X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Lipcowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kat olej to. Wcześniej olewka zdała egzamin. Ja nawet nie komentuje...

Mam nadzieję że szybko mi przejdzie ta głowa bo masakra :(

Ev zaczynam dzisiaj Nowennę Pompejańską to będziesz miała forumową koleżankę do różańca :P ja też wierze w "takie rzeczy" że tak powiem bo modlitwa rozwiązuje wszystkie moje problemy i dostaję odpowiedzi na pytania :)

katsuyoshi, majeczka87, alexxx lubią tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • Ev Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn wrote:

Ev zaczynam dzisiaj Nowennę Pompejańską to będziesz miała forumową koleżankę do różańca :P ja też wierze w "takie rzeczy" że tak powiem bo modlitwa rozwiązuje wszystkie moje problemy i dostaję odpowiedzi na pytania :)

Bardzo sie ciesze ! :) Słuszna decyzja <3 .

katsuyoshi lubi tę wiadomość

8599yx8d9t871y8x.png
    eoc93ew1yklyxdn4.png
  • Ev Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znów mnie mdli dziewczyny ... doszły jeszcze wzdęcia i gazy do tego .... aaaaaaaaaaa !

Dobrej Nocy <3

8599yx8d9t871y8x.png
    eoc93ew1yklyxdn4.png
  • madziarella88 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 01:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wzdecia, gazy, mdlosci - to samo co u mnie ev...
    ale dla mnie najgorsze jest to ciagle zmeczenie i sennosc.. ;(
    nie wiem czy ktoras z was jest czyna zawodowo ale wytrzymac w takim stanie w pracy 8 h od pn do pt (w tym tygodniu nawet sobota..) to jest normalnie katastrowa.. dlatego sie tak malo odzywam. Sil mi brak!
    mam nadzieje ze u was troche lepiej. buziaki

katsuyoshi, Ev lubią tę wiadomość

5b09mg7y1fm9q2ki.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2015, 05:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziarella88 wrote:
    nie wiem czy ktoras z was jest czyna zawodowo ale wytrzymac w takim stanie w pracy 8 h od pn do pt (w tym tygodniu nawet sobota..) to jest normalnie katastrowa.. dlatego sie tak malo odzywam. Sil mi brak!
    Na pocieszenie dla ciebie kochana :) ja w pierwszej ciazy wlasnie tak mialam a nawet i gorzej i pracowalam po 12h:/ i wiem ze lekko nie jest ....moja praca byla w zimnym i stojaca , a jak musialam objac wc to lecialam z hali jak szalona . I tak musialam pracowac do29 tyg ciazy aby dostac potem macierzynskie :/ Takie u nas zasady eh

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2015, 05:42

• Bobitta Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziarella88 wrote:
    Ja pracuje od 9-17. ale pracuje w domu, bo ostatnio same projekty, które robie na kompie. Więc praca domowa. Uwierz mi, jao mam łóżko w zasięgu wzroku to jest ŻLE !!!
    co jeszcze ... tylko nieznośne gazy a tak to to żadnych mdłości, żadnych wymiotów

katsuyoshi, madziarella88 lubią tę wiadomość

Bobitta
    ckai43r8kvzjnozx.png
  • pocieszna Znajoma

Wysłany: 19 grudnia 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej pracowałas do 29 tyg bo nie dostała byś macierzyńskiego ? Gdzie takie zasady ? Mam nadzieje ze tak nie ma bo ja od 6 tygodnia jestem na L4 z uwagi ze pracuje na magazynie w niskiej temperaturze

f2w33e3k1ysv08zw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pocieszna wrote:
    Hej pracowałas do 29 tyg bo nie dostała byś macierzyńskiego ? Gdzie takie zasady ? Mam nadzieje ze tak nie ma bo ja od 6 tygodnia jestem na L4 z uwagi ze pracuje na magazynie w niskiej temperaturze
    hey :) ja w UK mieszkam

• pocieszna Znajoma

Wysłany: 19 grudnia 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acha ale mają wymagania ! Powinni to zmienić :-)

f2w33e3k1ysv08zw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pocieszna wrote:
    Acha ale mają wymagania ! Powinni to zmienić :-)
    Jak to się mówi każdy kraj ma swoje prawa :)
    Nie jest to akurat niestety fajne :/ bo jesli kobieta naprawde ciezko przechodzi ciaze to nie jest jej latwo tak pracowac. Ale co zrobic...
    A że zapytam ty do naszego wątku dołączyłas? Wybacz że pytam ale jakis czas malo zaglądałam i może przeoczyłam :)

• madziarella88 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kat u mnie jest to samo. praca w zimnie i stojaca. Plus dla mnie ze pare miesiecy temu dostalam tez pare zadan biurowych wiec teraz siedzie ok. 3-4 h w biurze no ale reszta i tak stoje... na szczescie w niemczech analizuja zagrozenia dla kobiet w ciazy w pracy i wielu rzeczy juz robic nie moge. no i w razie potrzeby moge wyjsc usiac lub sie na chwile polozyc. ale mimo wszystko to nadal 8 h i w dodatku popoludniu :/ ciezko..

5b09mg7y1fm9q2ki.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziarella88 wrote:
    kat u mnie jest to samo. praca w zimnie i stojaca. Plus dla mnie ze pare miesiecy temu dostalam tez pare zadan biurowych wiec teraz siedzie ok. 3-4 h w biurze no ale reszta i tak stoje... na szczescie w niemczech analizuja zagrozenia dla kobiet w ciazy w pracy i wielu rzeczy juz robic nie moge. no i w razie potrzeby moge wyjsc usiac lub sie na chwile polozyc. ale mimo wszystko to nadal 8 h i w dodatku popoludniu :/ ciezko..
    no fakt u mnie tez przyslugiwalo mi krzeslo i nie musialam stac. Wielu rzeczy także nie wolno bylo mi robic. Musieli wszystko mi przynosic sami , nie wolno bylo mi dzwigać. Pilnowali bardzo aby nic sie nie stalo i mogłam wychodzic kiedy chcialam i robic przerwy na jedzenie także kiedy chcialam tylko musialam brygadziscie powiedziec aby wrazie co wiedzieli gdzie jestem. Mimo to bylo bardzo ciezko bo niestety ciezko przechodziłam ciąże. Miałam ogromne krecenia glowy z szumami ... wymioty itp masakra...Ale niestety musialam przepracowac te 29 tyg ciazy :( inaczej macierzyński by mi się nie należał...teraz nie pracuje bo dopiero co rok po porodzie wiec wiadomo ze synkiem się zajmuje wiec macierzyńskiego nie bedzie ale wtedy kaska byla nam potrzebna tym bardziej ze nie mielismy mieszkania nie to co teraz :) Teraz jestem spokojna i mimo objawów ciesze sie ze moge spokojnie 9 miesiecy byc w domu z synkiem w ciepłym . I kiedy tylko zle sie poczuje moge się położyc ,odpoczac a nie sie martwić.Własnie oglądam na ebay-u angelskim meble dla dzieci bo szukam jakiejs szafy takiej ktora ma półki a nie do wieszania ... bo tylko dla dziciaczków nie mamy jeszcze konkretnej szafy do ubranek a ze ten pokoik nie jest za duzy to musi byc jedna a konkretna szafa z półkami.

Ps. A szaleństwo się zaczeło wtedy kiedy po mnie w pracy zaszły kolejne 4 osoby :D Musieli dokupic nowe krzesła bo nie mieli hehe. Wszyscy się smiali że zarażam inne :D Doczekaliśmy sie nowych krzeseł. Oczywiscie nie ktore osoby nie byly zadowolone ze skakali tak kolo nas bo ciąża to nie choroba.. moze i nie choroba ale skoro ma sie takie prawo to czemu nie skorzystać? Sami pewnie by skorzystali albo siedzieli w domu jakby byli w ciazy wiec takie gadanie mnie strasznie wkurzało :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2015, 11:01

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1111jpg_sxqxweq.jpg

hahaha rozbraja mnie ten mały łobuz :D
    a ja chciałam tylko proszek wsypać i wstawić pranie :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2015, 11:07

majeczka87, Ev lubią tę wiadomość

• majeczka87 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn wrote:

powodzenia w nowennie;) ja 2 go listopada zaczelam 5 tą ;) w poprzedniej zostalam wysluchana;) teraz kończe 25 -go ;)

Ev lubi tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • pocieszna Znajoma

Wysłany: 19 grudnia 2015, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katsuyoshi wrote:
    Jak to się mówi każdy kraj ma swoje prawa :)
    Nie jest to akurat niestety fajne :/ bo jesli kobieta naprawde ciezko przechodzi ciaze to nie jest jej latwo tak pracowac. Ale co zrobic...
    A że zapytam ty do naszego wątku dołączyłas? Wybacz że pytam ale jakis czas malo zaglądałam i może przeoczyłam :)

Eh... ze tak powiem wprosilam się termin mam na 30.07 według USG :-) wiec jeszcze się zalicza ;-) . U mnie w pracy raczej by nie skakali , były by bardziej złośliwi co poniektórzy , kierownictwo spoko gorzej z współpracownikami , no ale cóż :-) póki co odpoczywamy z maleństwem . Pozdrawiam

f2w33e3k1ysv08zw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pocieszna wrote:
    Eh... ze tak powiem wprosilam się termin mam na 30.07 według USG :-) wiec jeszcze się zalicza ;-) . U mnie w pracy raczej by nie skakali , były by bardziej złośliwi co poniektórzy , kierownictwo spoko gorzej z współpracownikami , no ale cóż :-) póki co odpoczywamy z maleństwem . Pozdrawiam
    spokojnie każdy kto chce dołaczyć jest mile widziany ;)
    Juz wpisuje cie na liste :)
    Nawet jakbyś nie była z lipca to by nic się nie stało bo nasz wątek jakby to napisać :D
    Przygarniamy kazdy miesiąc :)

pocieszna lubi tę wiadomość

• Evanlyn Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majeczka87 wrote:
    myslisz ze moj kaszel moze byc od lutki? a ty masz dopochwowa? tylko ze ja ją od 2 go listopada biore a kaszel ok 17 tego taki mocny sie zaczal
    Majeczka wybacz że dopiero teraz ale dopiero teraz doczytałam hehe wątpię żeby kaszel był od lutki, ja nie miałam żadnych objawów niepokojących jak ją stosowałam. Tak miałam dopochwowo :)ale od dawna już nie biorę, będzie już koło miesiąca...

A co do Nowenny: dziękuje :) mam zamiar wytrwać :) godzina z życia ale warto będzie mam nadzieję :)

Pocieszna witaj :)

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • Bobitta Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 06:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny :)
    witaj Pocieszna
    im bliżej wizyty na badania tym bardziej sie niepokoje i nie moge spac ;/

katsuyoshi, pocieszna, Ev lubią tę wiadomość

Bobitta
    ckai43r8kvzjnozx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2015, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry dziewczyny :) <3
    No i mamy dzisiaj 20 Grudnia ! I kto by pomyślał że to tak zleci... już za 3 dni moja pierwsza wizyta . A za chwile też wigilia :) Coś szwagierka mojemu przez telefon 2 dni temu mówiła że bedzie do mnie dzwoniła w sprawie wigili . Chyba w tym roku też chce nas zaprosić.Tak czy siak w domciu tez swoją robimy bo do niej to pewnie cos kolo 17stej bedzie .
    Bobitta <3 wiem że się stresujesz,martwisz i w ogóle. Wcale Ci się nie dziwie w końcu słyszałas takie rzeczy :/ Trzymam mocno kciuki aby wszystko się rozwiało i ułożyło się dobrze ! Liczę że bedzie dobrze i po wizycie bedziesz miała uśmiech na twarzy ze szczescia <3

majeczka87 lubi tę wiadomość

• Bobitta Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katsuyoshi wrote:
    Dzień Dobry dziewczyny :) <3
    No i mamy dzisiaj 20 Grudnia ! I kto by pomyślał że to tak zleci... już za 3 dni moja pierwsza wizyta . A za chwile też wigilia :) Coś szwagierka mojemu przez telefon 2 dni temu mówiła że bedzie do mnie dzwoniła w sprawie wigili . Chyba w tym roku też chce nas zaprosić.Tak czy siak w domciu tez swoją robimy bo do niej to pewnie cos kolo 17stej bedzie .
    Bobitta <3 wiem że się stresujesz,martwisz i w ogóle. Wcale Ci się nie dziwie w końcu słyszałas takie rzeczy :/ Trzymam mocno kciuki aby wszystko się rozwiało i ułożyło się dobrze ! Liczę że bedzie dobrze i po wizycie bedziesz miała uśmiech na twarzy ze szczescia <3
    Dzięki jak zawsze Kat, a ja Tobie życzę żeby te świeta były piękne i w gronie osób które kochasz i wiesz ze im na Tobie też zależy !!!

Bobitta
    ckai43r8kvzjnozx.png
‹‹ 85 86 87 88 89 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ