Lipcowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyWitaj Patka juz dodałam cie na liste oczywiscie date porodu wpisalam wedlug twojego usg bo ono jest bardziej wiarygodne i oczywiscie milo ze wybrałas nasz wątek.
Evanlyn nie marudz juz tyle 16 też ładnaWiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2015, 18:45
-
Izka_K wrote:Hey dziewczyny!
Bobitta trzymam kciuki i mocno wierzę, że z Twoim maleństwem wszystko w porządku!
Ja wczoraj miałam lekkie brązowe plamienie, teraz nic nie leci, tylko jak sobie aplikowałam wczoraj wieczorem i dzisiaj rano luteinę to na "patyczku" był jeszcze brązowy śluz. Mam nadzieję, że nic się poważnego nie dzieje. Jak powtórzy się sytuacja to chyba zadzwonię do mojego ginekologa... -
Bobitta wrote:Dziewczyny ? co myślicie o moim pomyśle.
w noc dziś wymyśliłam, że jeśli lekarz przyjmie mnie na badania tego 21.12. To nie pisnę słowa o tym co powiedział mi tamten dziwny lekarz na wizycie, poczekam co powie ten, co będzie robił te badania genetyczne. I pod koniec wizyty ewentualnie krzyknę- -"olaboga, miałam przecież pokazać Panu te zdjęcia i powiedzieć, że doktor się niepokoi."
dobry pomyslBobitta lubi tę wiadomość
Adaś skarbuś 56 cm szczęścia 3580 g miłości
Urodziłem się 12 lipca 2016
-
Izka_K wrote:Hey dziewczyny!
Bobitta trzymam kciuki i mocno wierzę, że z Twoim maleństwem wszystko w porządku!
Ja wczoraj miałam lekkie brązowe plamienie, teraz nic nie leci, tylko jak sobie aplikowałam wczoraj wieczorem i dzisiaj rano luteinę to na "patyczku" był jeszcze brązowy śluz. Mam nadzieję, że nic się poważnego nie dzieje. Jak powtórzy się sytuacja to chyba zadzwonię do mojego ginekologa...
Adaś skarbuś 56 cm szczęścia 3580 g miłości
Urodziłem się 12 lipca 2016
-
Agaax wrote:Kochana na ulotce pisze, że w ciąży nie stosuje sie tego aplikatora! Tylko palcem trzeba sobie radzić
Tak to jest jak się nieuważnie czyta ulotki . Dziwne, że dopiero teraz mi to wyskoczyło, jakoś cały miesiąc był spokój... Wczoraj już robiłam paluszkiem i odpukać wszystko jest dobrze
Co ja bym bez Was zrobiłaAgaax lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny we środę koło 22 dostalam lekkiego plamnienia/brudzenia, które trwało około 30 minut. Kolor taka brudna krew, później jasno różowy sluz i na końcu brąz. Było tego naprawde bardzo mało. Na szczescie w nocy przyjąl mnie mój ginekolog (wspaniały człowiek). Myślalam ze umre ze stresu. Na szczesie na usg okazało się, że z dzidzią wszystko dobrze, serduszko bije (185 razy). Przepisal mi pimafucin na infekcje bo sluzówka była powiększona. Czy możliwe ze takie plamienie pojawiło sie na skutek infekcji? Po tych globulkach czuje się o wiele lepiej. Natomiast dalej kilka razy w ciągu dnia mam takie kłucie, rwanie w pachwinach raz po jednej a raz po drugiej stronie;/
Wczoraj byłam u innego ginekologa (chodze do dwóch), wizyta umówiona 3 tyg wczesniej. U niego dzidzia miała 24.4 mm a na zdjeciu ze środy mam 26.5 mm. Jak to możliwe? Czy przyczyną może być to, że jedno usg było robione na swietnym aparacie 4d a drugie na o wiele gorszej jakosci sprzecie?
Ale wam przynudzamWiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2015, 20:10
2 lipca 2016r. Marcel -
majeczka87 wrote:kochane powiedzcie mi czy to normlane: mam czesto pp lub wieczorem taki nacisk, parcie na tak jakby szyjkę macicy. Brzuch nie boli tylko to. TO normalne?
mam podobnie własnie...ale tak tylko kilka sekund ...2 lipca 2016r. Marcel -
nick nieaktualnyEv wrote:Cześć !
Mogę sie przyłączyć do Was ?
Co za pytanie . Oczywiscie że możesz
Tylko przypomnij mi tutaj na kiedy masz termin porodu
Missy na twój termin według belly też czekamWiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2015, 13:24
Ev lubi tę wiadomość
-
katsuyoshi wrote:Ev kochana ale sie ciesze że w końcu do nas zawitałaś
Co za pytanie . Oczywiscie że możesz
Tylko przypomnij mi tutaj na kiedy masz termin porodu
Missy na twój termin według belly też czekam
!
Wg Bell na 14 Lipca , lekarz poda mi termin na kolejnej wizycie czyli po 5 stycznia będę wiedziała juz taka "pewna" datękatsuyoshi, Vesper lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEv wrote:!
Wg Bell na 14 Lipca , lekarz poda mi termin na kolejnej wizycie czyli po 5 stycznia będę wiedziała juz taka "pewna" datę
Ja w poniedzialek mam lekarza a on zapisze mnie do połoznejVesper, Ev lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry ciocie w 8 tygodniu!
Mam już 1 cm i jestem starsze o 1 dzień niż mówi data OM.
Serduszko bije jak dzwon
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/f75965a1228e.jpg
Dziewczyny, jestem szczęśliwaWiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2015, 17:11
Vesper, majeczka87, Ev lubią tę wiadomość
Synek - 3740g i 61cm szczęścia urodzony 40+1 tc.
Start: 06/2015 -> 2 cykl zakończony 26.08.2015 [*] 6t+6dc. -
Bobitta wrote:Nie mogę dać sobie spokoju z tym co mi lekarz powiedział...
Czy któraś z Was wie jak interpretować ten wynik
przy CRL 36,8mm NT 2,6 w 10 tygodniu i 1 dniu ciąży
Kochana,
Wg statystyk mediana dla NT jest "niby" za wysoka, ale ponoć genetycy martwią się dopiero jak NT jest powyżej 3mm!
Znalazłam taki wpis:
NT wyniosło 3,00 mm , to był koniec 10-tego tyg. W 12 tyg. sondą 3D wyniosło 1,22. Pierwsze USG było robione mało dokładnym aparatem, a może nawet było troszkę za wcześnie. Najgorsze było to , że określenie przezierność karkowa było dla mnie zupełnie obce, ale jak już wróciłam do domu , siadłam do netu ..........
Miałam również test PAPP-A wyszło OK.
Wykonanie amniopunkcji w tym wypadku lekarz uznał za zbędne, byłam uspokojona, ale pod koniec ciąży wróciły niepokoje..................
Wszystko jest w jak najlepszym porządku.
Z racji nieprawidłowego NT pozostałe 2 badania USG i testy miałam bezpłatnie, wiem też, że kobiety po 35r. ż. też mają je bezpłatnie
https://forum.parenting.pl/9-miesiecy-ciaza/1046472,ile-wyniosla-przeziernosc-karkowa-waszych-maluchow,3
inna dziewczyna napisała:
Syn mial nt 3,8mm i urodził sie calkowicie zdrowy. Wysokie nt to nie wyrok.
3,9 mm , corcia ma 10 miesiecy,okaz zdrowia
Kochana, zamknij internet! wiem, że to się łatwo pisze, ale życzę Ci, żeby Cie ogarnął spokój. Wierzę, że z Twoim maluszkiem będzie wszystko w najlepszym porządku. Proszę nie martw się na zapas!
Pozdrawiam Ciężaróweczki!
edit:
A z innego wątku:
Wiele przez te dni czytałam o NT i źródła zachodnie podają że 9/10 dzieci mających NT do 3.5 rozwija się prawidłowo. Ważne są też inne markery jak uwidocznienie kości nosowej i przepływy. Na NT wpływa też DUPHASTON który w PL jest przepisywany czasami jak cukierki (ja też brałam ze wzgl na plamienia). Na NT wpływa też wielkość płodu (większe=wieksze nt) oraz czasami nawet...przeziębienie w ciąży powodujące chwilowy obrzęk (tak małego) płodu.
http://f.kafeteria.pl/temat/f10/przeziernosc-karkowa-waszych-maluchow-p_3359723
Wiadomo, że badać się trzeba, ale don't panic, please !Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2015, 18:05
staramy się od września 2015
,,Zwycięzcy nigdy nie rezygnują, rezygnujący nigdy nie zwyciężają"
-
Cześć dziewczyny
Ev witaj w końcu w naszym gronie
ja się leczę, śpię, jem, śpię i tak cały dzień zimno jak cholera gadałam dzisiaj z bratową i ona też taką zimnicę miała na początku i koło 4 mies jej przeszło dopiero no nic jakoś przeżyję ogólnie bardzo dobrze ze wszystkim...ani brzuch nie boli ani nic... Nic nie czuję (oprócz objawów) i czasami czuję się z tym nieswojo bo już się przyzwyczaiłam do ciągnięcia w brzuchu ja już śmigam i sprzątam cały dom, spaceruję bez problemów oby tak mi się trzymało do końca
Ściskam Was mocnoEv lubi tę wiadomość