X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Lipcowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • WrocławskaCiężaróweczka Przyjaciółka

Wysłany: 24 listopada 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja toczyłam walkę z mężem, nie przepada za takimi zwierzakami. Az pewnego wieczoru przyjechałam z klatką i świnką. Jego mina była bezcenna ale od razu ją zaakceptował :)

katsuyoshi lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja psa nie chce juz ponieważ nie wyobrażam sobie w obecnej sytuacji miec psa i latac z nim z 2 pietra na dwór z dwójką maluchów pod pachą :) W swoim życiu miałam bardzo dużo psów i mi wystarczy dlatego kupilismy te szczurki :D Zawsze marzyłam o szczurach ale w pl ojciec mi nie pozwalał bo mam malutką siostre a macocha sie bała takich zwierząt do tego w uk nie kupiłam sobie ponieważ koszt klatki jest spory w porównaniu do kupna samych szczurów dlatego kupilismy cos co jest podobne ciut mniejsze :) Kiedys miałam hodowle myszy ale skubane sie tak mnożyły ze na koncu bylo ich 100 szt :/ robiły dzieci każde z każdym nie ważne ze ojciec i córka :D Miałam tez za mlodu zółwia mieso- żernego ja go nie lubialam balam sie bo skubany potrafil nawet za palec chwycic... kota tez mielismy bo siostra chciala a ja kotów nie lubie, moj tata z resztą tez nie, świnke morską tez mielismy pamietam ze brat ją dostał od kogos w spadku no i kilka chomików w domu tez przeleciało. takze ogólnie moglabym sporo tego wymieniać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2015, 21:11

• ada89 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam. Plamienie mogło być z małego krwiaczka, który mi sie zrobil i ktory powinien się wchłonąć. Na badaniu było czyściutko :) Dostałam zwolnienie na prawie miesiąc i duphaston i mam się oszczędzać. W pon mam wizyte na nfz u tego gin, wiec założy mi wtedy karte i zleci badania.
    Uspokoiłam się trochę :)

katsuyoshi, alloffkowa, Agaax, Edka lubią tę wiadomość

06.2015 - poronienie

7v8r9n73vlu7ctsh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ada89 wrote:
    Wróciłam. Plamienie mogło być z małego krwiaczka, który mi sie zrobil i ktory powinien się wchłonąć. Na badaniu było czyściutko :) Dostałam zwolnienie na prawie miesiąc i duphaston i mam się oszczędzać. W pon mam wizyte na nfz u tego gin, wiec założy mi wtedy karte i zleci badania.
    Uspokoiłam się trochę :)
    No i widzisz :) Ciesze sie ze wszystko dobrze.
    No i zwolnienie jak najbardziej :) Wykorzystaj i odpoczywaj ile tylko się da .

• kama005 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój pies chyba na razie nie czuje sytuacji :D

Mój termin porodu to 14 lipca wyznaczony przez pana na USG :)

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2015, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kama005 wrote:
    Mój pies chyba na razie nie czuje sytuacji :D

Mój termin porodu to 14 lipca wyznaczony przez pana na USG :)
    A jak maleństwo? Zdrowe ? :)

• majeczka87 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kas91 wrote:
    to tez jestes teraz nauczyciel stazysta? czy robisz juz awans wyzej skoro masz juz troche doswiadczenia?? ja właśnie słyszałam, że przepada i wszystko zaczynać od nowa trzeba..ja od grudnia chyba pojde na l4 zobacze...

ja robie mianowanego już i to 3 lata trwa, a prawo sie zmienilo ze w razie macierzynskiego nie przepada tylko sie zatrzymuje.. choc jak jest na rocznym stazyscie niewiem kurcze..

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • ada89 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mam nadzieje,że ten krwiaczek rzeczywiście się wchłodnie a nie pęknie czy cos? Któraś miała do czynienia z krwiakiem albo słysza od kogos? Moj ma tak 3,5x1cm nie wiem czy to duży?

06.2015 - poronienie

7v8r9n73vlu7ctsh.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ada na innym forum mam dwie kobietki które nawet nie plamiły ale konkretnie krwawiły od krwiaczka. Ale bezwzglednie leżały i on się wchłonął i z maluszkiem jest wszystko ok. Trzymaj sie kochana! i naprawde lez i sie nie ruszaj tylko do lodówki i do łazienki ;) zero seksu tez narazie

katsuyoshi, alloffkowa lubią tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry dziewczyny.
    Ada też polecam tobie leżeć i zrobić dokładnie tak jak pisze majeczka.
    W koncu to jest ważniejsze niż wszystko inne.
    Zobaczysz bedzie dobrze , wchłonie się jak tylko będziesz się stosować do zalecen.
    Dbaj o siebie kochana.

A ja z synusiem i fasolką dopiero co wstasliśmy.
    Zjedliśmy sobie po jogurciku i zrobiłam sobie herbate z miodem i cytrynką na rozgrzanie.. zimno jest że masakra jakaś.
    Mój do pracy dziś i znowu 4 dni z rzedu będziemy widzieć się tylko wieczorem :(
    Chcę robić dzisiaj bigos i wiekszą jego częśc zagotować w słoiki aby było na święta... wczoraj mój ukochany zrobił zakupy ale kurde zapomniał o grzybach i bede musiala leciec dziś w te zimno do miasta :/ a już mialam nadzieje że ominie mnie te wyjscie eh...
    Mam nadzieje że chociaż nie bedzie padać.
    A jak tam u was u poranku?

• alloffkowa Przyjaciółka

Wysłany: 25 listopada 2015, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też słyszałam o krwawieniach w powodu krwiaka ale duuuużo leżenia, leki i się wchłonął

W oczekiwaniu
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)

Mam wrażenie że strasznie urosły mi boobsy :O wy też tak macie? myślałam że będę miała takie dopiero przed urodzeniem jak mleczko się nazbiera :P a bolą jak cholera :(

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn wrote:
    Cześć dziewczyny :)

Mam wrażenie że strasznie urosły mi boobsy :O wy też tak macie? myślałam że będę miała takie dopiero przed urodzeniem jak mleczko się nazbiera :P a bolą jak cholera :(
    Nie marudz :D Ino daj mężowi haha napewno sie bedzie mógł nacieszyc :D

Evanlyn lubi tę wiadomość

• Evanlyn Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katsuyoshi wrote:
    Nie marudz :D Ino daj mężowi haha napewno sie bedzie mógł nacieszyc :D
    Już mówił kiedyś że jest pod wrażeniem :D myślałam że to mi się wydaje a dzisiaj rano tak patrze i no kurde faktycznie są ogromne :D

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn wrote:
    Już mówił kiedyś że jest pod wrażeniem :D myślałam że to mi się wydaje a dzisiaj rano tak patrze i no kurde faktycznie są ogromne :D
    to nic tylko sie cieszyc :D
    Pociesze cie tylko tym ze nie dlugo bedziesz musiala kupic wiekszy rozmiar miseczek :D

Evanlyn lubi tę wiadomość

• Evanlyn Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katsuyoshi wrote:
    to nic tylko sie cieszyc :D
    Pociesze cie tylko tym ze nie dlugo bedziesz musiala kupic wiekszy rozmiar miseczek :D
    Na razie noszę same miękkie więc pewnie złapie wałek jak założę normalny... Na uczelnie nie ubiorę miękkiego z takimi sterczakami :P cały tydzień siedzę w domu i już mnie trafia :) jutro oderwanie od monotonii :)

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • madziarella88 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziendoberek ;)
    uciekam do lekarza. trzymajcie za mnie mocno kciuczki zeby wszystko bylo ok..

Evanlyn, katsuyoshi lubią tę wiadomość

5b09mg7y1fm9q2ki.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziarella88 wrote:
    dziendoberek ;)
    Będziemy!!

madziarella88, katsuyoshi lubią tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • Edka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja dziś dzień pracowniczy, nadrobię o ile dam radę wieczorem. Miłego dnia

Evanlyn, katsuyoshi lubią tę wiadomość

ijpbi09kncb0qlr5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziarella88 wrote:
    dziendoberek ;)
    Oczywiscie ze bedziemy :)
    Daj znac jak już bedziesz po :)
    Edka milej pracy.

Evanlyn no ja tez mam takie miekke po ostatniej ciazy i tez sztywne mnie juz tez drażnic zaczynają

Evanlyn, madziarella88, Edka lubią tę wiadomość

‹‹ 65 66 67 68 69 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ