Lipcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Szkołę rodzenia odpuszczam, ale przy pierwszym dziecku koniecznie zapisałabym się.
Mi z synem na poczatku najlepiej pasowaly Pampers Premium.
W pierwszej ciąży nie kupiłam laktatora i bardzo zalowalam, na początek dostalam reczny i w ogóle sobie z nim nie radzilam. Pozniej kupilam najtanszy elektryczny z Canpol i było niebo, a ziemia. Ale teraz jak zglebilam temat w obu mialam źle dobrane lejki. Wróżkacycuszka ma na swojej stronie mozliwosc zwrotu do 60 dni nieotwartego laktatora jeśli okaże się zbędny.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2021, 21:22
-
Pieluchy używałam z synem różne. Najczęściej z biedry fioletowe właśnie. Podobno teraz są złote. A na początku właśnie Pampers premium. Z Rossmana mi nie przeszkadzały też. Bella nie cierpiałam, są jakieś grube i wstrętne wg mnie.
Co do laktatora to mam lovi elektryczny, z różnymi prędkościami ssania. Ja po cc nie miałam nawet nawału, próbowałam nim rozkręcić, ale marnie to szło, syn nie chciał ssać, wył i się wykręcał. W szpitalu już był dokarmiany. Ja sobie tylko wyrzucałam że nie dość że CC to karmić nie umiem... W tym wypadku już wybrałam mm i butelki. Jak się uda karmić to trochę pokarmie. Tęsknię za whiskaczem z cola. I martini 😜 butelki oczywiście nowe. One ciągle zachodzą i się śmierdzące robią.
Kosza nie miałam poprzednio i teraz też nie planuje. Zawsze smierduchy mogę wywalić od razu na dwór.
I na szkołę rodzenia się nie zapisałam, nie przydało mi się poprzednio. Jak się uda sn to może jakoś to będzie 🤣 -
Dziękuję dziewczyny. Sprawdzę te z canpol i lovi jakie mają te nakładki bo ja mam dość małe sutki a dowiedziałam się właśnie po tych zajęciach z laktacji że można zmierzyć brodawkę i powinno się na jej podstawie dobierać laktator bo nie wszystkie mają rozmiary do wyboru 😳😅
Jeszcze mam do was pytanie czy nadal odczuwacie standardowe kopniaki na zewnątrz brzucha? Takie że normalnie można poczuć pod ręką czy zobaczyć na brzuchu? Moja młoda parę dni temu wydaje mi się że obróciła się plecami do brzucha a nogi i ręce ma w stronę moich narządów i tak pieruńsko nieprzyjemne są jej ruchy, zwłaszcza te rękami w dole - mam wrażenie że zaraz wyjdzie mi między nogami. No i tylko co mocniejszy ruch czuć pod ręką, tak to tylko się niestety ciągle aż krzywie z dyskomfortu. Wczoraj na USG gin powiedział że jest ułożona standardowo, cokolwiek to znaczy i głową w dół. Na moją prośbę o radę czy jest jakiś sposób żeby te jej ruchy tak nie bolały to skwitował że ma jeszcze miejsce i się pewnie znów obkreci niedługo... A może macie jakieś sposoby żeby bobasa zmobilizować do zmiany pozycji. Wieczory są najgorsze jak leżę, czuję jak moje flaki obrywają, jakby tak została do końca ciąży to chyba oszaleję 🤯🤦 A było tak przyjemnie i wieczory z partnerem spędzaliśmy na oglądaniu falującego brzucha tak teraz ledwo co widać i czuć 😬 -
Dziewczyny ja dziś po wizycie. Dzidziuś waży 725g i z nim wszystko ok. Szyjka stoi w miejscu twarda trzyma 3cm. Kamień z serca łożysko podniosło się nad ubytek w bliźnie. Tak że tyle dobrze . Dostałam skierowanie na krzywą cukrową i inne badania. Tak że już się nastawiam żeby udało się zrobić ten cukier. 🙂
martini92, Zula36, sandrina22, olimama, Tabolek, aliciaaa, Maniuś, Kama_86, StarającaSię, Niezapominajka5, lysinka lubią tę wiadomość
-
Czyli co dziecko to inne pieluchy 🙂 Będę testować wiec na żywym organizmie 😉Pampersy to wiadomo. Bratanica tylko te mogła używać.
Ja planuje szkole rodzenia hybrydowa tzn. teoria jest on line i 2,5 h zajęć praktycznych. To są zajęcia na nfz wiec opłata jest symboliczna. Chodzi mi glownie o to, aby mój facet zobaczył co i jak. Ja tez sobie muszę przypomnieć, bo już trochę czasu minęło jak zajmowałam się takim małym bobaskiem. Przy okazji będę miała położna na NFZ.
Z zaufaj położnej tez korzystam. No i dużo jest materiałów na yt.
01.21. - nifty: zdrowa dziewczynka 💝
29.10.20. FET
20.01.20. ET 💔(10tc)
15.01.20. pick-up (11 kumulusów, 8 zapłodnionych, 6 blastek 3x 4.1.1., 3x 4.2.2.)
Gameta Gdynia
07.2016 - ciąża naturalna 💔(10 tc)
-
Kosmo, tu jest szablon doboru lejka https://wrozkacycuszka.pl/akcesoria-do-laktator%C3%B3w/34-szablon-doboru-lejka-do-laktatora.html
Jeśli masz małe brodawki moze okazac się, że ani Canpol ani Lovi nie bedzie odpowiedni, chyba, że znajdzie się do nich jakas redukcja.
Odnośnie ruchów u mnie różnie, jednego dnia wygibasy i falowanie brzucha, innego niewiele ruchów, ale jak przysadzi w pęcherz, czy inne wnetrznosci to chcialoby się krzyknac. Dzisaj jest jakieś apogeum skacze cały dzień.
Zula, faktycznie droga impreza. 🙄Kosmo lubi tę wiadomość
-
Wczoraj odebrałam wyniki i mam chyba dwie pozycje poza normą ale ostatnio też tak miałam i lekarka nic nie mówiła, że to źle, wręcz miałam dłuższą przerwę w morfologii, bo tak niby dobrze wyszło. Na wynikach są standardowe normy, a w ciąży wiele się zmienia. Oczywiście lekarz tylko jest w stanie określić czy te odchyly są standardowe czy jednak jest coś nie tak.
Właśnie wybieram się na krzywą, oby bez przygód 😅 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyolimama wrote:Dziewczyny, a jak u Was wyglada z wynikami morfologii? Ja dzisiaj odebrałam wyniki i sporo parametrow odbiega od normy.
Tabolek kciuki!
Anszelika, tez okropnie tęsknie za whisky z cola ! smaka mi zrobiłaś 😁 -
Co do pampersow, my uzywalismy na samym początku dada i pampers (tych zwykłych w niebiesko zielonym opakowaniu). Niestety często nam przeciekaly te z pampers. Mimo,że w środku praktycznie sucho to gdzieś te siuśki bokiem leciały. Z dada tego problemu nie było nigdy. Później jak zamkeszkaliamy koło Rossmanna to przerzuciłam się na babydream.
Teraz chce od początku kupować te babydream i mam nadzieję, że będą nam służyć 😊
A laktator miałam elektryczny z Canpola. Super się użytkowało. Po czasie jak chciałam go dac siostrze mojego narzeczonego okazało się, że membrana siadla i nie zasysa. Teraz myślę, że jak będę kupować to ten sam😊
Trzymam kciuki za wszystkie wizyty ❤
Mało pisze bo przeprowadzka i remont w toku, ale codziennie was podczytuje -
nick nieaktualny
-
Siedzę na krzywej cukrowej. Trzymajcie kciuki. Oby dziś była moja ostatnia wizyta u diabetologa.
W środę byłam u innego ginekologa i umówiłam się na wizytę za miesiąc. Zrobił mi szybkie usg, bo miałam świeże badanie i nie chciał żebym musiała płacić. -
nick nieaktualny
-
Ja to badań od pierwszego trymestru nie miałam robionych 😳 pewnie się teraz lekarz zorientuje i mi wypisze. No i ta cholerna krzywa mnie czeka niedługo. W poniedziałek mam wizytę, to pewnie dostanę skierowania na krew.
Mama mi wczoraj mówiła że mój brat już jak szalony pampersów nakupil. Ciekawe czy trafia w firmę 😜 i rozmiar. Bo im się dziecko wielkie zapowiada to raz, a dwa że jak pójdzie w brata to będzie alergia na wszystko jak z moim synem....