X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Lipcowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn wrote:
    To ja znowu zaparcia często mam :/ mimo że dziennie z 2 kg mandarynek jem a tam przecież też błonnik jest... Coraz częściej do wc chodzę, dzisiaj w nocy już musiałam dwa razy wstać. Czuje się ogólnie jakbym była chora, z nosa mi nawet jakaś kropelka raz na ruski rok poleci...
    zaparcia też mam niestety mimo że duzo pije wody :/ ale to tez niby normalne jest. W nocy tez do wc chodze 2 razy aż ... normalnie się budze bo mnie tak pęcherz cisnie że nie moge spac i musze wstac isc do wc i dopiero wtedy zasypiam.

Evanlyn lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn wrote:
    Mi się nasza Missy w nocy przypomniała jak nie mogłam spać i tak się zmartwiłam że jeszcze gorzej było... Zle się z tym czuje że nie pisze bo wiecie dobrze że takie milczenie zwykle nie kończy się dobrymi wieściami :( Ech od 5 dni codziennie kilka razy dziennie ryczę :/ z powodem lub bez...ostatnio jadłąm sobie mandarynkę i takich spazmów dostałam bez powodu ze mój M to się zmartwił i to ne na żarty :/ nie mogłam słowa wydusić... Później mi przeszło i rozmawiałam z nim jak gdyby nigdy nic :/ ech hormony...
    No własnie i te milczenie powoduje niepokój.
    Pisałam do niej z nadzieją ze chociaż da znać co u niej i fasolki ale nadal cisza :(
    Modle sie aby nic złego sie nie stało i byli cali i zdrowi.

• Ev Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kat , ten sen byl tak okropny ze az ciezko opisac te odczucie w trakcie i po przebudzeniu ;( wiec cie rozumiem .

Wlasnie nie wiem co z Missy , tez sie martwie ;( .

Evanlyn ja tez mialam zaparcia az do wczoraj ;/ ^^ tez jem duzo mandarynek i pomaranczy bo uwielbiam <3
    Nie martw sie ja tez tak mam co 2 dzien ;(

katsuyoshi lubi tę wiadomość

8599yx8d9t871y8x.png
    eoc93ew1yklyxdn4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ev wrote:
    Kat , ten sen byl tak okropny ze az ciezko opisac te odczucie w trakcie i po przebudzeniu ;( wiec cie rozumiem .

Wlasnie nie wiem co z Missy , tez sie martwie ;( .

Evanlyn ja tez mialam zaparcia az do wczoraj ;/ ^^ tez jem duzo mandarynek i pomaranczy bo uwielbiam <3
    Nie martw sie ja tez tak mam co 2 dzien ;(
    Wiec same widzicie że te nasze objawy są normalne bo każda to przechodzi :)
    Mnie to nawet krzyże bolą jak siedze za długo dlatego czesto leżakuje :)
    Do tego pojutrze mam tą pierwszą wizyte u położnej i juz mam malego stresa.

• Ev Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn ja tez ciagle placzz na koncu nosa :( w ogole jak uslysze jakas kolende lub ckliwsza nutke to juz ryk ... jak ja te swieta przezyje ? ;D

Tez pomodle sie za Missy dzis :( ... oby bylo dobrze <3

8599yx8d9t871y8x.png
    eoc93ew1yklyxdn4.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to mam jeszcze inny problem i gin mi mówiła że to też normalne... Nie czuję kiedy muszę iść do wc :( dopiero jak mnie pęcherz zaczyna boleć i nie mogę chodzić :/ teraz to chodzę na zegarek tzn "o dawno nie byłam, chyba juz czas na siusiu" idę do wc i leci i leci i leci o.O

katsuyoshi lubi tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn wrote:
    Ja to mam jeszcze inny problem i gin mi mówiła że to też normalne... Nie czuję kiedy muszę iść do wc :( dopiero jak mnie pęcherz zaczyna boleć i nie mogę chodzić :/ teraz to chodzę na zegarek tzn "o dawno nie byłam, chyba juz czas na siusiu" idę do wc i leci i leci i leci o.O
    hehe i konca nie widac :D

• Evanlyn Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katsuyoshi wrote:
    hehe i konca nie widac :D
    Dokładnie :D

Dołączam się też i wieczorną modlitwę poświecę Missy i jej fasolce :) nie zniosę znowu złych wieści.

Ev lubi tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • Ev Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kat spokojnie bd dobrze :) !

Swoja droga to ja bym bardzoooo juz chciala ten 5 stycznia ale z drogiej wiem ze bd sie trzęsła z obawy ^^ .

8599yx8d9t871y8x.png
    eoc93ew1yklyxdn4.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ev wrote:
    Kat spokojnie bd dobrze :) !

Swoja droga to ja bym bardzoooo juz chciala ten 5 stycznia ale z drogiej wiem ze bd sie trzęsła z obawy ^^ .
    5 stycznia masz wizytę rozumiem? Przepraszam że pytam ale ostatnio przestałam nadrabiać co piszecie bo i tak jak czytałam to nie rozumiałam właściwie co czytam o.O taka niekumatość mnie ogarnęła...

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • Ev Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn wrote:
    5 stycznia masz wizytę rozumiem? Przepraszam że pytam ale ostatnio przestałam nadrabiać co piszecie bo i tak jak czytałam to nie rozumiałam właściwie co czytam o.O taka niekumatość mnie ogarnęła...

Tak :)) Hahaha w porzadku ja mam too samo wiec rozumiem ... maz musi do mnie po 5 razy mowic zebym zjarzyla ( a niigdy tak nie mialam ;/ ) :P

A tak w ogole to z kad ty jestes ?:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2015, 11:14

8599yx8d9t871y8x.png
    eoc93ew1yklyxdn4.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katsuyoshi wrote:
    Wiec same widzicie że te nasze objawy są normalne bo każda to przechodzi :)
    Mnie to nawet krzyże bolą jak siedze za długo dlatego czesto leżakuje :)
    Do tego pojutrze mam tą pierwszą wizyte u położnej i juz mam malego stresa.
    Mnie też krzyże bolą do tego stopnia że nie mogę z pozycji siedzącej wstać :/ czuję się jak stara baba... Nie cały czas tylko ot tak sobie pomyśli i boli. Nie cały tylko jakby mi ktoś gwóźdź wsadził w krzyż :/ Rozumiem Twojego stresa...Ja też tak mam z jednej strony się cieszę a z drugiej stes się trzyma żeby nic nie usłyszeć czego bym nie chciała...

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ev wrote:
    Tak :)) Hahaha w porzadku ja mam too samo wiec rozumiem ... maz musi do mnie po 5 razy mowic zebym zjarzyla ( a niigdy tak nie mialam ;/ ) :P

A tak w ogole to z kad ty jestes ?:)
    Z Podkarpacia :)

Ja mam 4 stycznia wizytę :) też się trochę boję bo będę miała testy genetyczne żeby wykluczyć Downa itp... jestem młoda nie powinnam się bać ale jednak. W z drugiej strony tak bardzo bym chciała zobaczyć moje maleństwo już :)

Ev lubi tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staram sie myslec pozytywnie ale jednak się boje.
    Wiem że bedziemy sluchać serduszko bynajmniej z synkiem tak mialam.
    A 30 mam usg.

• Ev Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn wrote:
    Z Podkarpacia :)

Ja mam 4 stycznia wizytę :) też się trochę boję bo będę miała testy genetyczne żeby wykluczyć Downa itp... jestem młoda nie powinnam się bać ale jednak. W z drugiej strony tak bardzo bym chciała zobaczyć moje maleństwo już :)

Yhym :))

Ja bede miala USG prenatalne ( co kolwiek to znaczy ;p ) . Mam takie same odczucia jak ty !

8599yx8d9t871y8x.png
    eoc93ew1yklyxdn4.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katsuyoshi wrote:
    Staram sie myslec pozytywnie ale jednak się boje.
    Wiem że bedziemy sluchać serduszko bynajmniej z synkiem tak mialam.
    A 30 mam usg.
    To jak zobaczysz je pierwszy raz to już będzie machać do Ciebie rączkami i nóżkami fest :) dalej będę ryczeć...jestem żałosna... Kiedy tam w UK mówią jaka płeć prawdopodobnie?

Ev lubi tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ev wrote:
    Yhym :))

Ja bede miala USG prenatalne ( co kolwiek to znaczy ;p ) . Mam takie same odczucia jak ty !
    To też genetycznie tylko takie zaawansowane :) mojemu maluszkowi będzie mierzyła nos i takie tam przez zwykle USG a Tobie to jakoś inaczej :D moja bratowa miała robione to musiała do specjalnej kliniki jechać bo tam tylko mają taki specjalistyczny sprzęt :)

Ev lubi tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • Ev Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn wrote:
    To też genetycznie tylko takie zaawansowane :) mojemu maluszkowi będzie mierzyła nos i takie tam przez zwykle USG a Tobie to jakoś inaczej :D moja bratowa miała robione to musiała do specjalnej kliniki jechać bo tam tylko mają taki specjalistyczny sprzęt :)

Yhymmm ... bajer :D !

Evanlyn, katsuyoshi lubią tę wiadomość

8599yx8d9t871y8x.png
    eoc93ew1yklyxdn4.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ev wrote:
    Yhymmm ... bajer :D !
    No ja się na tym fest nie znam tylko wiem że przez zwykłe USG się tego nie robi :D

Ev, katsuyoshi lubią tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wybaczcie że nie pisalam chwile ale mój mały rozwalił sobie całą dolną warge :( zalał się krwią ... bawił się a tu nagle jakoś tak dziwnie wstał i uderzył o parapet :( za chwile pełno krwi... nie wspomne o tym jak ma rozciete i opuchniete :( udalo mi sie krwotok zatrzymać i chlodziłam mu zimną wodą. Teraz zasnął mimo że jeszcze popłakiwał :( Mam tylko nadzieje że do niczego gorszego tam nie doszło :( I że w miare mu to się zagoi do świat.

W UK mówią płec na drugim czyli ostatnim USG czyli miedzy 6-7 miesiącem dopiero o ile oczywiscie sie zapytasz o płec bo oni sami z siebie nie mówia bo nie każda kobieta chce znać płec.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2015, 12:17

‹‹ 87 88 89 90 91 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ