X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe mamy 2021
Odpowiedz

Lipcowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • Kosmo Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2021, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie tu już piękne okrągłe brzuchy mamy wow! U mnie pierwsza ciąża 16+1 więc malutki 😁
    https://zapodaj.net/9ceb0189deb96.jpg.html

Ja w tym tygodniu 4 dni muszę być w biurze (zamiast mojego home office) bo szkole nowa osobę i dzisiaj po pierwszym dniu czuję się tak tragicznie... Tak mnie głowa boli chyba od wiecznego skupienia się, bo w biurze ani na chwilę nie można odpocząć od komputera jeszcze teraz jak dziewczyna siedzi zaraz obok mnie i patrzy i dopytuje 🤦 To będzie ciężki tydzień, ale już ostatni. W przyszły wtorek mam wizytę i już proszę o zwolnienie

A powiedzcie mi jeszcze bo mojemu wyszła Zima na ustach i zastanawiam się. Oczywiście zero całowania, higiena itd ale czy jak będziemy siedzieć obok siebie to można się tym jakoś zarazić? Oczywiście jak nie kichnie na mnie tylko normalna rozmowa 🤷 Jemu kilka razy w roku robi się opryszczka a ja jeszcze nigdy nie miałam (a przynajmniej nigdy nie wyszła na ustach) ale teraz wiadomo uważam na 200% i zastanawiam się czy wszcząć reżim 2m od siebie czy to tylko w kontakcie z tym płynem surowiczym zaraza 🤷

StarającaSię lubi tę wiadomość

klz9mg7yyp19n25l.png
  • LENi Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2021, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na odległość się nie zarazisz :) niech mąż smaruje heviranem, albo naklei plasterek. Nie całować się a będzie ok :)

Fajne macie brzuszki, muszę też swój uwiecznić, ale widzę że mam z tych większych ale to przez 2 ciąże :) w pierwszej byłam płaska do 6miesiaca :)

Kurcze macie już ustalone połówkowe, chyba też będę musiała się umówić :p
    Powiedzcie, umawiając się podajecie same termin czy placówka wyznacza znów na podstawie terminu z miesiączki?

Kosmo lubi tę wiadomość

l22ndf9helggnp3z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2021, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale macie cudne te brzuchy dziewczyny. U mnie na razie mini, ale coś tam się pokazuje https://zapodaj.net/3edc02f503a1c.jpg.html

Andziorek, olimama, aliciaaa, Maniuś, StarającaSię lubią tę wiadomość

• adu Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2021, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze ja robilam dzis badania krwi i coś mam nie tak q tej morfologii.. mocz wszystko w normie a morfo jakieś odchylenia.. w środę mam wizytę.
    https://naforum.zapodaj.net/b67f10e09be7.jpg.html

👧 07.2021
  • Anszelika Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2021, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się zaraz porzygam z nerwów i bólu glowy. Stary mnie denerwuje. Do lekarza na styk dojechałam, ale jest obsuwa więc czekam. Po drodze kontrolka mi się zaświeciła w aucie od kontroli trakcji i nie chce zgasnąć plus obroty skacza. Jeszcze mnie mama wkurzyła wczoraj a dziś poprawiła. Wczoraj wyłam całe popołudnie i pół nocy, dziś co chwilę tak samo. Ciśnienie mam wywalone w kosmos z nerwów i jak mnie nie wywali do szpitala lekarz to jakiś cud będzie.

wnidvcqgjtjv7dui.png
  • Andziorek Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2021, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aliciaaa, nie pocieszasz:) Miałam nadzieję, że zastrzyki z Fraxi robione w udo pójdą lepiej. Na początku nie było nawet tak źle, ale jak przeniosłam się na boki brzucha to coś mi nie wychodzi (ciągle siniaki i swędzące zgrubienia).

Shooa, jak tak dalej pójdzie to też będę wyglądać jak ofiara przemocy w rodzinie:)

Tabolek podziwiam, że nie masz siniaków przy Neoparinie. Ja używałam go tylko raz, ale wspominam tragicznie. Obecne siniaczki po Fraxiparinie to pikuś w stosunku do tego co robił Neoparin.

Starania od 09.2014, 5 procedur IVF, 10 transferów (w tym 3 x cb - 08.2017, 11.2017, 10.2019)
    YhaEp2.png
  • Tabolek Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2021, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andziorek wrote:
    Aliciaaa, nie pocieszasz:) Miałam nadzieję, że zastrzyki z Fraxi robione w udo pójdą lepiej. Na początku nie było nawet tak źle, ale jak przeniosłam się na boki brzucha to coś mi nie wychodzi (ciągle siniaki i swędzące zgrubienia).

Shooa, jak tak dalej pójdzie to też będę wyglądać jak ofiara przemocy w rodzinie:)

Tabolek podziwiam, że nie masz siniaków przy Neoparinie. Ja używałam go tylko raz, ale wspominam tragicznie. Obecne siniaczki po Fraxiparinie to pikuś w stosunku do tego co robił Neoparin.

Siniaki były straszne przez 2 miesiące, mój mąż mówił że jak ktoś zobaczy to pomyśli że przemoc domowa jak nic 🙂 ale zaczęłam robić bliżej boków i powoli zaczęły schodzić, ale niestety bardziej boli i często po zastrzyku leci krew, no ale cóż trzeba wytrzymać, dzidzia najważniejsza 🙂

zem3mg7ythr95x2e.png
  • Tabolek Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2021, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anszelika wrote:
    Ja się zaraz porzygam z nerwów i bólu glowy. Stary mnie denerwuje. Do lekarza na styk dojechałam, ale jest obsuwa więc czekam. Po drodze kontrolka mi się zaświeciła w aucie od kontroli trakcji i nie chce zgasnąć plus obroty skacza. Jeszcze mnie mama wkurzyła wczoraj a dziś poprawiła. Wczoraj wyłam całe popołudnie i pół nocy, dziś co chwilę tak samo. Ciśnienie mam wywalone w kosmos z nerwów i jak mnie nie wywali do szpitala lekarz to jakiś cud będzie.

Anszelika trzymaj się dzień już się kończy, mama się nie przejmuj, mojej też się zdarza popsuć mi nerwy, trzeba się zdystansować 🙂 kciuki za wizytę, dawaj znać po 🙂

zem3mg7ythr95x2e.png
  • Anszelika Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2021, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tabolek wrote:
    Anszelika trzymaj się dzień już się kończy, mama się nie przejmuj, mojej też się zdarza popsuć mi nerwy, trzeba się zdystansować 🙂 kciuki za wizytę, dawaj znać po 🙂

Z dzieckiem ok. Na razie przepływy są w porządku. Tylko do szpitala chce mnie położyć bo ciśnienie. Wymigalam się bo nie mam co z dzieckiem zrobić starszym. Mam odpoczywać i się nie denerwować. Eh 😔

wnidvcqgjtjv7dui.png
  • akilegna♥ Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2021, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kosmo jeżeli do tej pory od męża nigdy się nie zaraziłaś, to raczej się i tym razem nie zarazisz. Wiadomo, lepiej uważać i nie pić, nie jeść z tych samych naczyń itp.
    Mi też często wyskakuje opryszczka, nawet w ciąży miałam kilka razy i nic się nie działo. Mąż nigdy nie miał i nigdy Idę mne nie dostał.
    Syn odziedziczył tą skłonność po mnie niestety

Anszelika trzymaj się i postaraj się nie denerwować, wiem, że ciężko może być

1usai09kktksp1u6.png
    74dianlikkw71sia.png
    ICSI 09.2020 -> 7❄
    Crio 10.2020 -> 🤰
    3❄
  • Tabolek Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2021, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anszelika wrote:
    Z dzieckiem ok. Na razie przepływy są w porządku. Tylko do szpitala chce mnie położyć bo ciśnienie. Wymigalam się bo nie mam co z dzieckiem zrobić starszym. Mam odpoczywać i się nie denerwować. Eh 😔

Z dzieckiem ok to najważniejsze, a teraz poza nim najważniejsza jesteś TY więc spróbuj się uspokoić, wycisz telefon, spróbuj zrobić coś co Cię zrelaksuje i głowa do góry 🙂

zem3mg7ythr95x2e.png
  • martamus Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2021, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dawno się nie odzywałam, dziś byłam na badaniach i już wszystko wiemy...
    Będzie dziewczynka 🥰🥰🥰🥰
    Pozdrawiamy więc was wszystkie ze Stefcią i prosimy o dopisanie do statystyk 😀😀

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2021, 22:10

Kosmo, sandrina22, Tabolek, Maniuś, olimama, shooa, martini92, anjaa25, StarającaSię, akilegna♥, michasia-K, misia-kasia, Kama_86 lubią tę wiadomość

35 lat
    starania 2 lata
    3 inseminacje - invimed -brak wyników
    Kir BX
    Nk 31 -encorton
    Mąż - 1% 1 KLASY MSOME
    HBA -68%
    AMH 2,12
    Histeroskopia 14 luty 2020
    1 In-vitro Krótki protokół - 16 komórek pobranych, 11 dojrzalych - 8 zapłodnioych - 4 zarodki, 5doba -0
  • aliciaaa Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2021, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andziorek wrote:

Powiem szczerze,że sama byłam załamana tym, że w udo się nie udało... tylko może ja to źle zrobiłam? Już sama nie wiem. Szukałam gdzieś info jak dokładnie zrobić zastrzyk w udo by nie bolało i było dobrze zrobione, ale nic nie znalazłam.
    Myślę,że jutro napisze do koleżanki, która też całą ciążę robiła zastrzyki. Może ona coś podpowie 😜

💙05.2018 21:50 synek, 36tc - 2730g, 51cm
    💔12.2019 aniołek, 9tc, poronienie zatrzymane
    🌈💙30.06.2021 1:35 synek, 38+4 - 3390g, 55cm

atdc20mmfi0aq01z.png
    atdc2n0ar4eb4z07.png
  • Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2021, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też po pierwszej wizycie u mojego dr prowadzącego. Wszystko ok, czuję się naprawdę dopieszczona badaniami.
    USG ok, szyjka w badaniu na fotelu ok i na razie bardzo długa (ponad 5 cm) w badaniu przez pochwe :)
    Także troszkę się uspokoiłam ❤️
    Będzie druga dziewczynka 😍

Edit: mała waży już 190g 😍

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2021, 00:44

sandrina22, olimama, Ana__33, Tabolek, Kosmo, Andziorek, martini92, Maniuś, anjaa25, StarającaSię, akilegna♥, misia-kasia, Kama_86 lubią tę wiadomość

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2021, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anszelika, ja dzisiaj też zaliczyłam meeeega kłótnię z mężem.
    Boooo... Nie chciał zajechać do KFC, a miałam ogromną ochotę na kubełek 🙈
    Zrobiłam mu taką awanture, że aż mi wstyd teraz 🤭

To hormony.. Łatwo nas teraz wyprowadzić z równowagi.

A z Twoim ciśnieniem, to jesteś pewna, że nie chcesz diagnostyki?
    Wysokie ciśnienie może być bardzo niebezpieczne w ciąży.
    Wiem, że w domu masz niższe, ale może po prostu nie wyłapałaś dotąd momentu kiedy jest podwyższone?

Ma któraś z Was już skierowanie na krzywą cukrową?
    Bardzo szybko dostałam 🙄
    Powinno się robić po 24 tygodniu, a dr zlecił mi już teraz.

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • Tabolek Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2021, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka5 wrote:
    Anszelika, ja dzisiaj też zaliczyłam meeeega kłótnię z mężem.
    Boooo... Nie chciał zajechać do KFC, a miałam ogromną ochotę na kubełek 🙈
    Zrobiłam mu taką awanture, że aż mi wstyd teraz 🤭

To hormony.. Łatwo nas teraz wyprowadzić z równowagi.

A z Twoim ciśnieniem, to jesteś pewna, że nie chcesz diagnostyki?
    Wysokie ciśnienie może być bardzo niebezpieczne w ciąży.
    Wiem, że w domu masz niższe, ale może po prostu nie wyłapałaś dotąd momentu kiedy jest podwyższone?

Ma któraś z Was już skierowanie na krzywą cukrową?
    Bardzo szybko dostałam 🙄
    Powinno się robić po 24 tygodniu, a dr zlecił mi już teraz.

Ja pewnie za chwilę dostanę na powtórne badanie krzywej cukrowej i już mi źle na tą myśl

zem3mg7ythr95x2e.png
  • maggaw Przyjaciółka

Wysłany: 2 lutego 2021, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poczytuje was po cichu i dużo z was już czuje ruchy/ przelewanie/ bulgotanie a u mnie cisza 😏 dziś 17+4 i zaczynam się martwić 🤔 pierwsza udana ciąża. Rok temu poronienie w 7 tc

• Tabolek Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2021, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maggaw wrote:
    Poczytuje was po cichu i dużo z was już czuje ruchy/ przelewanie/ bulgotanie a u mnie cisza 😏 dziś 17+4 i zaczynam się martwić 🤔 pierwsza udana ciąża. Rok temu poronienie w 7 tc

Maggaw u mnie też pierwsza i zaczęłam czuć 3 dni temu, czyli 19t więc spokojnie, nie denerwuj się, wczoraj była impreza od 21 do 22.30,pecherz tak skopany ze co 15 min chodziłam siku 😂 jeszcze chwilkę i na pewno poczujesz 🙂

zem3mg7ythr95x2e.png
  • Tabolek Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2021, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kto dzisiaj wizytuje? 🙂 Kciuki 🤞 🙂

zem3mg7ythr95x2e.png
  • Tęczowa Przyjaciółka

Wysłany: 2 lutego 2021, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tabolek wrote:
    Kto dzisiaj wizytuje? 🙂 Kciuki 🤞 🙂

Jaa :D czekam na wizytę

maggaw, olimama, anjaa25, Tabolek lubią tę wiadomość

18.06.2020 Emma [*] 26 tc
    27.04.2021 Maksym Marcel [*] 29 tc
‹‹ 145 146 147 148 149 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ