X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Lipcowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn wrote:
    Ja mam takie ciemne miedziane włosy a brwi jasne i krótkie bo te od zewnętrznej strony są przeźroczyste aż :/

Ja sobie zajadam mus własnej roboty z jabłek i marchewek i jestem przerażona bo właśnie kończę jeść dwa jabłka i 4 marchewki :O
    a to dziwne masz wtedy brwi :P skoro wlosy ciemne to brwi tez takie powinny byc .

E tam owoce i warzywa mozna jesc ile wlezie :D

Evanlyn lubi tę wiadomość

• Evanlyn Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katsuyoshi wrote:
    a to dziwne masz wtedy brwi :P skoro wlosy ciemne to brwi tez takie powinny byc .

E tam owoce i warzywa mozna jesc ile wlezie :D
    Tak to sobie tłumaczę :D

NO głupie strasznie te brwi. Czasami na zdjęciach nie było ich widać i wyglądałam jakbym miała takie wielkie czoło i od razu oczy :/ teraz wyglądam jak człowiek :D

katsuyoshi lubi tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2015, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn wrote:
    Tak to sobie tłumaczę :D

NO głupie strasznie te brwi. Czasami na zdjęciach nie było ich widać i wyglądałam jakbym miała takie wielkie czoło i od razu oczy :/ teraz wyglądam jak człowiek :D
    hehe :D
    Ja małego bylam uspac i tez sama sie polozylam bo w nocy nie spalam z nim 2 h.

• Evanlyn Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katsuyoshi wrote:
    hehe :D
    Ja małego bylam uspac i tez sama sie polozylam bo w nocy nie spalam z nim 2 h.
    Mi nie trzeba dziecka żeby nie spać w nocy :( taki urok mojej ciąży - bezsenne noce :) kilka pobudek, 2/3 spacery do wc a rano zombie :D

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn wrote:
    Mi nie trzeba dziecka żeby nie spać w nocy :( taki urok mojej ciąży - bezsenne noce :) kilka pobudek, 2/3 spacery do wc a rano zombie :D
    A no widzisz ja to 12 h moglabym przespac, moj organizm tego potrzebuje :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny potrzebuje waszej rady co do moich tabletek....
    rano biore jedna tabletke zawierajaca te zelaza ale biore je pol godz przed jedzeniem bo wyczytalam ze najlepiej brac pol godz przed jedzeniem aby jelita byly czyste czy cos i ze niby wtedy lepiej wie wchlania tylko problem w tym ze jak biore przed jedzeniem to za nie cale pol godz chce mi sie wymiotowac :/ wtedy szyko robie sobie jakas kanapke i sie klade aby mi przeszlo jednakze wstac nie moge przez 1 h. Nie wiem juz czy lepiej wziac po zjedzeniu bez obawy wymiotu bo wiadomo wtedy poszloby razem z lekiem do wc :/
    Chyba ze macie jakis sposob na to ? Bo popoludniu nie mam z tym problemu...bior pol godz przed jedzeniem i nie mam sklonnosci do wymiotów...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2015, 09:55

• Ev Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katsuyoshi wrote:
    rano biore jedna tabletke zawierajaca te zelaza ale biore je pol godz przed jedzeniem bo wyczytalam ze najlepiej brac pol godz przed jedzeniem aby jelita byly czyste czy cos i ze niby wtedy lepiej wie wchlania tylko problem w tym ze jak biore przed jedzeniem to za nie cale pol godz chce mi sie wymiotowac :/ wtedy szyko robie sobie jakas kanapke i sie klade aby mi przeszlo jednakze wstac nie moge przez 1 h. Nie wiem juz czy lepiej wziac po zjedzeniu bez obawy wymiotu bo wiadomo wtedy poszloby razem z lekiem do wc :/
    Chyba ze macie jakis sposob na to ? Bo popoludniu nie mam z tym problemu...bior pol godz przed jedzeniem i nie mam sklonnosci do wymiotów...

Moze najpierw zjedz sniadanko , odczekaj i wez tabletke . Mniejsze ryzyko ze ja zwymiotujesz :).

Ja biore leki po sniadaniu .

8599yx8d9t871y8x.png
    eoc93ew1yklyxdn4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ev wrote:
    Moze najpierw zjedz sniadanko , odczekaj i wez tabletke . Mniejsze ryzyko ze ja zwymiotujesz :).

Ja biore leki po sniadaniu .
    chyba zaczne tak robic bo na dluzszą mete nie wyrobie tak z tym :) dzis naszczescie dzieki lezeniu uniknelam tego heh

Ev lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobitta <3
    Missy <3
    Budzimy się ze świątecznego nastroju i wracamy do nas :)

• ShopGirl Koleżanka

Wysłany: 29 grudnia 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katsuyoshi wrote:

Myślę, ze nie ma co się męczyć i powinnaś brać tabletki po śniadaniu. Moja szwagierka wymiotowala po witaminach, ale zmieniła tabletki i przeszło. Jednak żelazo to żelazo i w każdej bedzie to samo :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ShopGirl wrote:
    Myślę, ze nie ma co się męczyć i powinnaś brać tabletki po śniadaniu. Moja szwagierka wymiotowala po witaminach, ale zmieniła tabletki i przeszło. Jednak żelazo to żelazo i w każdej bedzie to samo :)
    tez tak mysle bo jednak w godzinach popoludniowcyh jak biore to nic mi nie jest a wiadomo w ciagu dnia sie je wiec do konca zołądek pusty a w nocy nie jedzac to rano nie ma tam nic i moze dlatego tak na mnie to dziala

• palma Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heloo mamuśki :d bylam dzis u lekarza nasza dzidzia ma 7mm widzialam ją na ekranie, cudowny widok, lekarz pokazał mi serduszko a ja zamarłam i łza mi poleciala :D jestem taka szczęśliwa <3
    według lekarza to 7tydzien

Agaax, katsuyoshi, Ev lubią tę wiadomość

aniołek 9tc (2015rok)
    aniołek 6tc (2018rok)
    f2w33e3k8s0hlqj8.png
  • Agaax Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Lejdis!

Opowiem Wam dzisiaj co mi się przytrafiło, wytrwajcie do końca to się posmiejecie :D

No więc, miałam dziś nieplanowaną wizytę u mojego ginekologa. Obudziłam się o 8:00 rano z POTWORNYM bólem brzucha, ze skurczai itp. Nie mogłam się ruszyć, poważnie, siedziałam powyginana z bólu na łóżku i płakałam.
    Nalałam wody do wanny, troszkę mi to popuściło, ale dalej bolało.
    Mąż mi kazał zadzwonić do ginekologa, zadzwoniłam, kazał wziąć no-spe max, 2 tabletki luteiny dopochwowo i popoludniu znów zjeść tabsy. Zapisał mnie na wizytę na 14:00.

Godzina 11:00 a ja dalej umierałam z bólu, juz byłam pewna, że poroniłam, oblewały mnie gorce poty... postanowiłam, posiedziec na kibelku, bo wtedy też troszkę ten ból popuszczał....

I tak siedziałam, siedziałam, siedziałam... aż zrobiłam stolec.
    I wiecie co? Wszystkie bóle mi odeszły! Normalnie jak ręką odjął... :D:D
    Chyba cos z jelitami miałam, niezle mnie wykręcało z bólu, nie wiem czemu, ale nie ważne.

Gin się śmiał, zrobil mi USG, Maluch pływał, robił fikołki, ziewał :)
    Piękny widok <3 a jutro znów go/ją zobaczę bo mam prenatalne :)

katsuyoshi, Ev lubią tę wiadomość

201607055580.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hahahahaha ale historia :D
    A dlaczego pomyslałas o poronieniu? przeciez nie bylo krwi .

Ciesze sie ze wszystko dobrze :)

Palma pochwal sie zdjeciem USG :D chetnie zobacz tą małą żabke :)
    Ja mam jutro USG.

Agaax lubi tę wiadomość

• Agaax Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do teraz sie z tego śmieje :D
    Miałam takie skurcze, że już myslałam o najgorszym... :P

201607055580.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaax wrote:
    Cześć Lejdis!

Opowiem Wam dzisiaj co mi się przytrafiło, wytrwajcie do końca to się posmiejecie :D

No więc, miałam dziś nieplanowaną wizytę u mojego ginekologa. Obudziłam się o 8:00 rano z POTWORNYM bólem brzucha, ze skurczai itp. Nie mogłam się ruszyć, poważnie, siedziałam powyginana z bólu na łóżku i płakałam.
    Nalałam wody do wanny, troszkę mi to popuściło, ale dalej bolało.
    Mąż mi kazał zadzwonić do ginekologa, zadzwoniłam, kazał wziąć no-spe max, 2 tabletki luteiny dopochwowo i popoludniu znów zjeść tabsy. Zapisał mnie na wizytę na 14:00.

Godzina 11:00 a ja dalej umierałam z bólu, juz byłam pewna, że poroniłam, oblewały mnie gorce poty... postanowiłam, posiedziec na kibelku, bo wtedy też troszkę ten ból popuszczał....

I tak siedziałam, siedziałam, siedziałam... aż zrobiłam stolec.
    I wiecie co? Wszystkie bóle mi odeszły! Normalnie jak ręką odjął... :D:D
    Chyba cos z jelitami miałam, niezle mnie wykręcało z bólu, nie wiem czemu, ale nie ważne.

Gin się śmiał, zrobil mi USG, Maluch pływał, robił fikołki, ziewał :)
    Piękny widok <3 a jutro znów go/ją zobaczę bo mam prenatalne :)
    Agaax ja mam inaczej ale podobnie. Czuję że muszę do wc i idę sobie i jak jestem w trakcie to jelita mnie bolą, oblewają poty i ciemno przed oczami mi się aż robi ale po wszystkim czuje się nieziemsko :D przed tym mam straszne wzdęcia :/ też mnie jelita przez nie bolą...wcześniej takich nie miałam :( da się przeżyć no ale paskudne to jest...

Agaax lubi tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2015, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No widzicie a ja za to przez te leki mam problem z utrzymaniem kau :D i do tego jest ciemny jak ziemia .

Agaax lubi tę wiadomość

• Agaax Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katsuyoshi wrote:
    No widzicie a ja za to przez te leki mam problem z utrzymaniem kau :D i do tego jest ciemny jak ziemia .
    to pewnie przez żelazo ma taki kolor :D
    ahh te ciążowe problemy jelitowe :D

201607055580.png
  • Agaax Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn wrote:
    Agaax ja mam inaczej ale podobnie. Czuję że muszę do wc i idę sobie i jak jestem w trakcie to jelita mnie bolą, oblewają poty i ciemno przed oczami mi się aż robi ale po wszystkim czuje się nieziemsko :D przed tym mam straszne wzdęcia :/ też mnie jelita przez nie bolą...wcześniej takich nie miałam :( da się przeżyć no ale paskudne to jest...
    Kochana skądś to znam :D tez tak miałam pare razy, ale już się nie powtarza, samo od siebie przeszlo chyba bo jem tak jak jadłam wcześniej :D

201607055580.png
  • palma Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a pewnie że dodam foto USG tylko powiedzcie jak tu sie zdjęcie wstawia :D heh

aniołek 9tc (2015rok)
    aniołek 6tc (2018rok)
    f2w33e3k8s0hlqj8.png
‹‹ 94 95 96 97 98 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ