Lipcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
jusci wrote:Alunis, tak wiem 😉 tylko są dziewczyny które już ją robiły wcześniej, i tak z ciekawości pytam 😉 bo po co się męczyć drugi raz, jak już jest np stwierdzona cukrzyca 😉 przecież nie zniknie 😉
Niezapominajka5, rozpatrywalam juz dodjechac do szpitala, ale na szczęście wyciszylo się i narazie jest spokój. Za tydzień mam wizytę, zobaczymy, czy szyjka ok. Ostatnio miała 5,4 to mam nadzieję, że dalej ma się dobrze.
Anszelika, kciuki. 🤞 -
Kosmo, ja na punkcie kocykow mam hopla, potrafię na nie wydać majątek. 😅 Ale uważam, że dobry materiał o właściwościach termoregulacyjnych to ważna sprawa w przypadku okrycia.
A pieluszek jakich szukasz? Generalnie tetra spełnia swoje zadanie, a te większe bambusowe pieluszki to raczej do okrywania i wygladania. 😁 -
Kosmo wrote:Dziewczyny polecicie może jakiś sklep internetowy z kocykami, pieluchami i innymi pierdołami, które nie kosztują np 70zl za jedną większą pieluchę? 😆 Mam wrażenie że te ceny są ogromne 🧐
Ja oszalałam na punkcie bajkowe wnętrza kids. Piękne cudne rzeczy. Jak wrócę z USG to od razu coś zamówię 😍 -
olimama wrote:Kosmo, ja na punkcie kocykow mam hopla, potrafię na nie wydać majątek. 😅 Ale uważam, że dobry materiał o właściwościach termoregulacyjnych to ważna sprawa w przypadku okrycia.
A pieluszek jakich szukasz? Generalnie tetra spełnia swoje zadanie, a te większe bambusowe pieluszki to raczej do okrywania i wygladania. 😁
Co do pieluszek właśnie chciałam kupić kilka na to lato większych bambusowych/muślinowych do okrywania bo w mieszkaniu mamy zawsze gorąco, do wózka też się przyda ale no właśnie koło stówy za jedną pieluchę 😆 No nie wiem 😅 -
nick nieaktualnyMi tez czasem twardnieje macica, wtedy chyba najlepiej się położyć i odpocząć, u mnie pomaga.
ale tak poza tym biorę magnez 2/3 razy dziennie, tak mi lekarz zalecał i kazał brac tak restrykcyjnie jak biorę heparynę i acard, a nie jak mi się przypomni.
co do zakupów to ceny powalające niektóre, wiec tez chętnie z poleconych sklepów z fajnymi produktami za które się nie przepłaca skorzystam )
ostatnio kupiłam dwa pierwsze ciuszki - dwa białe body bez rękawków, całe białe za 10zl/szt w rosmanie
wczoraj kupiłam spodnie jeansowe ciążowe w lidlu przecena na 24,99zl 😁 polecam bo naprawdę fajnie są skrojone (fajny fason, odpowiednia długość nogawek etc) aż jestem zdziwiona.Tabolek lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny za czy któraś tak ma że źle się czuje po magnezie? Mnie muli strasznie jak wezmę i na następny dzień czyści. Stary już się na mnie drze żebym nie brała bo może mam nadmiar? O ile to możliwe 🙈 w pierwszej ciąży brałam codziennie a tutaj nie mogę nawet raz na tydzień ... jak dużo pochodzę i np mam twardy brzuszek
20.01.21 / 168g 🤍 (16+4)
17.02.21 / 391g 🤍 (20+4)
17.03.21 / 773g 🤍 (24+3)
14.04.21 / 1459g 🤍 (28+3)
12.05.21 / 2375g 🤍 (32+3)
02.06.21 / 2880g 🤍 (35+3)
10.06.21 / 3150g 🤍 (36+4)
18.06.21 / 3240g 🤍 (37+5)
05.07.21 / 3700g 🐻🎂🎈 -
nick nieaktualnyAnszelika, super . Ja z tych dzieciowych rzeczy jeszcze nic nie mam kupionego. Na razie wrzucam sobie do koszyka na Allegro co mi się podoba. W czwartek po wizycie jak będzie ok to pojedziemy do sklepu z wózkami, żeby trochę pooglądać na żywo. Ogólnie z takich grubszych wydatków to mam wózek, fotelik do samochodu, dwa łóżeczka i monitor oddechu. Wymyśliłam, że od kwietnia zacznę kupować po jednej z tych rzeczy w miesiącu. Np w kwietniu fotelik, w maju łóżeczka, w czerwcu wózek, w lipcu monitor. Czy to za wcześnie ?
-
Kosmo, generalnie tkanina bambusowe jest droższa, ale na upały sprawdza się super, bo obniża temp. o ok 3 stopnie. Pewnie uda sie kupić coś taniej. Czesto w wielopakach jest lepsza cena. Pierwsze miesiące spokojnie okryjesz malucha pieluszka. A znowu jak wybierzesz wiekszy rozmiar to posluzy tez w kolejnych sezonach. Mój syn ma 5 lat, a w ciepłych miesiacach dalej śpi wlasnie pod otulaczem bambusowym.
Ale tak ceny dziecięcych artykułów potrafią zwalić z nóg.
Anszelika, super wieści 👍
Ula, też rozkładamy sobie zakupy w czasie, ale wózek planuję ogarnąć w kwietniu, najpóźniej w maju, bo nie wiem jak będzie z dostępnością. -
olimama wrote:Kosmo, generalnie tkanina bambusowe jest droższa, ale na upały sprawdza się super, bo obniża temp. o ok 3 stopnie. Pewnie uda sie kupić coś taniej. Czesto w wielopakach jest lepsza cena. Pierwsze miesiące spokojnie okryjesz malucha pieluszka. A znowu jak wybierzesz wiekszy rozmiar to posluzy tez w kolejnych sezonach. Mój syn ma 5 lat, a w ciepłych miesiacach dalej śpi wlasnie pod otulaczem bambusowym.
Ale tak ceny dziecięcych artykułów potrafią zwalić z nóg.
Anszelika, super wieści 👍
Ula, też rozkładamy sobie zakupy w czasie, ale wózek planuję ogarnąć w kwietniu, najpóźniej w maju, bo nie wiem jak będzie z dostępnością.
Serio śpi pod otulaczem??? Mój to by się obraził bo on ma mieć dużą kołdrę. Nie ważne ile stopni na dworze czy w pokoju (druga mamusia 🤣) -
A zakupy też planuje rozłożyć w czasie. Mam już zaklepany wózek od znajomej. Od przyjaciółki pożyczam fotelik. Mąż kupił farbę do łóżeczka i będzie malował po synu, bo wygryzł farbę...
Kupię dostawke jakaś na pewno z vinted. Mam już huśtawkę hybrydowa, tylko muszę ją przywieźć od mamy i uprać. Zostaje niańka elektroniczna, bo nasza umarła, no i ciuszki. Pościel od znajomej odkupie nieużywana. Tylko poszewki ogarnę. Nosidło takie na plecy mam po synu. Ogólnie nie ma tragedii. Materac kupię stacjonarnie. Wanienkę i takie bzdety też, pewnie w Ikei. Ogarnie się jakoś maj/czerwiec. W kwietniu jakieś meble bo mam pusty całkiem pokój. -
Anszelika wrote:Serio śpi pod otulaczem??? Mój to by się obraził bo on ma mieć dużą kołdrę. Nie ważne ile stopni na dworze czy w pokoju (druga mamusia 🤣)
-
olimama wrote:Serio, tylko ma już taki duży 140 na ileś tam. U nas latem jest sauna. Sami śpimy pod podszewka, a planuję i dla nas zamowic narzutke z bambusa.
Mój chłop śpi pod czymkolwiek, ale ja to nie ważne ile stopni, muszę być przykryta bo marznę. W Egipcie i Grecji też, wszyscy się ze mnie śmieją 🤣
A co do niańki to bierzemy jakaś najprostsza, byle zasięg miała dobry, bo lubimy wieczorem na podwórku posiedzieć. Nie muszę dziecka oglądać też jak śpi, więc na pewno wezmę bez kamery. -
nick nieaktualnyDziewczyny, nie wytrzymałam nerwowo. Oprócz twardnienia macicy miałam dziś kłucia w podbrzuszu i bóle miesiączkowe. Jeszcze głupia dotknęłam szyjkę i omal nie zemdlałam, bo jakaś strasznie miękka i otwarta mi się wydała. Udało mi się dostać do gina w moim mieście. Ale w sumie nie jest źle. Dr mówi, że szyjka jest taka pośrednia, jeśli chodzi o miękkość, ale generalnie może być. No i długa na 5cm. Tylko dzidzia napiera główką na szyjkę. Normalnie powinny być wody płodowe między dzieckiem a szyjka, a mój maluch centralnie ma samą głowę przy ujściu. Na szczęście nie powoduje to rozwierania od strony macicy, ale mam się oszczędzać i prowadzić "fotelowy" tryb życia. Chyba czeka mnie przejście na zwolnienie szybciej niż myślałam.
-
nick nieaktualny
-
Ja mam otulacze bambusowe 120x120 i starsze korzystają w lecie do tej pory (6 i 4 lata). Nianie trafiłam w biedrze na wyprzedaży za 50 zł i dała radę, mimo, że totalnie no name.
A macie wybrany fotelik? Nie mogę się zdecydować, choć dopiero zaczęłam szukać -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnylysinka wrote:A macie wybrany fotelik? Nie mogę się zdecydować, choć dopiero zaczęłam szukać