Lipcowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
katsuyoshi wrote:Nie którym wybija wcześniej innym póżniej Także spokojnie
A po za tym jak tam po świętach u was?
Ja czuje się jakby lepiej po tych tabletkach i ogólnie bóle glowy znikneły a tak to bolalo mnie ostatnio codziennie i nic nie pomagało i dostałam jakby wiecej energii. Jescze nie mam jej tak duzo ale czuje poprawe
Madziarella ty masz kolczyk w pępku czy mi sie wydaje?
no mam nadzieje ze w koncu cos tam wybije bo jak patrze na wasze brzuszki to zaczynam sie niepokoic :p
kolczyk jest. Ale zapewne za jakies dwa miesiace, jak sie wiekszy brzuszek pojawi bede musiala go juz wyciagnac..
po swietach w porzadku, najedzona, odprezona
katsuyoshi lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnymadziarella88 wrote:no mam nadzieje ze w koncu cos tam wybije bo jak patrze na wasze brzuszki to zaczynam sie niepokoic :p
kolczyk jest. Ale zapewne za jakies dwa miesiace, jak sie wiekszy brzuszek pojawi bede musiala go juz wyciagnac..
U mnie jest zakaz jakich kolwiek kolczyków Od razu na pierwszej wizycie połozna pyta czy jakies mam.. -
katsuyoshi wrote:Gin nie kazał wyciągagnąc ???
U mnie jest zakaz jakich kolwiek kolczyków Od razu na pierwszej wizycie połozna pyta czy jakies mam..
nic jak narazie gin nie mowil. Ale z tego co mi mowia znajome ktore maja juz dzieci trza wyciagnac jezeli brzuszek sie powieksza no i skora sie rozciaga(zagrozeniem jest tu rozerwanie skóry w miejscu gdzie jest kolczyk). Ciotka mojego lubego ze wzgledu na to ze jest bardziej "puszysta" niz ja nosila kolczyk w pepku przez cala ciaze i nic sie nie stalo. takze nie wiem.
a jaki powod zakazu noszenia kolczykow podala twoja polozna? bo okolice intymne i sutki moge zrozumiec. ale pepek i zakaz ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2015, 17:31
katsuyoshi lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnymadziarella88 wrote:nic jak narazie gin nie mowil. Ale z tego co mi mowia znajome ktore maja juz dzieci trza wyciagnac jezeli brzuszek sie powieksza no i skora sie rozciaga(zagrozeniem jest tu rozerwanie skóry w miejscu gdzie jest kolczyk). Ciotka mojego lubego ze wzgledu na to ze jest bardziej "puszysta" niz ja nosila kolczyk w pepku przez cala ciaze i nic sie nie stalo. takze nie wiem.
a jaki powod zakazu noszenia kolczykow podala twoja polozna? bo okolice intymne i sutki moge zrozumiec. ale pepek i zakaz ? -
katsuyoshi wrote:zadnego powodu nie podala.. w pierwszej ciazy i teraz tez pytali o to czy mam jakies kolczyki bo jesli tak to musze przy niej wyciagnac poniewaz jest zakaz noszenia kolczykow w ciazy i tyle wiem....
sutki ok - piersi sa wrazliwe i przeszkoda przy karmieniu, okolice intymne- rozerwanie skory podczas porodu naturalnego i raczej ciezko gojaca sie rana. ale inne kolczyki ? w wardze, pepku. W uszach tez kazala ci nie nosic?
dziwna ta twoja polozna. Pierwszy raz slysze o takim zakazie. Moj gin kolczyk widzial i nic mi o zadnym zakazie nie mowil.katsuyoshi lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnymadziarella88 wrote:sutki ok - piersi sa wrazliwe i przeszkoda przy karmieniu, okolice intymne- rozerwanie skory podczas porodu naturalnego i raczej ciezko gojaca sie rana. ale inne kolczyki ? w wardze, pepku. W uszach tez kazala ci nie nosic?
dziwna ta twoja polozna. Pierwszy raz slysze o takim zakazie. Moj gin kolczyk widzial i nic mi o zadnym zakazie nie mowil. -
@katsuyoshi ależ masz duży brzuszek U mnie niestety jeszcze za bardzo nic nie widać, ale jak tylko coś zjem to wyglądam jak w 4mcu
Ciekawa też jestem jak u Was z wagą... Ja przed ciążą wazylam 62kg, a teraz w 10tyg. Wążę 60,7kg.
Co do kolczyków to myślę, ze madziarella88 ma rację - co kraj i lekarz to opiniakatsuyoshi, madziarella88 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa nie wiem ile ważyłam przed ciąza ale jak bylam u połoznej to moja waga byla 69kg Aż się zdziwiłam.A z tego co pamietam to przed ciąża wazyłam coś kolo 64-65 kg jakos tak sie raz zważylam z tego co pamietam.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2015, 19:07
Selja lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
madziarella88 wrote:no mam nadzieje ze w koncu cos tam wybije bo jak patrze na wasze brzuszki to zaczynam sie niepokoic :p
Ja swój wyciągnęłam w zeszłym roku niezależnie od ciąży, był za płytko przekłuty, krzywo i nie goił się mimo długiego czasu.
Mnie lekarz o kolczyki nie pytał, zapytał tylko czy robiłam po tatuażach testy na wzw, jeszcze nie słyszałam żeby przeciwwskazaniem do noszenia była ciąża.madziarella88, katsuyoshi lubią tę wiadomość
Sergiusz -
nick nieaktualnyTelashe wrote:nie koniecznie są kolczyki typowo ciążowe które z powodzeniem można nosić, są naprawdę długie i zupełnie elastyczne.
Ja swój wyciągnęłam w zeszłym roku niezależnie od ciąży, był za płytko przekłuty, krzywo i nie goił się mimo długiego czasu.
Mnie lekarz o kolczyki nie pytał, zapytał tylko czy robiłam po tatuażach testy na wzw, jeszcze nie słyszałam żeby przeciwwskazaniem do noszenia była ciąża.
ShopGirl wybacz zle przeczytałam i dlatego wpisałam 13sty juz poprawiłam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2015, 21:31
-
nick nieaktualnyTelashe wrote:dziwne i szalenie nie logiczne.
Ja z kolczykami szalałam do 21 lat potem mi przeszło ;p