X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Lipcowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4ed87f81f26e42f0med.jpg

Mamusie chciałabym przy okazji złożyć Wam najserdeczniejsze życzenia Świateczne :) Niech Maleńki Jezus błogosławi Wam, Waszym rodzinom i maleństwom. Spokojnej zdrowej ciąży i dobrego rozwiązania w lipcu ;) Wesołych Świąt!

missy83, Ev, Karolla., madziarella88, pocieszna lubią tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • missy83 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kat - no ja sierpniówka a nie lipcówka;ale będę tutaj u Was gościć, zresztą już pisałam wcześniej :-)
    Palma też zresztą nie lipcówka :-p, bo niedawno dołączyła :-). Fajnie,że jest nas coraz więcej z różowego forum :-)

Wg Belly termin mam wyliczony na 16 sierpień.

Kat- no to życzę usłyszenia serduszka przez aparat, mocnych pięknych uderzeń, takich przeżyć jak wtedy z synkiem. Widać w UK troche inne procedury, w PL to usg szybko.

Ev,Evanlyn - życzę dobrego samopoczucia,oby mdłości lub wymioty za bardzo nie męczyły;-).
    Ev życzę pożegnania przeziębienia!!! Dużo zdrówka!

Dużo zdrówka Wam wszystkim<3

Majeczka - dziękuję za miluśkie życzonka:-) Nawzajem:-) szczęśliwego rozwiązania w lipcu, Lipcowe Mamuśki :-)
    A Nam sierpniowym Ciężarówkom życzę szczęśliwego rozwiązania w sierpniu:-):-)

majeczka87, Ev, palma lubią tę wiadomość

synek 6 lat <3 2010 r. [ 2011-[*],marzec 2015-[*].. ]
    synek ur. 18.08.2016 <3
    h84fwn15dqixvghy.png
  • missy83 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ev - można paracetamol. Taki czysty, bez jakichs domieszek kofeiny czy innych...
    Wczoraj dzwoniłam do mojego lek.gin. ,bo ... 8mka mi się wyrzyna...a wcziraj miałam ból nie doopisania...dziąsło wokół spuchnięte... to wzięłam paracetamol i ulga...
    Bo wiadomo,ból powoduje negatywne emocje,a w ciąży mamy się nie stresować.

Ev lubi tę wiadomość

synek ur. 18.08.2016 <3
    h84fwn15dqixvghy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 grudnia 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wpadłam na chwile jak obiecałam... dopiero co wrócilismy do domu a ja taka zmeczona i jeszcze mnostwo pracy przed nami tak wiec krótko :
    Położną okazała się ta sama pani co mnie przyjmowała u lekarza... jak ja zobaczyłam myslalam boże tylko nie ona :/ Ale okazała sie bardzo miła zupelnie jakby to nie ta sama osoba O.o Pięknie tlumaczyła i pokazywała zakładając mi teczke ciążową nawet się razem z nami śmiała i żartowała. Może wtedy miała zły dzien , nie wiem ale dzisiaj było milo.
    Pobrała mi krew do 4 fiolek potem kazala mi do 5 fiolki oddać mocz wiec poszlam do wc i kurde mowie jak ja mam trafic do tej malej fiolki O.o ale cudem na stojąco jakoś poszlo hehe. Zmierzyla cisnienie a potem pytania czy pale itp. Teczka założona a w niej widzę ze termin porodu mam na 3 lipca. Mówiła że jak będe po USG i jak będzie wszystko na nim dobrze to za 4 tyg kolejna wizyta a jeśli USG pokaże że cos jest nie tak to natychmiast mam się do niej zgłosić. I tyle w sumie z wizyty. Troche się zawiodłam bo nie było słuchania serduszka :(
    Lece do kuchni kochane... miłego dnia życze :)

Ev paracetamol jest bezpiecznym lekiem dla ciezarnych i mozesz go brac :)
    Missy ja wiem ale chodzi mi o date :D Chcę wpisac na prezentacji wątku.

Ev, majeczka87, missy83 lubią tę wiadomość

• missy83 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kat no to wizyta jak by nie patrzeć udana - bo miła i wszystko co potrzeba zrobione, szkoda że nie było słuchania serduszka,ale wszystko jeszcze przed Tobą,czyli niebawem usg , trzymam kciuki:-). Smiesznie,że musiałaś celować mocz do tych fiolek;-) gratki - za wytrwałość. Życzę teraz spokojnego wypoczynku:-)

Napisałam w poprzednim poście już termin wg Belly:

16 sierpień.

:-)

synek ur. 18.08.2016 <3
    h84fwn15dqixvghy.png
  • Karolla. Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :) Dawno mnie nie było ;) Kope lat :D
    Ale co widzę? że grono nam się powiększyło Ev, missy, palma GRATULACJE!!! Kto jeszcze? Bardzo się cieszę :)

U Nas ok 12 tydzień, ale od 8tc mdłości i wymioty mnie nie opuszczają, dlatego też nie zaglądałam, nie udzielałam się, dalej czuję się tak sobie, ale muszę się jakoś trzymać :) Co u Was?

Ev, katsuyoshi, Evanlyn lubią tę wiadomość

• Ev Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolla. wrote:
    Ale co widzę? że grono nam się powiększyło Ev, missy, palma GRATULACJE!!! Kto jeszcze? Bardzo się cieszę :)

U Nas ok 12 tydzień, ale od 8tc mdłości i wymioty mnie nie opuszczają, dlatego też nie zaglądałam, nie udzielałam się, dalej czuję się tak sobie, ale muszę się jakoś trzymać :) Co u Was?

Witamy <3

Ehh znam ten "ból" ;/ ja tez od okolo 4 tc do teraz ciagle wymiotuje ;( ... juz tak mnie boli podbrzusze :( ... boje sie ze to zaszkodzi dziecku :((

katsuyoshi lubi tę wiadomość

8599yx8d9t871y8x.png
    eoc93ew1yklyxdn4.png
  • Agaax Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane Wesołych Świąt życzę, spokojnych, radosnych, w rodzinnym gronie :):*
    Nie pisałam tyle bo wróciłam do pracy i wiecznie w domu o 22:00 jestem :P
    Dopiero dziś rano mogłam kupić prezenty, dobrze, że mama przygotowywuje Wigilię bo nie ogarniam w te święta :/
    30.12 mam prenatalne :)
    Ściskam Was <3

katsuyoshi, Evanlyn, Ev lubią tę wiadomość

201607055580.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 grudnia 2015, 06:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolla nie wierze ze cie widze :)

No dziewczyny <3
    Zycze wam Wesołych Swiat ! Niech te dni beda dla was pieknymi chwilami w rodzinnym gronie i aby dolegliwosci ciazowe za bardzo nie dokuczały ! <3

swiateczne-dzieci-11.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 grudnia 2015, 06:09

Evanlyn, Ev, majeczka87, Karolla., Izka_K, Agaax lubią tę wiadomość

• Izka_K Koleżanka

Wysłany: 24 grudnia 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niech Święta Bożego Narodzenia
    i Wigilijny wieczór, tak jak cały nadchodzący Nowy Rok upłyną Wam
    w szczęściu i w radości :)

Evanlyn, katsuyoshi, Ev, majeczka87, Karolla., madziarella88 lubią tę wiadomość

oar83e3kj72hlh2k.png

w5wqe6yd4fpd0w9m.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    <3 Chciałam Wam życzyć zdrowych i wesołych Świąt Bożego Narodzenia spędzonych w rodzinnym gronie wśród kochających Was ludzi :) by malusieńki Jezus obdarzył nas zdrowymi dzieciaczkami i uspokoił trochę te nasze dolegliwości ciążowe :) <3

katsuyoshi, Ev, majeczka87, Karolla., Izka_K, Agaax, madziarella88 lubią tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolla. wrote:

Karolla kope lat :D

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • Ev Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś

To teraz Ja ;))

Życzę Wam moje kochane Mamusie przede wszystkim dużooo , dużooo spokoju i zdrówka <3.
    Smacznej wigilii , świąt spędzonych w atmosferze miłości i życzliwości.

Niech Nasze maleństwa rosną zdrowo aby być z Nami Wspólnie w kolejne święta :) .

1823196u5jls8i0sc.gif

Evanlyn, katsuyoshi, majeczka87, Izka_K, Agaax, madziarella88 lubią tę wiadomość

8599yx8d9t871y8x.png
    eoc93ew1yklyxdn4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 grudnia 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestem przerażona :( :( :( !!!!
    Dzwoniła do mnie położna ze ma już wyniki z krwi i że mam isc do przechodni odebrac jakąs recepte !!!
    na 11.20 mialam być ... moj akurat na miescie a leje jak nic... wiec szybko wlozylam na siebie byle co i malego ubralam i polecialam w tym deszczu... przerażona jestem !!!
    Nie wiem czy to cos zlego czy nie :(
    Tlumaczylam sobie nazwy tych leków na internecie ale te tlumaczenie ze stron nie jest w pelni sprawne ...
    Strasznie sie boje :( Moj jak wroci poleci po te leki bo nie wiedzialam czy za nie bede musiala placic czy tez nie a on zabral ze soba kase...

na recepcie jest tak:

Folick acid 5mg tablets
    56 tablet

a drugi lek to :

Pregaday 112 tablet - pierwszy raz słysze o takim leku :(

Nie wiem co myslec bo tak mysle ze skoro folick mi przepisala to chyba nic zlego sie nie dzieje z dzidziusiem??? !!! Może mam brak jakiś witamin? Ale ja biore folick tylko ze 4mg...

Płakać mi się chce :( Nie wiem co jest grane :(

A ten drugi lek to znalazlam cos o nim na tej stronie i sbie przetlumaczylam ja.

http://www.netdoctor.co.uk/medicines/diet-and-nutrition/a7382/pregaday-ferrous-fumarate-folic-acid/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 grudnia 2015, 13:28

• Ev Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kat nie przejmuj sie , spokojnie ... na pewno wszystko jest dobrze :)

8599yx8d9t871y8x.png
    eoc93ew1yklyxdn4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 grudnia 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ev wrote:
    Kat nie przejmuj sie , spokojnie ... na pewno wszystko jest dobrze :)
    ten drugi lek czytalam bynajmniej tak mi przetlumaczylo ze to jest zelazo i kwas foliowy ale zaczy to ze bede brala 2 razy kwas foliowy ..
    i czytam tez ze cytuje :
    Ten suplement żelaza i kwasu foliowego jest przeznaczony do stosowania przez kobiety w ciąży, u których występuje wysokie ryzyko wystąpienia niedoboru żelaza i kwasu foliowego w drugim i trzecim trymestrze ciąży. Może to obejmować kobiety niosące bliźnięta lub trojaczki

Ev teraz to ja spokojna nie bede póki nie zobacze 30stego na USG że wszystko wporządku :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 grudnia 2015, 13:19

Ev lubi tę wiadomość

• Evanlyn Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może anemia?

katsuyoshi, majeczka87 lubią tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 grudnia 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn wrote:
    Może anemia?
    nie wiem ale ja jem przeciez i do tego owoce itp :(
    nie wiem co sie dzieje w pierwszej ciazy nie musialam nic brac... bralam tylko kwas foliowy i bylo wszystko dobrze,badania wzorowe itp...
    I tyle mi ze swiatecznego nastroju :( a mialam taki fajny humor dzis mimo porannego bólu głowy...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 grudnia 2015, 13:25

• Evanlyn Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musisz jeść rzeczy w których jest żelazo a nie we wszystkich owocach i potrawach jest. Jeśli to tylko to to nie ma czym się stresować :) moja bratowa w trzech ciazach miała. Mew stresuj się. To same witaminy

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 grudnia 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn wrote:
    Musisz jeść rzeczy w których jest żelazo a nie we wszystkich owocach i potrawach jest. Jeśli to tylko to to nie ma czym się stresować :) moja bratowa w trzech ciazach miała. Mew stresuj się. To same witaminy
    kiedy ja jem :/ ale widocznie za malo mojemu dzidziusiowy o ile jest to jeden dziudzius.

‹‹ 90 91 92 93 94 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ