Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Lipcowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • WrocławskaCiężaróweczka Przyjaciółka

Wysłany: 24 listopada 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja toczyłam walkę z mężem, nie przepada za takimi zwierzakami. Az pewnego wieczoru przyjechałam z klatką i świnką. Jego mina była bezcenna ale od razu ją zaakceptował :)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja psa nie chce juz ponieważ nie wyobrażam sobie w obecnej sytuacji miec psa i latac z nim z 2 pietra na dwór z dwójką maluchów pod pachą :) W swoim życiu miałam bardzo dużo psów i mi wystarczy dlatego kupilismy te szczurki :D Zawsze marzyłam o szczurach ale w pl ojciec mi nie pozwalał bo mam malutką siostre a macocha sie bała takich zwierząt do tego w uk nie kupiłam sobie ponieważ koszt klatki jest spory w porównaniu do kupna samych szczurów dlatego kupilismy cos co jest podobne ciut mniejsze :) Kiedys miałam hodowle myszy ale skubane sie tak mnożyły ze na koncu bylo ich 100 szt :/ robiły dzieci każde z każdym nie ważne ze ojciec i córka :D Miałam tez za mlodu zółwia mieso- żernego ja go nie lubialam balam sie bo skubany potrafil nawet za palec chwycic... kota tez mielismy bo siostra chciala a ja kotów nie lubie, moj tata z resztą tez nie, świnke morską tez mielismy pamietam ze brat ją dostał od kogos w spadku no i kilka chomików w domu tez przeleciało. takze ogólnie moglabym sporo tego wymieniać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2015, 21:11

• ada89 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam. Plamienie mogło być z małego krwiaczka, który mi sie zrobil i ktory powinien się wchłonąć. Na badaniu było czyściutko :) Dostałam zwolnienie na prawie miesiąc i duphaston i mam się oszczędzać. W pon mam wizyte na nfz u tego gin, wiec założy mi wtedy karte i zleci badania.
    Uspokoiłam się trochę :)

nick nieaktualny, alloffkowa, Agaax, Edka lubią tę wiadomość

06.2015 - poronienie

7v8r9n73vlu7ctsh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ada89 wrote:
    Wróciłam. Plamienie mogło być z małego krwiaczka, który mi sie zrobil i ktory powinien się wchłonąć. Na badaniu było czyściutko :) Dostałam zwolnienie na prawie miesiąc i duphaston i mam się oszczędzać. W pon mam wizyte na nfz u tego gin, wiec założy mi wtedy karte i zleci badania.
    Uspokoiłam się trochę :)
    No i widzisz :) Ciesze sie ze wszystko dobrze.
    No i zwolnienie jak najbardziej :) Wykorzystaj i odpoczywaj ile tylko się da .

• kama005 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój pies chyba na razie nie czuje sytuacji :D

Mój termin porodu to 14 lipca wyznaczony przez pana na USG :)

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2015, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kama005 wrote:
    Mój pies chyba na razie nie czuje sytuacji :D

Mój termin porodu to 14 lipca wyznaczony przez pana na USG :)
    A jak maleństwo? Zdrowe ? :)

• majeczka87 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kas91 wrote:
    to tez jestes teraz nauczyciel stazysta? czy robisz juz awans wyzej skoro masz juz troche doswiadczenia?? ja właśnie słyszałam, że przepada i wszystko zaczynać od nowa trzeba..ja od grudnia chyba pojde na l4 zobacze...

ja robie mianowanego już i to 3 lata trwa, a prawo sie zmienilo ze w razie macierzynskiego nie przepada tylko sie zatrzymuje.. choc jak jest na rocznym stazyscie niewiem kurcze..

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • ada89 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mam nadzieje,że ten krwiaczek rzeczywiście się wchłodnie a nie pęknie czy cos? Któraś miała do czynienia z krwiakiem albo słysza od kogos? Moj ma tak 3,5x1cm nie wiem czy to duży?

06.2015 - poronienie

7v8r9n73vlu7ctsh.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ada na innym forum mam dwie kobietki które nawet nie plamiły ale konkretnie krwawiły od krwiaczka. Ale bezwzglednie leżały i on się wchłonął i z maluszkiem jest wszystko ok. Trzymaj sie kochana! i naprawde lez i sie nie ruszaj tylko do lodówki i do łazienki ;) zero seksu tez narazie

nick nieaktualny, alloffkowa lubią tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry dziewczyny.
    Ada też polecam tobie leżeć i zrobić dokładnie tak jak pisze majeczka.
    W koncu to jest ważniejsze niż wszystko inne.
    Zobaczysz bedzie dobrze , wchłonie się jak tylko będziesz się stosować do zalecen.
    Dbaj o siebie kochana.

A ja z synusiem i fasolką dopiero co wstasliśmy.
    Zjedliśmy sobie po jogurciku i zrobiłam sobie herbate z miodem i cytrynką na rozgrzanie.. zimno jest że masakra jakaś.
    Mój do pracy dziś i znowu 4 dni z rzedu będziemy widzieć się tylko wieczorem :(
    Chcę robić dzisiaj bigos i wiekszą jego częśc zagotować w słoiki aby było na święta... wczoraj mój ukochany zrobił zakupy ale kurde zapomniał o grzybach i bede musiala leciec dziś w te zimno do miasta :/ a już mialam nadzieje że ominie mnie te wyjscie eh...
    Mam nadzieje że chociaż nie bedzie padać.
    A jak tam u was u poranku?

• alloffkowa Przyjaciółka

Wysłany: 25 listopada 2015, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też słyszałam o krwawieniach w powodu krwiaka ale duuuużo leżenia, leki i się wchłonął

W oczekiwaniu
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)

Mam wrażenie że strasznie urosły mi boobsy :O wy też tak macie? myślałam że będę miała takie dopiero przed urodzeniem jak mleczko się nazbiera :P a bolą jak cholera :(

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn wrote:
    Cześć dziewczyny :)

Mam wrażenie że strasznie urosły mi boobsy :O wy też tak macie? myślałam że będę miała takie dopiero przed urodzeniem jak mleczko się nazbiera :P a bolą jak cholera :(
    Nie marudz :D Ino daj mężowi haha napewno sie bedzie mógł nacieszyc :D

Evanlyn lubi tę wiadomość

• Evanlyn Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katsuyoshi wrote:
    Nie marudz :D Ino daj mężowi haha napewno sie bedzie mógł nacieszyc :D
    Już mówił kiedyś że jest pod wrażeniem :D myślałam że to mi się wydaje a dzisiaj rano tak patrze i no kurde faktycznie są ogromne :D

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn wrote:
    Już mówił kiedyś że jest pod wrażeniem :D myślałam że to mi się wydaje a dzisiaj rano tak patrze i no kurde faktycznie są ogromne :D
    to nic tylko sie cieszyc :D
    Pociesze cie tylko tym ze nie dlugo bedziesz musiala kupic wiekszy rozmiar miseczek :D

Evanlyn lubi tę wiadomość

• Evanlyn Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katsuyoshi wrote:
    to nic tylko sie cieszyc :D
    Pociesze cie tylko tym ze nie dlugo bedziesz musiala kupic wiekszy rozmiar miseczek :D
    Na razie noszę same miękkie więc pewnie złapie wałek jak założę normalny... Na uczelnie nie ubiorę miękkiego z takimi sterczakami :P cały tydzień siedzę w domu i już mnie trafia :) jutro oderwanie od monotonii :)

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • madziarella88 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziendoberek ;)
    uciekam do lekarza. trzymajcie za mnie mocno kciuczki zeby wszystko bylo ok..

Evanlyn, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

5b09mg7y1fm9q2ki.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziarella88 wrote:
    dziendoberek ;)
    Będziemy!!

madziarella88, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • Edka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja dziś dzień pracowniczy, nadrobię o ile dam radę wieczorem. Miłego dnia

Evanlyn, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

ijpbi09kncb0qlr5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziarella88 wrote:
    dziendoberek ;)
    Oczywiscie ze bedziemy :)
    Daj znac jak już bedziesz po :)
    Edka milej pracy.

Evanlyn no ja tez mam takie miekke po ostatniej ciazy i tez sztywne mnie juz tez drażnic zaczynają

Evanlyn, madziarella88, Edka lubią tę wiadomość

‹‹ 65 66 67 68 69 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ