X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Lipcowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pamietajcie ze ok 3 litrów wody powinnyśmy pić dziennie

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • kijanka_88 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie jem wiecej, ale w "normalnym" trybie trenowalam po 2 konie 3-4 razy w tyg plus fitness plus bieganie itp a teraz od poczatku listopada luz bo jezdzic konno nie moge a i z cwiczeniami bylo ciezko bo non stop spalam i chcialo mi sie wymiotowac i juz 2,5 kg wiecej :(

Kijanka
  • kijanka_88 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za to dzisiaj szefowa dała mi wolne :D:D:D:D nadrabiam zaległości papierowe ale w domu ;) co jest piękneeee ;), jak zobaczyłam dom po 3 dniach walki na paru frontach to ekhm czeka mnie dzisiaj duuużo sprzątania ;) i obiad mężowi ugotuje i konie ogarnę ;)...
    Dzisiaj obudziałam się o 02 w nocy wyspana hmmm... no i tak z boku na bok... obmyślałam plan na dzisiaj, odzyskuje moją dawną energie.. :D

Kijanka
  • WrocławskaCiężaróweczka Przyjaciółka

Wysłany: 26 listopada 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izka_K wrote:
    Mi też już się trochę przybrało, również całe życie walczę o nadprogramowymi kilogramami :/. Staram się teraz jeść zdrowo i chcę zacząć chodzić na długie spacery (chociaż pogoda nie sprzyja temu :)), by choć trochę mieć ruchu jak nie można uprawiać intensywnie sportu :)

Miłego dnia :)

Cześć wszystkim :)
    Przyznam, że ja też walcze z kilogramami. Przed zajściem ćwiczyła dzień w dzień i kilogram po kilogramie był mniej. A teraz kurde ciężko mi nawet na basenie pływać mimo to że chodze codziennie. Pamiętam jak moja mama z siostrami również szybko nabierała brzuszka i waga leciała ciągle w górę. Coś czuje, że ze mną będzie podobnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2015, 09:33

• Evanlyn Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)jadę dzisiaj do mamy więc czeka mnie miłe popołudnie :) miłego dnia :*

WrocławskaCiężaróweczka, majeczka87 lubią tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • WrocławskaCiężaróweczka Przyjaciółka

Wysłany: 26 listopada 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn wrote:
    Dzień dobry :)jadę dzisiaj do mamy więc czeka mnie miłe popołudnie :) miłego dnia :*

Och ale Ci dobrze !
    Miłego miłego :)

Evanlyn lubi tę wiadomość

• Evanlyn Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WrocławskaCiężaróweczka wrote:
    Och ale Ci dobrze !
    Miłego miłego :)
    Tak w ogóle Wrocław to fajne miasto :D byliśmy tam z M miesiąc temu i tam zmajstrowaliśmy sobie Fasolkę :D więc do końca życia będę wspominała to piękne miasto :D sentyment pozostanie na zawsze :D

kas91, Edka, Agaax lubią tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • madziarella88 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc. odezwe sie pewnie dopiero w sobote. jestem padnieta... zlozka wstac nie moge, spac mo sie chce, tragedja. Jestem zmeczona jak nigdy ;-/
    zycze wam milego dnia.
    do napisania w weekend ;*

5b09mg7y1fm9q2ki.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien Dobry dziewczyny.
    Mam nadzieje ze dla was chociaz dobry....bo dla mnie nie :/
    Dopiero co w sumie z synkiem wstalam bo zrobil pobudke o 4.
    Niestety dopadł mnie dzis ostry ból gardła :( pobolewało mnie od kilku dni ale dzis to juz niezły ból :(
    Niestety nie mam amolu i mój bedzie musial kupic jak wróci z pracy.
    Póki co musze leczyc herbatą z cytryny i miodem.
    Nie wiem czy bede się dzisiaj udzielać jakoś przez ten ból nic mi sie nie chce :(
    Miłego dnia chociaz wam zycze :(

• Edka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja dziś zabiegana, wpadłam nadrobić i lecę dalej

ijpbi09kncb0qlr5.png
  • Bobitta Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja po przerwie mega dużo załatwień ;/ przykro mi ale nie będę się dziś udzielać

Bobitta
    ckai43r8kvzjnozx.png
  • Agaax Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć!
    Ostatnio tylko bym spała :P Mam L4 do niedzieli, potem 3 dni starego urlopu i zaczynam w przyszłym tyg pracę w nowym miejscu :)
    Już mi dziś gin chciał dać L4 na miesiąc, ale niestety musiałam odmówić :P
    Siedzę w domu 2 dni, a mąż już wykorzystuje to na maxa :D
    Miłego wieczoru dziewczyny! :)

majeczka87 lubi tę wiadomość

201607055580.png
  • kijanka_88 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaax wrote:
    Cześć!
    Ostatnio tylko bym spała :P Mam L4 do niedzieli, potem 3 dni starego urlopu i zaczynam w przyszłym tyg pracę w nowym miejscu :)
    Już mi dziś gin chciał dać L4 na miesiąc, ale niestety musiałam odmówić :P
    Siedzę w domu 2 dni, a mąż już wykorzystuje to na maxa :D
    Miłego wieczoru dziewczyny! :)

No ja dzisiaj jednej dzień w domu zostałam zrobiłam pierogi, posprzątałam pranie ogranełam... wchodzi mąż do domu... z tekstem... hmmmmm dobrze że będziesz rok w domu ;P

Agaax lubi tę wiadomość

Kijanka
  • Bobitta Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam ptanko da Was laseczki czy na podstawowe badania czyli morfologia, RH, mocz, cytologia, przeciwciała, glukoza itd to co Belly mówi jako badania I trymestru, mogę dostać skierowanie czy to muszę zrobić odpłatnie sama.
    Pytam, bo mam niedługo wizytę u nowego Gina i w razie czego od razu jego zapytam czy by mi nie wypisał. A jak nie to czy od rodzinnego dostanę jak powiem że jestem w ciąży ?

Bobitta
    ckai43r8kvzjnozx.png
  • kijanka_88 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobitta wrote:
    Mam ptanko da Was laseczki czy na podstawowe badania czyli morfologia, RH, mocz, cytologia, przeciwciała, glukoza itd to co Belly mówi jako badania I trymestru, mogę dostać skierowanie czy to muszę zrobić odpłatnie sama.
    Pytam, bo mam niedługo wizytę u nowego Gina i w razie czego od razu jego zapytam czy by mi nie wypisał. A jak nie to czy od rodzinnego dostanę jak powiem że jestem w ciąży ?

Nie mam pojęcia, ja robie wszytko prywatnie....:(

Kijanka
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobitta wrote:
    Jak chodzisz na NFZ powinien gin Ci wypisać skierowanie na te badania i będziesz miała a raczej powinnaś mieć za darmo :)
    Ja chodzę prywatnie więc będę płaciła z własnej kieszeni :)

Bobitta lubi tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • Agaax Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kijanka_88 wrote:
    No ja dzisiaj jednej dzień w domu zostałam zrobiłam pierogi, posprzątałam pranie ogranełam... wchodzi mąż do domu... z tekstem... hmmmmm dobrze że będziesz rok w domu ;P
    haha, dokładnie! :D

201607055580.png
  • kas91 Przyjaciółka

Wysłany: 27 listopada 2015, 05:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobitta wrote:
    Ja na wszystko dostaje skierowanie :)

Bobitta lubi tę wiadomość

w57v9n73z5ivqbxe.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baby na mdłości sprobójcie magnez z wit b6, wit b6 pomaga na mdłosci. Wzięłam wczoraj wieczorem to dziś lepiej już jest ;) oby sie tak trzymało cały dzien bo dziś mam mase rzeczy do zrobienia ;)

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • Bobitta Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki za odpowiedz ;)

Evanlyn lubi tę wiadomość

Bobitta
    ckai43r8kvzjnozx.png
‹‹ 69 70 71 72 73 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ