X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Lipcowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • madziarella88 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2015, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katsuyoshi wrote:
    Nie którym wybija wcześniej innym póżniej :) Także spokojnie :D

A po za tym jak tam po świętach u was?

Ja czuje się jakby lepiej po tych tabletkach i ogólnie bóle glowy znikneły a tak to bolalo mnie ostatnio codziennie i nic nie pomagało i dostałam jakby wiecej energii. Jescze nie mam jej tak duzo ale czuje poprawe :)

Madziarella ty masz kolczyk w pępku czy mi sie wydaje?

no mam nadzieje ze w koncu cos tam wybije bo jak patrze na wasze brzuszki to zaczynam sie niepokoic :p

kolczyk jest. Ale zapewne za jakies dwa miesiace, jak sie wiekszy brzuszek pojawi bede musiala go juz wyciagnac..

po swietach w porzadku, najedzona, odprezona ;)

katsuyoshi lubi tę wiadomość

5b09mg7y1fm9q2ki.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2015, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziarella88 wrote:
    no mam nadzieje ze w koncu cos tam wybije bo jak patrze na wasze brzuszki to zaczynam sie niepokoic :p

kolczyk jest. Ale zapewne za jakies dwa miesiace, jak sie wiekszy brzuszek pojawi bede musiala go juz wyciagnac..

Gin nie kazał wyciągagnąc ???
    U mnie jest zakaz jakich kolwiek kolczyków O.o Od razu na pierwszej wizycie połozna pyta czy jakies mam..

Wysłany: 27 grudnia 2015, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katsuyoshi wrote:
    Gin nie kazał wyciągagnąc ???
    U mnie jest zakaz jakich kolwiek kolczyków O.o Od razu na pierwszej wizycie połozna pyta czy jakies mam..

nic jak narazie gin nie mowil. Ale z tego co mi mowia znajome ktore maja juz dzieci trza wyciagnac jezeli brzuszek sie powieksza no i skora sie rozciaga(zagrozeniem jest tu rozerwanie skóry w miejscu gdzie jest kolczyk). Ciotka mojego lubego ze wzgledu na to ze jest bardziej "puszysta" niz ja nosila kolczyk w pepku przez cala ciaze i nic sie nie stalo. takze nie wiem.
    a jaki powod zakazu noszenia kolczykow podala twoja polozna? bo okolice intymne i sutki moge zrozumiec. ale pepek i zakaz ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2015, 17:31

5b09mg7y1fm9q2ki.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2015, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziarella88 wrote:
    nic jak narazie gin nie mowil. Ale z tego co mi mowia znajome ktore maja juz dzieci trza wyciagnac jezeli brzuszek sie powieksza no i skora sie rozciaga(zagrozeniem jest tu rozerwanie skóry w miejscu gdzie jest kolczyk). Ciotka mojego lubego ze wzgledu na to ze jest bardziej "puszysta" niz ja nosila kolczyk w pepku przez cala ciaze i nic sie nie stalo. takze nie wiem.
    a jaki powod zakazu noszenia kolczykow podala twoja polozna? bo okolice intymne i sutki moge zrozumiec. ale pepek i zakaz ?
    zadnego powodu nie podala.. w pierwszej ciazy i teraz tez pytali o to czy mam jakies kolczyki bo jesli tak to musze przy niej wyciagnac poniewaz jest zakaz noszenia kolczykow w ciazy i tyle wiem....

Wysłany: 27 grudnia 2015, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katsuyoshi wrote:
    zadnego powodu nie podala.. w pierwszej ciazy i teraz tez pytali o to czy mam jakies kolczyki bo jesli tak to musze przy niej wyciagnac poniewaz jest zakaz noszenia kolczykow w ciazy i tyle wiem....

sutki ok - piersi sa wrazliwe i przeszkoda przy karmieniu, okolice intymne- rozerwanie skory podczas porodu naturalnego i raczej ciezko gojaca sie rana. ale inne kolczyki ? w wardze, pepku. W uszach tez kazala ci nie nosic?
    dziwna ta twoja polozna. Pierwszy raz slysze o takim zakazie. Moj gin kolczyk widzial i nic mi o zadnym zakazie nie mowil.

5b09mg7y1fm9q2ki.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2015, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziarella88 wrote:
    sutki ok - piersi sa wrazliwe i przeszkoda przy karmieniu, okolice intymne- rozerwanie skory podczas porodu naturalnego i raczej ciezko gojaca sie rana. ale inne kolczyki ? w wardze, pepku. W uszach tez kazala ci nie nosic?
    dziwna ta twoja polozna. Pierwszy raz slysze o takim zakazie. Moj gin kolczyk widzial i nic mi o zadnym zakazie nie mowil.
    to nie byla jedna polozna tamte wzesniejsze to byl w innej przechodni bo mieszkalam gdzie indziej.. a teraz widze ze to wszedzie u mnie w miescie tak obejmuje skoro inna przychodnia inna polozna a zasady te same

Wysłany: 27 grudnia 2015, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zasady w kazdym razie dziwne. Nigdy nie slyszalam o medycznych przeciwskazaniach noszenia kolczyka w pepku w ciazy. jedynie estetyczne bo dziurka sie rozciaga, skora itp. No ale niewazne. Co kraj to obyczaj ;)

5b09mg7y1fm9q2ki.png
  • ShopGirl Koleżanka

Wysłany: 27 grudnia 2015, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @katsuyoshi ależ masz duży brzuszek :) U mnie niestety jeszcze za bardzo nic nie widać, ale jak tylko coś zjem to wyglądam jak w 4mcu ;)

Ciekawa też jestem jak u Was z wagą... Ja przed ciążą wazylam 62kg, a teraz w 10tyg. Wążę 60,7kg.

Co do kolczyków to myślę, ze madziarella88 ma rację - co kraj i lekarz to opinia :)

katsuyoshi, madziarella88 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2015, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wiem ile ważyłam przed ciąza ale jak bylam u połoznej to moja waga byla 69kg :D Aż się zdziwiłam.A z tego co pamietam to przed ciąża wazyłam coś kolo 64-65 kg jakos tak sie raz zważylam z tego co pamietam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2015, 19:07

Selja lubi tę wiadomość

Wysłany: 27 grudnia 2015, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja przytylam jak na razie tylko 1,3 kg wiec chyba w normie. ale woem ze niektore kobiety chudna na poczatku ciazy. Wszystko zalezy od organizmu moim zadniem.

5b09mg7y1fm9q2ki.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja na początku schudłam 2 kg przez mdłości bo nie mogłam jeść wtedy ale mdłości przeszły i wróciłam do swojej wagi :P

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn wrote:
    No ja na początku schudłam 2 kg przez mdłości bo nie mogłam jeść wtedy ale mdłości przeszły i wróciłam do swojej wagi :P
    ty sie lepiej pochwal swoim brzusiem a nie :D

Evanlyn lubi tę wiadomość

• Evanlyn Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katsuyoshi wrote:
    ty sie lepiej pochwal swoim brzusiem a nie :D
    Jak męża nie będzie w okolicy to wrzucę bo mnie opierniczy że brzuch pokazuje obcym ludziom :D

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn wrote:
    Jak męża nie będzie w okolicy to wrzucę bo mnie opierniczy że brzuch pokazuje obcym ludziom :D
    hahahaha :D

• Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej lipcowki jestem lipcowka 2009 i 2015 mam do odsprzedania spodnie ciążowe h&m rozm 44 rurki czarne stan bdb 35zl
    Oraz ciuszki laktator medela tlokowy

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Telashe Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziarella88 wrote:

nie koniecznie :) są kolczyki typowo ciążowe które z powodzeniem można nosić, są naprawdę długie i zupełnie elastyczne.
    Ja swój wyciągnęłam w zeszłym roku niezależnie od ciąży, był za płytko przekłuty, krzywo i nie goił się mimo długiego czasu. :/
    Mnie lekarz o kolczyki nie pytał, zapytał tylko czy robiłam po tatuażach testy na wzw, jeszcze nie słyszałam żeby przeciwwskazaniem do noszenia była ciąża.

madziarella88, katsuyoshi lubią tę wiadomość

oLWKp1.png Sergiusz <3
  • ShopGirl Koleżanka

Wysłany: 27 grudnia 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @katsuyoshi zmienisz mi proszę termin na 24 lipca, bo wdarł się jakiś chochlik i widnieje pod 13 :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2015, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Telashe wrote:
    nie koniecznie :) są kolczyki typowo ciążowe które z powodzeniem można nosić, są naprawdę długie i zupełnie elastyczne.
    Ja swój wyciągnęłam w zeszłym roku niezależnie od ciąży, był za płytko przekłuty, krzywo i nie goił się mimo długiego czasu. :/
    Mnie lekarz o kolczyki nie pytał, zapytał tylko czy robiłam po tatuażach testy na wzw, jeszcze nie słyszałam żeby przeciwwskazaniem do noszenia była ciąża.
    Tylko ze ja mieszkam w UK i tutaj u mnie w miescie jest zakaz.

ShopGirl wybacz zle przeczytałam i dlatego wpisałam 13sty :D juz poprawiłam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2015, 21:31

• Telashe Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katsuyoshi wrote:
    Tylko ze ja mieszkam w UK i tutaj u mnie w miescie jest zakaz.
    dziwne i szalenie nie logiczne.

katsuyoshi, madziarella88 lubią tę wiadomość

oLWKp1.png Sergiusz <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2015, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Telashe wrote:
    dziwne i szalenie nie logiczne.
    Nic nie poradzisz. Mi to akurat bez różnicy bo osobiscie nie posiadam kolczyków lecz gorzej mają osoby które je posiadają i to nie mało to współczuje im to wyciagac a potem bedą musiały w nie których miejscach na nowo przekuwac bo są takie miejsca które się zwyczajnie zrastają.
    Ja z kolczykami szalałam do 21 lat potem mi przeszło ;p

‹‹ 92 93 94 95 96 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ