X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Lipcowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • palma Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wstawie Wam link :D

http://zapodaj.net/0a315764b3b56.jpg.html

majeczka87, katsuyoshi, Ev lubią tę wiadomość

aniołek 9tc (2015rok)
    aniołek 6tc (2018rok)
    f2w33e3k8s0hlqj8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no widac tego malego krasnala :D

palma lubi tę wiadomość

• palma Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No widać widać, za miesiąc pewnie jeszcze bardziej widać :D

aniołek 9tc (2015rok)
    aniołek 6tc (2018rok)
    f2w33e3k8s0hlqj8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    palma wrote:
    No widać widać, za miesiąc pewnie jeszcze bardziej widać :D
    za miesiac to juz bedzie widac dobrze glowke ,rączki itp ;p

palma lubi tę wiadomość

• palma Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katsuyoshi wrote:
    za miesiac to juz bedzie widac dobrze glowke ,rączki itp ;p
    Ekstra! :D nie mogę się doczekać zjarke mam :p

katsuyoshi lubi tę wiadomość

aniołek 9tc (2015rok)
    aniołek 6tc (2018rok)
    f2w33e3k8s0hlqj8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    palma wrote:
    Ekstra! :D nie mogę się doczekać zjarke mam :p
    no u mnie dzis to juz powinno te piekne usg byc :) wszystko powinno byc dobrze widac, mam tylko nadzieje ze dzidzia zdrowa . siedze jak na szpilkach i czekam zeby jechac ...

A z lekami zrobilam tak jak Ev pisałas ... wzielam dopiero po kanapkach i nic mi nie bylo :) Czulam sie dobrze .
    Teraz z małym zajadamy owoce i wszystko jest ok ^.^
    Wiec bede tak robiła zamiast meczyc sie rano :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2015, 11:57

Ev, palma lubią tę wiadomość

• Ev Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już tez nie mogę się doczekać wtorku ! :)))

( mimo obaw o maleństwo zeby bylo Wszystko dobrze )

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2015, 12:39

8599yx8d9t871y8x.png
    eoc93ew1yklyxdn4.png
  • Ev Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.facebook.com/TheMotherish/videos/892764090769314/?pnref=story OBEJRZYJCIE SOBIE :) <3 .

Mi sie az łezka w oku zakręciła .

palma, Agaax lubią tę wiadomość

8599yx8d9t871y8x.png
    eoc93ew1yklyxdn4.png
  • palma Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katsuyoshi wrote:
    no u mnie dzis to juz powinno te piekne usg byc :) wszystko powinno byc dobrze widac, mam tylko nadzieje ze dzidzia zdrowa . siedze jak na szpilkach i czekam zeby jechac ...

A z lekami zrobilam tak jak Ev pisałas ... wzielam dopiero po kanapkach i nic mi nie bylo :) Czulam sie dobrze .
    Teraz z małym zajadamy owoce i wszystko jest ok ^.^
    Wiec bede tak robiła zamiast meczyc sie rano :)
    daj znac jak po usg :D ciekawa jestem co u Twojej dzidzi :D

aniołek 9tc (2015rok)
    aniołek 6tc (2018rok)
    f2w33e3k8s0hlqj8.png
  • palma Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ev wrote:
    https://www.facebook.com/TheMotherish/videos/892764090769314/?pnref=story OBEJRZYJCIE SOBIE :) <3 .

Mi sie az łezka w oku zakręciła .
    piękny filmik <3 <3

Ev lubi tę wiadomość

aniołek 9tc (2015rok)
    aniołek 6tc (2018rok)
    f2w33e3k8s0hlqj8.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarz pierwszego kontaktu powiedziala ze miesnie moga byc naderwane. Dostalam skierowanie do pulmunologa, wizyta juz 7 stycznia;) ciekawe czy coś mądrego mi powie;)

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oooj a mi sie filmik nie odtwarza..;/

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • Ev Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kat jak po USG ?:)

Maja nie wiem czy tam sie nie trzeba zalogowac przez fb :( .

8599yx8d9t871y8x.png
    eoc93ew1yklyxdn4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2015, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopiero co wróciłam...
    Jak pisałam wczesniej ja musialam jechac do innej miejscowosci bo tam robią usg... nim sie dojedzie i dojdzie potem czekac na swoją godzine eh...nie dosc ze nerwy to strach.
    Tak więc :

untitledJ_snhqwew.jpg

To nasza dzidzia <3 Na dolnym zdjeciu widac nawet rączke i nóżki :) Strasznie sie nam na USG kreciła :D Doktorka aż się smiała bo chciała pomiary zrobic a nam uciekała fasolunia <3
    Ale widziałam serduszko i bije mocno , widzialam też obie rączki i nóżki :)
    Przy sprawdzaniu czy są 2 nóżki odwróciła nam sie fasolka dupcią do ekranu hehe :D I dzięki temu mogłam zauważyc że nie było widac tam siusiorka wiec prawdopodobnie jest to dziewczynka ale pewnosc bedzie dopiero przy pelnym USG na ktore jestem zapisana 23.02.2016r. Po całym USG zabrali mnie na pobranie krwi w celu przebadania na downa, oczywiscie nie musialam sie godzic na to badanie ale chcialam.

To tyle :)

Evanlyn, Agaax, ada89, madziarella88, Ev, majeczka87 lubią tę wiadomość

• Evanlyn Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katsuyoshi wrote:
    Dopiero co wróciłam...
    Jak pisałam wczesniej ja musialam jechac do innej miejscowosci bo tam robią usg... nim sie dojedzie i dojdzie potem czekac na swoją godzine eh...nie dosc ze nerwy to strach.
    Tak więc :

untitledJ_snhqwew.jpg

To nasza dzidzia <3 Na dolnym zdjeciu widac nawet rączke i nóżki :) Strasznie sie nam na USG kreciła :D Doktorka aż się smiała bo chciała pomiary zrobic a nam uciekała fasolunia <3
    Ale widziałam serduszko i bije mocno , widzialam też obie rączki i nóżki :)
    Przy sprawdzaniu czy są 2 nóżki odwróciła nam sie fasolka dupcią do ekranu hehe :D I dzięki temu mogłam zauważyc że nie było widac tam siusiorka wiec prawdopodobnie jest to dziewczynka ale pewnosc bedzie dopiero przy pelnym USG na ktore jestem zapisana 23.02.2016r. Po całym USG zabrali mnie na pobranie krwi w celu przebadania na downa, oczywiscie nie musialam sie godzic na to badanie ale chcialam.

To tyle :)
    <3

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • ShopGirl Koleżanka

Wysłany: 30 grudnia 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, czy któraś z Was miała bóle w dole pleców? Jestem w 10tyg i dzisiaj tak mnie boli w lewym dołku w dole pleców, że masakra :( A. trochę pomasował, ale pomogło na krótko :( Wizytę mam dopiero na 13.01. Nie wiem czy to rwa kulszowa, bo w zasadzie nie promieniuje mi na ufo/pośladki... Naczytalam sie strasznych rzeczy o bolo w dole plecow na poczatku ciazy i zaczelam sie martwic :(

• Agaax Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katsuyoshi - jakaś akrobatka/akrobata Ci się szykuje, tak ładnie nóżkami macha! :D

Ja dziś byłam na prenatalnych iiiii... JEST DZIEWCZYNKA :D <3
    Wszystko idealnie, Mąż będzie miał przechlapane z córeczką :D
    Kolejna wizyta pod koniec stycznia, to przecież wieki! :P
    Moje słodkie 6,45 cm szczęścia :D

madziarella88, Ev, majeczka87 lubią tę wiadomość

201607055580.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2015, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny ale i tak sie jednak martwie aby badania krwi na downa były dobre :( strasznie sie martwie tym...
    Do tego polozna do mnie wczoraj kolo godz 10 dzwonila a ja nawet nie slyszalam bo mialam dzwieki wyl w kom i byl tez od niej sms ze prosi o kontakt i nie wiem o co chodzi :(
    Dziś pewnie bedzie znowu dzwoniła.

Jak myslicie czy jakby na usg bylo widac ze cos jest nie tak to by mi powiedzieli chyba nie? A tam nie slyszalam jakiegos takiego slowa i glosu ze cos jest nie tak...
    Tylko mówiła ze good baby i sie smiala ze tak sie wierci.
    Ja juz sama nie wiem co mam myslec ...

Agaax no to gratuluje córeczki skoro to już pewne :)
    A wrzucisz nam USG ? :)

• Evanlyn Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2015, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Nie ma co się martwić na zapas. Ja wczoraj dostałam od męża za to opiernicz i Ty Kat od swojego też powinnaś... Działa :P

Ja miałam ostatnio fazę na toxoplazmozę bo się nasłuchałam jak to ciężko się przechodzi jak znajome znajomych miały - tzn jeździ się do warszawy, leczy się, leczy się i leczy się plus do tego panika o dziecko a moja siostra ma kota który jest wszędzie. Wczoraj odebrałam wyniki badań z krwi i moczu - te co się robi w I trymestrze no i oczywiście dlaczego toxo IgG ilościowo mam 65 jak norma to 0 - 6,5. No i już że coś nie tak... Mężowi tylko o tym wspomniałam jak bez paniki. Ale i tak się zdenerwował nie na żarty i wyczytał że nie mam żadnej toxoplazmozy. Po prostu kiedyś ją miałam czyli ją przeszłam i mam przeciwciała czyli to dziadostwo nie jest nam już aż tak straszne :P

Ogólnie teraz mimo opierniczu i groźby odcięcia neta jestem mega szczęśliwa bo resztę badań mam książkowe i do wizyty już tylko 4 dni :) nie mogę się doczekać kiedy zobaczę moje maleństwo :) już wygląda jak mały czowieczek a ja go widziałam ostatnio jak jeszcze był bardziej fasolką z nóżkami i rączkami :D

katsuyoshi, Ev, Agaax lubią tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn wrote:
    Dzień dobry :)

Nie ma co się martwić na zapas. Ja wczoraj dostałam od męża za to opiernicz i Ty Kat od swojego też powinnaś... Działa :P

Ja miałam ostatnio fazę na toxoplazmozę bo się nasłuchałam jak to ciężko się przechodzi jak znajome znajomych miały - tzn jeździ się do warszawy, leczy się, leczy się i leczy się plus do tego panika o dziecko a moja siostra ma kota który jest wszędzie. Wczoraj odebrałam wyniki badań z krwi i moczu - te co się robi w I trymestrze no i oczywiście dlaczego toxo IgG ilościowo mam 65 jak norma to 0 - 6,5. No i już że coś nie tak... Mężowi tylko o tym wspomniałam jak bez paniki. Ale i tak się zdenerwował nie na żarty i wyczytał że nie mam żadnej toxoplazmozy. Po prostu kiedyś ją miałam czyli ją przeszłam i mam przeciwciała czyli to dziadostwo nie jest nam już aż tak straszne :P

Ogólnie teraz mimo opierniczu i groźby odcięcia neta jestem mega szczęśliwa bo resztę badań mam książkowe i do wizyty już tylko 4 dni :) nie mogę się doczekać kiedy zobaczę moje maleństwo :) już wygląda jak mały czowieczek a ja go widziałam ostatnio jak jeszcze był bardziej fasolką z nóżkami i rączkami :D
    No mi tez by sie przydal taki opiernicz chyba :/
    Bo kur.. jak glupia sie naczytalam roznych rzeczy i teraz wszystkiego sie boje !!!!
    Koniec kuzwa !!!
    Dzidzia jest zdrowa koniec kropka !

Evanlyn, Agaax lubią tę wiadomość

‹‹ 95 96 97 98 99 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ