Lipcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Tabolek wrote:Ana33 ja teraz już też codziennie czuje małą ale dopiero od niedawna, a tak to czasem było co 2,3 dni nawet
No nic, w czwartek wizyta, mam nadzieję, że wszystko w porządku.
U mnie szyjka ostatnio miała 38 mm, i lekarz mówił że jest w porządku, ale faktycznie jak to się tak szybko zmienia, to chyba trzeba się trochę zacząć oszczędzać...Tabolek lubi tę wiadomość
-
Dodatkowo wczytałam się dziś w ostatnie usg, tak z ciekawości chcialam zobaczyć, co znaczą te wszystkie skróty, i wyszło mi, że kość udowa krótsza w stosunku do głowy i brzucha o prawie 2 tygodnie, lekarz mówił ciagle że wszystko ok i pięknie, a ja teraz zaczelam się martwić... Wiem, że to też może być na tym etapie jakiś błąd pomiaru, ale oczywiście sobie wkręcam... Tym bardziej że oboje jesteśmy wysocy, u Was te wielkości się w miarę pokrywały, czy po prostu nie zwracacie uwagi na takie rzeczy?
-
Ana__33 wrote:Dodatkowo wczytałam się dziś w ostatnie usg, tak z ciekawości chcialam zobaczyć, co znaczą te wszystkie skróty, i wyszło mi, że kość udowa krótsza w stosunku do głowy i brzucha o prawie 2 tygodnie, lekarz mówił ciagle że wszystko ok i pięknie, a ja teraz zaczelam się martwić... Wiem, że to też może być na tym etapie jakiś błąd pomiaru, ale oczywiście sobie wkręcam... Tym bardziej że oboje jesteśmy wysocy, u Was te wielkości się w miarę pokrywały, czy po prostu nie zwracacie uwagi na takie rzeczy?
U mnie zarówno teraz i poprzednio kość udowa była dłuższa. Ale my też jesteśmy wysocy. Jak dziecko było ruchliwe na USG to mogli źle złapać. Dopytaj przy najbliższej wizycie, ale ja bym się nie denerwowała. Też mam któryś parametr mniejszy o tydzień, to wszystko się wyrównuje dopiero. A kość ciężko zmierzyć jak się dziecko źle ułoży. -
Anszelika wrote:U mnie zarówno teraz i poprzednio kość udowa była dłuższa. Ale my też jesteśmy wysocy. Jak dziecko było ruchliwe na USG to mogli źle złapać. Dopytaj przy najbliższej wizycie, ale ja bym się nie denerwowała. Też mam któryś parametr mniejszy o tydzień, to wszystko się wyrównuje dopiero. A kość ciężko zmierzyć jak się dziecko źle ułoży.
-
Niezapominajka5 wrote:A nie mówił Ci ile ma teraz dokładnie?
Ja też staram się nie nosić ciężkiego, ale z 20 miesięcznym dzieckiem u boku, bardzo o to trudno. Jest ogromnie ruchliwa teraz 🙃 -
Anszelika wrote:Ja od wczoraj umieram. Brzuch mnie strasznie boli. Nie byłam od soboty tydzień temu z grubsza sprawa. W tym tygodniu mi wpadło plus 3.5kg, chyba z powodu braku wypróżnień. Czuje się fatalnie. Mąż.dzis po lactuloze pojechał, może coś się ruszy. A jeszcze musimy do domu 80km dojechać.
Współczuję ... Bo ja mam tak samo. Po tygodniu ruszyło coś ale ledwo ledwo. I teraz mam na nowo 😭 najgorzej jest wtedy z moja psychika bo już sobie wmamawiam że w jelitach jakiś zator mi zrobił...masakra..mi już nic niestety nie pomaga..cwiczenia. śliwki suszone. Sok ze sliwek. Czopki. Lactuloza. Siemię lniane. Rumianek. Picie wody ciepłej z cytryną na czczo i oleju.picie wogole dużej ilości wody. No katastrofa. I nie wiadomo co jeść bo zgagę też mam. Schudłam już że 3 kilo....bo u mnie się wszystko zaczęło biegunka i wymiotami. I od tamtej pory niestety mega problem z wypróżnieniem....jutro mam spotkanie z położna..może ona coś wymyśli..trzymaj się i powodzenia. -
nick nieaktualnyJa na szczęście nie mam (odpukac) problemu z zaparciami. Może to zasługa diety? Codziennie rano jem takie zielone przeciery warzywno- owocowe, z pół kilo mi tego wychodzi. Nie zjadam na raz tylko tak od rana do 12-13. Biorę różne warzywa, owoce, jarmuż itp. Może spróbujcie czegoś takiego? Ja ruchy dziecka czuję codziennie od około tygodnia. Czasami widzę przez brzuch te ruchy i czuję je pod ręką . Delikatnie oczywiście, ale są.
anjaa25, Tabolek lubią tę wiadomość
-
Ula30 wrote:Ja na szczęście nie mam (odpukac) problemu z zaparciami. Może to zasługa diety? Codziennie rano jem takie zielone przeciery warzywno- owocowe, z pół kilo mi tego wychodzi. Nie zjadam na raz tylko tak od rana do 12-13. Biorę różne warzywa, owoce, jarmuż itp. Może spróbujcie czegoś takiego? Ja ruchy dziecka czuję codziennie od około tygodnia. Czasami widzę przez brzuch te ruchy i czuję je pod ręką . Delikatnie oczywiście, ale są.
Ula...a jak robisz takie przeciery?blendujesz? Z surowych warzyw i owoców ?
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAnszelika wrote:Ruszyłam to teraz nie wiem czy skurczy nie mam. Znów wymioty i biegunka. Wykoncze się.
Ja też przeciery sobie robię. I jem owsianki i inne takie. Jeszcze kiwi mi się przypomniało, że pomaga. Jutro jadę kupić. Jak będę mogła od łazienki odejść. -
Ana__33 wrote:Dodatkowo wczytałam się dziś w ostatnie usg, tak z ciekawości chcialam zobaczyć, co znaczą te wszystkie skróty, i wyszło mi, że kość udowa krótsza w stosunku do głowy i brzucha o prawie 2 tygodnie, lekarz mówił ciagle że wszystko ok i pięknie, a ja teraz zaczelam się martwić... Wiem, że to też może być na tym etapie jakiś błąd pomiaru, ale oczywiście sobie wkręcam... Tym bardziej że oboje jesteśmy wysocy, u Was te wielkości się w miarę pokrywały, czy po prostu nie zwracacie uwagi na takie rzeczy?
Nie martw się na zapas. To dopiero jeden pomiar i dr mógł po prostu źle zmierzyćTyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
Ana a wpisywałaś wymiary dzidziusia tutaj w wykresy na belly? wpisz sobie tutaj fajnie widać. Mój pierwszy synek tez miał kość udową i większosc wymiarów na 95 centylu, jakis mega długi sie nie urodził bo 54 cm. Teraz porównując drugiego synka to ma wiekszość na 50 centylu tylko główke na 70, ale lekarz mi powiedział ze odchylenia 2 tyg to jest norma .... a rzeczywiście mógł twoj niedokładnie złapać. Ja widziałam na monitorku tą kość udować to sama nie widziałam gdzie koniec a gdzie początek bp zalezy pod jakim kątem złapał obraz
20.01.21 / 168g 🤍 (16+4)
17.02.21 / 391g 🤍 (20+4)
17.03.21 / 773g 🤍 (24+3)
14.04.21 / 1459g 🤍 (28+3)
12.05.21 / 2375g 🤍 (32+3)
02.06.21 / 2880g 🤍 (35+3)
10.06.21 / 3150g 🤍 (36+4)
18.06.21 / 3240g 🤍 (37+5)
05.07.21 / 3700g 🐻🎂🎈 -
Anszelika mam nadzieję że szybko przejdzie bo to męczarnia straszna 😐 kiwi spróbuj na pewno ja też wcinam ale u Ciebie pewnie jakas fachowa rada położnej mam nadzieję że pomoże.
Dziewczyny kto dzisiaj ze mną wizytuje? 🙂 Ciekawe ile mała przybrała 🙂❤️ -
vatolina wrote:Ana a wpisywałaś wymiary dzidziusia tutaj w wykresy na belly? wpisz sobie tutaj fajnie widać. Mój pierwszy synek tez miał kość udową i większosc wymiarów na 95 centylu, jakis mega długi sie nie urodził bo 54 cm. Teraz porównując drugiego synka to ma wiekszość na 50 centylu tylko główke na 70, ale lekarz mi powiedział ze odchylenia 2 tyg to jest norma .... a rzeczywiście mógł twoj niedokładnie złapać. Ja widziałam na monitorku tą kość udować to sama nie widziałam gdzie koniec a gdzie początek bp zalezy pod jakim kątem złapał obraz
Nawet nie wiedziałam, że coś takiego tutaj jest 🤦♀️ dziękuję, zaraz zobaczęakilegna♥ lubi tę wiadomość
-
Tabolek wrote:Anszelika mam nadzieję że szybko przejdzie bo to męczarnia straszna 😐 kiwi spróbuj na pewno ja też wcinam ale u Ciebie pewnie jakas fachowa rada położnej mam nadzieję że pomoże.
Dziewczyny kto dzisiaj ze mną wizytuje? 🙂 Ciekawe ile mała przybrała 🙂❤️
Też mam dziś wizytę. Pogadam z lekarzem, może coś podpowie. Znów w nocy lazilam. Wczoraj to już brzuch miałam tak twardy i miałam wrażenie że aż skurcze mam. Mam nadzieję że się nic złego nie zadziało przez to.