X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Lipcowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katsuyoshi wrote:
    No mi tez by sie przydal taki opiernicz chyba :/
    Bo kur.. jak glupia sie naczytalam roznych rzeczy i teraz wszystkiego sie boje !!!!
    Koniec kuzwa !!!
    Dzidzia jest zdrowa koniec kropka !
    NO ja sobie właśnie obrałam takie coś pomijając tą toxoplazmozę :D Nawet nie raz jak na forum czytam to dziwnie się czuję heh ostatnio u nas na różowej czytałam jak dziewczyna pisała o poronieniu to mi się ciemno zrobiło przed oczami :/ teraz za bardzo mną emocje targają na takie informacje...

Mi mąż ciągle powtarza dokładnie te słowa że nasza dzidzia jest zdrowa i dodaje że i moja rodzina i jego jest totalnie zdrowa, oprócz nadciśnienia zero chorób więc dlaczego jemu miałoby coś być :) i ma racje.

Coś jeszcze chciałam powiedzieć ale zapomniałam ech

katsuyoshi lubi tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A już wiem :D wczoraj robiłam wuzetkę :D wyszła pyszna :D dzisiaj przychodzi do nas dwójka znajomych i będziemy skromnie świętować Nowy Rok :) i tak pewnie padnę w końcu :P

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn wrote:
    NO ja sobie właśnie obrałam takie coś pomijając tą toxoplazmozę :D Nawet nie raz jak na forum czytam to dziwnie się czuję heh ostatnio u nas na różowej czytałam jak dziewczyna pisała o poronieniu to mi się ciemno zrobiło przed oczami :/ teraz za bardzo mną emocje targają na takie informacje...

Mi mąż ciągle powtarza dokładnie te słowa że nasza dzidzia jest zdrowa i dodaje że i moja rodzina i jego jest totalnie zdrowa, oprócz nadciśnienia zero chorób więc dlaczego jemu miałoby coś być :) i ma racje.

Coś jeszcze chciałam powiedzieć ale zapomniałam ech
    No u mnie w rodzinie w sumie jest tak samo tylko nadcisnienie w sumie no i wiadomo kazdy tam nastarosc na cos choruje ale to na starosc a nei za mlodu. Wiec tez powinnam na to patrzec inaczej. Wyniki z tej krwi na downa mają dojsc niby do mnie w ciagu tyg z tego co zrozumialam jak mi mowila ta co krew pobierala, a tam jeszcze wsadzila do tego wyniki z usg, te pomiary itp...dziwne ze ja jednej kopi nie dostalam od razu bo z synkiem dostalam chyba w sumie to nie pamietam czy dostalam czy tez pocztą przyszlo :/ bo tam bylo wszytsko napisane itp. Ja dostalam tylko zdjecia. Szukalam na necie wczoraj tez jak glupia usg zdrowych dzieci ...bo chcialam mniej wiecej porownac moje usg . Fajnie by bylo jakby ktos sie na usg u nas na forum znal ...
    Zobaczymy czy polozna dzis tez bedzie dzwonila, tym razem dzwieki mam wl wiec bede slyszec.

Evanlyn lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn wrote:
    A już wiem :D wczoraj robiłam wuzetkę :D wyszła pyszna :D dzisiaj przychodzi do nas dwójka znajomych i będziemy skromnie świętować Nowy Rok :) i tak pewnie padnę w końcu :P
    u nas miala byc kolezanka ale ona w pracy komus obiecala ze pojdzie na zastepstwo za tą osobe do pracy jutro rano i tez dlatego do nas nie przyjdzie wiec my bedziemy sami, maly pewnie bedzie juz spal a my pewnie tez no bo ja nie wiem czy wytrzymam do tej godz , swoja droga tez wole sie wyspac tym bardziej ze z malym nigdy nie wiadomo jak bedzie spal.Chociaz ostatnie dni nie zapeszając przesypia mi noce a wczoraj byl tak zmeczony ze spal w ciagu dnia tylko pól h bo nie bylismy w domu i padl mi juz o 20stej i spal do 6 rana :)

• Evanlyn Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katsuyoshi wrote:
    No u mnie w rodzinie w sumie jest tak samo tylko nadcisnienie w sumie no i wiadomo kazdy tam nastarosc na cos choruje ale to na starosc a nei za mlodu. Wiec tez powinnam na to patrzec inaczej. Wyniki z tej krwi na downa mają dojsc niby do mnie w ciagu tyg z tego co zrozumialam jak mi mowila ta co krew pobierala, a tam jeszcze wsadzila do tego wyniki z usg, te pomiary itp...dziwne ze ja jednej kopi nie dostalam od razu bo z synkiem dostalam chyba w sumie to nie pamietam czy dostalam czy tez pocztą przyszlo :/ bo tam bylo wszytsko napisane itp. Ja dostalam tylko zdjecia. Szukalam na necie wczoraj tez jak glupia usg zdrowych dzieci ...bo chcialam mniej wiecej porownac moje usg . Fajnie by bylo jakby ktos sie na usg u nas na forum znal ...
    Zobaczymy czy polozna dzis tez bedzie dzwonila, tym razem dzwieki mam wl wiec bede slyszec.
    Oby się nic złego nie działo :) nie martw się, tym i tak na nic nie zdziałasz. Za młoda jesteś na strach o wady genetyczne dziecka :)

Mi się wczoraj głupio zrobiło aż i przepraszałam wieczorem Matkę Bożą że w nią zwątpiłam bo w końcu od dwóch tygodni modle się o zdrowie mojego maleństwa a tu taki cyrk z mojej strony :)

Tak poza tym to Cię nie poznaję heh gdzie jest tamta Kat która nie panikuje i innych stawia do pionu?! :D Nie każ się pocieszać zawczasu, mam nadzieję że w ogóle nie będzie takiej potrzeby :) trzymam kciuki żeby wszystko było ok :)

katsuyoshi, majeczka87 lubią tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn wrote:
    Oby się nic złego nie działo :) nie martw się, tym i tak na nic nie zdziałasz. Za młoda jesteś na strach o wady genetyczne dziecka :)

Mi się wczoraj głupio zrobiło aż i przepraszałam wieczorem Matkę Bożą że w nią zwątpiłam bo w końcu od dwóch tygodni modle się o zdrowie mojego maleństwa a tu taki cyrk z mojej strony :)

Tak poza tym to Cię nie poznaję heh gdzie jest tamta Kat która nie panikuje i innych stawia do pionu?! :D Nie każ się pocieszać zawczasu, mam nadzieję że w ogóle nie będzie takiej potrzeby :) trzymam kciuki żeby wszystko było ok :)
    Dlaczego za mloda na wady genetyczne? Tutaj chyba wiek nie ma za bardzo znaczenia nie?

No mówie ci ze to wszystko przez t ze tyle sie naczytałam co dziewczyny piszą :/

• Evanlyn Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katsuyoshi wrote:
    Dlaczego za mloda na wady genetyczne? Tutaj chyba wiek nie ma za bardzo znaczenia nie?

No mówie ci ze to wszystko przez t ze tyle sie naczytałam co dziewczyny piszą :/
    No wiem wiem o co chodzi. Większe prawdopodobieństwo wad i komplikacji jest po 30. roku życia z tego co wiem. Moja bratowa urodziła miesiąc temu w wieku 37 lat i Zuzia jest okazem zdrowia :) To dla mnie przykład i nadzieja że moje też będzie zdrowe :)

Do Oscarka: Widzę że postęp w spaniu i to duży :D oby tak dalej tfu tfu tfu :D Ja też myślałam że nie będzie w tym roku imprezy żadnej ale szkoda mi było M i jak juz ktoś zaproponował to się zgodziłam bo taka była umowa - jak nie będzie propozycji to zostajemy w domu, jak będą to imprezujemy :)

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn wrote:
    No wiem wiem o co chodzi. Większe prawdopodobieństwo wad i komplikacji jest po 30. roku życia z tego co wiem. Moja bratowa urodziła miesiąc temu w wieku 37 lat i Zuzia jest okazem zdrowia :) To dla mnie przykład i nadzieja że moje też będzie zdrowe :)

Do Oscarka: Widzę że postęp w spaniu i to duży :D oby tak dalej tfu tfu tfu :D Ja też myślałam że nie będzie w tym roku imprezy żadnej ale szkoda mi było M i jak juz ktoś zaproponował to się zgodziłam bo taka była umowa - jak nie będzie propozycji to zostajemy w domu, jak będą to imprezujemy :)
    No pewnie jak jest okazja to czemu nie ;)
    My tak nie mamy za duzo znajomych tutaj a jak juz to kazdy ma jakies plany albo tez siedzą w domu lub ida do pracy..a w towarzystwo gdzie bedzie same picie tez nam sie nie usmiachaloby isc bo ja nie wypije a moj pije okazyjnie wiec za duzo tez by nie wypil a nie lubi kiedy ktos go namawia i zmusza itp.
    No Oscarek tak juz tydzien ładnie sypia i mam nadzieje ze tak się utrzyma bo czas wielki :)

• Evanlyn Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katsuyoshi wrote:
    No pewnie jak jest okazja to czemu nie ;)
    My tak nie mamy za duzo znajomych tutaj a jak juz to kazdy ma jakies plany albo tez siedzą w domu lub ida do pracy..a w towarzystwo gdzie bedzie same picie tez nam sie nie usmiachaloby isc bo ja nie wypije a moj pije okazyjnie wiec za duzo tez by nie wypil a nie lubi kiedy ktos go namawia i zmusza itp.
    No Oscarek tak juz tydzien ładnie sypia i mam nadzieje ze tak się utrzyma bo czas wielki :)
    Mój M tez nie wiem jak będzie się trzymał dzisiaj bo pracował w tym tyg codziennie po 12 godzin i dzisiaj też w pracy i nie wiadomo o której wróci. Ja lecę coś robić bo dzisiaj jeszcze na miasto muszę jechać i sałatkę zrobić...kupę roboty i kiedy tu paznokcie pomalować :D

Miłego dnia, miłej zabawy Sylwestrowej wszystkim i szczęśliwego Nowego Roku :D

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn wrote:
    Mój M tez nie wiem jak będzie się trzymał dzisiaj bo pracował w tym tyg codziennie po 12 godzin i dzisiaj też w pracy i nie wiadomo o której wróci. Ja lecę coś robić bo dzisiaj jeszcze na miasto muszę jechać i sałatkę zrobić...kupę roboty i kiedy tu paznokcie pomalować :D

Miłego dnia, miłej zabawy Sylwestrowej wszystkim i szczęśliwego Nowego Roku :D
    Nie szalej :D
    Albo w sumie szalej haha :D

Wam też Życze Szczesliwego Nowego Roku i Szampanskiej Zabawy :D

• majeczka87 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katsuyoshi wrote:
    Dopiero co wróciłam...
    Jak pisałam wczesniej ja musialam jechac do innej miejscowosci bo tam robią usg... nim sie dojedzie i dojdzie potem czekac na swoją godzine eh...nie dosc ze nerwy to strach.
    Tak więc :

untitledJ_snhqwew.jpg

To nasza dzidzia <3 Na dolnym zdjeciu widac nawet rączke i nóżki :) Strasznie sie nam na USG kreciła :D Doktorka aż się smiała bo chciała pomiary zrobic a nam uciekała fasolunia <3
    Ale widziałam serduszko i bije mocno , widzialam też obie rączki i nóżki :)
    Przy sprawdzaniu czy są 2 nóżki odwróciła nam sie fasolka dupcią do ekranu hehe :D I dzięki temu mogłam zauważyc że nie było widac tam siusiorka wiec prawdopodobnie jest to dziewczynka ale pewnosc bedzie dopiero przy pelnym USG na ktore jestem zapisana 23.02.2016r. Po całym USG zabrali mnie na pobranie krwi w celu przebadania na downa, oczywiscie nie musialam sie godzic na to badanie ale chcialam.

To tyle :)

ale jakie wyraźne zdjecie;) super całą twarzyczke widać;)

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • Ev Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejjj :*

Jak tam u Was w Nowym Roku ?:)

8599yx8d9t871y8x.png
    eoc93ew1yklyxdn4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2016, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey Ev :)
    No u mnie nic w sumie...
    a co u Ciebie?

Majeczka :) no wiesz i tak cud ze takie wyszlo usg bo strasznie nam sie dzidzia wiercila :D

• Ev Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katsuyoshi wrote:
    Hey Ev :)
    No u mnie nic w sumie...
    a co u Ciebie?

Majeczka :) no wiesz i tak cud ze takie wyszlo usg bo strasznie nam sie dzidzia wiercila :D

No w sumie tez nic ... mam mase nauki a oczy mi sie same zamykaja i chyba dzis znow nici z tego :| .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2016, 12:35

8599yx8d9t871y8x.png
    eoc93ew1yklyxdn4.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brrrrr nauka? współczuje....

f2wlanlihx9vcryh.png
  • Ev Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majeczka87 wrote:
    brrrrr nauka? współczuje....

No niestety jeestem na 3 roku pedagogiki ... nie wiem jak to bedzie czy w ogole skoncze te studia w tym roku ... puki co sie staram i mam nadzieje ze sie uda :)) .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2016, 12:42

8599yx8d9t871y8x.png
    eoc93ew1yklyxdn4.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ech dobrze ze mam to za sobą:) po obronach bedziesz pekać z dumy i radosci ze masz to za sobą;)

Ev lubi tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
  • ada89 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ev też jestem po pedagogice :) Jaka dokładanie?:)

Ev lubi tę wiadomość

06.2015 - poronienie

7v8r9n73vlu7ctsh.png
  • Ev Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ada89 wrote:
    Ev też jestem po pedagogice :) Jaka dokładanie?:)

Przedszkolna i Wczesnoszkolna :)

8599yx8d9t871y8x.png
    eoc93ew1yklyxdn4.png
  • Ev Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majeczka87 wrote:
    ech dobrze ze mam to za sobą:) po obronach bedziesz pekać z dumy i radosci ze masz to za sobą;)

Obym tylko to skończyła ^^

8599yx8d9t871y8x.png
    eoc93ew1yklyxdn4.png
‹‹ 96 97 98 99 100 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ