X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Lipcowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • madziarella88 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2015, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katsuyoshi wrote:
    Nie którym wybija wcześniej innym póżniej :) Także spokojnie :D

A po za tym jak tam po świętach u was?

Ja czuje się jakby lepiej po tych tabletkach i ogólnie bóle glowy znikneły a tak to bolalo mnie ostatnio codziennie i nic nie pomagało i dostałam jakby wiecej energii. Jescze nie mam jej tak duzo ale czuje poprawe :)

Madziarella ty masz kolczyk w pępku czy mi sie wydaje?

no mam nadzieje ze w koncu cos tam wybije bo jak patrze na wasze brzuszki to zaczynam sie niepokoic :p

kolczyk jest. Ale zapewne za jakies dwa miesiace, jak sie wiekszy brzuszek pojawi bede musiala go juz wyciagnac..

po swietach w porzadku, najedzona, odprezona ;)

katsuyoshi lubi tę wiadomość

5b09mg7y1fm9q2ki.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2015, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziarella88 wrote:
    no mam nadzieje ze w koncu cos tam wybije bo jak patrze na wasze brzuszki to zaczynam sie niepokoic :p

kolczyk jest. Ale zapewne za jakies dwa miesiace, jak sie wiekszy brzuszek pojawi bede musiala go juz wyciagnac..

Gin nie kazał wyciągagnąc ???
    U mnie jest zakaz jakich kolwiek kolczyków O.o Od razu na pierwszej wizycie połozna pyta czy jakies mam..

Wysłany: 27 grudnia 2015, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katsuyoshi wrote:
    Gin nie kazał wyciągagnąc ???
    U mnie jest zakaz jakich kolwiek kolczyków O.o Od razu na pierwszej wizycie połozna pyta czy jakies mam..

nic jak narazie gin nie mowil. Ale z tego co mi mowia znajome ktore maja juz dzieci trza wyciagnac jezeli brzuszek sie powieksza no i skora sie rozciaga(zagrozeniem jest tu rozerwanie skóry w miejscu gdzie jest kolczyk). Ciotka mojego lubego ze wzgledu na to ze jest bardziej "puszysta" niz ja nosila kolczyk w pepku przez cala ciaze i nic sie nie stalo. takze nie wiem.
    a jaki powod zakazu noszenia kolczykow podala twoja polozna? bo okolice intymne i sutki moge zrozumiec. ale pepek i zakaz ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2015, 17:31

5b09mg7y1fm9q2ki.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2015, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziarella88 wrote:
    nic jak narazie gin nie mowil. Ale z tego co mi mowia znajome ktore maja juz dzieci trza wyciagnac jezeli brzuszek sie powieksza no i skora sie rozciaga(zagrozeniem jest tu rozerwanie skóry w miejscu gdzie jest kolczyk). Ciotka mojego lubego ze wzgledu na to ze jest bardziej "puszysta" niz ja nosila kolczyk w pepku przez cala ciaze i nic sie nie stalo. takze nie wiem.
    a jaki powod zakazu noszenia kolczykow podala twoja polozna? bo okolice intymne i sutki moge zrozumiec. ale pepek i zakaz ?
    zadnego powodu nie podala.. w pierwszej ciazy i teraz tez pytali o to czy mam jakies kolczyki bo jesli tak to musze przy niej wyciagnac poniewaz jest zakaz noszenia kolczykow w ciazy i tyle wiem....

Wysłany: 27 grudnia 2015, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katsuyoshi wrote:
    zadnego powodu nie podala.. w pierwszej ciazy i teraz tez pytali o to czy mam jakies kolczyki bo jesli tak to musze przy niej wyciagnac poniewaz jest zakaz noszenia kolczykow w ciazy i tyle wiem....

sutki ok - piersi sa wrazliwe i przeszkoda przy karmieniu, okolice intymne- rozerwanie skory podczas porodu naturalnego i raczej ciezko gojaca sie rana. ale inne kolczyki ? w wardze, pepku. W uszach tez kazala ci nie nosic?
    dziwna ta twoja polozna. Pierwszy raz slysze o takim zakazie. Moj gin kolczyk widzial i nic mi o zadnym zakazie nie mowil.

5b09mg7y1fm9q2ki.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2015, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziarella88 wrote:
    sutki ok - piersi sa wrazliwe i przeszkoda przy karmieniu, okolice intymne- rozerwanie skory podczas porodu naturalnego i raczej ciezko gojaca sie rana. ale inne kolczyki ? w wardze, pepku. W uszach tez kazala ci nie nosic?
    dziwna ta twoja polozna. Pierwszy raz slysze o takim zakazie. Moj gin kolczyk widzial i nic mi o zadnym zakazie nie mowil.
    to nie byla jedna polozna tamte wzesniejsze to byl w innej przechodni bo mieszkalam gdzie indziej.. a teraz widze ze to wszedzie u mnie w miescie tak obejmuje skoro inna przychodnia inna polozna a zasady te same

Wysłany: 27 grudnia 2015, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zasady w kazdym razie dziwne. Nigdy nie slyszalam o medycznych przeciwskazaniach noszenia kolczyka w pepku w ciazy. jedynie estetyczne bo dziurka sie rozciaga, skora itp. No ale niewazne. Co kraj to obyczaj ;)

5b09mg7y1fm9q2ki.png
  • ShopGirl Koleżanka

Wysłany: 27 grudnia 2015, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @katsuyoshi ależ masz duży brzuszek :) U mnie niestety jeszcze za bardzo nic nie widać, ale jak tylko coś zjem to wyglądam jak w 4mcu ;)

Ciekawa też jestem jak u Was z wagą... Ja przed ciążą wazylam 62kg, a teraz w 10tyg. Wążę 60,7kg.

Co do kolczyków to myślę, ze madziarella88 ma rację - co kraj i lekarz to opinia :)

katsuyoshi, madziarella88 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2015, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wiem ile ważyłam przed ciąza ale jak bylam u połoznej to moja waga byla 69kg :D Aż się zdziwiłam.A z tego co pamietam to przed ciąża wazyłam coś kolo 64-65 kg jakos tak sie raz zważylam z tego co pamietam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2015, 19:07

Selja lubi tę wiadomość

Wysłany: 27 grudnia 2015, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja przytylam jak na razie tylko 1,3 kg wiec chyba w normie. ale woem ze niektore kobiety chudna na poczatku ciazy. Wszystko zalezy od organizmu moim zadniem.

5b09mg7y1fm9q2ki.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja na początku schudłam 2 kg przez mdłości bo nie mogłam jeść wtedy ale mdłości przeszły i wróciłam do swojej wagi :P

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn wrote:
    No ja na początku schudłam 2 kg przez mdłości bo nie mogłam jeść wtedy ale mdłości przeszły i wróciłam do swojej wagi :P
    ty sie lepiej pochwal swoim brzusiem a nie :D

Evanlyn lubi tę wiadomość

• Evanlyn Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katsuyoshi wrote:
    ty sie lepiej pochwal swoim brzusiem a nie :D
    Jak męża nie będzie w okolicy to wrzucę bo mnie opierniczy że brzuch pokazuje obcym ludziom :D

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn wrote:
    Jak męża nie będzie w okolicy to wrzucę bo mnie opierniczy że brzuch pokazuje obcym ludziom :D
    hahahaha :D

• Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej lipcowki jestem lipcowka 2009 i 2015 mam do odsprzedania spodnie ciążowe h&m rozm 44 rurki czarne stan bdb 35zl
    Oraz ciuszki laktator medela tlokowy

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Telashe Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziarella88 wrote:

nie koniecznie :) są kolczyki typowo ciążowe które z powodzeniem można nosić, są naprawdę długie i zupełnie elastyczne.
    Ja swój wyciągnęłam w zeszłym roku niezależnie od ciąży, był za płytko przekłuty, krzywo i nie goił się mimo długiego czasu. :/
    Mnie lekarz o kolczyki nie pytał, zapytał tylko czy robiłam po tatuażach testy na wzw, jeszcze nie słyszałam żeby przeciwwskazaniem do noszenia była ciąża.

madziarella88, katsuyoshi lubią tę wiadomość

oLWKp1.png Sergiusz <3
  • ShopGirl Koleżanka

Wysłany: 27 grudnia 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @katsuyoshi zmienisz mi proszę termin na 24 lipca, bo wdarł się jakiś chochlik i widnieje pod 13 :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2015, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Telashe wrote:
    nie koniecznie :) są kolczyki typowo ciążowe które z powodzeniem można nosić, są naprawdę długie i zupełnie elastyczne.
    Ja swój wyciągnęłam w zeszłym roku niezależnie od ciąży, był za płytko przekłuty, krzywo i nie goił się mimo długiego czasu. :/
    Mnie lekarz o kolczyki nie pytał, zapytał tylko czy robiłam po tatuażach testy na wzw, jeszcze nie słyszałam żeby przeciwwskazaniem do noszenia była ciąża.
    Tylko ze ja mieszkam w UK i tutaj u mnie w miescie jest zakaz.

ShopGirl wybacz zle przeczytałam i dlatego wpisałam 13sty :D juz poprawiłam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2015, 21:31

• Telashe Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katsuyoshi wrote:
    Tylko ze ja mieszkam w UK i tutaj u mnie w miescie jest zakaz.
    dziwne i szalenie nie logiczne.

katsuyoshi, madziarella88 lubią tę wiadomość

oLWKp1.png Sergiusz <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2015, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Telashe wrote:
    dziwne i szalenie nie logiczne.
    Nic nie poradzisz. Mi to akurat bez różnicy bo osobiscie nie posiadam kolczyków lecz gorzej mają osoby które je posiadają i to nie mało to współczuje im to wyciagac a potem bedą musiały w nie których miejscach na nowo przekuwac bo są takie miejsca które się zwyczajnie zrastają.
    Ja z kolczykami szalałam do 21 lat potem mi przeszło ;p

‹‹ 92 93 94 95 96 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ