X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Lipcowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pamietajcie ze ok 3 litrów wody powinnyśmy pić dziennie

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • kijanka_88 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie jem wiecej, ale w "normalnym" trybie trenowalam po 2 konie 3-4 razy w tyg plus fitness plus bieganie itp a teraz od poczatku listopada luz bo jezdzic konno nie moge a i z cwiczeniami bylo ciezko bo non stop spalam i chcialo mi sie wymiotowac i juz 2,5 kg wiecej :(

Kijanka
  • kijanka_88 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za to dzisiaj szefowa dała mi wolne :D:D:D:D nadrabiam zaległości papierowe ale w domu ;) co jest piękneeee ;), jak zobaczyłam dom po 3 dniach walki na paru frontach to ekhm czeka mnie dzisiaj duuużo sprzątania ;) i obiad mężowi ugotuje i konie ogarnę ;)...
    Dzisiaj obudziałam się o 02 w nocy wyspana hmmm... no i tak z boku na bok... obmyślałam plan na dzisiaj, odzyskuje moją dawną energie.. :D

Kijanka
  • WrocławskaCiężaróweczka Przyjaciółka

Wysłany: 26 listopada 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izka_K wrote:
    Mi też już się trochę przybrało, również całe życie walczę o nadprogramowymi kilogramami :/. Staram się teraz jeść zdrowo i chcę zacząć chodzić na długie spacery (chociaż pogoda nie sprzyja temu :)), by choć trochę mieć ruchu jak nie można uprawiać intensywnie sportu :)

Miłego dnia :)

Cześć wszystkim :)
    Przyznam, że ja też walcze z kilogramami. Przed zajściem ćwiczyła dzień w dzień i kilogram po kilogramie był mniej. A teraz kurde ciężko mi nawet na basenie pływać mimo to że chodze codziennie. Pamiętam jak moja mama z siostrami również szybko nabierała brzuszka i waga leciała ciągle w górę. Coś czuje, że ze mną będzie podobnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2015, 09:33

• Evanlyn Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)jadę dzisiaj do mamy więc czeka mnie miłe popołudnie :) miłego dnia :*

WrocławskaCiężaróweczka, majeczka87 lubią tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • WrocławskaCiężaróweczka Przyjaciółka

Wysłany: 26 listopada 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn wrote:
    Dzień dobry :)jadę dzisiaj do mamy więc czeka mnie miłe popołudnie :) miłego dnia :*

Och ale Ci dobrze !
    Miłego miłego :)

Evanlyn lubi tę wiadomość

• Evanlyn Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WrocławskaCiężaróweczka wrote:
    Och ale Ci dobrze !
    Miłego miłego :)
    Tak w ogóle Wrocław to fajne miasto :D byliśmy tam z M miesiąc temu i tam zmajstrowaliśmy sobie Fasolkę :D więc do końca życia będę wspominała to piękne miasto :D sentyment pozostanie na zawsze :D

kas91, Edka, Agaax lubią tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • madziarella88 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc. odezwe sie pewnie dopiero w sobote. jestem padnieta... zlozka wstac nie moge, spac mo sie chce, tragedja. Jestem zmeczona jak nigdy ;-/
    zycze wam milego dnia.
    do napisania w weekend ;*

5b09mg7y1fm9q2ki.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien Dobry dziewczyny.
    Mam nadzieje ze dla was chociaz dobry....bo dla mnie nie :/
    Dopiero co w sumie z synkiem wstalam bo zrobil pobudke o 4.
    Niestety dopadł mnie dzis ostry ból gardła :( pobolewało mnie od kilku dni ale dzis to juz niezły ból :(
    Niestety nie mam amolu i mój bedzie musial kupic jak wróci z pracy.
    Póki co musze leczyc herbatą z cytryny i miodem.
    Nie wiem czy bede się dzisiaj udzielać jakoś przez ten ból nic mi sie nie chce :(
    Miłego dnia chociaz wam zycze :(

• Edka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja dziś zabiegana, wpadłam nadrobić i lecę dalej

ijpbi09kncb0qlr5.png
  • Bobitta Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja po przerwie mega dużo załatwień ;/ przykro mi ale nie będę się dziś udzielać

Bobitta
    ckai43r8kvzjnozx.png
  • Agaax Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć!
    Ostatnio tylko bym spała :P Mam L4 do niedzieli, potem 3 dni starego urlopu i zaczynam w przyszłym tyg pracę w nowym miejscu :)
    Już mi dziś gin chciał dać L4 na miesiąc, ale niestety musiałam odmówić :P
    Siedzę w domu 2 dni, a mąż już wykorzystuje to na maxa :D
    Miłego wieczoru dziewczyny! :)

majeczka87 lubi tę wiadomość

201607055580.png
  • kijanka_88 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaax wrote:
    Cześć!
    Ostatnio tylko bym spała :P Mam L4 do niedzieli, potem 3 dni starego urlopu i zaczynam w przyszłym tyg pracę w nowym miejscu :)
    Już mi dziś gin chciał dać L4 na miesiąc, ale niestety musiałam odmówić :P
    Siedzę w domu 2 dni, a mąż już wykorzystuje to na maxa :D
    Miłego wieczoru dziewczyny! :)

No ja dzisiaj jednej dzień w domu zostałam zrobiłam pierogi, posprzątałam pranie ogranełam... wchodzi mąż do domu... z tekstem... hmmmmm dobrze że będziesz rok w domu ;P

Agaax lubi tę wiadomość

Kijanka
  • Bobitta Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam ptanko da Was laseczki czy na podstawowe badania czyli morfologia, RH, mocz, cytologia, przeciwciała, glukoza itd to co Belly mówi jako badania I trymestru, mogę dostać skierowanie czy to muszę zrobić odpłatnie sama.
    Pytam, bo mam niedługo wizytę u nowego Gina i w razie czego od razu jego zapytam czy by mi nie wypisał. A jak nie to czy od rodzinnego dostanę jak powiem że jestem w ciąży ?

Bobitta
    ckai43r8kvzjnozx.png
  • kijanka_88 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobitta wrote:
    Mam ptanko da Was laseczki czy na podstawowe badania czyli morfologia, RH, mocz, cytologia, przeciwciała, glukoza itd to co Belly mówi jako badania I trymestru, mogę dostać skierowanie czy to muszę zrobić odpłatnie sama.
    Pytam, bo mam niedługo wizytę u nowego Gina i w razie czego od razu jego zapytam czy by mi nie wypisał. A jak nie to czy od rodzinnego dostanę jak powiem że jestem w ciąży ?

Nie mam pojęcia, ja robie wszytko prywatnie....:(

Kijanka
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobitta wrote:
    Jak chodzisz na NFZ powinien gin Ci wypisać skierowanie na te badania i będziesz miała a raczej powinnaś mieć za darmo :)
    Ja chodzę prywatnie więc będę płaciła z własnej kieszeni :)

Bobitta lubi tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • Agaax Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kijanka_88 wrote:
    No ja dzisiaj jednej dzień w domu zostałam zrobiłam pierogi, posprzątałam pranie ogranełam... wchodzi mąż do domu... z tekstem... hmmmmm dobrze że będziesz rok w domu ;P
    haha, dokładnie! :D

201607055580.png
  • kas91 Przyjaciółka

Wysłany: 27 listopada 2015, 05:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobitta wrote:
    Ja na wszystko dostaje skierowanie :)

Bobitta lubi tę wiadomość

w57v9n73z5ivqbxe.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baby na mdłości sprobójcie magnez z wit b6, wit b6 pomaga na mdłosci. Wzięłam wczoraj wieczorem to dziś lepiej już jest ;) oby sie tak trzymało cały dzien bo dziś mam mase rzeczy do zrobienia ;)

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • Bobitta Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki za odpowiedz ;)

Evanlyn lubi tę wiadomość

Bobitta
    ckai43r8kvzjnozx.png
‹‹ 69 70 71 72 73 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ