Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe mamy 2021
Odpowiedz

Lipcowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • LENi Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2021, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też myślałam o czarnym wózku ale chyba się nie zdecyduje.. Jednak to będzie środek lata więc może się nagrzewac mimo filtra. Chyba jednak zdecyduje się na samą gondole jakaś jasna, a jesienią kupimy jakaś spacerowke wtedy ciemna :) tak planuje ale jak wyjdzie się okaże :p
    Póki co ja nie kompletuje jeszcze wyprawki. Być może uda nam się przed rozwiązaniem zdecydować na nowe lokum to się wstrzymuje bo nie wiem jak urządzę pokoik. Oczywiście bez szału bo jak coś kupimy to wtedy będzie gorzej z kasą.

l22ndf9helggnp3z.png
  • Aneta Przyjaciółka

Wysłany: 25 lutego 2021, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć ja dziś po wizycie USG połówkowe się odbyło, bardzo się denerwowałam ale z dzieckiem wszystko dobrze. Rośnie ładnie chłopczyk waga 273g, serduszko biło 148. Narządy prawidłowe, paluszki można było liczyć. 🙂 po za tym szyjka znowu się skróciła,jeszcze się mieści w normie 3,08 cm. Ale z wizyty na wizytę krótsza. Za tydzień mam wizyte u lekarza prowadzącego to zobaczymy co w tedy będzie i co powie. A łożysko na przedniej ścianie , nie wrasta się w blizne po Cc ale jest ubytek. Zalecenie leżenie dalej ,nie dzwigać zakaz spacerów i sexu. Chyba tyle u mnie 🙂

Alunis, Zula36, Ana__33, olimama, Kosmo, Tabolek, Maniuś, Kama_86, lysinka, Niezapominajka5, shooa, akilegna♥ lubią tę wiadomość

km5stv7361vxjf9a.png
    relg8u69a26kg643.png
    34bwdzu5isdrf17x.png
  • StarającaSię Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2021, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wrażenie że mi brzuch zmalał🤨
    Dzisiaj taka piękna pogoda że siedzę z kawką na podwórku.
    Wcześniej Kwiatki przesadziłam,trochę prac porządkowych na podwórku ogarnęłam,nawet pranie wywiesiłam i w południe już było suchutkie.Uwielbiam takie początki wiosny.

4x córka😁❤️🤪

ex2bzbmhtxo2wcnz.png
  • Anszelika Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2021, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StarającaSię wrote:
    Ja mam wrażenie że mi brzuch zmalał🤨
    Dzisiaj taka piękna pogoda że siedzę z kawką na podwórku.
    Wcześniej Kwiatki przesadziłam,trochę prac porządkowych na podwórku ogarnęłam,nawet pranie wywiesiłam i w południe już było suchutkie.Uwielbiam takie początki wiosny.

Ja wczoraj maliny obcinalam. Dziś sama nie wiem. Chłop by mi się w domu przydał żeby przesadzić parę krzewów i wykopać róże. Sama się nie będę szarpać...

wnidvcqgjtjv7dui.png
  • Zula36 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2021, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2022, 15:15

event.png
    age.png
    ❤️👶🏼Adaś 22.06.2021🌈
    💔👼🏼09.04.2020 (9tc)
    ❤️👧🏼Zosia 28.06.2018
    👩🏼 Ja, 39 lat 🤦🏼‍♀️
  • Ana__33 Ekspertka

Wysłany: 25 lutego 2021, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za to u mnie z każdym dniem coraz większy, a na dodatek ciagle bym jadła, aż się boję jak to się skończy 🤦‍♀️

Starania od 2014
    Mój mały cud.

iv092n0ap1ckjnkp.png
  • Kama_86 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2021, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś potwierdziło się, że moi rodzice zostaną w tym roku dziadkami 2 razy. Moja siostra była na wizycie i jest wyczekane serduszko. Ma termin na październik.

Ana__33, Kosmo, Anszelika, lysinka, aliciaaa, Maniuś, Natka95, Alunis, Zuzia273, Tabolek, akilegna♥ lubią tę wiadomość

• Ana__33 Ekspertka

Wysłany: 25 lutego 2021, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama_86 wrote:
    Dziś potwierdziło się, że moi rodzice zostaną w tym roku dziadkami 2 razy. Moja siostra była na wizycie i jest wyczekane serduszko. Ma termin na październik.
    :) nam też dziś brat powiedział, że Jego dziewczyna jest w ciąży, moi rodzice zwiariowali ze szczęścia 😊😊

Kosmo, lysinka, Maniuś, Alunis, Zuzia273, Tabolek, Kama_86, akilegna♥ lubią tę wiadomość

Starania od 2014
    Mój mały cud.

iv092n0ap1ckjnkp.png
  • Anszelika Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2021, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas to ja byłam druga. Bratowa rodzi na koniec maja. Będzie chlopak. U nas chyba dziewczynka. Moja mama najbardziej szaleje bo się nie mogła doczekać kupna tony różowosci...

lysinka, martini92, Tabolek, Kama_86, akilegna♥ lubią tę wiadomość

wnidvcqgjtjv7dui.png
  • lysinka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2021, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej 🙂 ja po połówkowym. Wszystko w porządku, małą waży 417g. Nawet do zdjęcia zapozowała i widać prawie całą twarz - mogłam pokazać moim dziewczynom, nie mogą doczekać się siostry 🙂

Brzuch mi ostatnio tak wyskoczył, że już nie da się ukryć 😉 do tego mam taki apetyt, zwłaszcza na słodkie, że szok.

Na razie z wyprawki mam dwa bodziaki i spodenki, otulacze bambusowe. W weekend przejadę się obejrzeć foteliki. Ciuszki dostanę w większości.
    Mam wrażenie, że jeszcze jest tyle czasu na wszystko i jakoś nie spieszę się z zakupami. Zresztą o porodzie też staram się nie myśleć.

Kosmo, Zula36, Niezapominajka5, olimama, Ana__33, Maniuś, Aneta, martini92, StarającaSię, Tabolek, Kama_86, akilegna♥ lubią tę wiadomość

km5smg7yaiikzi6r.png
  • Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2021, 01:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję udanych połówkowych ❤️

Moje będą dzisiaj. Mimo, że od jakiegoś czasu czuje ruchy, to jednak pozostaje jakas nutka niepewności. Trzymajcie kciuki :)

Odnośnie szyjki, to też jestem ciekawa ile będzie miała moja i czy dr sprawdzi.

Ana__33, Maniuś, lysinka lubią tę wiadomość

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • Ana__33 Ekspertka

Wysłany: 26 lutego 2021, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka5 wrote:
    Gratuluję udanych połówkowych ❤️

Moje będą dzisiaj. Mimo, że od jakiegoś czasu czuje ruchy, to jednak pozostaje jakas nutka niepewności. Trzymajcie kciuki :)

Odnośnie szyjki, to też jestem ciekawa ile będzie miała moja i czy dr sprawdzi.

Nie sprawdza na każdej wizycie? Myslalam, że to standard.
    Powodzenia :)

Niezapominajka5 lubi tę wiadomość

Starania od 2014
    Mój mały cud.

iv092n0ap1ckjnkp.png
  • aliciaaa Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2021, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak któraś może proszę chociaż o pół kciuka żebyście trzymały 😊❤
    Dziś wizyta "polowkowa" u mojego prowadzącego😅
    W przyszłym tygodniu połowkowe u lekarza z certyfikatem✊

Miłego dnia ❤

Ana__33, Aneta, Kosmo, shooa, lysinka, Alunis, StarającaSię, Mimi2, Zula36, Maniuś lubią tę wiadomość

💙05.2018 21:50 synek, 36tc - 2730g, 51cm
    💔12.2019 aniołek, 9tc, poronienie zatrzymane
    🌈💙30.06.2021 1:35 synek, 38+4 - 3390g, 55cm

atdc20mmfi0aq01z.png
    atdc2n0ar4eb4z07.png
  • StarającaSię Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2021, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powodzenia na połówkowych i gratuluję tym co już po😁
    Czy wy macie zgagę? Ja niby brzucha tak nie mam ale zgaga gigant.wczoraj to myślałam że się zapalę.Dzisiaj lekko jem i jest trochę lepiej ale jak się przychylę to wraca palenie.

4x córka😁❤️🤪

ex2bzbmhtxo2wcnz.png
  • Alunis Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2021, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StarającaSię wrote:
    Czy wy macie zgagę? Ja niby brzucha tak nie mam ale zgaga gigant.wczoraj to myślałam że się zapalę.Dzisiaj lekko jem i jest trochę lepiej ale jak się przychylę to wraca palenie.

Tak, niestety ja mam, głównie wieczorami. Jeszcze pomaga rennie 🙏🏻

Córeczka 13.03.2020 <3
    Jest i on 💕 24.06.2021r.
    atdcpiqv6jtb1fho.png

Mutacja czynnika V Leiden hetero.
  • Ana__33 Ekspertka

Wysłany: 26 lutego 2021, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StarającaSię wrote:
    Ja miałam okropna w pierwszym trymestrze, teraz się trochę uspokoiło, dla mnie nowość, bo poza ciąża nigdy nie miałam zgagi. Unikam smażonych rzeczy, słodyczy, i popijam miętę jak mnie męczy, mi przynosi ulgę.

Starania od 2014
    Mój mały cud.

iv092n0ap1ckjnkp.png
  • Anszelika Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2021, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też miewam,głównie po mięsie. I też to dla mnie dziwne zjawisko, bo wcześniej nie miałam.
    Znów się dziś narobiłam, machnęłam sernik z rosą (nawet pierwszy raz mi wyszła) i drożdżowe rogaliki z marmoladą lub nutellą. Testuję przed urodzinami syna 😁
    Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty 😉

Tabolek lubi tę wiadomość

wnidvcqgjtjv7dui.png
  • aliciaaa Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2021, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po wizycie😊
    Wszystko jest dobrze z maluchem. Synek cały czas, nic się nie zmieniło. Bardzo się wiercil więc usg za bardzo dziś nam nie udało się. Na.szczęście w następnym tygodniu mam wizytę połówkowa u innego.lekarza więc będzie dokładnie zamierzony 😊
    Waga niby 350g ale raczej przez to wiercenie wyszło za mało 😅
    Szyjka cały czas 3,4 cm.
    Wyniki krwi i moczu dobre
    Na następną wizytę już z wynikami krzywej cukrowej, więc niedługo czeka mnie wypicie tej cudownej mikstury😂
    Następna wizyta dopiero 26.03, cały miesiąc czekania 😯

Dzięki za kciuki ❤

Kosmo, Ana__33, Zula36, Mimi2, Tabolek, Kama_86, StarającaSię, Alunis, Niezapominajka5, Maniuś, lysinka, akilegna♥ lubią tę wiadomość

💙05.2018 21:50 synek, 36tc - 2730g, 51cm
    💔12.2019 aniołek, 9tc, poronienie zatrzymane
    🌈💙30.06.2021 1:35 synek, 38+4 - 3390g, 55cm

atdc20mmfi0aq01z.png
    atdc2n0ar4eb4z07.png
  • Tabolek Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2021, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje udanych połówkowych🙂👏 my dzisiaj zaliczyliśmy Ikeę i Agatę w poszukiwaniu mebli do sypialni, już chciałabym żeby ten remont się skończył 🙂

zem3mg7ythr95x2e.png
  • StarającaSię Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2021, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tabolek wrote:
    Gratulacje udanych połówkowych🙂👏 my dzisiaj zaliczyliśmy Ikeę i Agatę w poszukiwaniu mebli do sypialni, już chciałabym żeby ten remont się skończył 🙂
    Ja w kwietniu planuję.Mam podłogę do wymiany i meble plus malowanie.Już się boję🤨

4x córka😁❤️🤪

ex2bzbmhtxo2wcnz.png
‹‹ 185 186 187 188 189 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ