X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe mamy 2021
Odpowiedz

Lipcowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • anjaa25 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2021, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak podchodzicie do malowania scian w mieszkaniu?? Mąż dzisiaj zamierza malować przedpokój....jak myślicie lepiej wyjść z mieszkania na ten czas czy przesadzam ??

lprki09kusm93td5.png
  • Anszelika Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2021, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anjaa25 wrote:
    Dziewczyny jak podchodzicie do malowania scian w mieszkaniu?? Mąż dzisiaj zamierza malować przedpokój....jak myślicie lepiej wyjść z mieszkania na ten czas czy przesadzam ??

Mój właśnie maluje, przed.chwila byłam mu pomóc, ale mnie pogonił bo średnio się dziś czuje. W poprzedniej ciąży sama pokój synowi malowałam... Mąż się na sufit tylko załapał.

anjaa25 lubi tę wiadomość

wnidvcqgjtjv7dui.png
  • Anszelika Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2021, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No chyba że maluje jakimś smrodem typu farba olejna czy lakieruje boazerie i mogła byś rzygnac od zapachu.

wnidvcqgjtjv7dui.png
  • Anszelika Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2021, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się w kurtki wiosenne mieszczę, szkoda tylko że ta wiosna jakaś z dupy w tym roku. Też się nie mogę sukienek doczekać, mimo że mam grube nogi (i nie tylko nogi😅) to jakoś się nie obcieram nigdy. Jak jest gorąco to pocę się, ale jakoś bez zacierania. Moja mama ma patent, że używa na nogi zasypke dla dzieci i daje to radę. Mam tyle letnich kiecek z gumką w pasie, że nawet nie kupuje nic za bardzo. Z resztą jak jest pozamykane wszystko to mi ciężko coś kupić bo mam za wielki biust i jak niby na biust ok, to reszta jak namiot.

wnidvcqgjtjv7dui.png
  • aliciaaa Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2021, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My właśnie jesteśmy w trakcie remontu i przeważnie cały czas w mieszkaniu. W innym pokoju i zamknięte drzwi A mieszkanie wietrzone wiec nawet nie czuć nic 😊 A pokój chłopaków to nawet pomagam malować 😂

No chyba, ze jakieś specyfiki jak pisała Anszelika. To wtedy bym nie zdecydowała się zostać w domu 😊

💙05.2018 21:50 synek, 36tc - 2730g, 51cm
    💔12.2019 aniołek, 9tc, poronienie zatrzymane
    🌈💙30.06.2021 1:35 synek, 38+4 - 3390g, 55cm

atdc20mmfi0aq01z.png
    atdc2n0ar4eb4z07.png
  • Zula36 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2021, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2022, 15:33

event.png
    age.png
    ❤️👶🏼Adaś 22.06.2021🌈
    💔👼🏼09.04.2020 (9tc)
    ❤️👧🏼Zosia 28.06.2018
    👩🏼 Ja, 39 lat 🤦🏼‍♀️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2021, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aliciaa śliczny brzuszek ❤. Wydaje mi się , że takie farby do wnętrz, na ściany są spoko. One nie są jakieś mocno smrodliwe. U mnie brzuch taki: https://zapodaj.net/6bb7254baac8f.jpg.html

anjaa25, aliciaaa, Maniuś lubią tę wiadomość

• anjaa25 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2021, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie maluje lakierami...zwykle farby lateksowe czy akrylowe...więc może rzeczywiście pootwieramy okna...włączymy oczyszczacz..i tyle .dzięki 😉🤣

lprki09kusm93td5.png
  • martini92 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2021, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My remontujemy od przyszłego tygodnia. Syndrom wicia gniazda pełną gębą 😀

preg.png
  • martini92 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2021, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do smrodu to właśnie myślałam że sama drzwi odmaluję, ale jednak zrezygnowałam żeby nie siedzieć i nie wdychać puszki farby przez x godzin. Znajdę od tego ludzi albo kupimy nowe🙂

preg.png
  • StarającaSię Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2021, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Umina88 wrote:
    Po mnie widać bardzo. Jestem prawie tak wielka jak na końcówce ciąży z pierwszym. Strach pomyśleć co będzie dalej. Za miesiąc Komunia syna i będę wyglądać na niej jak wieloryb na plaży.
    U nas też komunia na koniec maja (będę wtedy w 36 tc)i pojęcia nie mam co ja ubiorę-co kupić i kiedy🤨 nie chce czekać do ostatniej chwili ani też kupować kiecki za szybko żeby potem się nie okazało że z niej "wyrosłam"

4x córka😁❤️🤪

ex2bzbmhtxo2wcnz.png
  • olimama Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2021, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2021, 19:26

qdkkroeq0u8d5vnj.png

20+3tc 380g 22+3tc 500g 24+3tc 660g 28+3tc 1229g 32+3tc 2032g 34+3tc 2400g 36+3tc 2640g 37+6tc 2810g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2021, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olimama, pięknie wyglądasz 😍

olimama lubi tę wiadomość

• Zula36 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2021, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2022, 15:33

olimama lubi tę wiadomość

event.png
    age.png
    ❤️👶🏼Adaś 22.06.2021🌈
    💔👼🏼09.04.2020 (9tc)
    ❤️👧🏼Zosia 28.06.2018
    👩🏼 Ja, 39 lat 🤦🏼‍♀️
  • Położna Ancymon Debiutantka

Wysłany: 18 kwietnia 2021, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam przyszłe mamy! jestem położną w trakcie pisania magisterki, miałabym ogromną prośbę o uzupełnienie ankiety dotyczącej jakości snu w ciąży. Każda odpowiedź jest na wagę złota!! Dziękuję

https://forms.gle/P956LWKjTmnwRAbr8

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2021, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LENi wrote:
    Mnie ostatnio w Lidlu facet przepuścil więc widać haha

Dziewczyny, a jak Wasz nastroj ogólnie? Ja mam sporo obaw, ze nie ogarnę, ze wszystko się zmieni..ze nie będę mieć siły i będę zombiakiem a nie matka czekająca kilka lat na wymarzone dziecko..

ale poza tym myślałam ze z moja głowa ok. do wczoraj ;)

także do rzeczy - co do przepuszczania w lidlu...
    ostatnio gadam z przyjaciółka, ze super, ze w ogóle omijają mnie klimaty ciążowych humorów, wahania nastrojów, nie płacze etc.
    wczoraj byłam w lidlu, w zimowej oversize’owej kurtce, legginsy, adidaski. raczej jeszcze mi trochę szczupłości przedciazowej zostało wiec generalnie przekonana, ze w tej wielkiej kurtce nic nie widać.
    kolejki ogólnie spore, ale stoję grzecznie i nagle jakaś para się odwraca „prosimy do przodu, pani przecież w ciąży”.
    wyszłam z lidla i się rozryczalam. nie wiem w sumie czemu, wiec chyba mogę uznać, ze ciążowe hormony wjechały na grubo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2021, 20:27

• Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2021, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shooa, z nastrojem różnie 🙃
    Hormony..
    Wczoraj np przerobiłam kłótnię, bo ktoś z najbliższych wyprowadził mnie z równowagi. Długo nie mogłam się uspokoić 😥
    Ciesz się, że Cię przepuścili. Miło z ich strony :) czasem po samym chodzie widać, że kobieta jest w ciąży.

Mnie troszkę irytuje jak ludzie widzą i odwracają wzrok.
    W tej ciąży jeszcze nie miałam okazji pierwszeństwa, bo mało wychodziłam, a jeśli już, to w kurtce w ogóle nie widać ciąży. Ciekawe będzie jak zrobi się ciepłej, czy będę chciała korzystać, czy raczej tradycyjnie stać i czekać :)

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • Kosmo Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2021, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja generalnie nie mogę się już doczekać lipca, ale to z moich egoistycznych pobudek - nie czuje się sobą w tym ciele 😉 Nigdy tyle nie ważyłam, mimo że tylko 6kg do przodu, ale te zadyszki, problemy z ogoleniem się, dieta cukrzycowa mnie dobijają (zwłaszcza fakt że mam wrażenie że mogłabym żreć lody codziennie, mam taką ochotę i nie na tę domowe zdrowe 😁 no a nie mogę a tu zaraz się zacznie w końcu sezon itd🙄). Chce wyjść ze szpitala i jechać po drodze do domu po lody i arbuza 😂 Wieczorami czuję się jak wielką tocząca się piłka, na spacerach to chodzę wolniej niż żółw a jeszcze pół roku temu robiłam po 20km po górach... Czuję że jak tylko nadejdą cieplejsze dni to cała spuchne

Ale generalnie jestem raczej pozytywnie nastawiona, że będzie ciężko ale trudno przeżyjemy. Każde początki są trudne. Nie narzucam sobie nic i nie wyobrażam za duzo. Nie będzie szło kp to dam mm, będzie chciała smoczek to dam, modlę się tylko zeby lubiła wózek i jazdę autem bo my z tych aktywnych 🙂

Co mnie jednak przeraża to ilość rzeczy które musimy kupić ciągle. Od tego miliona dupereli z apteki dla mnie, przez pieluchy, ręczniki, po jakieś butelki bo myślę że chciałabym je mieć mimo wszystko szybko w razie W pod ręką. A jak człowiek by się chciał zdecydować na coś to o matko kochana, wybór jak... 🤷🤦

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2021, 22:03

Agi83 lubi tę wiadomość

klz9mg7yyp19n25l.png
  • Agi83 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2021, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shooa, kto nie da rady jak Ty! Tyle lat walki, jestes taka dzielna! Po tych calych przejsciach macierzyństwo to bajka ❤

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2021, 22:17

shooa lubi tę wiadomość

W życiu bo­wiem is­tnieją rzeczy, o które war­to wal­czyć do sa­mego końca. P.C.
    mhsvjw4z2unqtihj.png

961ljw4ztzsbu2zj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2021, 01:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agi83 wrote:
    Shooa, kto nie da rady jak Ty! Tyle lat walki, jestes taka dzielna! Po tych calych przejsciach macierzyństwo to bajka ❤
    <3

Kosmo, rozumiem Cię doskonale. tez się zle czuje w tej wadze i bez pełnej sprawności (czekam i liczę ze szybko będę miała sposobność i dole ćwiczyć i wrócić do formy). przytyłam więcej bo już prawie 9kg ale moj facet mnie tuczy słodyczami ;)

z racji ze mam teraz L4 tez sie biorę za walizkę i wyprawkę w tym tyg.

‹‹ 236 237 238 239 240 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ