X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Lipcowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Izka_K Koleżanka

Wysłany: 22 grudnia 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też poproszę o zmianę terminu na 17 lipiec :)

oar83e3kj72hlh2k.png

w5wqe6yd4fpd0w9m.png
  • missy83 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,po mojej nieobecności.
    Już pisałam na forum Staramy i Wspieramy,iż w ten weekend byłam w szpitalu,wczoraj wyszłam;dobrze że się zgłosiłam,okazał się na usg mały krwiak.
    Ujrzałam migającą kropeczkę ♥ :-).
    Cieszę się bardzo,modlę się by Dziecinka zdrowo i spokojnie rosła <3
    Biorę leki, leżę, odpoczywam.
    Mąż mi bardzo pomaga i zajmuje się naszym 5letnim synkiem. Za co Mu jestem bardzo wdzięczna.

W ramach wolnego czasu, którego będę mieć dużo,to nadrobię tematy forumowe.

Życzę Nam zdrówka,spokoju <3 :*
    Mam nadzieje,że Wasze ssmopoczucie jest w miarę ok,bo wiadomo jak to w ciąży,a zwłaszvza na początku.
    Także przeczytałam na różowym forum, że przed Kat wizyta z usg.
    Dlatego trzymam mocno mocno kciuki,by prześlicznie biło serduszko ♥.

Miłego wieczoru,miłej nocy.
    <3 <3 <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2015, 21:27

Evanlyn, madziarella88, alexxx, katsuyoshi, Ev lubią tę wiadomość

synek 6 lat <3 2010 r. [ 2011-[*],marzec 2015-[*].. ]
    synek ur. 18.08.2016 <3
    h84fwn15dqixvghy.png
  • alexxx Ekspertka

Wysłany: 22 grudnia 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katsuyoshi no właśnie nie wiem którym terminem się sugerować hmm :) może niech na razie zostanie jak jest :)

katsuyoshi lubi tę wiadomość

2 lipca 2016r. Marcel
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2015, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    missy83 wrote:
    Hej,po mojej nieobecności.
    Już pisałam na forum Staramy i Wspieramy,iż w ten weekend byłam w szpitalu,wczoraj wyszłam;dobrze że się zgłosiłam,okazał się na usg mały krwiak.
    Ujrzałam migającą kropeczkę ♥ :-).
    Cieszę się bardzo,modlę się by Dziecinka zdrowo i spokojnie rosła <3
    Biorę leki, leżę, odpoczywam.
    Mąż mi bardzo pomaga i zajmuje się naszym 5letnim synkiem. Za co Mu jestem bardzo wdzięczna.

W ramach wolnego czasu, którego będę mieć dużo,to nadrobię tematy forumowe.

Życzę Nam zdrówka,spokoju <3 :*
    Mam nadzieje,że Wasze ssmopoczucie jest w miarę ok,bo wiadomo jak to w ciąży,a zwłaszvza na początku.
    Także przeczytałam na różowym forum, że przed Kat wizyta z usg.
    Dlatego trzymam mocno mocno kciuki,by prześlicznie biło serduszko ♥.

Miłego wieczoru,miłej nocy.
    <3 <3 <3
    Missy jutro mam tylko wizyte u polożnej i tam bedziemy sluchac serduszka takim aparatem :) a USG mam 30tego :) Tutaj w UK bynajmniej tak mialam sluchanie serduszka z synkiem najpierw a potem dopiero bylo USG i teraz chyba bedzie tak samo skoro dostalam listem termin USG :) Liczę na to że jutro uslysze tym aparatem serduszko. Mam tylko nadzieje że bedzie pięknie biło , do tego jutro mam pobieraną krew na badania genetyczne itp. Fiolkie do krwi dostalam na wizycie u lekarza ktory mnie do polożnej zapisał.
    Jak już tak zaglądasz to napisz mi prosze jaki masz ten termin porodu wedlug belly lub wedlug USG :)

Zrobilam liste zakupów i jutro po położnej idziemy je zrealizować a potem ciężka praca w domu... trzeba będzie wszystko przygotować itp. Mam nadzieje że znajdę chwilke aby do was zawitać i napisać co po wizycie.

• madziarella88 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzien dobry z rana !!!
    jako ze zaraz uciekam do pracy a jutrk wiadomo - przygotowania do wigilii itd. chcialam wam kochane zlozyc najserdecznienszcze zyczenia z okazji Swiat Bozego Narodzenia! Obyscie spedzily je spokojnie w gronie osob ktore kochacie! No i oczywiscie mase prezentow zycze ;) buziaki !

Ev, alexxx, majeczka87, palma lubią tę wiadomość

5b09mg7y1fm9q2ki.png
  • Ev Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane :*

Ja niestety leze w lozku bo jak nie wymioty to jakies masakryczne bole glowy ... wczoraj doszla jeszcze jakas infekcja gardla i katar ... mam dosc ;(

Boje sie zeby te moje ciagle dolegliwosci i przeziebienia nie odbily sie i nie zaszkodzily dzieciatku :(

8599yx8d9t871y8x.png
    eoc93ew1yklyxdn4.png
  • alexxx Ekspertka

Wysłany: 23 grudnia 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ev ja tak miałam ostatnio - katar, gardło + powiększone węzły chłonne na szyji i za uchem :( moja mama jest farmaceutką i wzieła mi syrop i tabletki na gardło Prenalen i na drugi dzień mi przeszło ! :)
    też się bałam czy dzieciątku to nie zaszkodzi, ale jak szybko wyleczysz to nie ma się co martwić. Kobiety gorsze infekcje przechodzą, zapalenie płuc, ciężkie zatrucia pokarmowe itp.
    Kuruj się kochana :*

a wiecie może co z Bobittą? już się chwilę nie odzywa i się martwie :(

Ev lubi tę wiadomość

2 lipca 2016r. Marcel
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ev współczuję :( mnie jeszcze wczoraj trochę bolała, dzisiaj czuje się jak nowo narodzona i nawet sernik ucierałam :P

U mnie szał pieczenia który się powoli kończy - sernik, aniołek i królewski. Tylko sernik sobie jeszcze będzie dochodził pół godziny :) Pewnie z teściówką się zabierzemy popołudniu za sałatki bo co robić tyle czasu. Jak M wcześniej wróci z pracy to ubierzemy choinkę :)

Wczoraj było mi niedobrze od widoku czekolady - dzisiaj nie mogę się opędzić ech :( a co mi tam i tak będę gruba :D ;D ;D

Ev lubi tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • Ev Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehhh dziewczyny powiem Wam ze juz jestem wykończona fizycznie i psychicznie ;((

Miałam tyle rzeczy zaplanowanych na te dni przed świętami i DUPA ... .

Mam tylko nadzieje ze jutro poczuje sie lepiej ... dobrze ze Wigilia na miejscu , a w Boze Narodzenie jedziemy do moich rodzicow ... ja bym sama nie wiele byla w stanie zrobic.

Evanlyn lubi tę wiadomość

8599yx8d9t871y8x.png
    eoc93ew1yklyxdn4.png
  • Ev Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn ja ciagle jem slodycze tak ze ... ;D a puki co to schudlam ^^

8599yx8d9t871y8x.png
    eoc93ew1yklyxdn4.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ev wrote:
    Evanlyn ja ciagle jem slodycze tak ze ... ;D a puki co to schudlam ^^
    Ja przed wczoraj cały dzień spędziłam w łóżku przez tą głowe :/

NO ja na początku ciąży schudłam 2 kg, tak mi się trzymało dłuższy czas ale już wróciłam do swojej wagi :D

Wczoraj robiłam pranie i w drugiej połowie grudnia pościel na zewnątrz wyschła mi do suchuteńka :D niesamowite :D ide zmieniać

Ev lubi tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • Ev Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn wrote:
    Ja przed wczoraj cały dzień spędziłam w łóżku przez tą głowe :/

NO ja na początku ciąży schudłam 2 kg, tak mi się trzymało dłuższy czas ale już wróciłam do swojej wagi :D

Wczoraj robiłam pranie i w drugiej połowie grudnia pościel na zewnątrz wyschła mi do suchuteńka :D niesamowite :D ide zmieniać

;(

No ja jak dobrze liczę to od 4 tc wymiotuje itp ... modle sie zeby powoli zaczęło to ustępować bo jestem na skraju wytrzymania.

Hah nooo ... pogoda jest przedziwna ^^

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2015, 11:45

8599yx8d9t871y8x.png
    eoc93ew1yklyxdn4.png
  • palma Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam Was cieplusio :D
    powiem Wam że ja nie mam prawie żadnych objawów typu mdłości ból głowy (oby to o niczym złym nie świadczyło) jeśli już to piersi mnie bolą a bardziej sutki i czasem podbrzusze, a jeśli suche kąciku ust mozna zaliczyc do objawow to tez mi sie to porobilo :D mam takie suche i nic na to nie pomaga

aniołek 9tc (2015rok)
    aniołek 6tc (2018rok)
    f2w33e3k8s0hlqj8.png
  • Ev Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj kupilam sobie te ziółka : http://sklep.babyandmamamed.com/mieszanka-ziolowa-szczesliwa-ciaza powiem Wam ze drobna poprawę widzę , mam nadzieje ze bd tylko lepiej .

8599yx8d9t871y8x.png
    eoc93ew1yklyxdn4.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie to tylko mdłości tylko męczą, ciężko stwierdzić czy gorsze wymioty czy ta gula w żołądku.. Nie raz się modliłam żeby sobie zwymiotować żeby puściło chociaż trochę :/

Palma brak objawów nie oznacza że coś jest nie tam...poczekaj jeszcze chwile to może się doczekasz a jak nie to tylko się cieszyć ;) gin mi mówiła że jak bolą piersi to wszystko jest w porządku :)

palma lubi tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ev wrote:
    Wczoraj kupilam sobie te ziółka : http://sklep.babyandmamamed.com/mieszanka-ziolowa-szczesliwa-ciaza powiem Wam ze drobna poprawę widzę , mam nadzieje ze bd tylko lepiej .
    To by mi się przydało na nerwowość bo widzę że na to też działa :P

Ev lubi tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • palma Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie ja tak czekam na te objawy ale to dopiero poczatek 6 tygodnia wiec dużo przede mną ;p

aniołek 9tc (2015rok)
    aniołek 6tc (2018rok)
    f2w33e3k8s0hlqj8.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaglądnę jeszcze do Was później :) idę się jeszcze po domu pokręcić :) miłego dnia!

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • Ev Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn wrote:
    To by mi się przydało na nerwowość bo widzę że na to też działa :P

Tez :))

Polecam ! :)

8599yx8d9t871y8x.png
    eoc93ew1yklyxdn4.png
  • Ev Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak myslycie , moge wziac paracetamol ??

Moj leka gin. powiedzial ze moge ze nie ma przeciwskazan ... .

8599yx8d9t871y8x.png
    eoc93ew1yklyxdn4.png
‹‹ 89 90 91 92 93 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ