X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Lipcowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn wrote:
    To ja znowu zaparcia często mam :/ mimo że dziennie z 2 kg mandarynek jem a tam przecież też błonnik jest... Coraz częściej do wc chodzę, dzisiaj w nocy już musiałam dwa razy wstać. Czuje się ogólnie jakbym była chora, z nosa mi nawet jakaś kropelka raz na ruski rok poleci...
    zaparcia też mam niestety mimo że duzo pije wody :/ ale to tez niby normalne jest. W nocy tez do wc chodze 2 razy aż ... normalnie się budze bo mnie tak pęcherz cisnie że nie moge spac i musze wstac isc do wc i dopiero wtedy zasypiam.

Evanlyn lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn wrote:
    Mi się nasza Missy w nocy przypomniała jak nie mogłam spać i tak się zmartwiłam że jeszcze gorzej było... Zle się z tym czuje że nie pisze bo wiecie dobrze że takie milczenie zwykle nie kończy się dobrymi wieściami :( Ech od 5 dni codziennie kilka razy dziennie ryczę :/ z powodem lub bez...ostatnio jadłąm sobie mandarynkę i takich spazmów dostałam bez powodu ze mój M to się zmartwił i to ne na żarty :/ nie mogłam słowa wydusić... Później mi przeszło i rozmawiałam z nim jak gdyby nigdy nic :/ ech hormony...
    No własnie i te milczenie powoduje niepokój.
    Pisałam do niej z nadzieją ze chociaż da znać co u niej i fasolki ale nadal cisza :(
    Modle sie aby nic złego sie nie stało i byli cali i zdrowi.

• Ev Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kat , ten sen byl tak okropny ze az ciezko opisac te odczucie w trakcie i po przebudzeniu ;( wiec cie rozumiem .

Wlasnie nie wiem co z Missy , tez sie martwie ;( .

Evanlyn ja tez mialam zaparcia az do wczoraj ;/ ^^ tez jem duzo mandarynek i pomaranczy bo uwielbiam <3
    Nie martw sie ja tez tak mam co 2 dzien ;(

katsuyoshi lubi tę wiadomość

8599yx8d9t871y8x.png
    eoc93ew1yklyxdn4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ev wrote:
    Kat , ten sen byl tak okropny ze az ciezko opisac te odczucie w trakcie i po przebudzeniu ;( wiec cie rozumiem .

Wlasnie nie wiem co z Missy , tez sie martwie ;( .

Evanlyn ja tez mialam zaparcia az do wczoraj ;/ ^^ tez jem duzo mandarynek i pomaranczy bo uwielbiam <3
    Nie martw sie ja tez tak mam co 2 dzien ;(
    Wiec same widzicie że te nasze objawy są normalne bo każda to przechodzi :)
    Mnie to nawet krzyże bolą jak siedze za długo dlatego czesto leżakuje :)
    Do tego pojutrze mam tą pierwszą wizyte u położnej i juz mam malego stresa.

• Ev Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn ja tez ciagle placzz na koncu nosa :( w ogole jak uslysze jakas kolende lub ckliwsza nutke to juz ryk ... jak ja te swieta przezyje ? ;D

Tez pomodle sie za Missy dzis :( ... oby bylo dobrze <3

8599yx8d9t871y8x.png
    eoc93ew1yklyxdn4.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to mam jeszcze inny problem i gin mi mówiła że to też normalne... Nie czuję kiedy muszę iść do wc :( dopiero jak mnie pęcherz zaczyna boleć i nie mogę chodzić :/ teraz to chodzę na zegarek tzn "o dawno nie byłam, chyba juz czas na siusiu" idę do wc i leci i leci i leci o.O

katsuyoshi lubi tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn wrote:
    Ja to mam jeszcze inny problem i gin mi mówiła że to też normalne... Nie czuję kiedy muszę iść do wc :( dopiero jak mnie pęcherz zaczyna boleć i nie mogę chodzić :/ teraz to chodzę na zegarek tzn "o dawno nie byłam, chyba juz czas na siusiu" idę do wc i leci i leci i leci o.O
    hehe i konca nie widac :D

• Evanlyn Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katsuyoshi wrote:
    hehe i konca nie widac :D
    Dokładnie :D

Dołączam się też i wieczorną modlitwę poświecę Missy i jej fasolce :) nie zniosę znowu złych wieści.

Ev lubi tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • Ev Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kat spokojnie bd dobrze :) !

Swoja droga to ja bym bardzoooo juz chciala ten 5 stycznia ale z drogiej wiem ze bd sie trzęsła z obawy ^^ .

8599yx8d9t871y8x.png
    eoc93ew1yklyxdn4.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ev wrote:
    Kat spokojnie bd dobrze :) !

Swoja droga to ja bym bardzoooo juz chciala ten 5 stycznia ale z drogiej wiem ze bd sie trzęsła z obawy ^^ .
    5 stycznia masz wizytę rozumiem? Przepraszam że pytam ale ostatnio przestałam nadrabiać co piszecie bo i tak jak czytałam to nie rozumiałam właściwie co czytam o.O taka niekumatość mnie ogarnęła...

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • Ev Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn wrote:
    5 stycznia masz wizytę rozumiem? Przepraszam że pytam ale ostatnio przestałam nadrabiać co piszecie bo i tak jak czytałam to nie rozumiałam właściwie co czytam o.O taka niekumatość mnie ogarnęła...

Tak :)) Hahaha w porzadku ja mam too samo wiec rozumiem ... maz musi do mnie po 5 razy mowic zebym zjarzyla ( a niigdy tak nie mialam ;/ ) :P

A tak w ogole to z kad ty jestes ?:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2015, 11:14

8599yx8d9t871y8x.png
    eoc93ew1yklyxdn4.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katsuyoshi wrote:
    Wiec same widzicie że te nasze objawy są normalne bo każda to przechodzi :)
    Mnie to nawet krzyże bolą jak siedze za długo dlatego czesto leżakuje :)
    Do tego pojutrze mam tą pierwszą wizyte u położnej i juz mam malego stresa.
    Mnie też krzyże bolą do tego stopnia że nie mogę z pozycji siedzącej wstać :/ czuję się jak stara baba... Nie cały czas tylko ot tak sobie pomyśli i boli. Nie cały tylko jakby mi ktoś gwóźdź wsadził w krzyż :/ Rozumiem Twojego stresa...Ja też tak mam z jednej strony się cieszę a z drugiej stes się trzyma żeby nic nie usłyszeć czego bym nie chciała...

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ev wrote:
    Tak :)) Hahaha w porzadku ja mam too samo wiec rozumiem ... maz musi do mnie po 5 razy mowic zebym zjarzyla ( a niigdy tak nie mialam ;/ ) :P

A tak w ogole to z kad ty jestes ?:)
    Z Podkarpacia :)

Ja mam 4 stycznia wizytę :) też się trochę boję bo będę miała testy genetyczne żeby wykluczyć Downa itp... jestem młoda nie powinnam się bać ale jednak. W z drugiej strony tak bardzo bym chciała zobaczyć moje maleństwo już :)

Ev lubi tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staram sie myslec pozytywnie ale jednak się boje.
    Wiem że bedziemy sluchać serduszko bynajmniej z synkiem tak mialam.
    A 30 mam usg.

• Ev Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn wrote:
    Z Podkarpacia :)

Ja mam 4 stycznia wizytę :) też się trochę boję bo będę miała testy genetyczne żeby wykluczyć Downa itp... jestem młoda nie powinnam się bać ale jednak. W z drugiej strony tak bardzo bym chciała zobaczyć moje maleństwo już :)

Yhym :))

Ja bede miala USG prenatalne ( co kolwiek to znaczy ;p ) . Mam takie same odczucia jak ty !

8599yx8d9t871y8x.png
    eoc93ew1yklyxdn4.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katsuyoshi wrote:
    Staram sie myslec pozytywnie ale jednak się boje.
    Wiem że bedziemy sluchać serduszko bynajmniej z synkiem tak mialam.
    A 30 mam usg.
    To jak zobaczysz je pierwszy raz to już będzie machać do Ciebie rączkami i nóżkami fest :) dalej będę ryczeć...jestem żałosna... Kiedy tam w UK mówią jaka płeć prawdopodobnie?

Ev lubi tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ev wrote:
    Yhym :))

Ja bede miala USG prenatalne ( co kolwiek to znaczy ;p ) . Mam takie same odczucia jak ty !
    To też genetycznie tylko takie zaawansowane :) mojemu maluszkowi będzie mierzyła nos i takie tam przez zwykle USG a Tobie to jakoś inaczej :D moja bratowa miała robione to musiała do specjalnej kliniki jechać bo tam tylko mają taki specjalistyczny sprzęt :)

Ev lubi tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • Ev Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn wrote:
    To też genetycznie tylko takie zaawansowane :) mojemu maluszkowi będzie mierzyła nos i takie tam przez zwykle USG a Tobie to jakoś inaczej :D moja bratowa miała robione to musiała do specjalnej kliniki jechać bo tam tylko mają taki specjalistyczny sprzęt :)

Yhymmm ... bajer :D !

Evanlyn, katsuyoshi lubią tę wiadomość

8599yx8d9t871y8x.png
    eoc93ew1yklyxdn4.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ev wrote:
    Yhymmm ... bajer :D !
    No ja się na tym fest nie znam tylko wiem że przez zwykłe USG się tego nie robi :D

Ev, katsuyoshi lubią tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wybaczcie że nie pisalam chwile ale mój mały rozwalił sobie całą dolną warge :( zalał się krwią ... bawił się a tu nagle jakoś tak dziwnie wstał i uderzył o parapet :( za chwile pełno krwi... nie wspomne o tym jak ma rozciete i opuchniete :( udalo mi sie krwotok zatrzymać i chlodziłam mu zimną wodą. Teraz zasnął mimo że jeszcze popłakiwał :( Mam tylko nadzieje że do niczego gorszego tam nie doszło :( I że w miare mu to się zagoi do świat.

W UK mówią płec na drugim czyli ostatnim USG czyli miedzy 6-7 miesiącem dopiero o ile oczywiscie sie zapytasz o płec bo oni sami z siebie nie mówia bo nie każda kobieta chce znać płec.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2015, 12:17

‹‹ 87 88 89 90 91 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ