X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe mamy 2021
Odpowiedz

Lipcowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • Tabolek Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2021, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gf95 wrote:
    Planuje ktoras z Was rodzic w Katowicach ma medyków? Chcecie rodzic ze znieczuleniem?

Ja planuję i właśnie tu też leżę, polecam Ci z całego serca, wszystkie Mamy tu mega zadowolone, oddział wyremontowany,czysciutko, opieka i lekarska i położnych naprawdę świetna i nawet jedzenie bardzo dobre. Ja nie ważne czy cesarka czy uda się dolezec i naturalnie to tylko tutaj.

zem3mg7ythr95x2e.png
  • Tabolek Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2021, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za nami kolejny dzień Dziewczyny.Trzymam mocno kciuki za wasze wizyty 🙂 ✊

anjaa25, sandrina22, Aneta, Niezapominajka5, Maniuś, Agi83, Natka95, Zula36, Kama_86, lysinka lubią tę wiadomość

zem3mg7ythr95x2e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2021, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2021, 15:28

• Kosmo Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2021, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniuś wrote:
    Kto jutro ze mną wizytuje? Ciekawe ile już ważą nasze dzieciątka ❤️ proszę o kciuki ☺️
    Ja mam jutro o 13 wizytę. Ale moja młoda od kilku dni się jakoś musiała przekręcić bo zamiast ruchów wyżej na brzuchu to czuję tylko nieprzyjemne kopniaki w okolicy szyjki i pęcherza 🙄 W nocy to istny armagedon, nie mogę spać przez to

Tabolek cieszę się że jesteś w szpitalu z dobrą opieką. To na pewno choć trochę ułatwia 😉

klz9mg7yyp19n25l.png
  • Tabolek Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2021, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gf95 wrote:
    A powiedz mi orientujesz sie czy maz moze wejsc na oddzial po porodzie? Nie przy tylko po?

Jeśli poród siłami natury to są tutaj normalne porody rodzinne, jeśli cesarka to mąż wchodzi na 2h na kangurowanie jak wydobędą dzidziusia

zem3mg7ythr95x2e.png
  • Tabolek Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2021, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kosmo wrote:
    Ja mam jutro o 13 wizytę. Ale moja młoda od kilku dni się jakoś musiała przekręcić bo zamiast ruchów wyżej na brzuchu to czuję tylko nieprzyjemne kopniaki w okolicy szyjki i pęcherza 🙄 W nocy to istny armagedon, nie mogę spać przez to

Tabolek cieszę się że jesteś w szpitalu z dobrą opieką. To na pewno choć trochę ułatwia 😉

Zdecydowanie ułatwia bo to bardzo trudne kiedy leżysz sama i z mężem tylko kontakt telefoniczny i jeszcze o wszystko musisz prosić bo leżysz

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2021, 20:56

zem3mg7ythr95x2e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2021, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Tabolek Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2021, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gf95 wrote:
    Ale np. Ja nie chce meza przy porodzie tylko po porodzie by wszedl na te 2h. Czy np moze czekać na korytarzu

Myślę że bez problemu, najlepiej wcześniej się umówić z jakąś położna i wszystko sobie ustalic, wszystkie namiary są na stronie szpitala i można zadzwonić i wszystko Co powiedzą i wytłumaczą 🙂

zem3mg7ythr95x2e.png
  • martamus Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2021, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojjj ale tu się dzieje!
    Tabolek będzie dobrze, trzymam za Ciebie kciuki niech mała siedzi i się nie wychyla, nie ma co się pchać za wcześnie!
    Ja też jutro wizyta, będziemy dalej sprawdzać tą nieszczęsna szyjke, zobaczymy co dalej.
    Ale mnie za szczeliłyście z tym szpitalem na Medyków, cholera ja na Raciborskiej będę ale kurcze nikogo nie będą ponoć wpuszczać, kurcze inny szpitale to ogarnia a ja będę sama, co za ludzie pogadam z ginem dlaczego inni mogą się otwierać na mężów a oni nie, to jakiś absurd.
    Ja chciałam rodzić w wodzie ale ponoć wtedy nie można dostać znieczulenia a nie ukrywam że wolę mieć taką możliwość, więc chyba woda odpada..
    Ja już praktycznie całą wyprawkę mam.
    Pozdrawiam was wszystkie

Tabolek lubi tę wiadomość

35 lat
    starania 2 lata
    3 inseminacje - invimed -brak wyników
    Kir BX
    Nk 31 -encorton
    Mąż - 1% 1 KLASY MSOME
    HBA -68%
    AMH 2,12
    Histeroskopia 14 luty 2020
    1 In-vitro Krótki protokół - 16 komórek pobranych, 11 dojrzalych - 8 zapłodnioych - 4 zarodki, 5doba -0
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2021, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

martamus lubi tę wiadomość

• Kosmo Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2021, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gf95 wrote:
    Kolezanka wlasnie na Raciborskiej miala miec CC, ale zrezygnowała i poszła do Siemianowic i mega poleca, bo na Raciborskiej nie wpuszczają meza i dziecko zabierają po CC ponoc na 12h. Ja gdyby nie to ze moj lekarz zmienil szpital na medykow i w Bielsku u mnie nie ma możliwości znieczulenia to bym w Bielsku rodziła, ale coz. Daleko nie ma, zwlaszcza ze pojade na indukcje a nie z akcją
    W Bielsku jedynie zostaje eskulap jak kogoś stać 😉 Nie wiem w sumie jak w Tychach czy Żywcu sytuacja, a zawsze to ciut bliżej niż Katowice... Pozdrawiam koleżankę z okolic 🙂

klz9mg7yyp19n25l.png
  • Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2021, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wanna odpada z tych samych powodów. Wolę znieczulenie niż wodę :)
    Martamus, masz rację, albo jedno albo drugie.

Ja mam szpital 1km od domu. Niestety jest to szpital, w którym są fajne położne, w miare oddział patologii i położnictwa, ale tylko 1 stopień referencyjnosci i nie mają znieczulenia 😥
    Dlatego jeżdżę ponad 80 km do szpitala, w którym jest taka możliwość i mają 3 stopień. Dodatkowo jeszcze w 2019 albo 2020 był w pierwszej trójce najlepszych szpitali w Polsce. Jedyny problem to to, że mogę się mimo wszystko nie dostać, bo jak będzie 100 % oblężenia, to pewnie mimo wszystko nie przyjmą.
    Ale ten problem dotyczy chyba wszystkich obleganych szpitali i niezaplanowanych wcześniej porodów.

Nie martwicie się, że nie uda się dostać tam gdzie chcecie rodzic?

Tobolek, ciągle o Tobie myślę i trzymam kciuki za każdy kolejny dzień.
    Informuj nas na bieżąco jak tam w szpitalu i co mówią lekarze.

Kosmo, martamus kciuki za wizyty ✊

martamus lubi tę wiadomość

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2021, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2021, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Anszelika Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2021, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie to zależy czy się uda sn czy cc. Jak będzie konieczność cięcia to jadę tam gdzie z synem byłam. Jak będzie opcja sn to czekam na akcje i jadę do szpitala u mnie w miejscowości. Oba mają dobre opinie, ale wolę żeby CC mój gin robił, bo z synem wszystko się ładnie i szybko zagoiło. Najgorzej jak jakiś covid wyjdzie. Wtedy dupa i zostaje Zduńska Wola lub Zgierz.

wnidvcqgjtjv7dui.png
  • martini92 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2021, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z Gdańska, u mnie w mieście są 3 szpitale, nie zdecydowałam jeszcze do którego chce. Jakby się dało ze znieczuleniem to chętnie, ale nie nastawiam się. Przy synu rodziłam całą noc gdzie skurcze były za słabe i rozwarcie nie postępowało, więc było na to za wcześnie, a rano jak mi dołożyli oksytocynę to nie wiem kiedy by zdążli igłę wbić bo skurcz za skurczem, na szczęście po godzinie było po wszystkim... Poza tym wiem, że jak na dyżurze np jest tylko jeden anestezjolog to nie zawsze może przyjść znieczulić bo np znieczula do cc
    Jeszcze jakaś dziewczyna jest z pomorskiego? :)

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2021, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Kosmo Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2021, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gf95 wrote:
    Dla mnie do żywca czy do katowic taka sama droga, a w zywcu nie urodzę chociaż by mi zapłacić mieli, a Tychy - Katowice, nie ma znaczenia. Do żywca jade 20 min do Katowic 40 min, spoko;)
    A co jest złego w szpitalu w Żywcu? Pytam bo słyszałam kilka pozytywnych opinii ale nie orientowałam się jeszcze czy jest opcja znieczulenia itd.

klz9mg7yyp19n25l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2021, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Kosmo Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2021, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gf95 wrote:
    to jest szpital w Żywcu, myślę, że tyle wystarczy, mordownia, rzeźnia. Ja szpitalowi w Żywcu mówię nie, ale jest to każdego indywidualna decyzja. Dla mnie jechać do Katowic, czy do Żywca to taka sama droga :)
    A to takie opinie to słychać chyba o każdym większym szpitalu, tak samo Wojewódzkim w Bielsku czy np powiatowym w Oświęcimiu 🤔😉

klz9mg7yyp19n25l.png
‹‹ 220 221 222 223 224 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ