Lipcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Tabolek wrote:Maggaw u mnie też pierwsza i zaczęłam czuć 3 dni temu, czyli 19t więc spokojnie, nie denerwuj się, wczoraj była impreza od 21 do 22.30,pecherz tak skopany ze co 15 min chodziłam siku 😂 jeszcze chwilkę i na pewno poczujesz 🙂
-
Maggaw, w pierwszej ciąży zwykle ruchy pojawiają się trochę później. Może to być na dniach, a może za kilka tygodni. Jeszcze sporo zależy od polożenia łożyska, jeśli jest na przedniej ścianie to ruchy czuć później i słabiej.
Jeszcze zdążysz ponarzekać na skopane żebra i pęcherz. 😅
Kciuki za dzisiejsze wizyty. 🤞
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2021, 18:02
Tabolek, maggaw lubią tę wiadomość
-
Niezapominajka5 wrote:Ma któraś z Was już skierowanie na krzywą cukrową?
Bardzo szybko dostałam 🙄
Powinno się robić po 24 tygodniu, a dr zlecił mi już teraz.
A u Ciebie Doktor widział jakieś wskazania wykonywania jej wcześniej np. podwyższony wynik glukozy na czczo?
Starania od 09.2014, 5 procedur IVF, 10 transferów (w tym 3 x cb - 08.2017, 11.2017, 10.2019)
-
Kurde ja się wreszcie doczekałam , wczoraj wieczorem mały kopał pod ręką i można było wyczuć falujący brzuszek 🥰 pewnie się podjaram i znowu będzie cisza 🙈 z tymi brzuchami to mi się wydaje ze to bardziej genetyka niż ilość ciąż. Ja w pierwszej miałam większy brzuch niż teraz a widziałyście na foto jaką mam piłkę 🙈 wtedy w 20 tc miałam łożysko nisko i zaczęłam plamić Jak wylądowałam na patologii to miałam brzucha jak dziewczyny +2 miesiące (28 tc). Wiec moim zdaniem to genetyka a nie która ciąża.
Ja już 5 dzień na euthyroxie powiem wam ze dużo lepiej się czuje, Nie mam pojęcia czy tak szybko to może wpływać na organizm. Bardzo ciekawa jestem wyników tsh po 4 tygodniach. 🙂
Lekarz jeszcze 14 dni jak ja to wytrzymam 🤣🤣🤣Tabolek lubi tę wiadomość
20.01.21 / 168g 🤍 (16+4)
17.02.21 / 391g 🤍 (20+4)
17.03.21 / 773g 🤍 (24+3)
14.04.21 / 1459g 🤍 (28+3)
12.05.21 / 2375g 🤍 (32+3)
02.06.21 / 2880g 🤍 (35+3)
10.06.21 / 3150g 🤍 (36+4)
18.06.21 / 3240g 🤍 (37+5)
05.07.21 / 3700g 🐻🎂🎈 -
Andziorek wrote:Aliciaaa, robisz jeszcze zastrzyki z Fraxiparine? Ja będę do końca ciąży, a są one coraz bardziej uciążliwe. Na początku robiłam tak ok 5 cm od pępka i jakoś dawałam radę. Obecnie przeniosłam się na boczki i prawie każdy zastrzyk to swędzące zgrubienie utrzymujące się kilka dni i mały siniak. Podobno można robić też w uda, ale chciałam je jeszcze kilka tygodni oszczędzić. A jak to wygląda u Ciebie?
Też miałam zastrzyki, acard, duphaston - lekarz kazał już odstawić. Zastrzyki były okropne, dwa tyg po odstawieniu a nadal mam wyczuwalne górki. Strasznie nie przyjemne, te igły albo były niektóre tępe albo moja skóra tak twarda. W boczki nie robiłam bo pielęgniarka mówiła że jak najbliżej pępka.
Schudłam 4 kg na początku przez wymioty, nadal mnie mdli, ograniczone menu. I waga stoi w miejscu, a brzuszek trochę rośnie.
Najgorzej, że przyzwyczaiłam się do leżenia i jak porobie coś dłużej to muszę się położyć bo mnie boli w dole brzucha i w krzyżu 😔
Co dzień sprawdzam tętno AngelSounds i jestem spokojniejsza nadal bardzo niziutko.Gabrysia 28.07.2012r ❤️ -
Problem w tym że w przypadku położenia do szpitala wiem że będzie jeszcze gorzej. Nie cierpię szpitali i nawet jak wchodziłam w odwiedziny to się denerwowałam. Ciśnienie mi skacze jak się denerwuje. Nawet teraz na samą myśl o szpitalu czuje że mi tętno przyspiesza.
Dodatkowo jak pójdę do szpitala to nie będzie miał się kto synem zajac. Rodzina mieszka daleko, mąż pracuje za długo, a propozycja teściów w moim domu od razu mi działa na nerwy. Po trzech dniach ich obecności musiała bym sprzątać tydzień. -
olimama wrote:U mnie krzywa byla juz w 9 tyg. ze względu na podwyzszona glukoze na czczo i tak się teraz zastanawiam, czy jeżeli leczy się tą cukrzycę to napewno czeka nas druga krzywa? Ja już wyniki tej pierwszej mam wpisane w karcie.
olimama lubi tę wiadomość
Starania od 09.2014, 5 procedur IVF, 10 transferów (w tym 3 x cb - 08.2017, 11.2017, 10.2019)
-
Anszelika wrote:Właśnie idę w piątek z tym tematem do kardiologa. Zobaczę co powie.
-
Anszelika wrote:To połówkowe będę miała 9marca. Właśnie się umówiłam do guru, czyli Dudarewicza. Któraś z dziewczyn z okolic chyba u niego była na tym pierwszym genetycznym? Jak wrażenia?
Ja jestem zadowolona z wizyty. Wszystko szczegółowo pokazywał na pierwszych prenatalnych. Połówkowe mam 4 marca też u niego. Pappa po dwóch dniach przesłał mailem wynik. W porządku.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2021, 15:30
Anszelika lubi tę wiadomość
Gabrysia 28.07.2012r ❤️ -
Andziorek wrote:Ja robiłam krzywą cukrową dokładnie 2 tygodnie temu (19.01). Skierowanie dostałam ze względu na IO. Musiałam odstawić glucophage i po tygodniu zrobić badanie. Krzywa o dziwo wyszła prawidłowo. Po badaniu chciałam wrócić do glucophage, ale moja diabetolog jest przeciwna braniu metforminy w ciąży. Sprawdzam paskami cukier na czczo i po głównych posiłkach. Po 24 tygodniu czeka mnie ponownie krzywa cukrowa.
A u Ciebie Doktor widział jakieś wskazania wykonywania jej wcześniej np. podwyższony wynik glukozy na czczo?
On chyba jest zwolennikiem żeby robić to badanie wcześniej,bo w pierwszej ciąży miałam tak samo.Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
Olimama ja już w poprzedniej ciąży przy 140/80 byłam na końcówce w szpitalu. No ale całą ciążę miałam wtedy 100/70.
PaulinaAlicja dzięki. Podobno mąż może wejść na chwilę. Chce też synka zabrać bo bardzo chce zobaczyć jak się podgląda dzidziusia w brzuszku. On ogólnie się strasznie cieszy z rodzeństwa. Od zawsze do wszystkich wózków zaglądał...Alunis lubi tę wiadomość