X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe mamy 2021
Odpowiedz

Lipcowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2021, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zula36 wrote:
    Ula ja kartę Ruchów dostałam tydzień temu czyli zapisy robię od 27 tc metodą Cardiff. Także jeszcze chwila u Ciebie.
    Pierwsze słyszę. I na czym to polega? Edit: już przeczytałam. Ale nie wiedziałam, że coś takiego robi się rutynowo w ciąży ;).

• Zula36 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2021, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2022, 15:25

event.png
    age.png
    ❤️👶🏼Adaś 22.06.2021🌈
    💔👼🏼09.04.2020 (9tc)
    ❤️👧🏼Zosia 28.06.2018
    👩🏼 Ja, 39 lat 🤦🏼‍♀️
  • martini92 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2021, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zula a te ruchy to się liczy w ten sposób, że każde jedno kopnięcie liczymy? Czy bardziej serie kopniaków? Pytam, bo jak mi młoda z rana serie zapuści to podejrzewam że w 15minut tych 10 kopniaków naliczę spokojnie.

preg.png
  • Zula36 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2021, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2022, 15:25

martini92 lubi tę wiadomość

event.png
    age.png
    ❤️👶🏼Adaś 22.06.2021🌈
    💔👼🏼09.04.2020 (9tc)
    ❤️👧🏼Zosia 28.06.2018
    👩🏼 Ja, 39 lat 🤦🏼‍♀️
  • LENi Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2021, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka, ja po wizycie.
    MAŁA ma 698g - jest mała, ale mieście się w normie :) sądząc po starszej córce też urodzi się z małą masą.
    póki co ułożona miednicowo, łożysko wysoko, przepływy ok, płyn owodniowy też dobrze, w sumie to wszystko dobrze.

Pytałam o coś na hemoroidy bo mi dokuczają, mogę używać środków dostępnych na receptę ale raczej nie znikną, dopiero po porodzie, że względu na ucisk macicy eh

W sumie dobrze się złożyło że dziś miałam wizytę bo w pracy coś mnie pobolewa brzuch więc sprawdziła wszystko, ale wssytko dobrze.
    Co do spinania - odpoczywać.

Szyjka długa, zamknięta, wszystko ok. Kolejna wizyta za 4tyg.
    Dostałam skierowanie na morfologia, mocz i IgG m.
    Takze tyle :)
    A Jak u Was?

sandrina22 lubi tę wiadomość

l22ndf9helggnp3z.png
  • vatolina Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2021, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zula36 wrote:
    Vatolina a jesteś już po cc?

Nie nie ja pierwszego rodziłam SN . Teraz chciałam cesarkę ze względu na to ze pierwszego przenosilam 10 dni i nie wyobrażam sobie przezywać drugi raz tego stresu , gdzie nie chce cię nikt przyjąć... 🙄 ale z drugiej strony cesarki się boję 🤔 tzn tego znieczulenia w kręgosłup...

ojxel6d846sat3l9.png
    20.01.21 / 168g 🤍 (16+4)
    17.02.21 / 391g 🤍 (20+4)
    17.03.21 / 773g 🤍 (24+3)
    14.04.21 / 1459g 🤍 (28+3)
    12.05.21 / 2375g 🤍 (32+3)
    02.06.21 / 2880g 🤍 (35+3)
    10.06.21 / 3150g 🤍 (36+4)
    18.06.21 / 3240g 🤍 (37+5)
    05.07.21 / 3700g 🐻🎂🎈
  • Zula36 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2021, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [k

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2022, 15:33

event.png
    age.png
    ❤️👶🏼Adaś 22.06.2021🌈
    💔👼🏼09.04.2020 (9tc)
    ❤️👧🏼Zosia 28.06.2018
    👩🏼 Ja, 39 lat 🤦🏼‍♀️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2021, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zula36 wrote:
    Nie każdy lekarz zleca ale uważam, ze warto. Przykre wpisy na tym forum pokazały, ze zarówno brak ruchów jak i nagły bardzo wzmożony, który wcześniej u dziecka nie był normalny trzeba sprawdzić. Tu masz kartę jakbys chciała.
    78b4630b22ea.jpg
    O, super. Dziękuję bardzo.

Zula36 lubi tę wiadomość

• Kama_86 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2021, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam znieczulenie w kręgosłup przy porodzie SN i bardzo sobie chwalę. Trochę kręciło mi się w głowie jak pierwszy raz wstałam, ale szybko byłam na chodzie. Kiedyś miałam narkozę i strasznie się po niej czułam.

Leni, co lekarz przepisał ci na hemoroidy? Rozważałaś gumkowanie po porodzie?

• Anszelika Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2021, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też wczoraj zauważyłam jakieś rozleniwienie u małej. Za to zgaga mnie dopadła i ogólnie jakoś ostatnio ciezko mi siedzieć, muszę się mocno prostowac.

Ja miałam CC i znieczulenie w kręgosłup. Spoko było. Nawet nie bolało, bardziej takie dziwne uczucie rozpierania i najdziwniejsze jak za chwilę nie mogłam się ruszyć. Tak się wystraszylam że ciśnienie miałam strasznie wysokie, aż anestezjolog kazal się wstrzymać chwile z cięciem. Po zabiegu też nie mogli tego ciśnienia ogarnąć, tak się denerwowałam.

wnidvcqgjtjv7dui.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2021, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2021, 15:32

olimama, LENi, sandrina22, StarającaSię, lysinka, Mimi2, Zula36, Tabolek, Maniuś, aliciaaa, akilegna♥ lubią tę wiadomość

• LENi Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2021, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama_86 wrote:
    Miałam znieczulenie w kręgosłup przy porodzie SN i bardzo sobie chwalę. Trochę kręciło mi się w głowie jak pierwszy raz wstałam, ale szybko byłam na chodzie. Kiedyś miałam narkozę i strasznie się po niej czułam.

Leni, co lekarz przepisał ci na hemoroidy? Rozważałaś gumkowanie po porodzie?

Nic nie przepisał, kazał coś kupić bez recepty w aptece, jakaś maść by ulżyć, ale mam naliczyć na to że zejdzie :/ dopiero po porodzie, teraz jedynie można sobie trochę ulżyć jakąś maścią.

Mam nadzieję, że mimo wsyzysko po porodzie faktycznie samo się wszystko wchlonie.

Powiem wam, że muszę chyba więcej pić i więcej owoców jeść bo mam zaparcia więc pewnie to też wpływa na te hemoroidy.. Ogólnie mam problemy z wypróżnianiem, więc jest to męczące.

l22ndf9helggnp3z.png
  • Anszelika Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2021, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leni dwa kiwi na wieczór, plus szklanka maślanki i kupa jak marzenie... A po tydzień nie chodziłam, aż później wymiotowałam. Także super sposób i do tego smaczny. Może być też kefir jak nie lubisz maślanki. A na hemoroidy chyba posterisan H. Ja po porodzie dopiero dostałam, bo w szpitalu dostałam biegunki od stresu i leków, ale już nigdy więcej się nie pokazały.

LENi lubi tę wiadomość

wnidvcqgjtjv7dui.png
  • Kosmo Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2021, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na zaparcia polecam dietę dla mam z cukrzyca 😁 Całe życie miałam z tym problemy a że prawie od początku ciąży mam dietę cukrzycową to dwojeczka pojawia się nawet 2x dziennie 😂 Chyba po prostu starczyło więcej wody, spacery i fajnie zbilansowane posiłki

LENi lubi tę wiadomość

klz9mg7yyp19n25l.png
  • LENi Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2021, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To muszę wprowadzić jakaś dietkę, jednak jako, że ciągnie mnie ciągle do czekolad to pewnie to też wpływa na zaparcia 🙄

Dzięki, spróbuję z tym Kiwi, ale maślankę czy kefir nie wciągnę 🤦‍♀️ nie lubię, może być ewentualnie jogurt? Wody też muszę więcej pić..
    Spacery przy takiej aurze odpadają :p liczę na wiosnę już bo ilez można siedzieć w domu :/ tzn ja dalej do pracy chodzę ale raczej siedzącą więc ruchu ostatnio mało..
    Dzięki za rady! :) najważniejsze że z dzidzia wszystko dobrze :)
    Może od maja pójdę na l4 to się naciesze wkoncu i odpocznę :)

l22ndf9helggnp3z.png
  • Kama_86 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2021, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam brać Venescin bez recepty (on jest w ogóle na wzmocnienie żył) i na wszelki wypadek kupiłam też na receptę czopki Posterisan H.
    Zaparć nie mam.
    Hemoroidy wyszły mi pod koniec pierwszej ciąży mimo diety, ruchu itd. W trakcie porodu zrobiła mi się taka masakra, że długo usiąść nie mogłam. Z łóżka schodziłam na czworaka.
    Miałam gumkowanie i pomogło na jakiś czas, ale teraz znowu brzuch rośnie i hemoroidy wróciły.

LENi lubi tę wiadomość

• Anszelika Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2021, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LENi wrote:
    To muszę wprowadzić jakaś dietkę, jednak jako, że ciągnie mnie ciągle do czekolad to pewnie to też wpływa na zaparcia 🙄

Dzięki, spróbuję z tym Kiwi, ale maślankę czy kefir nie wciągnę 🤦‍♀️ nie lubię, może być ewentualnie jogurt? Wody też muszę więcej pić..
    Spacery przy takiej aurze odpadają :p liczę na wiosnę już bo ilez można siedzieć w domu :/ tzn ja dalej do pracy chodzę ale raczej siedzącą więc ruchu ostatnio mało..
    Dzięki za rady! :) najważniejsze że z dzidzia wszystko dobrze :)
    Może od maja pójdę na l4 to się naciesze wkoncu i odpocznę :)

Może być też jogurt, ale z tych rzadszych albo Actimel czy activia.
    U mnie hemoroidy nie wróciły na razie. Ale nie ma co się cieszyć, jeszcze trzy miesiące 😳

LENi lubi tę wiadomość

wnidvcqgjtjv7dui.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2021, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2021, 15:32

• aliciaaa Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2021, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vatolina wrote:
    Nie nie ja pierwszego rodziłam SN . Teraz chciałam cesarkę ze względu na to ze pierwszego przenosilam 10 dni i nie wyobrażam sobie przezywać drugi raz tego stresu , gdzie nie chce cię nikt przyjąć... 🙄 ale z drugiej strony cesarki się boję 🤔 tzn tego znieczulenia w kręgosłup...

Ja swojego znieczulenia w kręgosłup nawet nie poczułam 😅 czekałam cały czas aż coś zaboli, bałam się, a tu nagle anestezjolog, mówi ze gotowe 😆
    A tak wszyscy straszyli, ze będzie boleć strasznie.
    A i żadnych efektów ubocznych i złego samopoczucia nie miałam po znieczuleniu 😉

💙05.2018 21:50 synek, 36tc - 2730g, 51cm
    💔12.2019 aniołek, 9tc, poronienie zatrzymane
    🌈💙30.06.2021 1:35 synek, 38+4 - 3390g, 55cm

atdc20mmfi0aq01z.png
    atdc2n0ar4eb4z07.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2021, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na zaparcia wyczytałam jeszcze sposób, żeby wieczorem zalać gorącą wodą 6 suszonych śliwek. Rano wypić wodę i zjeść śliwki. No i siemię lniane- zalać 2 łyżki wodą i jak napecznieje to wypić ta zawiesinę. Mnie niestety też dopadło. Ale dziś próbuje kiwi i maslanke, bo to dla mnie najsmaczniejsze 😁.

Anszelika lubi tę wiadomość

‹‹ 232 233 234 235 236 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ