X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Lipcowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NO dobra to teraz ja :P wyraźnie widać gdzie tłuszczyk a gdzie brzuch ale stwierdzam że jednak trochę mi wybuliło :D

Beztytulu_snhrxxq.png

katsuyoshi, Ev, majeczka87, Agaax lubią tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe no masz pagórek :D
    Ty żeś tłuszczyku nie widziała kurka :D

Evanlyn, Agaax lubią tę wiadomość

• Evanlyn Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No było dużo gorzej to widziałam :D

katsuyoshi lubi tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn wrote:
    No było dużo gorzej to widziałam :D
    Marudzisz :D
    A co ja mam powiedziec? Jestem po jednej ciaży kurka ! :D
    I jakoś nie narzekam na tluszczyk hehe bo co mi to da :D
    Ale można wnioskowac jedno po tych zdjeciach naszych że każdej rosnie brzusio w swoim tempie :)

Evanlyn lubi tę wiadomość

• Ev Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejjj dziewczyny moje kochane <3

Jak tam po świętach ?? ;)

katsuyoshi, Evanlyn lubią tę wiadomość

8599yx8d9t871y8x.png
    eoc93ew1yklyxdn4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ev wrote:
    Hejjj dziewczyny moje kochane <3

Jak tam po świętach ?? ;)
    Ev <3
    u mnie jak to po świetach zyje sie dalej :)
    Ogolnie to odkąd biore ten suplement byłam juz kilka razy obejmowac wc... przed chwilą tez. Nadrabiam stracone tygodnie chyba :D
    Śmieje sie bo mysle ze ten suplement dobrze dziala na moj organizm który wraca do normy i stad moje dolegliwosci a nawet wczoraj sutki zaczely mnie bolec :) i bolą do dziś hehe
    Do tego wczoraj kupiłam sobie warzywa i owoce zawierajace zelazo wiec mysle ze szybko z tego wyjde.
    Własnie jem kanapki z sałatą i pomidorem popijając kakao :)

Oczywiscie rozmawialam z babcia i jej o tym powiedzialam to od razu poleciala powiedziec mojemu ojcu ze musze brac tabletki itp. Wiec też do mnie na skypa dzwonil aby sie zapytac co i jak. Troche sie zdziwiłam że się tym przejął bo on nigdy sie nie przejmował tym jesli komuś coś było bynajmniej tego nie okazywał a tu taka niespodzianka i nie powiem ale miło mi sie zrobiło że sie zainteresował :)
    Wigilie spedzilismy w domu . Pierwsze świeto u szwagierki i szwagra a drugie swieto leniuchowaliśmy sobie w domu i rozmawialismy na skypie :)
    Teraz mój jest juz drugi dzien w pracy. Jeszcze idzie tylko jutro bo na 30stego wziął urlop aby jechac razem ze mna na USG do tego szpitala .

A co tam u Ciebie ? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2015, 10:48

Ev, Evanlyn lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edytowałam swoja wczesniejszą wiadomosc jak cos :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2015, 10:49

• Ev Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katsuyoshi wrote:
    Ev <3
    u mnie jak to po świetach zyje sie dalej :)
    Ogolnie to odkąd biore ten suplement byłam juz kilka razy obejmowac wc... przed chwilą tez. Nadrabiam stracone tygodnie chyba :D
    Śmieje sie bo mysle ze ten suplement dobrze dziala na moj organizm który wraca do normy i stad moje dolegliwosci a nawet wczoraj sutki zaczely mnie bolec :) i bolą do dziś hehe
    Do tego wczoraj kupiłam sobie warzywa i owoce zawierajace zelazo wiec mysle ze szybko z tego wyjde.
    Własnie jem kanapki z sałatą i pomidorem popijając kakao :)

A co tam u Ciebie ? :)

Ja przez cale swieta czulam sie zmeczonna i senna ... siedziałam przy stole 20 min i szlam sie klasc na 10 i tak caly czas ;/ ;p .

Mnie mdli bez przerwy prawie , do tego jeszcze jakies przeziębienie mnie meczy ;(

Wszystkie kobietki typu mama , ciocie , babcie uspakajaja ze przejdzie ... a ja mam wrazenie ze nigdy nie minie ... dopiero jak urodze ;/ :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2015, 10:52

katsuyoshi, Evanlyn lubią tę wiadomość

8599yx8d9t871y8x.png
    eoc93ew1yklyxdn4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ev wrote:
    Ja przez cale swieta czulam sie zmeczonna i senna ... siedziałam przy stole 20 min i szlam sie klasc na 10 i tak caly czas ;/ ;p .

Mnie mdli bez przerwy prawie , do tego jeszcze jakies przeziębienie mnie meczy ;(

Wszystkie kobietki typu mama , ciocie , babcie uspakajaja ze przejdzie ... a ja mam wrazenie ze nigdy nie minie ... dopiero jak urodze ;/ :P
    Minie :) Zazwyczaj uspakaja sie wszystko w 6 miesiacu oczywiscie nie ktorym o wiele szybciej. :)
    Najważniejsze aby dzidzia była zdrowa :)

• Ev Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katsuyoshi wrote:
    Minie :) Zazwyczaj uspakaja sie wszystko w 6 miesiacu oczywiscie nie ktorym o wiele szybciej. :)
    Najważniejsze aby dzidzia była zdrowa :)

Ehhh , powiem ci kochana ze ja mam wrażenie jak by te dolegliwości trwały juz z rok ^^.

Dokładnie ! :) ... dlatego staram sie nie narzekać bo jak by nie było żadnych objawów to pewnie bym schizowala ze cos jest nie tak ^^.

Bierz tabletki i bedzie dobrze !:)

katsuyoshi, katsuyoshi, Evanlyn lubią tę wiadomość

8599yx8d9t871y8x.png
    eoc93ew1yklyxdn4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ev wrote:
    Ehhh , powiem ci kochana ze ja mam wrażenie jak by te dolegliwości trwały juz z rok ^^.

Dokładnie ! :) ... dlatego staram sie nie narzekać bo jak by nie było żadnych objawów to pewnie bym schizowala ze cos jest nie tak ^^.

Bierz tabletki i bedzie dobrze !:)
    Biore :) Według zalecen :) rozdzieliłam sobie to tak że ten cały lek z zelazem biore jedną rano w godzinach popoludniowych biore sobie ten folic 5mg i tak do godziny 18stej biore kolejną tabletke z tym zelazem :)
    Mam tylko nadzieje ze dzidzi nic się nie stało przez ten niedobór... bo wiadomo już czytałam na necie jakie mogą byc skutki i boje się o to aby mimo wszystko malenstwo bylo zdrowe. Dlatego tak bardzo boje sie tego USG .

Ja tak z synkiem mialam ... pelno objawow od samego początku i mialam ich serdecznie dosyc...trwaly do 6 miesiąca :/ ale pociesza mnie fakt że maly byl zdrowy i rozwijał się prawidłowo a wyniki mialam wrecz wzorowe :)
    Jednak w tej ciazy tych objawow w sumie nie bylo tylko ciagle bole glowy ktore od czasu brania lekow zniknely :) a pojawily sie objawy.

Kiedy kochana pochwalisz się brzusiem? :) Bo tutaj dziewczyny i ja tez wrzucilysmy swoje hehe :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2015, 11:10

• Ev Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katsuyoshi wrote:
    Biore :) Według zalecen :) rozdzieliłam sobie to tak że ten cały lek z zelazem biore jedną rano w godzinach popoludniowych biore sobie ten folic 5mg i tak do godziny 18stej biore kolejną tabletke z tym zelazem :)
    Mam tylko nadzieje ze dzidzi nic się nie stało przez ten niedobór... bo wiadomo już czytałam na necie jakie mogą byc skutki i boje się o to aby mimo wszystko malenstwo bylo zdrowe. Dlatego tak bardzo boje sie tego USG .

Ja tak z synkiem mialam ... pelno objawow od samego początku i mialam ich serdecznie dosyc...trwaly do 6 miesiąca :/ ale pociesza mnie fakt że maly byl zdrowy i rozwijał się prawidłowo a wyniki mialam wrecz wzorowe :)
    Jednak w tej ciazy tych objawow w sumie nie bylo tylko ciagle bole glowy ktore od czasu brania lekow zniknely :) a pojawily sie objawy.

Kiedy kochana pochwalisz się brzusiem? :) Bo tutaj dziewczyny i ja tez wrzucilysmy swoje hehe :D

No to dobrze :) Ja tez biore leki , staram sie to jakos w ciagu dnia rozkradać :)

Yhymmm ... jejj jak mam tak jeszcze 3 miesiace sie czuc to ... ;/ ;D

Ooooo no to musze tez wrzucić , zrobie zdjęcie i wrzucę ( mimo ze jest jeszcze taki nie za bardzo widoczny ) :)

8599yx8d9t871y8x.png
    eoc93ew1yklyxdn4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ev wrote:
    No to dobrze :) Ja tez biore leki , staram sie to jakos w ciagu dnia rozkradać :)

Yhymmm ... jejj jak mam tak jeszcze 3 miesiace sie czuc to ... ;/ ;D

Ooooo no to musze tez wrzucić , zrobie zdjęcie i wrzucę ( mimo ze jest jeszcze taki nie za bardzo widoczny ) :)
    Cos napewno juz tam jest i jakiś pagórek :)
    Nie to co u mnie jakbym blizniaki conajmniej nosila :D
    No to bede czekala tez za twim zdjeciem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2015, 11:22

Ev lubi tę wiadomość

• Ev Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katsuyoshi wrote:
    Witam nowe :) Zaraz dodam was do prezentacji wątku :)
    Miło was poznac. Mam nadzieje że miło spędzicie u nas czas.

A co do pytania o zakupy. Już kiedys odpowiadałam na to ale jako że jesteś nowa to masz prawo nie wiedziec jaka była odpowiedz.
    Ja nie kupuje ponieważ mam ubranka po synku wszystkie zostawione a że były kupowane neutralne to nie ma sensu kupowac nowych :) Jedynie co to kosmetyki jak narazie :)

Widze dziewczyny wrzucacie zdjecia z odkrytym brzusiem to pomyslalam ze tez jedno takie dam mimo ze ja naprawde w porownaniu do waszych mam duzy :)

pppJPG_snhhrxp.jpg

Hehe Oscarek nie chciał mnie puscic wiec się załapał :D

Jaki duzyyy ~! :)

.... tez bym juz chciala miec taki ^^ :))

8599yx8d9t871y8x.png
    eoc93ew1yklyxdn4.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ev wrote:

Ev u mnie to samo było :D siedzę przy stole a za chwile drzemka 10 min :D

Ev, katsuyoshi lubią tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • palma Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie ja dzis miałam miec wizyte ale okazalo sie lekarka zachorowala, wkurzylam sie bardzo i zaczelam szukac na szybko lekarza zeby tylko w tym roku jeszcze bylo badanie zrobione, na szczescie po 3 godzinach wysilku znalazlam wizyte na jutro i to na nfz :D wiec super sie ulozylo :)

Ev, katsuyoshi, majeczka87 lubią tę wiadomość

aniołek 9tc (2015rok)
    aniołek 6tc (2018rok)
    f2w33e3k8s0hlqj8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Palma :D nie dziwie Ci się też bym się mega wkurzyła :/ jednak jak sie czeka na tą upragnioną wizyte to można dostac szału jak zostaje odwolane... jednakże lekarz też człowiek i zachorowac ma prawo ale moim zdaniem w takich wypadkach powinni dzwonic do osob ktore mają tego dnia wizyte i zapytac sie czy moga zapisac je do innego lekarza ktory przyjmuje tego samego dnia. Dobrze mimo wszystko ze udalo ci sie tak szybko zalatwic lekarza na jutro chociaż.
    Ja jeszcze 2 dni i USG.

Ev no ja mam ten brzuchol... duzy jak na 4 miesiac :D

Ev lubi tę wiadomość

• Evanlyn Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Wam :) ja po hennie brwi. Na szczęście teraz mi zrobiła normalne bo ostatnio jak byłam to dwa dni chodziłam jak idiotka takie ciemne były. Brzuch mi coś dzisiaj ciągnie, przynajmniej coś czuje bo ostatnio się czułam jakbym w ciąży nie była oprócz tego zmęczenia :)

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn wrote:
    Cześć Wam :) ja po hennie brwi. Na szczęście teraz mi zrobiła normalne bo ostatnio jak byłam to dwa dni chodziłam jak idiotka takie ciemne były. Brzuch mi coś dzisiaj ciągnie, przynajmniej coś czuje bo ostatnio się czułam jakbym w ciąży nie była oprócz tego zmęczenia :)
    Ja nigdy nie robilam henna brwi ;p
    ogolnie mam ciemne wlosy wiec mi to raczej nie potrzebne.
    najadłam się jak świnia :D i czuje sie taka pelna teraz że eh...

• Evanlyn Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katsuyoshi wrote:
    Ja nigdy nie robilam henna brwi ;p
    ogolnie mam ciemne wlosy wiec mi to raczej nie potrzebne.
    najadłam się jak świnia :D i czuje sie taka pelna teraz że eh...
    Ja mam takie ciemne miedziane włosy a brwi jasne i krótkie bo te od zewnętrznej strony są przeźroczyste aż :/

Ja sobie zajadam mus własnej roboty z jabłek i marchewek i jestem przerażona bo właśnie kończę jeść dwa jabłka i 4 marchewki :O

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
‹‹ 93 94 95 96 97 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ