Lipcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Też myślałam o czarnym wózku ale chyba się nie zdecyduje.. Jednak to będzie środek lata więc może się nagrzewac mimo filtra. Chyba jednak zdecyduje się na samą gondole jakaś jasna, a jesienią kupimy jakaś spacerowke wtedy ciemna
tak planuje ale jak wyjdzie się okaże :p
Póki co ja nie kompletuje jeszcze wyprawki. Być może uda nam się przed rozwiązaniem zdecydować na nowe lokum to się wstrzymuje bo nie wiem jak urządzę pokoik. Oczywiście bez szału bo jak coś kupimy to wtedy będzie gorzej z kasą.
-
Cześć ja dziś po wizycie USG połówkowe się odbyło, bardzo się denerwowałam ale z dzieckiem wszystko dobrze. Rośnie ładnie chłopczyk waga 273g, serduszko biło 148. Narządy prawidłowe, paluszki można było liczyć. 🙂 po za tym szyjka znowu się skróciła,jeszcze się mieści w normie 3,08 cm. Ale z wizyty na wizytę krótsza. Za tydzień mam wizyte u lekarza prowadzącego to zobaczymy co w tedy będzie i co powie. A łożysko na przedniej ścianie , nie wrasta się w blizne po Cc ale jest ubytek. Zalecenie leżenie dalej ,nie dzwigać zakaz spacerów i sexu. Chyba tyle u mnie 🙂
Alunis, Zula36, Ana__33, olimama, Kosmo, Tabolek, Maniuś, Kama_86, lysinka, Niezapominajka5, shooa, akilegna♥ lubią tę wiadomość
-
Ja mam wrażenie że mi brzuch zmalał🤨
Dzisiaj taka piękna pogoda że siedzę z kawką na podwórku.
Wcześniej Kwiatki przesadziłam,trochę prac porządkowych na podwórku ogarnęłam,nawet pranie wywiesiłam i w południe już było suchutkie.Uwielbiam takie początki wiosny.4x córka😁❤️🤪
-
StarającaSię wrote:Ja mam wrażenie że mi brzuch zmalał🤨
Dzisiaj taka piękna pogoda że siedzę z kawką na podwórku.
Wcześniej Kwiatki przesadziłam,trochę prac porządkowych na podwórku ogarnęłam,nawet pranie wywiesiłam i w południe już było suchutkie.Uwielbiam takie początki wiosny.
Ja wczoraj maliny obcinalam. Dziś sama nie wiem. Chłop by mi się w domu przydał żeby przesadzić parę krzewów i wykopać róże. Sama się nie będę szarpać... -
Dziś potwierdziło się, że moi rodzice zostaną w tym roku dziadkami 2 razy. Moja siostra była na wizycie i jest wyczekane serduszko. Ma termin na październik.
Ana__33, Kosmo, Anszelika, lysinka, aliciaaa, Maniuś, Natka95, Alunis, Zuzia273, Tabolek, akilegna♥ lubią tę wiadomość
-
Kama_86 wrote:Dziś potwierdziło się, że moi rodzice zostaną w tym roku dziadkami 2 razy. Moja siostra była na wizycie i jest wyczekane serduszko. Ma termin na październik.
nam też dziś brat powiedział, że Jego dziewczyna jest w ciąży, moi rodzice zwiariowali ze szczęścia 😊😊
Kosmo, lysinka, Maniuś, Alunis, Zuzia273, Tabolek, Kama_86, akilegna♥ lubią tę wiadomość
-
Hej 🙂 ja po połówkowym. Wszystko w porządku, małą waży 417g. Nawet do zdjęcia zapozowała i widać prawie całą twarz - mogłam pokazać moim dziewczynom, nie mogą doczekać się siostry 🙂
Brzuch mi ostatnio tak wyskoczył, że już nie da się ukryć 😉 do tego mam taki apetyt, zwłaszcza na słodkie, że szok.
Na razie z wyprawki mam dwa bodziaki i spodenki, otulacze bambusowe. W weekend przejadę się obejrzeć foteliki. Ciuszki dostanę w większości.
Mam wrażenie, że jeszcze jest tyle czasu na wszystko i jakoś nie spieszę się z zakupami. Zresztą o porodzie też staram się nie myśleć.Kosmo, Zula36, Niezapominajka5, olimama, Ana__33, Maniuś, Aneta, martini92, StarającaSię, Tabolek, Kama_86, akilegna♥ lubią tę wiadomość
-
Gratuluję udanych połówkowych ❤️
Moje będą dzisiaj. Mimo, że od jakiegoś czasu czuje ruchy, to jednak pozostaje jakas nutka niepewności. Trzymajcie kciuki
Odnośnie szyjki, to też jestem ciekawa ile będzie miała moja i czy dr sprawdzi.Ana__33, Maniuś, lysinka lubią tę wiadomość
Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
Niezapominajka5 wrote:Gratuluję udanych połówkowych ❤️
Moje będą dzisiaj. Mimo, że od jakiegoś czasu czuje ruchy, to jednak pozostaje jakas nutka niepewności. Trzymajcie kciuki
Odnośnie szyjki, to też jestem ciekawa ile będzie miała moja i czy dr sprawdzi.
Nie sprawdza na każdej wizycie? Myslalam, że to standard.
PowodzeniaNiezapominajka5 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny jak któraś może proszę chociaż o pół kciuka żebyście trzymały 😊❤
Dziś wizyta "polowkowa" u mojego prowadzącego😅
W przyszłym tygodniu połowkowe u lekarza z certyfikatem✊
Miłego dnia ❤Ana__33, Aneta, Kosmo, shooa, lysinka, Alunis, StarającaSię, Mimi2, Zula36, Maniuś lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny powodzenia na połówkowych i gratuluję tym co już po😁
Czy wy macie zgagę? Ja niby brzucha tak nie mam ale zgaga gigant.wczoraj to myślałam że się zapalę.Dzisiaj lekko jem i jest trochę lepiej ale jak się przychylę to wraca palenie.4x córka😁❤️🤪
-
StarającaSię wrote:Dziewczyny powodzenia na połówkowych i gratuluję tym co już po😁
Czy wy macie zgagę? Ja niby brzucha tak nie mam ale zgaga gigant.wczoraj to myślałam że się zapalę.Dzisiaj lekko jem i jest trochę lepiej ale jak się przychylę to wraca palenie.
Tak, niestety ja mam, głównie wieczorami. Jeszcze pomaga rennie 🙏🏻Córeczka 13.03.2020
Jest i on 💕 24.06.2021r.
Mutacja czynnika V Leiden hetero. -
StarającaSię wrote:Dziewczyny powodzenia na połówkowych i gratuluję tym co już po😁
Czy wy macie zgagę? Ja niby brzucha tak nie mam ale zgaga gigant.wczoraj to myślałam że się zapalę.Dzisiaj lekko jem i jest trochę lepiej ale jak się przychylę to wraca palenie. -
Ja też miewam,głównie po mięsie. I też to dla mnie dziwne zjawisko, bo wcześniej nie miałam.
Znów się dziś narobiłam, machnęłam sernik z rosą (nawet pierwszy raz mi wyszła) i drożdżowe rogaliki z marmoladą lub nutellą. Testuję przed urodzinami syna 😁
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty 😉Tabolek lubi tę wiadomość
-
Po wizycie😊
Wszystko jest dobrze z maluchem. Synek cały czas, nic się nie zmieniło. Bardzo się wiercil więc usg za bardzo dziś nam nie udało się. Na.szczęście w następnym tygodniu mam wizytę połówkowa u innego.lekarza więc będzie dokładnie zamierzony 😊
Waga niby 350g ale raczej przez to wiercenie wyszło za mało 😅
Szyjka cały czas 3,4 cm.
Wyniki krwi i moczu dobre
Na następną wizytę już z wynikami krzywej cukrowej, więc niedługo czeka mnie wypicie tej cudownej mikstury😂
Następna wizyta dopiero 26.03, cały miesiąc czekania 😯
Dzięki za kciuki ❤Kosmo, Ana__33, Zula36, Mimi2, Tabolek, Kama_86, StarającaSię, Alunis, Niezapominajka5, Maniuś, lysinka, akilegna♥ lubią tę wiadomość
-
Tabolek wrote:Gratulacje udanych połówkowych🙂👏 my dzisiaj zaliczyliśmy Ikeę i Agatę w poszukiwaniu mebli do sypialni, już chciałabym żeby ten remont się skończył 🙂4x córka😁❤️🤪