X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Lipcowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Bobitta Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się ostatnio czuje bardzo dobrze i to mnie niepokoi ;/ nie czuję w ogóle jakbym była w ciąży ;(

katsuyoshi lubi tę wiadomość

Bobitta
    ckai43r8kvzjnozx.png
  • Ev Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobitta , ale nie popadajmy w skrajnosci ... to ze np. Ja czuje sie fatalnie i moze raptem kilka dni bylo takich naprawde dobrych bez mdlosci itp. a ty sie czujesz dobrze to o niczym nie swiadczy :) .

Szczerze Wam powiem ze ryczec juz mi sie chce bo mam tyyyleeee rzeczy do zrobiena a czuje sie fatalnie :( ... rozumiem ciaza itd ale odrobinke moglo by mi juz odpuscic .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2015, 11:43

8599yx8d9t871y8x.png
    eoc93ew1yklyxdn4.png
  • Ev Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia85 wrote:
    Tak, beta za niską i nie przyrosta. Wszystko jak w 6 tygodniu, a ja jestem w 9 i 3 dni, owu się nie przesunęła. Juz dostałam tabletki na poronienie.

<3 ;( . A co ma do tego owu ??

8599yx8d9t871y8x.png
    eoc93ew1yklyxdn4.png
  • Bobitta Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EV nie popadam w paranoje :) tylko porostu się zwyczajnie obawiam, że jest za dobrze !
    Dziś byłam w trzech urzędach załatwiać wyrejestrowanie przedsiębiorstwa. Zajęło mi to łącznie półtorej godziny. Rozumiecie ? Półtorej godziny na UM US i ZUS szok. Normalnie w jednym urzedzie stałam w kolejce po godzinie a zanim złorzyłam wnioski i takie tam to z dwie mijały.

Bobitta
    ckai43r8kvzjnozx.png
  • Ev Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobitta wrote:
    EV nie popadam w paranoje :) tylko porostu się zwyczajnie obawiam, że jest za dobrze !
    Dziś byłam w trzech urzędach załatwiać wyrejestrowanie przedsiębiorstwa. Zajęło mi to łącznie półtorej godziny. Rozumiecie ? Półtorej godziny na UM US i ZUS szok. Normalnie w jednym urzedzie stałam w kolejce po godzinie a zanim złorzyłam wnioski i takie tam to z dwie mijały.

No wiem ze sie martwisz ... ja tez sie martwie .

Łłłłłooooołł ;D rekord !

Bobitta, katsuyoshi lubią tę wiadomość

8599yx8d9t871y8x.png
    eoc93ew1yklyxdn4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dnia dzisiejszego.
    Zacznę od tego że:

Monia85 rozumiem że ciąża może być mlodsza itp.Ale nie pomyslalaś aby isc dla pewnosci do drugiego lekarza? Dla uspokojenia i 100% pewnosci.Wiesz wiele takich przypadków a potem okazuje się ze serduszko jest i malenstwo ma się dobrze.Nie boisz się ryzykowac brania tabletek bez sprawdzenia drugi raz? Wiesz dziewczyy tutaj mialy tez dziwny przypadek a okazało sie że ciąża jest mlodsza.Oczywiscie zrobisz jak uważasz ale ja na Twoim miejscu wolalabym jeszcze raz sprawdzic u innego lekarza nim łykne tabletki na poronienie.

Teraz tak:

Bobitta <3 ciesz sie że nie masz tych wstretnych objawów uwierz mi to wcale nie jest miłe :( ja wiele bym dała aby całą ciąże przejsc bez nich. Każda kobieta ma inaczej jedne cieżko przechodza inne zas wcale nie czują ze są w ciazy az do samego konca. Oczywiscie nie mówione że objawy u ciebie wcale sie nie pokażą bo moze to być tylko chwilowe a potem rzucic cie na takie dolegliwosci że bedziesz wracac wspomnieniami do dni kiedy ich nie miałaś.Nie martw się.

Ev <3 niestety tez to przechodzę. Mam tyle spraw do zrobienia itp do tego potrawy szykować i planowac a nic nie jestem wstanie zrobic :/ Dzis poszlismy na zakupy. Ja niestety doszlam tylko do tesco :( i musialam z niego szybko wyjsc bo omal nie padlam :( i tyle mialam z zakupów. Mój je zrobil a ja z małym siedziałam na ławce przed tesco . Mój powiedział ze do miasta czyli do pl sklepu pójdze sam a mnie odporowadzi z malym do domu.Niestety dostalam jeden z najgorszych objawow z pierwszej ciazy jaki mialam :( Teraz bedzie strach aby sama w ogole gdzie kolwiek wychodzila do sklepu. Oczywiscie tez sie nie martw bo objawy nasze z czasem zmaleją a nie ktore znikną i bedzie lepiej. Teraz trzeba tylko je przetrwac.

A teraz dobra wiadomosc:
    Dostałam pocztą ze szpitala termin USG na który mnie zapisano :) i dnia 30 grudnia mam pierwsze usg o 15.30. Boje się wiadomo ale pociesza mnie fakt że zobacze malenstwo jeszcze przed nowym rokiem <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2015, 14:05

Ev, Bobitta lubią tę wiadomość

• Ev Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia85 wrote:
    No ma, bo ciaza może być młodsza.

Aaaa rozumiem ... .

mamuśka1 lubi tę wiadomość

8599yx8d9t871y8x.png
    eoc93ew1yklyxdn4.png
  • Ev Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kat ... ehhh no to jesteśmy Dwie . Damy rady ! <3

Ja bym juz chciała 5.01 i USG , tak bardzo chce zobaczyć maleństwo i czy wszystko jest dobrze .

8599yx8d9t871y8x.png
    eoc93ew1yklyxdn4.png
  • Izka_K Koleżanka

Wysłany: 18 grudnia 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobitta wrote:
    Ja też się ostatnio czuje bardzo dobrze i to mnie niepokoi ;/ nie czuję w ogóle jakbym była w ciąży ;(

Hey Bobitta, ja też się nie czuję jakbym była w ciąży, oprócz sporadycznych mdłości i zmęczenia nic innego mi nie dolega. Jednak staram się nie popadać w skrajność. Staram się myśleć pozytywnie, że wszystko jest dobrze i cieszyć się z tego, że nie muszę przytulać toalety itp. :)

Wizytę następną mam 22 grudnia i już nie mogę się doczekać :)

oar83e3kj72hlh2k.png

w5wqe6yd4fpd0w9m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izka_K ja mam 23 położna pierwszą wizyte :)
    Ev jakos przeleca te dni do twojej wizyty najważniejsze by tyle o niej nie myslec chociaz to strasznie trudne.

Własnie wrociłam z obejmowania wc :(
    Chyba u mnie sie zaczyna rozkrecac na dobre...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2015, 14:18

Ev lubi tę wiadomość

• majeczka87 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katsuyoshi wrote:
    Izka_K ja mam 23 położna pierwszą wizyte :)
    Ev jakos przeleca te dni do twojej wizyty najważniejsze by tyle o niej nie myslec chociaz to strasznie trudne.

Własnie wrociłam z obejmowania wc :(
    Chyba u mnie sie zaczyna rozkrecac na dobre...

wspolczuje....

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia85 wrote:
    Mnie badalo 5 lekarzy, 3 wczoraj i dwóch dzisiaj. Nie ma szans. U mnie owu potwierdzona monitoringiem i indukiwana pregnylem.
    aha :( myslalam ze tylko jeden lekarz

W ogóle dziewczyny jak to jest z tym serduszkiem? Dlaczego ono sie nie pojawia? Nie rozumiem tego :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2015, 15:26

• Bobitta Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie ten pierwszy dziwny lekarz powiedział, że to jest dlatego, że ciałko kierunkowe nie dotarło do pęcherzyka (czy coś w tym stylu... nie chce przekręcać)

Bobitta
    ckai43r8kvzjnozx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak czytam niektore wpisy to mnie cholera tłucze. Czy wy myślicie że tabletki na poronienie można w Biedronce jak cukierki kupić? Jeżeli macie lekarzy którzy bez upewnienia by wam je dali to szczerze wam współczuję.
    Nie ma to jak mądre porady z forum. Faktycznie jesteście lepiej wykształcone niż nie jeden lekarz. Myślę że w takim przypadku mogłaś sobie darować to "ja na twoim miejscu" bo na jej miejscu nie jesteś.

katsuyoshi, tysiaa93 lubią tę wiadomość

• Bobitta Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mona_M wrote:
    Jak czytam niektore wpisy to mnie cholera tłucze. Czy wy myślicie że tabletki na poronienie można w Biedronce jak cukierki kupić? Jeżeli macie lekarzy którzy bez upewnienia by wam je dali to szczerze wam współczuję.
    Nie ma to jak mądre porady z forum. Faktycznie jesteście lepiej wykształcone niż nie jeden lekarz. Myślę że w takim przypadku mogłaś sobie darować to "ja na twoim miejscu" bo na jej miejscu nie jesteś.
    Mona_M nie wiem dokładnie kto napisał to "ja na Twoim miejscu" ale wiem, że żadna z Nas tutaj nie chciałaby się znaleźć na takim miejscu i myślę, że nikt nie jest tak okrutny żeby komuś tego życzył.
    Myślę, że chodziło o to, że niestety ale lekarz lekarzowi nie równy i po prostu lepiej zapytać kilu lekarzy w takiej sytuacji, bo np Ja i kilka tu z forum miały takie przypadki, że jeden lekarz powiedział tak a u innego okazało się że jest inaczej. Niestety też, spotkałam się z kilkoma sytuacjami (nie mówie, że nie wiadomo ile/ ale u moich znajomych trzy razy), że lekarz wprost zapytał czy chce te ciąże czy ją usuwamy. A nawet wtedy nie powiedział, że ciąże tylko "problem".
    Nie mam pojęcia jak zrozumiałaś tą wypowiedz, ale wydaje mi się, że to tylko chęć pomocy i troski a absolutnie nie złości czy chęci dopieczenia kierowała tą osobę która właśnie tak odpisała.

majeczka87 lubi tę wiadomość

Bobitta
    ckai43r8kvzjnozx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2015, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mona_M wrote:
    Po 1. to ty powiedziałaś a nie my że tabletki można kupić w biedronce.
    Po 2. nikt tu nikomu na złosc nic nie pisze widocznie nie czytasz ze zrozumieniem.
    Po 3.Twoje ocenianie nas jest śmieszne. To że komuś radzimy pójscie do kilku lekarzy świadczy tylko o tym że się martwimy i pragniemy wspierac a nie tracic nadzieje. Ale co ty o tym wiesz?! Wchodzisz na nasz wątek do którego nie należysz i tylko krytykujesz. Nie znasz tutaj dziewczyn które miały różne przypadki i gdyby nie to że jedna drugiej doradzała aby isc do jeszcze jednego lekarza nie tylko jednego dały nadzieje dziewczynom! Dzieki takiemu własnie wsparciu nasze dziewczyny się nie załamały i walczyly ! Wiec wybacz ale nic o nas nie wiesz wiec skończ wchodzić do nas i nas krytykować ! To tyle co powiem na ten temat.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2015, 19:51

alexxx lubi tę wiadomość

• Evanlyn Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór dziewczyny.

Monia przykro mi :( nie wiem co powiedzieć :(

Zaczynam 10. tydzień z całodniowym mega bólem głowy...nie pomaga nawet kilkakrotna kuracja amolem :( oby sen odgonił ten ból bo nie pamiętam kiedy tak bolała...

Umówiłam się a laborantką na badania bo mam je zrobić miedzy świętami a wiadomo że to ciężko bo co chwile wolne. Prze fajna babka :) dała mi nawet dodatkowy pojemniczek na mocz tak na zaś i śmiała się że jeszcze będę miała tyle badań że na bank się przyda :P

katsuyoshi, Ev lubią tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • alexxx Ekspertka

Wysłany: 18 grudnia 2015, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadzam się z katsuyoshi :)
    ja miałam niestety podobną sytuację, lekarz powiedział mi ze nic nie ma w pęcherzyku i jak poronienie się samo do tygodnia nie zacznie to mam się zgłosić do szpitala po tabletki. W takich sytuacjach opinia więcej niż jednego lekarza to podstawa, gdyż lekarz też człowiek - pomylić się może niestety. Może być to winą 'nie sprawnego oka', kiepskiej jakości sprzętu usg - mam na myśli wczesną ciążę oczywiście. Mimo regularnych cykli owulacja się może przesunąć..bywa.. Posłuchałam i poszłam do innego lekarza, okazało się, że mało tego, iż w pęcherzyku jest ciałko żółte i zarodek to jeszcze serducho bije :)
    Nie mam żalu do tamtego lekarza, ciesze się, że posłuchałam innych i siebie też. Chociaż przypuszczam, że zrobił by mi jedno usg jeszcze, ale co nerwów zjadłam to moje..
    Nie wiedziałyśmy, że naszą koleżankę badało w sumie 5 lekarzy. Martwiłyśmy się o nią i nie traciłyśmy nadziei. Jednak w obecnej sytuacji pozostaje nam wspierać naszą koleżankę i życzyć aby jak najszybciej znów się tutaj pojawiła z fasolką
    Moniczko mam nadzieje ze się trzymasz i że będzie wszystko dobrze się układać, niestety tak czasami jest, że natura się rządzi swoimi prawami.

My się tutaj wszystkie wspieramy i doradzamy sobie nawzajem życzliwie i jak najlepiej możemy. Każda z nas już coś przeszła, jedna wiedzę ma większą, drugą mniejszą - aczkolwiek każda się stara pomóc na tyle na ile potrafi, choćby dobrym słowem.
    Nie na miejscu jest tutaj porównywanie tabletek przyspieszających poronienie do cukierków z biedronki...aż przykro się takie coś czyta.

To tyle,
    dziękuje :)

ale się rozpisałam... :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2015, 22:12

katsuyoshi, Ev, Bobitta, majeczka87 lubią tę wiadomość

2 lipca 2016r. Marcel
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn wrote:
    Dobry wieczór dziewczyny.

Monia przykro mi :( nie wiem co powiedzieć :(

Zaczynam 10. tydzień z całodniowym mega bólem głowy...nie pomaga nawet kilkakrotna kuracja amolem :( oby sen odgonił ten ból bo nie pamiętam kiedy tak bolała...

Umówiłam się a laborantką na badania bo mam je zrobić miedzy świętami a wiadomo że to ciężko bo co chwile wolne. Prze fajna babka :) dała mi nawet dodatkowy pojemniczek na mocz tak na zaś i śmiała się że jeszcze będę miała tyle badań że na bank się przyda :P
    Z tą głową wiem jak jest cieżko :/ mnie bolała całe 2 dni ani paracetamol ani amol nie pomagał :(
    Naszczescie przeszło po 2 dniach.

Swoją drogą dziewczyny mam prośbe !
    Jeśli zmieniły wam sie daty porodu to prosze mi o tym napisać. Bo zauważyłam że na innych wątkach do których należycie [ oczywiscie nie wszystkie] macie wpisane inne terminy. Byłabym wdzięczna jeśli każda po wizycie u lekarza podawała mi akutalny dzien porodu jaki wyznaczył jej lekarz czy też USG. Dziękuje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2015, 22:14

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2015, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alexxx wrote:
    Zgadzam się z katsuyoshi :)
    ja miałam niestety podobną sytuację, lekarz powiedział mi ze nic nie ma w pęcherzyku i jak poronienie sie samo do tygodnia nie zacznie to mam się zgłosić do szpitala po tabletki. W takich sytuacjach opinia więcej niż jednego lekarza to podstawa, gdyż lekarz też człowiek - pomylić się moze niestety. Moze byc to winą 'nie sprawnego oka', kiepskiej jakości sprzętu usg - mam na mysli wczesną ciąze oczywiście. Mimo regularnych cykli owulacja się może przesunąc..bywa.. Posłuchałam i poszłam do innego lekarza, okazało się, że mało tego, iż w pecherzyku jest ciałko zolte i zarodek to jeszcze serducho bije :)
    Nie mam żalu do tamtego lekarza, ciesze sie, że posluchalam innych i siebie też. Chociaż przypuszczam, że zrobił by mi jedno usg jeszcze, ale co nerwów zjadłam to moje..
    Nie wiedziałyśmy, że naszą koleżankę badało w sumie 5 lekarzy. Martwiłysmy się o nią i nie traciłysmy nadzieji. Jedank w obecnej sytuacji pozostaje nam wspierac naszą kolezanke i zyczyć aby jak najszybciej znów się tutaj pojawiła z faoslką
    Moniczko mam nadzieje ze się trzymasz i że będzie wszystko dobrze się układac, niestety tak czasami jest, że natura się rzadzi swoimi prawami.

My się tutaj wszyskie wspieramy i doradzamy sobie nawzajem życzliwie i jak najlepiej możemy. Każda z nas już cos przeszła, jedna wiedze ma większą, drugą mniejszą - aczkolwiek każda się stara pomóc na tyle na ile potrafi, choćby dobrym słowem.
    Nie na miejscu jest tutaj porównywanie tabletek przyspieszających poronienie do cukierów z biedronki...az przykro się takie coś czyta.

To tyle,
    dziękuje :)

ale się rozpisałam... :D
    a no rozpisałaś sie :) miło mi i dziękuje za poparcie <3
    Wkurzają mnie tacy ludzie :/ których celem w zyciu jest siedzenie na internecie-forach i krytykowanie innych a sami nie widzą nic u siebie.Jaki mają cel tak krytykować? Czują sie dzieki temu chyba lepiej i chcą sie dowartościować bo pewnie w realu nie mają takich mozliwosci? Nie wiem i nie chce wiedzieć ! Ale wchodzenie do kogoś na wątek tym bardziej że sie do niego nie należy i krytykowanie bez podstaw innych jest chore !

alexxx lubi tę wiadomość

‹‹ 84 85 86 87 88 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ