Lipcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
No i niestety szyjka dalej się skraca już jest 2,49 za tydzień czyli w 28 tygodniu ciąży będę mieć zakładany passer. Mała ma się dobrze obecnie waży 1030. Ja z kolei bardzo tyję chyba przez to leżenie obecnie 11kg na plusie, brzuch mam olbrzymi aż się boję co to będzie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2021, 22:48
35 lat
starania 2 lata
3 inseminacje - invimed -brak wyników
Kir BX
Nk 31 -encorton
Mąż - 1% 1 KLASY MSOME
HBA -68%
AMH 2,12
Histeroskopia 14 luty 2020
1 In-vitro Krótki protokół - 16 komórek pobranych, 11 dojrzalych - 8 zapłodnioych - 4 zarodki, 5doba -0 -
martamus wrote:No i niestety szyjka dalej się skraca już jest 2,49 za tydzień czyli w 28 tygodniu ciąży będę mieć zakładany passer. Mała ma się dobrze obecnie waży 1030. Ja z kolei bardzo tyję chyba przez to leżenie obecnie 11kg na plusie, brzuch mam olbrzymi aż się boję co to będzie.
Ja obawiam się, że moja szyjka na wizycie nie będzie miała nawet tyle. Staram się oszczędzać, ale przy małym dziecku to niemożliwe 😥
A jakie masz zalecenia? Oszczędny tryb życia, czy leżenie?
Nie chciałabyś założyć sobie suwaczka? Ilekroć czytam jakiś komentarz i ktoś nie ma, to zawsze zastanawiam się który to tcTyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
martamus wrote:No i niestety szyjka dalej się skraca już jest 2,49 za tydzień czyli w 28 tygodniu ciąży będę mieć zakładany passer. Mała ma się dobrze obecnie waży 1030. Ja z kolei bardzo tyję chyba przez to leżenie obecnie 11kg na plusie, brzuch mam olbrzymi aż się boję co to będzie.
Trzymam kciuki, dobrze że można założyć pessar✊✊✊ -
martini92 wrote:Ja z Gdańska, u mnie w mieście są 3 szpitale, nie zdecydowałam jeszcze do którego chce. Jakby się dało ze znieczuleniem to chętnie, ale nie nastawiam się. Przy synu rodziłam całą noc gdzie skurcze były za słabe i rozwarcie nie postępowało, więc było na to za wcześnie, a rano jak mi dołożyli oksytocynę to nie wiem kiedy by zdążli igłę wbić bo skurcz za skurczem, na szczęście po godzinie było po wszystkim... Poza tym wiem, że jak na dyżurze np jest tylko jeden anestezjolog to nie zawsze może przyjść znieczulić bo np znieczula do cc
Jeszcze jakaś dziewczyna jest z pomorskiego?
Ja jestem z Gdańska 🙂 Tez nam termin na lipiec wiec sobie przycupnę na wątku 🙂
Na razie porodówka w Wojewódzkim zamknięta wiec zostały dwa szpitale.
W którym szpitalu rodziłas?
Ja chyba bym chciała na Zaspie.
01.21. - nifty: zdrowa dziewczynka 💝
29.10.20. FET
20.01.20. ET 💔(10tc)
15.01.20. pick-up (11 kumulusów, 8 zapłodnionych, 6 blastek 3x 4.1.1., 3x 4.2.2.)
Gameta Gdynia
07.2016 - ciąża naturalna 💔(10 tc)
-
ina-1409 wrote:Ja jestem z Gdańska 🙂 Tez nam termin na lipiec wiec sobie przycupnę na wątku 🙂
Na razie porodówka w Wojewódzkim zamknięta wiec zostały dwa szpitale.
W którym szpitalu rodziłas?
Ja chyba bym chciała na Zaspie.
Witaj ina🙂
Poprzednio rodziłam na zaspie, ogólnie oceniam dobrze, trochę przeszkadzało mi takie nadmierne zmedykalizowanie, że np byłam podłączona do ktg przez cały czas choć jak chciałam iść pod prysznic to mnie odłączyli. Wtedy zrezygnowalam z Wojewódzkiego bo tam był zakaz odwiedzin maluchów tzn tata mógł oglądać tylko dziecko przez szybkę, ale teraz i tak nigdzie odwiedzin nie będzie... Chyba oba szpitale mają porodówki na podobnym poziomie. Do lipca pewnie nieraz się jeszcze któraś zamknie i otworzy🙄
A u Ciebie to pierwsza ciąża?
-
Ula30 wrote:Jej, duże dziecko. Sporo przybrał od ostatniej wizyty 🙂
-
Niezapominajka5 wrote:Przykro mi, że dalej się skraca za to waga dziecka ładna
Ja obawiam się, że moja szyjka na wizycie nie będzie miała nawet tyle. Staram się oszczędzać, ale przy małym dziecku to niemożliwe 😥
A jakie masz zalecenia? Oszczędny tryb życia, czy leżenie?
Nie chciałabyś założyć sobie suwaczka? Ilekroć czytam jakiś komentarz i ktoś nie ma, to zawsze zastanawiam się który to tc
No ja mam ten komfort że cały czas siedzę na fotelu, ruszam się tylko po domu nic nie muszę robić mąż za mnie się wszystkim zajmuje. Biorę 2x luteine dopochwowo, magnez i DHA i witaminy czasem nospe.
Ja mam dwunożną macicę, może to z tego wynika nie wiem, szyjka miękka jak cholera.. Ech nic nie dają leki i leżenie..
Niech założą już ten pessar i będzie spokój.
Martwię się tylko jak to zniosę bo ja nawet sztucznych rzęs i paznokci nie tolerują a tu takie ciało obce będzie we mnie tak długo, jestem bardzo wyczulona, oby to dobrze załozyl.
To będzie 28 tydzień.
U ciebie też wszystko się ułoży!!
Coś obecnie my wszystkie babki jakieś strasznie delikatne, z tą szyjką to chyba co trzecia ma jakiś problem.. Masakra35 lat
starania 2 lata
Kir BX
Nk 31 -encorton
Mąż - 1% 1 KLASY MSOME
HBA -68%
AMH 2,12
1 In-vitro Krótki protokół - 16 komórek pobranych, 11 dojrzalych - 8 zapłodnioych - 4 zarodki, 5doba -0 -
Zula36 wrote:Martamus dobrze, ze jesteś pod stałą kontrolą i założą passer. Wagą się nie przejmuj. U mnie 10 na plusie. Tez przez maksymalne oszczędzanie się od początku ciąży. Będzie dobrze. Tak jak Ci wcześniej pisałam na wątku staraniowym dziewczyna tez miała założony i donosiła do umówionego cc. Ściągali jej bodajże 2 tyg wcześniej ale oszczędzała się do końca.35 lat
starania 2 lata
Kir BX
Nk 31 -encorton
Mąż - 1% 1 KLASY MSOME
HBA -68%
AMH 2,12
martini92 wrote:Witaj ina🙂
Poprzednio rodziłam na zaspie, ogólnie oceniam dobrze, trochę przeszkadzało mi takie nadmierne zmedykalizowanie, że np byłam podłączona do ktg przez cały czas choć jak chciałam iść pod prysznic to mnie odłączyli. Wtedy zrezygnowalam z Wojewódzkiego bo tam był zakaz odwiedzin maluchów tzn tata mógł oglądać tylko dziecko przez szybkę, ale teraz i tak nigdzie odwiedzin nie będzie... Chyba oba szpitale mają porodówki na podobnym poziomie. Do lipca pewnie nieraz się jeszcze któraś zamknie i otworzy🙄
A u Ciebie to pierwsza ciąża?
👋
Tak, pierwsza ciąża, która jest tak daleko, ze zaczęłam kupować wyprawkę dla Młodej.
Ja czytałam opinie to każda porodówka w Gd na swoje plusy i minusy. Bardzo dużo zależy od aktualnej zmiany na dyżurze, bo dobra położna to połowa sukcesu. Ja mam nadzieje, ze będę mogła dużo chodzić i się ruszać podczas porodu, bo wydaje mi się ze to mi pomoże, ale nie mam doświadczenia wiec to tylko moje wyobrażenie.
29.10.20. FET
20.01.20. ET 💔(10tc)
15.01.20. pick-up (11 kumulusów, 8 zapłodnionych, 6 blastek 3x 4.1.1., 3x 4.2.2.)
Gameta Gdynia
-
LENi wrote:Hejka ja siedzę na krzywej, na szczęście póki co czuj się dobrze, oby tak do końca!
Trzymajcie kciuki
Miłego dnia!
Wczoraj tez miałam to badanie. Ogólnie zniosłam dobrze. Najbardziej mnie potem bolały miejsca po wkłuciach z pobrania. Niestety wynik po godzinie mam na granicy wiec pewnie będę się musiała pilnować. Dziewczyny, doświadczone w zakresie cukrzycy, każą monitorować cukry po posiłkach i się ich posłucham, bo nie chce potem problemów.
Dzisiaj mam wizytę u lekarza wiec będę wiedziała co i jak.
29.10.20. FET
20.01.20. ET 💔(10tc)
Gameta Gdynia
-
Maniuś wrote:No właśnie,dlatego jest już podejrzenie makrosomii,bo o ile te 1320 na koniec 28 tygodnia jest nawet ok,to większy problem w tym że podwoił masę w 3 tygodnie...no zobaczymy,co będzie dalej.mam skierowanie na konsultację do szpitala,ale też duży wpływ na to może mieć moja cukrzyca...drugi syn ważył 4440 w dniu porodu...
Martamus, na pewno będzie dobrze i z pessarem wytrzymacie do lipca w dwupaku 🤞 Wagą chyba nie ma się co przejmować, może być tak że teraz podskoczyła a za chwilę wyhamuje 🤷 Sama wczoraj pytałam mojej gin na wizycie bo mnie akurat 2kg w miesiąc martwią, bo mam dietę cukrzycową i dużo się ruszam, więc też teoretycznie nie widzę przesłanek skąd mogłabym przybierać i kazała mi się tym absolutnie nie zaprzątać głowy jeśli tylko cukry są w normie i bobas na USG również ma dobre wymiary.Maniuś lubi tę wiadomość
-
Agi83 wrote:To znowu ja 😉
Widze ze duzo kolezanek z okolic bielska, mozecie napisac cos wiecej o szpitalach wojewodzki i wyspianski jesli chodzi o cc?
Czy ktoras z Was planuje rodzic w Bytomiu?Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2021, 04:05
-
Teraz u mnie jakies +8,5, ale widze, ze nabiera rozpędu.
martamus lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
LENi, kciuki za wizytę.
Maniuś, myślę, że moze to być błąd pomiaru, ale zawsze warto sprawdzić.
Gdzieś mi się ostatnio przewinęło, , ale akurat nie zdążyłam napisać i później umknęło, że któraś z Was miała kosz na zużyte pieluchy i się sprawdzil. Jaki?Maniuś lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyManiuś wrote:No właśnie,dlatego jest już podejrzenie makrosomii,bo o ile te 1320 na koniec 28 tygodnia jest nawet ok,to większy problem w tym że podwoił masę w 3 tygodnie...no zobaczymy,co będzie dalej.mam skierowanie na konsultację do szpitala,ale też duży wpływ na to może mieć moja cukrzyca...drugi syn ważył 4440 w dniu porodu...