Lipcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
gf95 wrote:Pracuje w szpitalu i nigdy nie słyszałam by odeslali ciezarna gdzie indziej z akcja bo miejsc nie maja. Nawet nie pomyslalam o tym;)
Ja nie raz słyszałam takie historie, ale nigdy od bliskiej osoby.
Mogę w to uwierzyc, bo jak rodziłam ostatnio, to był moment, że oddział był pełny po cesakrach (przez 2-3 dni robili po 20 dziennie samych CC).
Słyszałam jak Pielęgniarki między sobą rozmawiały, że mają tylko 2 miejsca.
Także w takiej sytuacji, gdy przyjeżdża kobieta na poród SN i nie ma jeszcze dużego rozwarcia, to domyślam się, że mogą jednak odesłać,zwłaszcza jeśli obok jest inny szpital.Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
martini92 wrote:Ja z Gdańska, u mnie w mieście są 3 szpitale, nie zdecydowałam jeszcze do którego chce. Jakby się dało ze znieczuleniem to chętnie, ale nie nastawiam się. Przy synu rodziłam całą noc gdzie skurcze były za słabe i rozwarcie nie postępowało, więc było na to za wcześnie, a rano jak mi dołożyli oksytocynę to nie wiem kiedy by zdążli igłę wbić bo skurcz za skurczem, na szczęście po godzinie było po wszystkim... Poza tym wiem, że jak na dyżurze np jest tylko jeden anestezjolog to nie zawsze może przyjść znieczulić bo np znieczula do cc
Jeszcze jakaś dziewczyna jest z pomorskiego?
A jak to jest jak covid wyjdzie?
Wiozą tylko do konkretnych szpitali?
Normalnie na oddział covidowy? Czy są w niektórych szpitalach dostosowane porodówki do porodów covidowych?
Ja rozumiem jak jeszcze ktoś jest chory, ale czasem pewnie testy wychodzą fałszywie dodatnie 🤔Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
nick nieaktualny
-
Ja też właśnie po wizycie wszystko w normie 744g 🙂 Oczywiście standardowo rączkami się zasłaniała ale jedno zdjęcie jako tako udało się strzelić - wygląda po minie na mocno wkurzoną 😂
Kolejna wizyta 6.05 już 3 prenatalne 😱
A ja już 7kg do przodu, w ciągu miesiąca teraz 2kg przybyło nie wiem gdzie bo wszystkie ciuchy tak samo zakładam, brzuch mi praktycznie nie rośnie, co mnie ktoś spotka to mówią że nic nie tyje 🙄😬 No cóż zobaczymy ile w lipcu na koniec będzie 🙂sandrina22, Anszelika, martini92, Maniuś, Aneta, anjaa25, Kama_86 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ja jestem ciekawa czy mój gin zacznie mierzyć teraz małą. Poprzednio chodziłam do niego na NFZ i nie miał tam USG w gabinecie. Zobaczymy jak teraz będzie. Na razie tylko sprawdza tętno i przepływy. Z resztą jak coś to go pomęcze żeby zmierzył bo jestem ciekawa jaka jest duża 😅
-
Hejka, cieszę się że u Was wszystko ok.
Ja jutro chyba pojadę na krzywą 🙈
A wizytę miałam mieć 13.04 ale mam przesunięta na 14.04 bo nie ma mojego lekarza znów, więc idę do innego.. No cóż.. Zdarza się.
Póki co boję się wejść na wagę bo ciągnie mnie do slodyczy znów :p
Brzuszek już spory choć każdy mi mówi że malutkiale już doskwiera 😋
Mała się już mocno wierci, z rana i wieczorem najbardziej
JA jeszcze wyprawki nie kompletuje, nie mam kiedy, dalej pracuje, jesteśmy na etapie sprzedaży mieszkania więc ciągle ktoś ogląda, także inne sprawy na głowie
Miłego! -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
To znowu ja 😉
Widze ze duzo kolezanek z okolic bielska, mozecie napisac cos wiecej o szpitalach wojewodzki i wyspianski jesli chodzi o cc?
Czy ktoras z Was planuje rodzic w Bytomiu?anjaa25 lubi tę wiadomość
W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca. P.C.
-
nick nieaktualny