X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Lipcowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Bobitta Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę Wam, że potraficie z NIM gadać.

Bobitta
    ckai43r8kvzjnozx.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie zazdrość, tylko pójdź do spowiedzi i próbuj ;) przeciez to nie możliwosc tylko dla nieliczych a dla wszystkich;)

alexxx, Ev lubią tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • Ev Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majeczka87 wrote:
    ja spokoju nauczylam sie a raczej wymodliłam go starając sie o dzidziusia i mając na niego marne szanse. Szczegolnie modlitwa Nowenną Pompejańską dała mi dużo spokoju bo przezywalam strasznie każdą miesiaczke ;) wszystko powierzałam Bogu, Jego woli i dobremu również dla mnie planowi ;) i tak samo jak zaszlam w ciąże ;) od razu wszystko powierzylam i powierzam Jemu ;) on dał zycie dziecku i on jest Jego Panem;) reasumując jesteśmy w najlepszych Rękach;)

To tak samo jak JA ... <3 :) !

I uważam tak samo jak Ty <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2015, 17:11

majeczka87 lubi tę wiadomość

8599yx8d9t871y8x.png
    eoc93ew1yklyxdn4.png
  • Bobitta Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny :) wybraliśmy z mężem imiona :)
    chłopak - Bernard
    dziewczynka - Julia

Evanlyn, katsuyoshi, Ev, Vesper lubią tę wiadomość

Bobitta
    ckai43r8kvzjnozx.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobitta wrote:
    hej dziewczyny :) wybraliśmy z mężem imiona :)
    chłopak - Bernard
    dziewczynka - Julia
    Ładne :D Bernard oryginalne :D my z M dalej mamy problem :( nie podoba mi sie nic heh ale podzieliliśmy że ja wybieram dla dziewczynki a on dla chłopaka :) on już wybrał: Artur, Karol albo Grzegorz ale Grzegorz odpada jak dla mnie :D

katsuyoshi lubi tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • Bobitta Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn wrote:
    Ładne :D Bernard oryginalne :D my z M dalej mamy problem :( nie podoba mi sie nic heh ale podzieliliśmy że ja wybieram dla dziewczynki a on dla chłopaka :) on już wybrał: Artur, Karol albo Grzegorz ale Grzegorz odpada jak dla mnie :D
    Hahaha :D myśmy mieli inaczej :P Plan był taki, że obje mieliśmy wybrać imiona takie jakie się nam podobają i dla chłopca i dla dziewczynki. Te które się powtórzą będą w następnej rundzie... ale ja wybrałam Maciek/Emil/Wojtek i Róża/Hanna/Bogumiła/Wioleta
    a mąż Henryk/Bernard i Alicja/Julia i stwierdziłam, że z te które On wybrał są ładniejsze :P i mam nadzieje, że mi sie nic nie odwidzi i tak już zostanie :D

Bobitta
    ckai43r8kvzjnozx.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobitta wrote:
    Hahaha :D myśmy mieli inaczej :P Plan był taki, że obje mieliśmy wybrać imiona takie jakie się nam podobają i dla chłopca i dla dziewczynki. Te które się powtórzą będą w następnej rundzie... ale ja wybrałam Maciek/Emil/Wojtek i Róża/Hanna/Bogumiła/Wioleta
    a mąż Henryk/Bernard i Alicja/Julia i stwierdziłam, że z te które On wybrał są ładniejsze :P i mam nadzieje, że mi sie nic nie odwidzi i tak już zostanie :D
    My tak robiliśmy ale żadno się nie powtarzało haha :D było kilka prób i ta metoda zawiodła :D teraz ja się będę męczyć bo on już ma a ja będę robiła samotną burzę mózgów :D

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to widze że dziewczyny szalejecie :)
    No u mnie sytuacja sie powtarza .
    Ja dla synka wybieram mój dla córki.
    Dla synka juz wybrałam i bedzie Xavier a mój pewnie da córce te co chciał dać w pierwszej ciazy bo tylko te mu sie podoba czyli Victoria... chyba bede musiala polubiec te imie ;p

• majeczka87 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja to sie boje dac pelna odpowiedzialnosc za imie dla meza. Obojga rodzice musza lubic imie dziecka bo potem sie zdarza czesto rodzi sie dziecko ma imie a rodzice nazywaja ją kompetnie inaczej. z punktu psychologicznego dla dziecka to nic dobrego ;)

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • Ev Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane :)

Ja "przecudnie " zaczynam 10 tc ... w nocy wymioty, teraz mdlosci i bol glowy - leze w lozku bo jak wstalam rano na zajęcia to swiat mi wirowal i nie bylo za milo ^^ .

Jak tam Wasze samopoczucia ? :*

8599yx8d9t871y8x.png
    eoc93ew1yklyxdn4.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ev wrote:
    Hej kochane :)

Ja "przecudnie " zaczynam 10 tc ... w nocy wymioty, teraz mdlosci i bol glowy - leze w lozku bo jak wstalam rano na zajęcia to swiat mi wirowal i nie bylo za milo ^^ .

Jak tam Wasze samopoczucia ? :*
    Boże Ev u mnie też okropnie :( nie mogłam rano wstać bo zawroty głowy...chodzę chodzę i nic zjeść nie mogłam :( naciągało mnie na wymioty a nic nie mogłam z siebie wyrzucić bo oczywiście nic w żołądku nie było... Dopiero o 10 teściowa ugotowała rosołek o mój dzidziuś łaskawie zgodził się zjeść :D ono na bank będzie całe mężulkowe bo rosołu nienawidziłam wcześniej bo co to za jedzenie sama woda...a teraz nie dość że jem rosół kilka razy dziennie to jeszcze biorę się za rzeczy których wcześniej bym nie tknęła :O wcześniej byłąm łasuchem a teraz nie mogę nawet popatrzeć na słodkie :O (mój M nie lubi i nie je słodkiego) dziwne rzeczy ta ciąża :D

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • Ev Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn wrote:
    Boże Ev u mnie też okropnie :( nie mogłam rano wstać bo zawroty głowy...chodzę chodzę i nic zjeść nie mogłam :( naciągało mnie na wymioty a nic nie mogłam z siebie wyrzucić bo oczywiście nic w żołądku nie było... Dopiero o 10 teściowa ugotowała rosołek o mój dzidziuś łaskawie zgodził się zjeść :D ono na bank będzie całe mężulkowe bo rosołu nienawidziłam wcześniej bo co to za jedzenie sama woda...a teraz nie dość że jem rosół kilka razy dziennie to jeszcze biorę się za rzeczy których wcześniej bym nie tknęła :O wcześniej byłąm łasuchem a teraz nie mogę nawet popatrzeć na słodkie :O (mój M nie lubi i nie je słodkiego) dziwne rzeczy ta ciąża :D

Ja juz myslalam ze bede mial spokoj bo przez kilka dni bylo w normie a tu znow powrocily dolegliwosci :( .

Hah :)) ! ja jem duzo slodkiego - niestety mnie nie odrzucilo ;p , ale zdziwilam sie ostatnio w markecie jak poczulam zapach suszu i bardzo mi odpowiadal a zawsze go nienawidzilam ^^ .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2015, 11:35

8599yx8d9t871y8x.png
    eoc93ew1yklyxdn4.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ev wrote:
    Ja juz myslalam ze bede mial spokoj bo przez kilka dni bylo w normie a tu znow powrocily dolegliwosci :( .

Hah :)) ! ja jem duzo slodkiego - niestety mnie nie odrzucilo ;p , ale zdziwilam sie ostatnio w markecie jak poczulam zapach suszu i bardzo mi odpowiadal a zawsze go nienawidzilam ^^ .
    A ja kiedyś lubiłam suszone morele, żurawinę i rodzynki a teraz nawet zapachu nie mogę znieść :P M kupił mi pół kg moreli i wszystko wyschło i poszło w kosz :(

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • Ev Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak u Was ( przepraszam za dosłowność ) ze śluzem ?:P

8599yx8d9t871y8x.png
    eoc93ew1yklyxdn4.png
  • Ev Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn wrote:
    A ja kiedyś lubiłam suszone morele, żurawinę i rodzynki a teraz nawet zapachu nie mogę znieść :P M kupił mi pół kg moreli i wszystko wyschło i poszło w kosz :(

To ja mam wlasnie odwrotnie :)

8599yx8d9t871y8x.png
    eoc93ew1yklyxdn4.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ev wrote:
    U mnie ni ma...tylko że ja się leczę na tego gada :(

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • Ev Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn wrote:
    U mnie ni ma...tylko że ja się leczę na tego gada :(

Aaaa no tak i jak ? lepiej cos jest ?

8599yx8d9t871y8x.png
    eoc93ew1yklyxdn4.png
  • Bobitta Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ev wrote:
    dużo białego

Bobitta
    ckai43r8kvzjnozx.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ev wrote:
    Aaaa no tak i jak ? lepiej cos jest ?
    Lepiej :) widzę że w "środku" już czysto i na zewnątrz też spokojnie..no ale kurację trzeba zakończyć :) jeszcze 4 dni. Na szczęście nie miałam żadnych działań ubocznych ale przestraszyła mnie tym że przepisze silniejsze leki żeby gada zażegnać raz na zawsze...

A u Ciebie jak wygląda? Przed gadem miałam kremowo :D

Ev lubi tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • Ev Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam duzo białego śluzu i sie zastanawiam czy to dobrze :P

8599yx8d9t871y8x.png
    eoc93ew1yklyxdn4.png
‹‹ 82 83 84 85 86 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ