X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe mamusie 2022
Odpowiedz

Lipcowe mamusie 2022

Oceń ten wątek:
  • 910608 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2022, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MDW, super wieści! Gratulacje! <3

MDW lubi tę wiadomość

age.png

05/2021 - 💔
    02/09/21 - 💔
    27/10/21 - ⏸ 🤯 beta 484 ⏩ 6677🙏 (2️⃣5️⃣cs)
    23/11/21 - USG ⏩ 1 cm 👶
    23/12/21 - I prenatalne ⏩ 58 mm człowieka, pomiary w normie 👌
    15/02/22 - połówkowe ⏩ 346 g dziewczynki, w USG PRUV 😔
    14/07/22 - Inka 🎀, 2730g, 48 cm
  • Love22 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2022, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super MDW. Duży chłopak. Jesteś już napewno o wiele spokojniejsza. Ja jeszcze 2 tyg. Dla mnie to najważniejsze badanie to czekam na nie jak na szpilkach.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2022, 19:04

MDW lubi tę wiadomość

202206271756.png
  • Iwona:) Przyjaciółka

Wysłany: 22 lutego 2022, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam 🌸
    BasiaIR mi tak samo urosły piersi o jeden rozmiar . Nic mi nie rośnie tylko piersi 😅😅😅 Na szczęście mam pare staników większych wiec są Ok i nie muszę kupywać nowych .
    Monika ja zacofana z tymi firmami w Pl ale sobie pooglądam i pewnie zamówię koszule ta co polecasz . Z polecenia zawsze najlepsze i przetestowane :)
    Love ja przy pierwszym dziecku tak samo mokra chodziłam cały czas i miałam wkładki laktacyjne a ja dalej chodziłam z tym mlekiem na piersiach . Produkcja była dobra 😅😅😅😅 czasem się wkurzalam ze muszę zmieniać bluzki co chwile bo z wkładkami nie nadążałam jak byłam poza domem 😬
    Co do baldachimu nad łóżeczkiem to nie byłam nigdy fanem tego . Ładnie wyglada to ale jakoś mi jest zbędny :)
    Gośkasamoska ja swoje dziecko czuje dosyć często 😅😅😅 ma już swoje godziny zauważyłam i jak jestem w pracy między 9-11 mnie kopie później jak przyjdę do domu z pracy 15-18 dalej fika w brzuchu i wieczorem trochę o 22 jak się kładę spać :)
    Mój stary trzyma rękę na brzuchu i pilnuje kiedy się rusZa i jest wniebowzięty 😅🥰

MDW super ze synuś dobrze się miewa :)
    Moje badania będą w piątek i nie mogę się doczekać co tam się kryje takie ruchliwe dziecko 😅🤩

Wiecie co dziewczyny kupiłam wycieczkę i zabieram moje dziecko na Majorkę 😅🌸🏖
    Pomyślałam ze jak w wakacje mam rodzic to z wakacji lipa i raczej będziemy w domku . Takie mini wakacje sobie sprawimy przed całym tym porodem i szalonych pierwszych miesiącach :)
    Dzisiaj mam dopiero wolne z pracy to was nadrabiam troszkę żeby wiedzieć co u was :)

Izolda7913 lubi tę wiadomość

uwo99jcga0vdsd7t.png
  • Love22 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2022, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ło matko Iwona, ale super 🤩 Kiedy? Zazdroszczę i podziwiam. Ja nie mam odwagi na weekend wyjechać gdzieś a co dopiero lot 🙃 ale w sumie bez dzieci poza brzuchem to też inaczej. Już sobie wyobrazilam ta plażę, ciepło woda... :)

202206271756.png
  • 910608 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2022, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwona, super pomysł z tym wypoczynkiem. To zawsze robi dobrze na spokój ducha, więc mega. Odpoczniesz, zrelaksujesz się :)
    Przyślij nam zdjęcie z wczasów chociaż :D

Love22, ja mam podobnie. W zasadzie z domu wychodzę wyłącznie na zakupy, na spacer i do lekarzy. Chociaż taki niedaleki wypoczynek też mi się marzy... ale póki co mamy ważniejsze sprawunki na głowie. Teraz jeszcze wpadło echo serca płodu, więc mamy na co wydawać :)

age.png

05/2021 - 💔
    02/09/21 - 💔
    23/11/21 - USG ⏩ 1 cm 👶
  • Iwona:) Przyjaciółka

Wysłany: 22 lutego 2022, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja to taka wariatka trochę 😅😅😅😅 mi wystarczy powiedzieć i ja spakowana będę 😅😅😅😅🏖 uwielbiam podróże ! Pójdę przed wyjazdem tylko na kontrole żeby sprawdziła czy na pewno wszystko w porządku i LECĘ 😍😍😍😍 polecimy 30 marca :) mam już wolne z pracy to mogę poszaleć 🥰

Izolda7913 lubi tę wiadomość

uwo99jcga0vdsd7t.png
  • Love22 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2022, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No pewnie, znam takie osoby które potrafią w 5 minut zdecydować o wyprawie na inny kontynent. I zawsze są to udane wyprawy. Ja to tych strachliwych i wszystko muszę przeanalizować 🙈

910608- A echo robisz bo ci lekarz kazał czy sama chcesz dla pewności?

202206271756.png
  • BasiaIR Przyjaciółka

Wysłany: 22 lutego 2022, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale Wam fajnie dziewczyny. My z mężem 2 tyg.temu zrobiliśmy rezerwację hotelu w Marbelli. Już widziałam się na plaży, z "drinkiem" z palmą i sałatką z owocami morza...A tu mój mąż pojechał do teściów i powiedział, ze jego mama sceptycznie nastawiona do tego naszego wyjazdu, bo tyle żeśmy się starali i po co tak ryzykować...i cała moją radość z wyjazdu zabiła :-( Z automatu zaczęli jej wtórować nagle moi rodzice i chyba nic z tego nie będzie. Zaczęłam się bać ...

• Asia2309 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2022, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia a co mowi Twój lekarz na temat wyjazdu? Jeżeli nie ma żadnych przeciwskazań to ja bym śmiało jechała, reset Wam się przyda 😊

910608, Izolda7913 lubią tę wiadomość

21 cs- 5.11.2021 r. ⏸

23.11- 6t1d jest 💙
    8.07- 38t+3d Antoś już z nami 🥰 4070g, 56 cm, poród sn
  • 910608 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2022, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Love22 wrote:
    910608- A echo robisz bo ci lekarz kazał czy sama chcesz dla pewności?

Na połówkowych lekarz zobaczył anomalię, którą w opisie nazwał PRUV. Może to nic nie oznaczać oprócz tego, że wchłonęła się nie ta żyła pępowinowa, która wchłania się zazwyczaj, a może to mieć związek z poważnymi wadami rozwojowymi :) No i było tam też zalecenie echa serca. Prowadzący też polecał to zbadać, więc cóż... ponad 500 zł nie moje.

Basia, jesteście dorośli, sami podejmujecie decyzję. Rodzice chcą dobrze, ale nie są Wami. Jeśli masz zielone światło od lekarza i chcesz wyjazdu - jedźcie! I bawcie się dobrze 😊

BasiaIR lubi tę wiadomość

age.png

05/2021 - 💔
    02/09/21 - 💔
    23/11/21 - USG ⏩ 1 cm 👶
  • Duzaa Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2022, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny jakiś czas tu nie zaglądałam bo dużo spraw mi się nawarstwiło starałam się nadrabiać i uzupełniać listę ale pewnie nie wszystko ogarnęłam to na prawdę wymaga trochę czasu którego ostatnio mi brakuje.
    Jeśli kogoś nie oznaczyłam proszę napiszcie pod tym postem.
    Dziewczyny które nie podawały wcześniej dokładnej daty rozwiązania tylko mówiły w tygodniach nie były wpisywane na 1 stronę bo czekałam na datę także upomnijcie się

oar89jcggibdab41.png
  • Izolda7913 Przyjaciółka

Wysłany: 22 lutego 2022, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duzaa wrote:
    Hej dziewczyny jakiś czas tu nie zaglądałam bo dużo spraw mi się nawarstwiło starałam się nadrabiać i uzupełniać listę ale pewnie nie wszystko ogarnęłam to na prawdę wymaga trochę czasu którego ostatnio mi brakuje.
    Dziewczyny które nie podawały wcześniej dokładnej daty rozwiązania tylko mówiły w tygodniach nie były wpisywane na 1 stronę bo czekałam na datę także upomnijcie się

Dobrze Cię widzieć,myślałam o Tobie ostatnio,długo Cię nie było 🙂

Jak u Ciebie? Jeśli dobrze kojarzę miałaś mieć przeprowadzkę,to już po czy jeszcze przed Tobą?

Basia jeśli lekarz nie widzi przeciwskazań to nie daj się zwariować i nie słuchaj ludzi wkoło,jedz,odpocznij to napewno dobrze Wam zrobi🙂

Iwona:), BasiaIR lubią tę wiadomość

• Love22 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2022, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duzaa wrote:
    Ja mam raz 5 raz 6. Ale wpisz mi 6.07.
    A jak się czujesz? W wolnej chwili napisz co u Ciebie :)

202206271756.png
  • Duzaa Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2022, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wszystko w miarę ok w czwartek idę na prenatalne
    Przeprowadzka za miesiąc także już się pakuję.
    W weekend byłam na warsztatach fotografii noworodkowej także jeszcze trochę czasu na pasję zostało :)
    Tydzień temu zdałam ten paskudny ogromny egzamin o którymś kiedyś pisałam także to już z głowy :)
    Nadrobiłam wszystko co pisałyście jejku jakie Wy zorganizowane już!! Ja jeszcze nic nie mam ani kupione ani zaplanowane... Rzeczy po synku sprzed 4 lat są u teściów więc jeszcze nawet nie przejrzałam więc Wam zazdroszczę trochę :)
    Co do ruchów to czuje już wyraźnie mały czołg w brzuchu a brzuch mam ogroomny jak na ten czas ale już się nie mogę doczekać kiedy zobaczę malucha :) jak narazie nie możemy się zdecydować na imię... A u Was już wybrane?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2022, 19:52

Izolda7913, Love22, BasiaIR lubią tę wiadomość

oar89jcggibdab41.png
  • MDW Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2022, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My się wybieramy na obiazdówke po pn Włoszech i Riwierze w kwietniu, kiedy będę w 7 miesiącu ciąży. Dlatego auto a nie samolot bo żaden przewoznik na pokład mnie już nie weźmie. Także rocznicę ślubu spędzimy np. w Wenecji. Dla naszego dwulatka kupiliśmy nosidło Tula na Vinted więc mąż będzie miał symulacje ciąży na wyjeździe :)

W poprzedniej ciąży o wiele więcej podróżowałam bo nie było pandemii. Wczoraj to wyliczyła mężowi i sami nie mogliśmy uwierzyć że kiedyś się tak żyło :) Byliśmy w Czechach w górach, potem w Berlinie, następnie z mamą byłam w spa, potem ze znajomymi we Lwowie, majówka na Moravach i w Wiedniu i szósty miesiac ciąży w Andaluzji z trzema różnymi noclegami: Malaga, Kadyks i Sewilla. Nic mi nie było, czułam wręcz że żyję. Dziecko urodziło się zdrowe w 41 tc, a mama nie była sfrustrowana :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2022, 20:27

Izolda7913, BasiaIR, 910608 lubią tę wiadomość

2019 IUI, CC 40 tc
    2022 IVF, CC 36+1 tc
  • BasiaIR Przyjaciółka

Wysłany: 23 lutego 2022, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia2309 wrote:
    Basia a co mowi Twój lekarz na temat wyjazdu? Jeżeli nie ma żadnych przeciwskazań to ja bym śmiało jechała, reset Wam się przyda 😊

Niby na ten moment nie ma przeciwwskazań,ale to gadanie dziadków siedzi mi w głowie :-(

• GoskaSamoska1 Ekspertka

Wysłany: 23 lutego 2022, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też niestety się nie odwaze na wyjazd za granicę chociaż bardzo bym chciała. Pojechaliśmy teraz do Ustronia na tydzień to musi mi wystarczyć :p
    Chociaż wiem że najlepsze mam samopoczucie kiedy dwa razy do roku uda nam się wyjechać do cieplejszych krajów i naładować się słoneczkiem.

p19udqk32h2163o8.png
  • Nika Weronika Koleżanka

Wysłany: 23 lutego 2022, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej:)
    Dzieje się coś, czego się cały czas bałam.Przybieram na wadze w zastraszającym tepie dopiero 20 tydzień a ja mam +9 kg w dwa dni półtorej kg.Myslalam że jak kobiety tak tyją w ciąży to są cały czas w jedzeniu ale jednak nie zawsze tak jest.
    Jem pięć posiłków dziennie co 2-3 h niskie IG(hipoglikemia reaktywna ) i dodatkowo ćwiczę 3-4 razy w tygodniu. Jak żyć ?? Jakieś rady ?
    Mój brzuch w 20 TC
    IMG-20220216-150534.jpg

910608, sara9555 lubią tę wiadomość

• GoskaSamoska1 Ekspertka

Wysłany: 23 lutego 2022, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może to geny poprostu. Według mnie nie masz zbędnych kilogramów. A brzuszek już spory, fajnie też bym chciała mieć chociaż w połowie taki :-)

Nika Weronika lubi tę wiadomość

p19udqk32h2163o8.png
  • BasiaIR Przyjaciółka

Wysłany: 23 lutego 2022, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika Weronika wrote:
    Hej:)
    Dzieje się coś, czego się cały czas bałam.Przybieram na wadze w zastraszającym tepie dopiero 20 tydzień a ja mam +9 kg w dwa dni półtorej kg.Myslalam że jak kobiety tak tyją w ciąży to są cały czas w jedzeniu ale jednak nie zawsze tak jest.
    Jem pięć posiłków dziennie co 2-3 h niskie IG(hipoglikemia reaktywna ) i dodatkowo ćwiczę 3-4 razy w tygodniu. Jak żyć ?? Jakieś rady ?
    Mój brzuch w 20 TC
    IMG-20220216-150534.jpg

Mnie też zaskoczyło, że w ciąży nie tyje się od jedzenia. Tak sobie myślę, że póki tyjesz w brzuch i piersi jest ok-taki jest Twój objaw ciąży, tak potrzebuje dzidziuś. Ja to sobie też tak tłumaczę ;-) Problem będzie jak zaczniemy przybierać w nogach, pośladkach ramionach...To jest moja autorska metoda na radzenie sobie z dodatkowymi kg. Zawsze miałam sześciopak na brzuchu i piersi w rozmiarze A. Teraz mam wydęty brzuszek i piersi w rozmiarze C. Ciężko mi akceptować zmiany w moim ciele, pomimo że bardzo mnie cieszy świadomość bycia wkrótce mamą.

‹‹ 183 184 185 186 187 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ