X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe mamy 2021
Odpowiedz

Lipcowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • Anszelika Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2021, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym mogła chyba się pod nauczycieli podciągnąć, bo akademickich też szczepią, ale jakoś nie szczególnie mi się spieszy.

Tabolek waga serio świetna, ale zaciskaj nogi ile się da. Oby się wyciszyło wszystko!

wnidvcqgjtjv7dui.png
  • Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2021, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za kciuki ❤️

Kosmo, a ile magnezu bierzesz?
    Mnie poza ciąża dopada czasem syndrom niespokojnych nóg. Biorę wtedy sporo magnezu i jest ok. W ciąży jadę dużymi dawkami i też jest względnie ok.
    Może sprawdź sobie teraz jaki masz poziom magnezu? Coś mi się wydaje, że może Ci wyjść niski.

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • Kosmo Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2021, 05:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka5 wrote:
    Dzięki za kciuki ❤️

Kosmo, a ile magnezu bierzesz?
    Mnie poza ciąża dopada czasem syndrom niespokojnych nóg. Biorę wtedy sporo magnezu i jest ok. W ciąży jadę dużymi dawkami i też jest względnie ok.
    Może sprawdź sobie teraz jaki masz poziom magnezu? Coś mi się wydaje, że może Ci wyjść niski.
    Właśnie jem 3x2 magne b6, ale zrobię dzisiaj to badanie przy okazji. Dzięki za radę bo to naprawdę męczące 😒

klz9mg7yyp19n25l.png
  • olimama Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2021, 05:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kosmo, łącze się w bólu z tymi problemami nocnymi. 😕

Tabolek, dobrze, że w pore udało się wychwycic ta szyjke, kciuki z badania.

qdkkroeq0u8d5vnj.png

20+3tc 380g 22+3tc 500g 24+3tc 660g 28+3tc 1229g 32+3tc 2032g 34+3tc 2400g 36+3tc 2640g 37+6tc 2810g
  • Anszelika Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2021, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie spie od 4, syn kaszle, do tego temperatura. Na moje oko zapalenie krtani. Cudnie 😒

wnidvcqgjtjv7dui.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2021, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2021, 15:26

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2021, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2021, 15:26

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2021, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2021, 15:27

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2021, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gf95 wrote:
    Powiedzcie, co myślicie o szczepieniu na COVID-19 w ciąży, jestem zapisana na 3 maja i chyba pójdę, lekarz powiedział, że nie widzi przeciwwskazań, położna też, drugi lekarz też. Czytałam badania, że więcej jest plusów niż minusów, dziecko też dostanie przeciwciała.
    ja podobnie jak Martini, mam jakieś wewnętrzne obawy i wolałabym się zaszczepić nie będąc w ciąży..
    bez urazy, ale stanowisko lekarza czy dwóch i położnej jakoś mnie nie przekonuje. ta szczepionka jest taka świeża ze ciężko się chyba wypowiadać.
    od razu zaznaczam, ze nie jestem antyszczepionkowcem i antycovidowcem (przeciwnie), ale staram się po prostu maksymalnie izolować póki co i jakieś 95% czasu spędzam w domu w wąskim gronie ew na świeżym powietrzu.
    bardziej do mnie przemawia podejście ze im mniej leków etc w ciąży tym lepiej.
    ale jestem otwarta na dyskusje :)

martini92, Niezapominajka5, Zula36 lubią tę wiadomość

• Anszelika Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2021, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shooa wrote:
    ja podobnie jak Martini, mam jakieś wewnętrzne obawy i wolałabym się zaszczepić nie będąc w ciąży..
    bez urazy, ale stanowisko lekarza czy dwóch i położnej jakoś mnie nie przekonuje. ta szczepionka jest taka świeża ze ciężko się chyba wypowiadać.
    od razu zaznaczam, ze nie jestem antyszczepionkowcem i antycovidowcem (przeciwnie), ale staram się po prostu maksymalnie izolować póki co i jakieś 95% czasu spędzam w domu w wąskim gronie ew na świeżym powietrzu.
    bardziej do mnie przemawia podejście ze im mniej leków etc w ciąży tym lepiej.
    ale jestem otwarta na dyskusje :)

Mam podobnie. I twierdzę że nie będę prowadzić badań klinicznych sama na sobie.

Niezapominajka5 lubi tę wiadomość

wnidvcqgjtjv7dui.png
  • Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2021, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gf95 wrote:
    co do zakrzepicy, to czytałaś ile jest przypadków po tabletkach antykoncepcyjnych? po innych lekach? te zakrzepice to propaganda pfizera, bo się im $ przestały zgadzać, bo państwa wolą kupić ASTRĘ, bo tańsza i nie wymaga, aż tak rygorystycznych warunków przechowywania.
    gf95 decyzja należy do każdego indywidualnie. Jeśli chcesz się szczepić, to oczywiście masz do tego prawo. Nie będę Cię zniechęcać. Może dla Ciebie akurat będzie lepiej jak się zaszczepisz? Kto wie?
    Każdy sam musi sobie wszystko przekalkulowac i świadomie zdecydować, a namawianie na to, czy na to, myślę, że nie ma sensu. Każdy jest dorosły.

Ja się szczepić nie zamierzam. Tym bardziej nie ma to na razie sensu, skoro kończę już chorowac.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2021, 12:31

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • Zula36 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2021, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2022, 15:19

event.png
    age.png
    ❤️👶🏼Adaś 22.06.2021🌈
    💔👼🏼09.04.2020 (9tc)
    ❤️👧🏼Zosia 28.06.2018
    👩🏼 Ja, 39 lat 🤦🏼‍♀️
  • StarającaSię Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2021, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tabolek czekamy na wieści po porannym badaniu.❤️

4x córka😁❤️🤪

ex2bzbmhtxo2wcnz.png
  • StarającaSię Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2021, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również nie zamierzam się narazie szczepić.Zbyt mało badań zrobiono i mnie to po prostu nie przekonuje a wolę nie ryzykować.

4x córka😁❤️🤪

ex2bzbmhtxo2wcnz.png
  • Zula36 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2021, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2022, 15:19

event.png
    age.png
    ❤️👶🏼Adaś 22.06.2021🌈
    💔👼🏼09.04.2020 (9tc)
    ❤️👧🏼Zosia 28.06.2018
    👩🏼 Ja, 39 lat 🤦🏼‍♀️
  • jusci Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2021, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja szczepienie konsultowalam z ginem, i on odradzil. Miałam okazję się zaszczepić jak nauczycieli kolej była. Jednak ten brak badań na ciężarnych był jednym z głównych czynników na nie.

Nasze Aniołki [*] 06.07.15 8 tc, [*] 22.10.15 7 tc, [*] 19.09.18 7tc , 09.04.2019 CB, {*} 04.2020 7tc
    PAI-1 homo, mthfr hetero
    f2wl20mmcvxm5eim.png
    ex2bpiqvl3ojtl60.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2021, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2021, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• StarającaSię Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2021, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zula36 wrote:
    Koleżance w UK lekarz gp proponował szczepienie na covid i grypę. Na pytanie o badaniach nad kobietami w ciąży, wpływie na płód nie potrafił odpowiedzieć ani wskazać tych badań. Ja tez nie znalazłam żadnych wytycznych na stronie polskiego towarzystwa ginekologicznego. Znalazłam tylko takie coś : https://naukawpolsce.pap.pl/aktualnosci/news%2C85964%2Cginekolog-rekomendacje-nt-szczepien-kobiet-ciezarnych-na-covid-19-powinny

Niech każdy robi jak uważa. Ja się narazie nie szczepię nawet gdyby jakimś cudem zapisywali rocznik 84.
    To również mój rocznik🙈

Zula36 lubi tę wiadomość

4x córka😁❤️🤪

ex2bzbmhtxo2wcnz.png
  • LENi Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2021, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też miałam możliwość się szczepic jako pacjent 0, ale nie chciałam. Różnie ludzie przechodzą szczepienia, a covid miałam w październiku, więc nie widziałam sensu. Nie chciałam ryzykowac, nie wiem jak mogą wpłynąć na cięzarna.

Ale wolna decyzja :)

l22ndf9helggnp3z.png
‹‹ 216 217 218 219 220 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ