Byłam na USG w 11 tygodniu i 0 dni wg Belly a USG wykazało 11 tygodni i 4 dni.katsuyoshi, Evanlyn, Ev, Vesper lubią tę wiadomość
Bobitta
-
nick nieaktualnyBobitta wrote:Heja laski. Daje znać tak jak obiecałam
Mój Pan doktor mnie uspokoił. Powiedział, że na badanie było za wcześnie. Dziecko ma jeszcze tydzień na rozwój i te parametry się zmienią. Wiadomo, że wytłumaczył mi na spokojnie zagrożenie, ale powiedział że w ogóle nie będziemy o tym teraz rozmawiać tylko jak wrócę z wynikami.
Alexxx wydaje mi się, że dobrze zadecydowałaś, z tego co widzę teraz jesteś w 10 tyg, to 22.12 będziesz w 11 i 2dni albo jeden będziesz miała sporo czasu na dodatkowe badania- czego Ci oczywiście nie życzę!
Kat to normalne. Mnie doktor powiedział, że są dwa terminy porodu. Jedno z wyliczeń ostatniej miesiączki, drugie z usg rozwoju dziecka. To oznacza, że Twój maluch rozwiną się o 2 dni bardziej niż statystyczne dzieci. Ja mam tak samo. Byłam na USG w 11 tygodniu i 0 dni wg Belly a USG wykazało 11 tygodni i 4 dni.
Wiem kochana i wcale mnie te 2 dni roznicy nie dziwi bo jednak z synem mialam te same dlugie cykle i tez 26 powinnam dostac wtedy @ ale nie przyszla i wcale mnie to nie dziwi ze moj termin to 4 a nie 2 póki co z synem tez mialam 4 -
Bobitta wrote:Heja laski. Daje znać tak jak obiecałam
Kat to normalne. Mnie doktor powiedział, że są dwa terminy porodu. Jedno z wyliczeń ostatniej miesiączki, drugie z usg rozwoju dziecka. To oznacza, że Twój maluch rozwiną się o 2 dni bardziej niż statystyczne dzieci. Ja mam tak samo. Byłam na USG w 11 tygodniu i 0 dni wg Belly a USG wykazało 11 tygodni i 4 dni.
-
super wiesci bobitta
lekarz nowy kazal mi przestac brac lutke, stary mowil zeby brac i pod koniec grudnia zrobic progesteron i dac mu znac i on powie czy odstawiac czy nie sam. i niewiem co robic ale jak tak jak mówicie wplywa na test preanaltalny Pappa to chyba powinnam jutro zrobic ten progesteron i jutro zapytac lekarza starego czy juz moge odstawiac zeby mi bledy nie powychodzily
Adaś skarbuś 56 cm szczęścia 3580 g miłości
Urodziłem się 12 lipca 2016
-
Nawet nie zdajecie sobie sprawy z tego jakie okropne to uczcie, kiedy idziesz na czczo do punktu pobrań, chce Ci sie od rana siku a wiesz, że nie możesz zbić bo potem nic z Ciebie nie wyleci. Dochodzisz już do gabinetu a baba przez pół godziny szuka pojemnika sterylnego... myślałam że ją powieszę !
katsuyoshi, Ev, Vesper lubią tę wiadomość
Bobitta
-
nick nieaktualnyBobitta wrote:Nawet nie zdajecie sobie sprawy z tego jakie okropne to uczcie, kiedy idziesz na czczo do punktu pobrań, chce Ci sie od rana siku a wiesz, że nie możesz zbić bo potem nic z Ciebie nie wyleci. Dochodzisz już do gabinetu a baba przez pół godziny szuka pojemnika sterylnego... myślałam że ją powieszę !
-
Bobitta, bardzo sie ciesze ze jest wszystko ok i bedzie na pewno zobaczysz !
Ja prawdopodobnie jutro jadena badania krwi .
Ale i tak 5 stycznia dopiero pojde z nimi do lekarza wiec sie wczesniej nie dowiem ^^.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2015, 11:26
-
Ev wrote:A w ogolę dziewczyny to ja mam w sobie taki dziwny lęk ze coś będzie nie tak z maleństwem ze szok ... meczy mnie to strasznie ... wy tez tak macie ??
Ev lubi tę wiadomość
Bobitta
-
nick nieaktualny
-
Bobitta , wiem kochana i nie dziwie ci sie ale myślę ze będzie dobrze - mam takie przeczucie
Kat , dokładnie ! Wszędzie sie czyta , słyszy tyle o tych rożnych chorobach itp ... .
Jedyne co mi pomaga nie zamartwiać sie tak to modlitwa i wsparcie męża -
Cześć dziewczyny
U mnie na badanie moczu siusiu się robi rano w domu i się wiezie na badanie. ja mam badania krwi zrobić miedzy świętami przed wizytą. Oby nie było problemu w tym czasie z tym...
Moja inżynierka się piszę i piszę i końca nie widać. Ciężko mi jest jak głowa mi leci ze zmęczenia albo teściowa smaży cebulkę i wali nią w całym domu ech jedyny zapach na jaki jestem wrażliwa i umieram w męczeniach jak go czuję
Co do lęków - ja właśnie dlatego rzadko tu zaglądam. Na początku jak byłam tu często to miałam niezłe paranoje, teraz jak jestem rzadziej to nic mi głupiego samo do głowy nie przychodzi i cieszę się ciążą i moim maluszkiemEv, Vesper lubią tę wiadomość
-
Ev wrote:Bobitta , wiem kochana i nie dziwie ci sie ale myślę ze będzie dobrze - mam takie przeczucie
Kat , dokładnie ! Wszędzie sie czyta , słyszy tyle o tych rożnych chorobach itp ... .
Jedyne co mi pomaga nie zamartwiać sie tak to modlitwa i wsparcie mężamajeczka87, Ev lubią tę wiadomość
-
ja spokoju nauczylam sie a raczej wymodliłam go starając sie o dzidziusia i mając na niego marne szanse. Szczegolnie modlitwa Nowenną Pompejańską dała mi dużo spokoju bo przezywalam strasznie każdą miesiaczke wszystko powierzałam Bogu, Jego woli i dobremu również dla mnie planowi i tak samo jak zaszlam w ciąże od razu wszystko powierzylam i powierzam Jemu on dał zycie dziecku i on jest Jego Panem;) reasumując jesteśmy w najlepszych Rękach;)
alexxx, Ev lubią tę wiadomość
Adaś skarbuś 56 cm szczęścia 3580 g miłości
Urodziłem się 12 lipca 2016