Lipcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej,ja zaraz też na spacer:) od wczoraj dzidzia wyraźnie daje o sobie znać, tzn coraz mocniej czuję ruchy, dziś rano dostałam serię puknięć w jednym miejscu brzucha 🙂 wszystko ok, poza problemami za skóra, już się tu żalilam że od początku ciąży mam strasznie suchą i swędząca skórę, ostatnio jeszcze doszło swędzenie na piersiach, masakra, skóra jak skorupa i swędzi niemiłosiernie, przestałam w ogóle stanik nosić bo tylko pogarsza sprawę.
anjaa25 lubi tę wiadomość
-
Ja dzisiaj gotuje na zapas, trochę posprzątałam i czeka mnie praca przy lapku- muszę sporo spraw domknąć i napisać jakieś instrukcje, to mój ostatnie tydzień w pracy a kierownik się teraz zorientował że trochę mało czasu zostało na przekazanie obowiązków i czy mogę być dłużej. Na szczęście nie uległam i powiedziałam że nie i koniec, to nie mój problem 🤦
Pogoda piękna ale zimno, a w nocy ma być -18 u nas 😁anjaa25 lubi tę wiadomość
-
Martini92 - też już czuje coraz częściej te puknięcia, styukanie i przelewanie najczęściej wieczorami. A co do skóry - to mam podobnie - swędzi, do tego masa syfkow - na twarzy, dekoldzie, ramionach, plecach - no gorzej niż nastolatka.. Porażka Total :p
Kosmo-też ogarnęłam mieszkanie, zaraz jedziemy na obiadek, przynajmniej to mam z głowy fajnie, że ostatnie dni pracy Ci zostały, mi w sumie w prscy mówią żebym szła na l4 ale boję się że wtedy będę tylko leżeć i nic nie robić, a tak to mam trochę ruchu, kontaktu więc może dotrwam do wiosny jeszcze
Ojej aż - 18, u nas na szczęście - 1 :
Miłego dnia!anjaa25 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDzień dobry !
również dołączyłam do grona odczuwających ruchy. środa czwartek młody pukał mi od wewnątrz tak porządnie ze się brzuch podnosil miejscami po pare razy w jednym miejscu. super uczucie 😍
zaczęłam powoli czytać o usg połówkowym bo się zbliża ten czas. U MamyGinekolog wie naczytałam ile to jeszcze rzeczy może zle się wyjsc na tym badaniu... i zaczynam się stresować. Dziewczyny idziecie na to badanie bliżej 18-19tc czy bliżej 21-22tc? -
Helo mamuśki 😉 ja już dzisiaj spacer zaliczony...8 tys. Kroków a i ile zadyszki mialam..jakbym na mont Everest wchodziła...😂🤣potem obiad u mamy- fajnie jak ktoś ugotuje i sprzątać nie trzeba 😉 i mimo że dużo nie zjadłam teraz męczy mnie mega zgaga..ratuje się rumiankiem...cały czas mnie też męczą zaparcia..ale widzę że nie jestem w tym jedyna...
Shooa - ja połówkowe mam umówione w 20t5d. Już się nie mogę doczekać..
Pozdrawiam 😂 -
Ja też połówkowe będę mieć 21+coś. Mój lekarz twierdzi że lepiej jak bobas jest większy do tego badania 🤷 Nawet już nie chce czytać co może wyjść źle, bo w sumie po pierwszych prenatalnych odetchnęłam z ulgą i jakąś dziwną pewnością że już będzie tylko super 😉
-
nick nieaktualny
-
Lepiej po 20 tyg. jak dziecko jest większe.
Ula, nie ma reguły, może wyskoczyć na dniach, a możesz i w 6 mieć ledwo widoczny.
Jutro kolejne wizyty. Czekam jak na swoją. 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2021, 17:41
-
Cześć Dziewczyny 🙂 ja też dzisiaj zaliczyłam spacerek 🙂 u mnie połówkowe wypadną 20t6d, już się nie mogę doczekać piątku 🙂
Ogólnie czuję się lepiej, bóle brzucha w dużej mierze przeszły ale powiem Wam że nie sądziłam że w połowie ciąży brzuch będzie mi aż tak ciążył 😂
Ruchy od 2,3 dni czuje wyraźnie ale bardzo w dole brzucha i jakby tak bardzo wgłąb brzucha, na razie czuc tak jakby mi się tam wszystko przewracalo na drugą stronę jak się rusza 🙂anjaa25 lubi tę wiadomość
-
Ula30 wrote:Ja nie mogę się doczekać ruchów. Jestem w trakcie 15 t.c. I w ogóle nie mam brzucha (pierwsza ciąża). Kiedy może wyskoczyć?
-
nick nieaktualny
-
Ja mam prenatalne w 21+1, a rezerwowe wyznaczone mam na 22+3.
Z racji covida i ewentualnej kwarantanny lekarza, wolalam mieć zapasowy termin nikt by mnie później nie przyjął z dnia na dzień.
Jutro na wizycie liczę na potwierdzenie płciTabolek, anjaa25, Zula36, Ana__33, Maniuś lubią tę wiadomość
Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
Ja tez piątek, sobota fajne ruchy w piątek wieczorem to 2 godziny rozrabiał. A dziś cisza całkowita 🙈 ja mam połówkowe umówione 20+3. Chciałabym chyba trochę później ale dłużej niż 4 tygodnie wizyta nie chce przekładać , tak mnie mój lekarz umówił wiec według jego tak będzie ok. Aż nie mogę uwierzyć ze dziś zaczęłam 19 tydzień 🙈
20.01.21 / 168g 🤍 (16+4)
17.02.21 / 391g 🤍 (20+4)
17.03.21 / 773g 🤍 (24+3)
14.04.21 / 1459g 🤍 (28+3)
12.05.21 / 2375g 🤍 (32+3)
02.06.21 / 2880g 🤍 (35+3)
10.06.21 / 3150g 🤍 (36+4)
18.06.21 / 3240g 🤍 (37+5)
05.07.21 / 3700g 🐻🎂🎈 -
A jak tam Wasze brzuszki?Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2021, 18:00
anjaa25, StarającaSię, sandrina22, Tabolek, Zula36, Aneta8, vatolina, Alunis, Andziorek, akilegna♥, aliciaaa, Natka95, Kama_86 lubią tę wiadomość
-
vatolina wrote:Ja tez piątek, sobota fajne ruchy w piątek wieczorem to 2 godziny rozrabiał. A dziś cisza całkowita 🙈 ja mam połówkowe umówione 20+3. Chciałabym chyba trochę później ale dłużej niż 4 tygodnie wizyta nie chce przekładać , tak mnie mój lekarz umówił wiec według jego tak będzie ok. Aż nie mogę uwierzyć ze dziś zaczęłam 19 tydzień 🙈
21 tydzień to będzie dobry czas na badanie, nie ma co zmieniać. 😊
5 miesiąc to już tak poważnie brzmi. 😁 -
Mój lekarz, który wykonuje prenatalne też kazał mi dzwonić umówić się na połówkowe koło 21tc u niego umawia się z dnia na dzień (przez syt z pandemia).
Co do ruchów to ostatnio też martwiłam się, bo była przerwa. Za to po przerwie niezła imprezka była w brzuchu 😁 dziś maluch też ma chyba dzień lenia A wczoraj szalał 😜olimama, Tabolek lubią tę wiadomość