Lipcowe mamusie 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Jeśli chodzi o poduchy do spania, to ja dostałam w spadku rogala w C i mi osobiście lepiej by pasowałby w kształcie 7, bez tego ogonka pałętającego się między nogami. Ale samego rogala uważam za must have w ciąży!
Poduchę do karmienia również miałam te mniejszą i ja korzystałam z niej do końca kp - karmiłam z jej użyciem i klasycznie i spod pachy. Na leżąco nie była potrzebna. -
910608 wrote:Piękna sprawa poród w domu. Jakiś czas temu wpadłam na filmik jakiejś dziewczyny, który był faktyczną relacją z takiego porodu i było to tak wzruszające! Tak piękne, tak naturalne, że ciężko było powstrzymać łzy. Cudowne doświadczenie na pewno i dla rodzącej i dla odbierającego poród (bo w tamtym przypadku to był ojciec).
Ale u mnie nie przejdzie, bo mój mąż chce wszystko pod okiem lekarzyNawet trochę kręci nosem na pomysł rodzenia w domu narodzin, ze względu na brak znieczulenia, więc co dopiero to
nie wiem co tam poszło nie tak, ale no nie był to najpiękniejszy poród. Dopiero potem w drugiej ciąży zgłębiłam to jak działa znieczulenie na ciało i na dziecko, jak źle na poród wpływa okstocyna i jaka jest naturalna fizjologia porodu i poszło mi o wiele wiele lepiej. Tym razem chcę się jeszcze lepiej przygotować fizycznie i oddechowo i mam nadzieję na piękny poród
oby w domu, ale z odpowiednią świadomością i wsparciem drugiej osoby może też być dobrze w szpitalu
-
Dziewczyny, może któraś będzie zainteresowana.
1:W Zalando Lounge wystartowała kampania:stylizacje ciazowe
2:Mama_fizjoterapeutka (na instagramie) organizuje bezpłatny webinar:Jak przetrwać pierwszy miesiąc z niemowlakiem i nie zwariować-we wtorek o 20.00Bumszakalaka, Moniika lubią tę wiadomość
-
A swoją drogą to jutro mieliśmy jechać przez całą Polskę na pogrzeb a Tż od rana ma gorączkę i źle się czuje. Kataru i kaszlu brak, test z apteki negatywny... I co teraz zrobić, klops. Chyba pojechać na wymaz tylko kiedy będzie wynik nie wiadomo
-
Hej, miałam dziś pierwsze badanie prenatalne (13+1). Wygląda na to że jest wszystko ok.
Maluch ma już 7,3cmpłeć dalej nieznana, nie spodziewam się że to prędko nastąpi. Oczywiście mam łożysko przodujące więc mogę ruchy mniej odczuwać. Ogólnie chłop (ginekolog) za dużo nie był skłonny do gadania. Ja nie pytałam 🤷 kolejna wizyta 7.02 u mojego gina, czemu tak długo ja się pytam eh.. jechałam na wizytę w tej burzy śnieżnej co nad Polską zmierza. Jejuś to było wyzwanie. Teraz już bezpiecznie w domu
Izolda7913, Moniika, 910608, Duzaa, Daisy___, BasiaIR, Bumszakalaka, Sendi94, Love22 lubią tę wiadomość
07.2020 - 16tc👼💔
05.2019 - Zosia ❤️ -
Witam was
Trochę zalatana jestem ostatnie dni , a jak nie latam to śpię całymi dniami 😅😅
Chciałam powiedzieć o moich prenatalnych badaniach , bo chyba ostatnio przestałam przed nimi pisać
Dzidzia jest zdrowa i silnaz usg wyszło ze data porodu jest taka jaka mi wyliczyli na pierwszym spotkaniu czyli 23 lipiec
Uwaga !
Płeć nieznana ! Dzidzia się tak kręciła i skakała ze nie widzieli co będziepowiedziała ze mi powie 25 lutego na następnym usg
Witam wszystkie nowe dziewczyny
Co do spania to wkładałam poduszkę między nogi ale ostatnio sobie kupiłam poduszkę ciążowa i mi się śpi o niebo lepiej 🥰 a koleżanka mi dała rogala do karmienia z takiej lepszej firmy i jestem bardzo zadowolona bo będę testować przy karmieniu
Dużo piszecie bardzo i na szybko przelecialalam co tam piszeciePracuje za dnia i nie mam czasu ale miło tu wracać
BDaisy___, Wiolala, PatkaPP, Bumszakalaka lubią tę wiadomość
-
Iwona:) wrote:Witam was
Trochę zalatana jestem ostatnie dni , a jak nie latam to śpię całymi dniami 😅😅
Chciałam powiedzieć o moich prenatalnych badaniach , bo chyba ostatnio przestałam przed nimi pisać
Dzidzia jest zdrowa i silnaz usg wyszło ze data porodu jest taka jaka mi wyliczyli na pierwszym spotkaniu czyli 23 lipiec
Uwaga !
Płeć nieznana ! Dzidzia się tak kręciła i skakała ze nie widzieli co będziepowiedziała ze mi powie 25 lutego na następnym usg
Witam wszystkie nowe dziewczyny
Co do spania to wkładałam poduszkę między nogi ale ostatnio sobie kupiłam poduszkę ciążowa i mi się śpi o niebo lepiej 🥰 a koleżanka mi dała rogala do karmienia z takiej lepszej firmy i jestem bardzo zadowolona bo będę testować przy karmieniu
Dużo piszecie bardzo i na szybko przelecialalam co tam piszeciePracuje za dnia i nie mam czasu ale miło tu wracać
B
Iwona, nie wszystkie jeszcze znamy płeć. Ja z córką dowiedziałam się w 20tc na drugich prenatalnych
07.2020 - 16tc👼💔
05.2019 - Zosia ❤️ -
Jeżeli chodzi o poduchę to ja przy 1 ciąży zakupiłam takiego rogala w kształcie C i do dziś dzień nam służy (7 lat). Do karmienie nie używałam nic.
Jeżeli chodzi o prace to jeszcze nikt nie wie i chciałabym to opóźnić jak najbardziej w czasie. Mamy teraz akurat czas awansów na który bardzo ciężko pracowałam i jestem pewna ze jakbym o ciąży powiedziala to mogłabym go zapic wodą.. praca w korpo niestety -
zoexzoe wrote:
Jeżeli chodzi o prace to jeszcze nikt nie wie i chciałabym to opóźnić jak najbardziej w czasie. Mamy teraz akurat czas awansów na który bardzo ciężko pracowałam i jestem pewna ze jakbym o ciąży powiedziala to mogłabym go zapic wodą.. praca w korpo niestety
Doskonale Cię rozumiem, bo ja powiedziałam dopiero po przyznanych podwyżkach i nagrodach rocznych bo szkoda byłoby całego ciężkiego roku21 cs- 5.11.2021 r. ⏸
23.11- 6t1d jest 💙
8.07- 38t+3d Antoś już z nami 🥰 4070g, 56 cm, poród sn -
GoskaSamoska1 wrote:Ktoś z Was jeszcze nie mówił o ciąży w pracy? Ja jeszcze nie ale zbieram się do tego. W środę mamy wizytę i jak będzie ok to w czwartek informuje już w pracy o sytuacji. Do tego czasu muszę przemyśleć czy chce pracować i do kiedy...
Ja jeszcze nie mówiłam ale powiem teraz na koniec miesiąca -
Cześć Dziewczyny, właśnie wróciłam z wizyty. Niunia jest nadal niunią, wszystkie pomiary w normie, bardzo się cieszę. Wczoraj czułam po raz pierwszy ewidentne ruchy, choć początkowo byłam zestresowana czy aby na pewno wszystko ok, bo czułam takie stłumione wibracje w podbrzuszu przez parę sekund z rzędu. Na szczęście dziewczyny na fb mnie uspokoiły i miały rację 😊 To było zupełnie nowe doświadczenie, w poprzedniej ciąży nie czułam w ten sposób dziecka. No ale prawdę mówią, że każda ciąża jest inna. Jedyne co jest niezmienne, to łożysko na przedniej ścianie.
Izolda7913, Bumszakalaka, Daisy___, PatkaPP, 910608, Duzaa, Moniika lubią tę wiadomość